"Orbán Viktor nem foglalkozik: - üzleti ügyekkel - nőügyekkel - kegyelmi ügyekkel - műemlékvédelmi hatósági ügyekkel - politikai menedékkérelmekkel - életvezetési tanácsadással - reménytelen helyzetben lévő emberek kétségbeesett próbálkozásaival - a szülei dolgaival, a gyerekei dolgaival - egyházi ügyekkel - a Magyar Nemzeti Bank ügyeivel - a magyar gazdaság GDP-adataival...
Még szerencse, hogy nincs felelős beosztásban... Vagyis.. hm.. várjunk csak..."
Múltkor volt egy video a Mihazánkról. Az volt benne, hogy vannak vállalható cékitűzéseik, de szektaszerűek, a Vezető szent és érinthetelen, és, amit ő mond, az szentírás. Ráadásul árukapcsolásként megkaphatjuk a szélső-szélsőjobb nézeteket, természetesen nem különíthetjük el őket.
Egy hozzászólás:
@xxx
Basszus, nagyon durva hogy az emberek többsége csak azért szavaz a tiszára hogy ne, véletlenül se a fideszre meg az O.V.-ra szavazzon és nyerjen. Rettentően egybites gondolkodás, cseberből vödörbe. Vágod hogy a M.P egy szarházi NER-lovag volt és még ti szatelitpártoztok? Igen én a MHM-ra szavaztam mert nem oltattam be magam mint ti gén manipulált barmok. Vegyetek fel még vagy 8-at hátha kinől a 3. szemetek. Sajnos ez az ország a sötétség birodalma. Nem azért tart itt ez az ország amit a politikusok tesznek, hanem az itt élő sötétség miatt ami az emberek fejében van.
Most vagy cseber és veder, vagy csöbör és vödör, de nem akarok belekötni. Mindenki hülye, csak ők az okosok, az egészből csak úgy süt az abszolút radikalizmus. Hát most egy ilyen kormánypártunk van, fenének kell egy másik ugyanilyen, vagy kettő együtt. Az egész olyan, mint a kis kutya meg a nagy, mikor kirohannak eléd az utcára. A nagy kutya egyet kettőt vakkant, aztán már fordulna vissza, de a kicsi roppantul élvezi a helyzetet, és a folyamatos kaffogásával megint csak neked fordítja. (Nyuszika ilyen még a viccekben, huzigálja a nadrágtartóját, háta mögött a medvével.)
Hát az Isten őrizzen, hogy ilyen párt ilyen szavazókkal kormányra jusson. Mondjuk, a támogatottságával esélye nincs rá, legfeljebb koalíciós partnerként, de pont az előzőekből következően még úgy se.
Kommenteket a beszólások miatt érdemes olvasni. Meg is kapta:
@yyy
Azért ebben a sötétségben nem te vagy a villanykapcsoló!
A romák kitiltásáról szól majd valójában az ún. településvédelmi törvény, amely napokon belül az Országgyűlés elé kerülhet. Ha nem arról szólna, akkor meg simán piacellenes és röghöz kötő, valódi megoldást pedig nem nyújt semmilyen létező problémára.
A maguk által hozott törvények maguk által kirótt büntetéseit is mi fizetjük ki a végén. Személyesen is érdekeltek a bevételeik ilyen alakításában. Plusz az adókból is kapnak.
Ez olyan, mintha Kövér elvtárs személyesen is részesedne a kirótt milliókból.
A dupla családi adókedvezmény és a háromgyermekesek számára biztosított további támogatások segítséget nyújtanak a gyermeknevelés költségeinek fedezésében.
Májgaluskaleves bazmeg, avagy mi van a magyar virtussal?
Volt egy kollégám, aki hétvégék után nem mindig volt használható állapotban. Okos, értelmes fiatalember volt pedig, csak hát a haverok. Pedig a cégnél nem volt tanácsos hétfő helyett kedden bemenni, és bármi problémát említeni, mert a főnöknek volt erre a célra egy sokatmondó nézése: -Tudom, persze...
Egyszer a cimborái nekiálltak cukkolni: "-Májgaluskaleves, bazmeg!" Én ugyan nem tudtam, mi ez, de némelykor én is fölemlítettem neki. Nem volt sértődős, de most szemrehányóan nézett: -Nagyon bejön neked ez a májgaluskaleves.
-Na, akkor meséld csak el, mi volt ez?
Lényeg, hogy valami olyan helyen voltak, ahol inni is lehetett, meg enni is. Éjfél felé megéhezett, meglátta az étlapot, és akkor ugrott be neki a májgaluskaleves. Sok haszon nem volt rajta, mert kirendelték ugyan, meg is ette, de csakhamar ki is adta, a töményekkel nem fért már össze.
-Tudod, nekem mi jutott erről eszembe?
És mondtam neki. Egy veterán öreg janicsár Isztambulban, vagy valamerre a török birodalomban, amint meséli az egervári élményeit:
-Másztunk felfelé a létrán, épp majdnem felértünk, mikor felbukkan egy hitetlen a fal tetején, mellette vagy nyolc asszony, üvölt valami irtózatosat a maga nyelvén: "-Májgaluskaleves, bazmeg!" Aztán valami borzasztó forró ömlött a nyakunkba. Azon kaptam magam, hogy zuhanok lefelé. Többre nem emlékszem. Hetekig feküdtem a tábori kórházban, el is vittek azután haza, vagy fél évbe telt, amíg a csontkovácsok összeraktak. Akkor megfogadtam, hogy amíg élek, én oda vissza nem megyek, legyen inkább Szíria vagy Albánia. Nem tudom, mi ez náluk, de, ha meghallod, szaladj eszed nélkül, mert vagy megúszod, vagy nem.
Na, ezt azért mondom, mert lehet, Brüsszel ellen is alkalmas ez a májgaluskaleves. De ha már Ukrajnának nem akarunk fegyvert küldeni, legalább nekik is küldhetnénk, valami hasznát csak veszik.
You Tube kommenteket sohase tessenek elfelejteni olvasni, ha van rá idejük, (ha volt krumpliosztás, az már ünnepek előtt meg kellett, hogy legyen)
Ha írni is akarnak kommentet, tagolják bekezdésekre. Egy féloldalas monoblokk komment egyszerűen olvashatatlan.
@AndrasElo 8 órával ezelőtt
"Az utolsó kérdések között, amiben azt feszegette Bojár úr, hogy az üzleti világ tagjai/szereplői tudják, hogy miben és merre kell a gazdaságban lépni (nem pedig a kormány), annyira igaz, hogy csak meg kell nézni az összes magyar kormány által létrehozott külkereskedelmi képviselet eredményességét.
2019-ben egy Kínában tartott nemzetközi kiállítás utolsó előtti napján pl a magyar kormány által delegált (európai uniós forrásból támogatott) szervezet egyetlen képviselője sem volt elérhető a magyar standnál, csak egy helyi, kínai hostess ült ott és felajánlotta hogyha kérdésem van, átadja a névjegykártyámat az illetékeseknek, akik az ő információi szerint mivel szombat volt, városnézésre mentek és ahogy elmondta, vasárnap sem lesznek ott… szóval a magyar stand kongott az ürességtől.
Ami a felháborító, hogy nem volt az egész kiállításon még egy olyan hely, ahol ne lettek volna rengetegen, beleértve a csehek, a szlovákok, a lengyelek, és sorolhatnám, az összes európai ország kiállítóterületeit… szóval sajnos ez van amikor az állam próbálja megoldani azokat a feladatokat amikhez semmi köze vagy akiket ezekre a feladatokra dedikál nem hozzáértők, vagy csak egyszerűen annyira magabiztosak elsődlegesen az érinthetetlenségükben, hogy ennek oltárán bármit feláldoznak, de elsődlegesen azt a célt amit a tevékenységük szolgálna…"
(A moszkvai külker képviseletről én is tudnék mesélni, de annak már lejárt a szavatossága, mert évtizedekkel ezelőtt volt. Lényeg, hogy mindenki egy darab kis hatalom volt önmagában. Bizniszelni saját célra kiváló volt, és az ország is jól járt, mert akit oda kitettek, attól megszabadultak, mint anno a bécsi döntések idején Szlovákiába vagy Erdélybe. Balaskó például éppen kamiont keresett egy nagyobb tétel olcsón beszerzett üveges zöldborsó hazaszállítására, és csak annyit üzent, ha problémánk támad valamivel, találjuk fel magunkat. Ő lett volna az összekötőnk, vagy minek mondták.)
Ha még több idejük van, itt az interjú is:
Bojár Gábor: Putyin olyat tud, amit más nem: képes hatalomban tartani Orbánt – Kompország
Tegnap találtam egy videot: Hogyan védekezzünk a kerti poloskák ellen?
Jellemzó a mai helyzetre (meg egyesek gondolkodására, ebbe most én is beletartozom) hogy rögtön a politikai jelentésére gondoltam, és bele is néztem, de tényleg a poloskák voltak benne. Valamilyen gyártó által forgalmazott faecetet ajánlottak ellenük, egy kommentelő írta: "-Kipróbáltuk, nem ér semmit."
Evvel tudom segíteni a kormány munkáját, ha történetesen eszükbe jutna. Meg evvel:
A NER tahókommandója | Betiltják Magyar Pétert - HetiVenti
A Tribune Chretienne francia katolikus portál beszámolója szerint Erdő Péter arról tájékoztatta a konklávé előtt a Vatikánban tanácskozó bíborosokat, hogy Macron elnök kapcsolatba lépett öt francia bíborossal, hogy megakadályozzák a konzervatív Robert Sarah kardinális esetleges megválasztását – írja az atv.hu.
Elég sokféle gyár van, a teljesség igénye nélkül pl.:
- vagon és gépgyár
- konzervgyár
- cementgyár
- téglagyár
- cukorgyár
- ...
És persze van autógyár, akkumulátorgyár...
Úgy áll most a helyzet, mint amikor lélegeztetőgépeket kellett (?) beszerezni: a KüKüM szerteszéjjel küldött tehetséges beszerzőket, és sikerült is jó áron beszerezni, talán még többet is, mint kellett volna.
Most pedig tökmindegy milyen, csak gyár legyen: aki akar, tudjon dolgozni, Petikeminiszter fáradtságot kerozint nem kímélve repked fel-alá.
De már minden magyar dolgozik, túl sok a szabad munkahely, hiszen külföldről (még Ázsiából, 10.000 Km-ről) is hozni kell munkaerőt, nem?
Ez már olyan fokú szervilizmus, önfeladás, seggnyalás, amely tényleg csak a Rákosi korszakhoz mérhető. Értelme az összefoglalásnak nincs, semmihez nem kapcsolható, csak és kizárólag az orbánista jobbágy és a hűbérura viszonyára világít rá.
Megdöbbentő hová képesek még lesüllyedni. Ezekkel modern Magyarországot építeni lehetetlen, megfeneklett az ország orbánista része teljesen.
törvényi kötelezettség. más csatornán is így van. nem az egyetlen hülye törvénye pártunknak és kormányunknak. anno minden vonatkozó paragráf nélkül vittük/küldtük a gyerekeket aludni úgy hét-nyolc óra körül (óvodás-iskoláskor).
A magyar gazdaság rémes első negyedéves teljesítménye teljesen elvonta a figyelmet egy másik, nem kevésbé lényeges, témáról. A Központi Statisztikai Hivatal a friss adatok összeállításakor jellemzően a korábbi negyedévek teljesítményének felülvizsgálatát is elvégzi, és az adatok publikálásával párhuzamosan már ezeket a felülvizsgált számokat teszi közzé az adatsorokban.
Ez most is megtörtént, mégpedig nem is egy időszak vonatkozásában. Az összkép pedig inkább csúnyább lett, mint javított volna az eddig ismert képen a hivatal módosítása.
Na erre nem gondoltam . Bááááááár ... nem lófausztot szoktak reklámozni , meg este 10-11-kor se túl sok gyerek nézheti a csatornát , mert 18 után szinte csak hírek és politika megy . Nem lehet túl vonzó számukra .
Van rajta egy állandó reklám , hogyaszongya' : "12 év alattiaknak nem ajánlott"
Mi bánatos franc értelme van , amikor este már csak politikai műsorokat sugároz ? Vajon hány 12 év alatti nézheti az Egyenes beszédet , vagy az aktuál politikát ? De szorgalmasan megszakítják ezzel a baromsággal az összes blokkot .:-(((
Olyan lesz, mint ahogy egy színházi darabban mondta a szereplő:
"Régi dolgozó vagyok, emlékszem amikor ebben a csarnokban még a Tigris tankokhoz gyártottunk alkatrészeket, aztán láncfűrészt, most meg macskaeledelt csomagolunk."
édesdrágaaranyos miniszterelnök úr, eszem azt a csacsogó kis piros szádat.
a debreceni oltóanyaggyárral mi a fekete úristen van? mikorra ígértétrk, hogy kész lesz és egész európát ellátjuk oltóanyaggal? erről miért nem ugatsz valamit, te utolsó, hazug tolvaj? benne van a százötvenben?
"Orbán Viktor ugyanis váratlanul közölte, hogy a múlt héten meghozták a döntést: 100-ról 150-re emelik a Magyarországon épülő gyárak számát.
Ennyi megvalósulását támogatja a kormány. „Eddig ezt még nem jelentettük be. Ezek egy részének az építése már zajlik is, de úgy láttuk, hogy a száz új gyárnál több kell” – fogalmazott a Kossuth rádióban a miniszterelnök."
---
Romlik az állapota ... Még kedden be lett jelentve, rögtön az adatközlés után.
A propaganda pedig annyira silány, hogy még ujjong is micsoda új bejelentés a pártfőtitkártól.
mély tisztelettel tekintek azokra, akik képesek hallgatni orbán viktort. sajnos engem az első két percben elkap a sikoltozó lábrángás, a kétoldali frásztörés és a csillapíthatatlan üvöltőgörcs.
Pártfőtitkárelvtárs szerint az uniós pénzek 80%-a külföldiek kezébe került 2010-ig. Természetesen ezt ők megszakították, már csaknem kizárólag magyarok kapják.
Nyilván az első rész full kreténség, a másik meg, hogy milyen magyarok kapták többségében?
Szóval úgy kezdte az adást, hogy a magyar testtartás nem engedi, hogy másra mutogassunk mégis 19 perce beszél és rajta kívül mindenki hibás ...
akit te pár hónapja halt meg jelzővel illettél, az
Pjotr Nikolajevics Lascsenko altábornagy**
volt.
1992-ben halt meg.
33 évvel ezelőtt.
egy krisztusi élet szakasszal ezelőtt.
Lehet, hogy van feltámasztási képességed de most nem működött.
** = ő volt 1956 őszén a magyarországi szovjet különleges hadtest parancsnoka.
Ja és 1910-ben született.
Tehát ha valóban pár hónapja hal volna meg (nem így volt) akkor 115 évig élt volna amilyen életkort kevés férfi élt meg a világon a végigharcolta a II. világháborút.
Nem tudom, ezt alighanem a NotMe inspirálta, akik mindenhova bemásznak titokban, és kiváló videokat készítenek. Ez egy alaposabb változat. Még nem néztem végig. Én harminchét éve (anyám...!) voltam ott néhányszor dolgozni, és már akkor pont így nézett ki; boldog voltam, mikor a körházasoktól átkerültem a vidékre járó brigádba.
Hihetetlen horror a János kórházban, nemcsak alatta. JÁNOS KÓRHÁZ SHOW, 1. rész
Belefutott egy ipsébe, akin vörös csillagos-guevarafejes póló volt, és egy cigány zászlót vitt. Az aztán adott neki olyan interjút, hogy nem kért többet belőle. Az archivált élő műsor végénél vissza lehet nézni:
(Múltkor kikapott két fiatal riportert, összeszólalkoztak, mire elkezdett kiabálni: "-Itt én kérdezek!" Ez honnan jött neki, nem tudom. Mindenesetre már érkezett is a válasz: -Én meg visszakérdezek, ez itt így megy." Császárnak nincs szerencséje mostanában.)
Videón, ahogy a tüntetők körbeveszik a köztévé riporterét
A tüntetők azt üvöltözték neki, hogy „Goebbels-TV” és „ne hazudjatok”. Később azt kérdezték az M1 riporterétől, mennyit fizetnek neki azért, hogy propagandát terjesszen. Császár Attila erre visszakérdezett, hogy Gyurcsány Ferenc mennyit fizet nekik a mai napért. Az Alkotmány utca Kossuth téri végén sokan állták körül a köztévé riporterét, miközben rendőrök is figyelték a jelenetet.
8-kor gyülekeztünk a körúti Hiradó Mozi elött. Schpiller mama a párttitkár néhány aktivistával egy kis tábori asztalkáról osztotta a sört, perecet és virslit. Friss tavaszi reggel volt, elbírtam a balonkabátot. Kollegák, barátok, jó volt a hangulat.
Kiosztották a táblákat.
Elkezdödött a "fogd meg egy pillanatra, légyszives, míg bekötöm a cipöm, vagy kifújom az orrom" játék. Sokat nevettünk.
Valamikor 9 felé behajtottak bennünket a Dohány utcába. Lassan ment a menet, ment a viccelödés, sütött a nap, jó volt a hangulat.
A keresztuccáknál munkásör rendezök álltak. Nem lehetett lelépni. A Rottenbillernél már untuk a dolgokat, volt akinek pisilni kellett, volt akitnek a lábát dörzsólte a cipö, vagy megfájdult a feje. 11 volt mire kiértünk a tribün elé. Meleg lett, s a munkásör sor még sürübb.
Végre a Hösök tere után jött a felszabadulás. A szondy utcában mindenki nyitott kapualljat keresett. Volt aki nem bírta tovább tarani....S a kapualljak tele lettek eldobált táblákkal, zászlókkal. A Nyugatinál sikerült elkapni egy Taxit. Kimentünk 4-en a Szigetre.
Volt akkor ott egy kerthelység. Kávét és aszpikos szendvicset rendeltünk.
Fáradtak voltunk, de fiatalok. Jól kodemonstráltuk magunkat.
Megmutattuk a gaz imperialistáknak, hogy igy is lehet.
A szovjetunióban nem vagy alig voltak nemzetiségi alakulatok a hadseregben.
Igen vigyáztak arra, hogy a legénység és a tiszti kar is vegyes legyen.
Tehát az, hogy egy Ukrajnában diszlokáló alakulat átlépte a magyar határt, abból egyáltalán nem következik, hogy az alakulat tagjai ukrán nemzetiségűek lettek volna.
Csak annyi, hogy az alakulatban szolgáltak, vagy szolgálhattak ukránok is.
Persze. Csak az egész szájjalártó jelenséghez volt megjegyzés. Sok Pride lesz addig még mire ezeknél az idegen gyáraknál lenne mit kivinni, vagy ami újraélesztené a fulladózó gazdaságot.
Magyar Péterről állítólag lesz szexvideo. Odáig már elértünk, hogy a Pride-ra az is készül, aki hetero, és életében nem érdekelte, de a gyülekezési jog végett ott lesz. Ez a video, ha létezik, népszerűségre számíthat a női szavazók körében. Már most sokan keresgélik, melyik You Tube Downloader használható a sok közül.
Ahol itt van Május elseje, énekszó és tánc köszöntse a Kádári remek felvonulásokat és a sok munkásmozgalmi dalt:DDDDD Akkor is az árulókat ünnepeltük:(((((
Egy autógyár nem úgy áll fel, hogy -Katt!- és termeli a profitot. A beüzemelés, próbagyártások hónapokat igényel. Abból bevétel nuku. Az üzemszerű termelés onnan még igen messze van.
Egyébként is először a befektetésbe tolt pénzt keresi meg, hasznot csak utána hoz. Ha minden frankó akkor is.
Szegény Petikére egy falusi szatócsboltot sem lenne szabad rábízni.
59-ben 12 találatosom volt a Totón. Már vasárnap este képzeletben megvettem a zuglói emeletes házat, a négyszobás balatoni nyaralót. Kifizettem a szabómat, megrendeltem a jugoszláv kombinált szekrényt, 16-an megvácsoráztunk a Gundelban, természetesen orosz pezsgö és zenekar is volt, mohair pulóvert a Luxusból 900-ért a barátnömnek, 6 új alsógatyát magamnak, s két tucat puncs minyont a házmeter néninek.
Gyönyörü éjszakám volt.
Aztán jött a hideg zuhany. 22 telitalálatos volt.
16,000 jutott nekem.
Egy haverral leittuk magunkat a Nyugatinál a Tavasz bárban, telhánytuk a WC-t, majd visszatértünk a 22 évesek hétköznapjaiba.
Azért a barátnöm kihajtotta belölem a Luxusos pulóvert, ö 20 éves volt.
„A BMW és a CATL termelése hamarosan megkezdődik, illetve a BYD és a Mercedes gyárának építése is gőzerővel halad, és mindezek nyomán ugrásszerűen fog majd nőni a magyar bruttó hazai termék.” A külügyminiszter szerint az MTI beszámolója szerint hozzátette „Amint ezek a gyárak termőre állnak, és csak hónapok választanak minket el ettől, a magyar GDP ugrásszerűen meg fog nőni. Tehát az elmúlt években megkötött beruházási megállapodások a következő negyedévekben már bőven látszani fognak a GDP-növekedési adatokban, efelől mindenkit megnyugtathatok.”
Elrepülörajt.
Még nem de "fog", majd a következö "negyedévekben".
Peter Navarro, Donald Trump kereskedelmi főtanácsadója pozitív fejleményként értékelte az amerikai gazdaság 0,3 százalékos zsugorodását mutató adatokat, kijelentve, hogy a vámok miatti importnövekedés hatásának kiszűrésével valójában 3 százalékos növekedés látható.
---
Valójában lehet, hogy politikatörténeti dolgokat látunk itt. Bizonyosan nem sűrűn fordulhatott elő eddig a történelemben, hogy a kreténséget exportáljuk az USA-ba. Voltak itt Nobel-díjasok, tudós lángelmék, hollywoodi karrierek.
De az orbánista elmebetegek exportja az unikum a javából.
Egy fideszes országgyűlési képviselő fiát állította elő a rendőrség, miután egy bejelentés miatt az otthonához vonultak, és kis mennyiségű kábítószert találtak nála – értesülésünket több, egymástól független forrás is megerősítette.
Információnk szerint a férfi otthonához garázda cselekmény miatt vonultak ki a rendőrök, egy gáz- és riasztófegyver volt nála, azzal balhézott, a lakásban tartott kutatásnál került elő a kábítószer. Az eset április 28-án este történt.
A Mi Hazánk felháborítónak tartja, hogy a rendőrség azok ellen intézkedik, akik „megpróbálják helyreállítani a rendet.”
„lerohanták és őrizetbe vették a Bűnvadászok csapatát Pintér Sándor rendőrei”, miután a „Bűnvadászok” az ingatlan tulajdonosával együtt akartak bemenni egy önkényes lakásfoglaló által elfoglalt kispesti lakásba.
"„Az Európai Néppárt kongresszusán úgy döntöttek, hogy folytatni kell az ukrajnai háborút. Még több pénzt akarnak küldeni Ukrajnába, miközben az európai gazdaság szenved. Szégyen!” - panaszkodott Orbán, miközben elfelejti, hogy egyedül Magyarország vezetése vezette az országát a gazdasági nihilbe!!!
Ahhoz, hogy a Nyírségből is átjárjanak Debrecenbe a melósok, ahhoz már a Debrecen - Nyíregyháza közti 4-es utat kell négysávosítani 35 kilométeren!
A jelenlegi állás szerint ezt az Orbán kormány nevében hazudozó Lázár meg is ígérte: a 35 kilométeres négysávosítás várható átadási ideje 7 év, azaz 2032-ben lesz kész!!!
És ilyen faszságokkal házalnak fidernyákék!!!
35 km = évente 5 kilométer, havonta 0,42 kilométer...
Szerintem, s kizárólag szerintem Sijjártó a képesítése és gyakorlata szerint maximum valamilyen sportegyesületi tisztségre lenne alkalmas. Mondjuk az maglódi focicsapat szertárosa. Nagy maszlag összevonni a külügyrt és a külkert. Szerintem. Az egyikvilágpolitkai részvételt a másik külkereskedelmi tudást igényel. Szerintem Szijjártó egyikre sem alkalmas. Fél év Amerikban szerintem csak arra volt jó, hogy reccsolva beszéljen alapfokon angolt. Amit szerintem borzalmas hallgatni. Minden benne van, szerintem amit a magyar nyelvböl nem szabad átvinni. Szerintem.
Egyénisége, szerintemsem nem diplomata, sem nem politikus, sem nem szakember. Szerintem rettenetesen öntelt, cinikus és szerintem nem intelligens. Szerintem tenyérbemászó.
Becsszó, megígérjük, mostmárténylegbiztosdetényleg, nem sokat kell várnotok magyarok, és reméljük a Dzsudzsák is marad az enbéegyben!
Megnyugodtunk.
---
Az MTI tudósítása szerint azt mondta a magyar külügyminiszter: „Amint ezek a gyárak termőre állnak, és csak hónapok választanak minket el ettől, a magyar GDP ugrásszerűen meg fog nőni”. Szijjártó szerint az elmúlt években megkötött beruházási megállapodások a következő negyedévekben már bőven látszani fognak a GDP-növekedési adatokban, efelől mindenkit megnyugtathatok”.
Orbán Viktor miniszterelnök Facebook-posztban bírálta az Európai Néppárt döntését az ukrajnai háború kapcsán. Szerinte a háború folytatása helyett Európa gazdaságának megsegítésére kellene koncentrálni.
Egyedül maradt, nem hagyják, nem tud mit zsebre tenni a rokonságával együtt ezért kesereg.
Hát ha ő a legjobb, akkor el is áshatjuk magunkat.
Milyen ország az, ahol ha a Húsvét átesik egy másik negyedévbe akkor megborul a GDP? Ha így van ténylegesen és elhisszük ezt, akkor mit árul el egy országról ez? Ha nincs így ténylegesen és nem hisszük el, akkor mibe és minek nézi a 8 millió választópolgárt ez a kormány?
Végórák ezek. Sok végóra lesz még a teljes kimúlásig, de nem várható már más ezektől. Mindent megígértek, mindig jobb lesz, jön a Mercedes második gyára, jön a BMW, jön a BYD, vége lesz a háborúnak, Amerika majd dagasztja a büszke magyar vitorlákat.
Hosszú évek óta pangás, és ha eddig nem ment akkor miért menne egy megöregedő despotával és a teljesen hozzáhülyült talpnyaló segítőivel?
Mi segíthet? Erdő Péter lesz a Pápa és páros hónapban húsvetokat rendel el, páratlanban karácsonyokat?
Akkor te nem vagy olyan mindent is gyüjtő típus mint én. Egy nagy papírdobozban tárolom 20+ éve az ilyesmiket original állapotban, pár évtized múlva sokat fizethetnek érte a gyüjtők. Eleinte még azt hittem hogy az ilyesmibe valamilyen bankjegyet is tesznek, de csak reklámanyag van benne.
Az első negyedévben az eurózóna GDP-je 0,4%-kal haladta meg az előző negyedévit, élénkülést mutatva a 2024 végi 0,2%-hoz képest. Előzetesen ugyanezt a 0,2%-ot várták a mostani adatközléstől is, tehét az adat pozitív meglepetést jelent. Az EU országainak eddig ismert GDP-adatai közül a magyar a legkisebb, az egyetlen, amelyik visszaesést mutat.
[...]
A régióból az utóbbi egy évben a cseh gazdaság 2%-os, az észt 1,2%-os, a litván 3,2%-os GDP-növekedést tud felmutatni, a magyar gazdaság éves összevetésben 0,4%-kal zsugorodott.
Teljesen megfáradt ez az ember, egyszerűen bárhová visszanyúl az ember, hogy mit mondott Orbán, csak azt láthatja, hogy vége, kifulladt.
Minden szavát, nemhogy mondatát szét lehetne cincálni. A sarki kocsmában Béla bának nagyobb eséllyel jöhet be most már bármi mint a Karmelita felkent atyjának.
Ugye, a GDP-adatban most egy egy hónappal ezelőtti, december végi állapotot látunk. Milyen alapot ad ez ahhoz, hogy 2025-ben tovább bővülhessen a gazdaság?
Jó reggelt kívánok mindenkinek! A közvélemény persze most ismeri meg az adatokat, amikor hivatalosan is nyilvánosságra kerülnek, de a kormánynak azért van az az előnye, hogy a nyers adatokat is ismeri. Tehát amikor én arról beszéltem, hogy repülőrajt lesz, meg fantasztikus év lesz, akkor én tudtam, hogy hányadán állunk, tehát én nem lutrira mentem, vagy nem lottón fogadtam, hanem ismertem ezeket a számokat és folyamatokat. Érdekes összefüggések lehetnek, amiket persze közgazdaságilag nehéz kimutatni. Meggyőződésem, hogy a novemberben történt amerikai elnökválasztás benne van az adatokban. Mert Trump győzelme mégiscsak azt jelenti, hogy a háborús szakasznak biztosan vége lesz, és egy békekorszak következik. És a gazdasági szereplők olyanok, hogyha háború van, akkor óvatosak, hogyha kinyílik a lehetőség, és jön a béke, és lehet üzletelni, és lehet befektetni, lehet kockáztatni, van értelme vállalkozni, akkor megindulnak. Tehát én azt hiszem, hogy már a tavalyi évben is, de különösen az idei évben ez az amerikai hátszél dagasztani fogja a magyar vitorlákat is a gazdaságban. A másik dolog a cinizmus. Ez egy nagyon érdekes faktora a közgazdaságtannak. Amikor kitűz egy kormányzat vagy akár egy magánszereplő is valami komolyabb gazdasági célt, akkor Magyarországon, nem tudjuk pontosan megmondani, hogy többség vagy kisebbség, de jelentős része a közvéleménynek cinikusan reagál: hát úgyse sikerül.
Az ilyen fantaszta emberek mindig biztosak magukban, csak a betonfal állítja meg őket.
A nagyobb kérdés az az aláírt minimálbér-megállapodás, amely szerint idén 13 jövőre 14%-os emelésnek kellene jönnie. Dehát mint látjuk a dakota ló az megengedőbb esetben megbotlott, nem megengedőbb esetben döglődni kezdett. Na most ilyen teljesítmény láttán, a munkáltatók nem fognak 13%-ot emelni, ez kizárt.
Újra kell tárgyalni, de ez a kormány ilyet nem szokott 10-re, 9-re csökkenteni. Nem engedhet belőle 2026-ban. Így a munkáltatók vagy kicsikarnak valami adócsökkentést vagy jövőre megborul az egész, ha belekényszerítik őket.
És belegondolunk, hogy ez esetleg 2030-ig így mehet. A lassú lecsúszás, döglődés, mint a 80-as évek vége.
Nincs ebben a rendszerben már több, ezek ennyire voltak képesek. Lejárt Orbán ideje és lejárt a FIDESZ-é is.
Vadai Ágnes rákérdezett Polt Péternél, hogy „indít-e vizsgálatot annak érdekében, hogy kiderüljön, kik a felelősök azért, hogy nem kaphatott segítséget az a korábban a rendőrség arcaként szereplő rendőrnő, aki családon belüli erőszak áldozata lett, és hány ilyen esetet próbáltak meg a szőnyeg alá söpörni a rendőrségi és a belügyi vezetők az elmúlt években”.
Polt közölte, hogy a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség testi sértéssel és becsületsértéssel elkövetett kapcsolati erőszak hivatali visszaélés, kiskorú veszélyeztetése, valamint tiltott adatszerzés miatt folytat nyomozást, és „az eljárás jelenleg felderítési szakban van”.
Orbán Viktor miniszterelnök szerint jövőre berobban a magyar gazdaság, sokan meg fognak lepődni, amikor az első negyedéves számok 2025-ben napvilágot látnak. A miniszterelnök a Kossuth Rádió "Jó reggelt, Magyarország!" c. műsorában azt is megjegyezte, az új gazdaságpolitikának lesznek nehézségei, lehetnek kockázatai. Arról, hogy Ukrajna atomhatalommá válhat, azt mondta, szerinte ezt nem gondolják komolyan ők maguk sem.
-Egyetért-e Ön azzal, hogy Ukrajna az Unió tagja legyen, és, ha igen, miért nem? Ha még mindig úgy érzi, hogy egyetért, nem szégyelli magát? . - Te a haladó progresszív az ukránokkal is úgy jár majd mint a migranccsal. Nehogy már szégyellnie kellje magát hát jöjjön mindenki kontroll nélkül. Edig az ÍJU-ba olyan országok léptek csak bele akik gazdasági, gigalkotási fejezeteket zártak le hosszú évek alatt. Most meg jöjjenek csak az ukránok, nehogy már szégyellje magát az egységszgarú balliberális.
Tessék mondani, ez már az aranykor? 😜 - Az aranykort a baloldal számára az hozza el a hitviláguk szerinzt ha a migráció kifullad. Mert akkor bukik a zorbán.
Európa legerősebb emberének, Ausztriát kanyarban előzni kívánó országa, amely együtt menetel a nagy Egyesült Államokkal nagyon-nagy pechhel szembesült!
Lássuk is:
"A kormánynak ráadásul ezúttal szerencséje sem volt a GDP-adatokkal, lényegében egy technikai hatás miatt lett alacsonyabb a gazdaság első negyedéves teljesítménye. Nagy Márton szerint a húsvét volt az, ami most megráncigálta a kiskereskedelmi forgalmat és vele együtt a GDP-t. Ennek oka, hogy tavaly márciusra esett, idén pedig áprilisra, ez a kiskereskedelmi forgalomban nagy rángást fog eredményezni."
Ennyi lippsik sakk-matt. Rosszkor halt meg anno Jézus, Júdás nem bírta kivárni, azt az időpontot, amely jobb lett volna a hombárfejű miniszterelvtársnak.
Még jó hogy csak egy mozgó ünnepe van ennek a szerencsétlen, viharvert országnak.
"Én látom azt, amit az emberek még nem látnak. Mert ugye én egy tervezőasztal mögött ülök, én tervezek, látom a számokat, azt hiszem, hogy tudom, hogy mi fog történni, és az átlagnál sokkal kevesebbet is tévedek, elnézést, ha ez ilyen szerénytelennek hangzik, de a terveink általában ülnek és jók, és most haladunk. (…) Látom az előttünk lévő két-három olyan évet, ami a kivételesen jó évek közé tartozik majd Magyarország történetében. (…) Van egy tervem, és az sikerülni fog."
Borzasztó rossz GDP-adat érkezett! Ismét visszaesett a magyar gazdaság
Idén az első negyedévben a magyar gazdaság teljesítménye 0,2%-kal alulmúlta az előző negyedévit. Előzetesen a Portfolio által megkérdezett szakértők arra számítottak, hogy a tavaly év végi 0,6%-os növekedés után 0,3%-os GDP-bővülést jelent majd a Központi Statisztikai Hivatal, vagyis mélyen a várakozások alatti eredmény érkezett.
„Olyan ez, mintha valaki beperelné a szomszédját csendháborításért, majd jönne egy elutasító bírósági döntés indokolás nélkül, és amikor rákérdezne, hogy miért, azt válaszolnák neki: az infótörvény miatt nincs magyarázat, és kész” – Ezzel a képtelen példával szemléltette a HVG informátora azt a szituációt, amikor Pintér Sándor belügyminiszter arról dönt, hogy nemzeti érdekből ad-e ideglenes, hároméves tartózkodási engedélyt vagy az állampolgárság előszobájaként is használható, tízéves nemzeti tartózkodási kártyát egy harmadik állambeli polgárnak. E folyamat ugyanis a legnagyobb titokban, indoklás és nyilvánosság nélkül zajlik, s a döntéssel szemben nincs jogorvoslat.
Rejtély, hogy ha valakiket a nemzet érdeke ürügyén Pintér huzamos időre beenged az országba – s így az unióba –, azt vajon miért teszi.
A valós események ihlette Bucha című 2023-as ukrán film megrázó bepillantást nyújt a Kijev környéki városokban történt népirtás borzalmaiba. A film magyarországi vetítésének alkalmából interjút készítettünk Oleksandr Szhurral, a film forgatókönyv írójával és producerével, aki személyesen is megélte a háború sújtotta Ukrajna fájdalmát, és most első kézből mesél a film keletkezésének hátteréről, saját fájdalmáról és az alkotás mondanivalójáról.
A válaszadók túlnyomó többsége, 88 százaléka szerint a drogfogyasztás bonyolultabb kérdés, és nem elég rendészeti eszközökkel fellépni ellene. Ezt a felvetést még a kormánypárti szavazók 81 százaléka is így látja, míg az ellenzékiek 93 százaléka vélekedik így. Csupán 8 százalék gondolja, hogy a drogfogyasztás rendészeti kérdés volna, és annak megfelelően kéne kezelni, míg 4 százaléknyian nem válaszoltak, derült ki a Publicus Intézet Népszava számára készített reprezentatív felméréséből.
"Mobutu hatalmát az első kongói háború során Laurent-Désiré Kabila döntötte meg, Ruanda, Burundi és Uganda kormányának segítségével.
A tuszik már régen szemben álltak Mobutuval, mivel nyíltan támogatta a ruandai hutu szélsőségeseket, akik az 1994-es ruandai népirtás felelősei voltak. Amikor kormánya 1996 novemberében parancsot adott, hogy a tusziknak halálbüntetés terhe mellett el kellett hagyniuk Zaire-t, lázadás tört ki. Az ugandai elnök, Yoweri Museveni, és a ruandai védelmi miniszter Paul Kagame támogatásával Zaire keleti részéből támadást indítottak Mobutu hatalmának megdöntésére, nyugat felé, Kinshasába tartó csapataikhoz helyi erők is csatlakoztak."
Papa Doc / FrançoisDuvalier: "1971. április 22-én, több hónapnyi betegeskedés után, végzetes szívroham következtében halt meg, két nappal későbbi temetése hat órán át tartott 101 ágyúlövés kíséretében.
Elnöki székét fia, Jean-Claude Duvalier („Baby Doc”) vette át, aki legalább annyi kárt okozott, mint apja. Végül 1986. február 7-én a hadsereg elűzte Haitiről. Franciaországban telepedett le. 2011. január 16-án visszatért Haitire, az ország fővárosát, Port-au-Prince-et ért, rengeteg áldozatot követelő 2010-es földrengés után. Indoka valószínűleg az lehetett, hogy már nem tudott hozzáférni a svájci bankszámláin tárolt kb. 6 000 000 dollárhoz. A haiti rendőrség letartóztatta sikkasztás és korrupció gyanújával, de Duvalier 2014. október 4-én elhunyt."
Juan Marcosról, Reza Pahlavi sahról, vagy Idi Aminról is lehetne mesélni, aki Dada is volt, amíg el nem felejtem.
Sok esetben lehetne firtatni, mi volt forradalom, mi nem, ahogy egy ország felkelői egyeseknek terroristák, másoknak szabadságharcosok. Egy egészséges katonai lázadás sokat tud segíteni, meg néhány nagyhatalom titkosszolgálata.
1971. április 22-én, több hónapnyi betegeskedés után, végzetes szívroham következtében halt meg, két nappal későbbi temetése hat órán át tartott 101 ágyúlövés kíséretében.
Elnöki székét fia, Jean-Claude Duvalier („Baby Doc”) vette át, aki legalább annyi kárt okozott, mint apja. Végül 1986. február 7-én a hadsereg elűzte Haitiről. Franciaországban telepedett le. 2011. január 16-án visszatért Haitire, az ország fővárosát, Port-au-Prince-et ért, rengeteg áldozatot követelő 2010-es földrengés után.[8] Indoka valószínűleg az lehetett, hogy már nem tudott hozzáférni a svájci bankszámláin tárolt kb. 6 000 000 dollárhoz. A haiti rendőrség letartóztatta sikkasztás és korrupció gyanújával, de Duvalier 2014. október 4-én elhunyt
Úgy tűnik, 2025 sem a magyar gazdaság dinamizálódásával indult: a Portfolio által megkérdezett elemzők szerint a holnap megjelenő első negyedéves GDP-növekedés még a 2024 végi szerény lendületet is alulmúlhatja.
Döbbenetes, hogy ez az ember doktori címet kaphatott ... Történelemhamisító, ideológia-kiforgató, álpolitológiai humbug az egész. Kettővel a csurkai színvonal alatt.
Több mint egymillió család kap segítséget a kormánytól
Európa legnagyobb adócsökkentési programját hajthatja végre nemsokára a kormány, amelynek nyertesei egyértelműen a több gyermeket nevelő családok lesznek.
Alapból kérdéses nekem, hogy egyik párt hogyan tilthat ki egy másikat a parlamentből. De mégis azt mondom, hogy nem baj, csak így tovább, még több ilyen húzást a fideszpatkányoktól, hogy:
1. tegyék csak minél egyértelműbbé, hogy mifélék. Minél inkább kimutatják a foguk fehérjét, annál többeknek válik egyértelművé, hogy ezt a bandát soha többé nem szabad a hatalom közelébe engedni
2. Legalább megvan a saját maguk kreálta precedens, amikor ezeken a ruszkibérenc bűnözőkön lesz a sor és jöhet rájuk a kitiltás, eltiltás, betiltás
1. Hadházy Ákos nagyon jól végzi a munkáját, amit az ellene hozott szankció is bizonyít.
2. Könnyen lehet, hogy a Parlamentben való bennülés kapcsán igaza lesz, vagyis a választók azokat az óellenzéki pártokat fogják támogatni, amelyek kivonultak az állampárti fészek akolmelegéből. Kíváncsi leszek, hogyan fognak alakulni a Momentum népszerűségi mutatói.
A védőnői hálózat/rendszer Európa nagy részén ismeretlen.
Nem magyar találmány de igen ritka európában hogy az országok ilyet fent vagy eltartanak.
De ha nem tetszik a kormánynak beszélhetnének őszintébben is.
Szüntessék meg ezt a rendszert és bocsássák el az össze védőnőt.
Nem tudom ki ma az osztrák egészségügyi miniszter de azon a napon amikor a magyarok feloszlatnák a magyar védőnői szolgálat, az illető pezsgőt hozatnak az osztrák eü minisztérium minden dolgozójának.
Másnaptól örömmel átvennék ezeket a nőket.
Valószínűleg nem a csecsemő ellátásba hanem az idős gondozásba.
Hisz a magyar védőnök mindegyikének min. kettő eü végzettsége van és egy részük eü főiskolát is végzett.
Az osztrákok tárt karokkal és jó fizetéssel várnák őket.
Varju László szintén az MNB-alapítványok ügyének szentelte felszólalását, amikor úgy vélekedett, „olyan mérhetetlen mennyiségű kárt okoztak ennek az országnak, hogy azt nem lehet mellébeszéléssel elrendezni. Abban a hiszemben voltam, hogy a bankrablók éjszaka érkeznek, különböző eszközökkel felszerelve a pénzintézetekhez. Magyarországon ez nem így történt, a legnagyobb bankrablás itt nem néhány óra alatt, hanem tíz éven keresztül zajlott az önök megtisztelő figyelme mellett”.
Csoportosan és szervezetten menekítettek ki forintszázmilliárdokat az MNB vagyonából. A bank kifosztását önök tették lehetővé egy gombnyomással, amikor a jegybanktörvényt úgy módosították, hogy annak veszteségeit a költségvetés fedezi, a nyereségével viszont szabadon gazdálkodhat
Azt írta, őket ki tudják tiltani, az igazságot viszont nem. „Féljenek csak ők, mert nekünk már nincs mitől! Nincs hová hátrálnunk! A kitiltás elől sem fogunk hátrálni!”
A törvény elleni tüntetéssorozatot folytatják, május 1-én.
Hadházy a történteket annyival kommentálta, hogy „nem az a kérdés, hogy hogyan tilthat ki egy képviselőt Kövér és a »parlament« a »parlamentből«, hanem az, hogy az ellenzéki képviselők miért ülnek még mindig bent.”
nekem meg az, hogy a tisztességes fizetés és bánásmód helyett minden alap nélkül b@szogatják a védőnőket, hogy biztos csalnak a benzinpénzzel.
miközben a nyomorultak kvázi saját maguk fizetik a munkájukhoz szükséges dolgokat és heteket, hónapokat várhatnak, míg megkapják, amivel tartozik nekik a kórház. mert olyan marha jól keresnek, hogy vidoran hitelezhetnek állam bácsinak.
Az ilyen b@szogatásokkal mindíg az a bajom, hogy mi van akkor ha egyetlen érintett se háborodik fel (most épp felháborodtak) és kitölti a táblázatokat.
Minden hónapban.
Mind az érintett 50 vagy 80 nővér és védőnő.
Ok.
Mi lesz ?
Egy kórházi negyvenhatodik senkinek, de beosztott IT dolgozónak minden évben lesz 12 x kb. 70 = 840 táblázata?
Négy év alatt kb. 3500-4000 táblázata.
Összeadja a táblázatok adatait.
Ok.
És ?
Csinál belőlük szép színes grafikonokat ?
Ok.
És ?
A megyei kórház gazdasági igazgató helyettesének két évente tart egy színes-szagos prezentációt?
Az egyik havi gazdasági értekezlet 16.-ik napirendi pontjaként ?
"Egy nagyon érdekes kérdés, hogy az árrésszabályozásnak van-e létjogosultsága akár örökre.
Miért nincs egy olyan szabályozásnak jogosultsága, amely lényegében megmondja, hogy a kereskedelemben mi az a maximális profitmarzs, amit lehet alkalmazni?"
Miért koldultok, kaptok elég dollárt Amerikából!!!
/Az elején a műsorvezető kérte a Tube nézőinek támogatását.../
@yyy 29 perccel ezelőtt
Magyarország is a nyugati irányt követi sajnos. Már Magyar ember nem elég jó,stúdióba behívni.Igy kezdödödött nyugaton is. Ennek a fekete fiúnak a gyerekei,már halálosan utálni fogja a Magyarokat,ponnt mint nyugaton.
Válasz
@RóbertLigeti30 perccel ezelőttMiért koldultok, kaptok elég dollárt Amerikából!!!Válasz@mischelbond250429 perccel ezelőttMagyarország is a nyugati irányt követi sajnos.Már Magyar ember nem elég jó,stúdióba behívni.Igy kezdödödött nyugaton is.Ennek a fekete fiúnak a gyerekei,már halálosan utálni fogja a Magyarokat,ponnt mint nyugaton.Válasz
Hungary won’t reduce its economic ties with China, the nation’s minister of economy said, in the clearest sign yet that Prime Minister Viktor Orban’s government won’t bow to US pressure to distance itself from Beijing.
---
Nem létezik, hogy ennyi lóhát ne törje fel a seggét Orbánnak ...
Propaganda és minősíthetetlen gazemberek, de pl. ebből az írásból is látszik, hogy a múlt héten csak megjátszották magukat. Máris itt a "Ferenc pápa nem is volt jó Pápa hanem káoszpápa" irányvonal, ami egy fokkal barátságosabb mint a "demens argentin", de mutatja mit gondolnak ők valójában.
Nem tartották ezek semmire Ferencet, lenézték. Most ki is írják magukból végre ...
"A legtöbben akkor még gimnáziumba mentek, hogy onnan felsőoktatásba mehessenek, és sokan jobban bíztak egy darab papírban, mint a saját tudásukban, szorgalmukban és akaraterejükben. (…) Az ilyen ország végelgyengülésre van ítélve, és előbb-utóbb dögrovásra jut" – fejtegette Orbán Viktor.
---
Finnország meg úgy en bloc Skandinávia, Szingapúr, Dél-Korea, Japán kössétek fel az alsógatyát ...
"Azt sem értettem, miért is kell annyit ekéznie a tridenti rítust (régi rítust, latin misét). Hacsak nem azért, mert elődje kedvelte azt. De most őszintén: ha szerinte minden vallás Istenhez vezet, és ne térítsünk keresztény felekezetek között, meg sokféle liturgikus gyakorlat elfogadható, akkor ebbe a toleranciába miért épp a régi rítus nem fér bele? A tradicionalistákkal kapcsolatos megjegyzései mind igaztalanok voltak. Ez a rítus 1400 évig volt az egyház hivatalos rítusa."
Hát ezt a Mandiner feladata ex cathedra megíténi. Ritus amúgy rövid i.
"Egy idő után meguntam, hogy Ferenc pápáról írjak. Vagy inkább: nem meguntam, hanem hoztam egy döntést, hogy nem elemzem. Megvolt az oka."
Kár. Mindannyian hiányolni fogjuk Szilvay Gergely írásait. Én főképp mától, mióta tudom, hogy létezik. Nem baj, majd a következő pápáról.
"Magyarország további előnye az is, hogy a munkások jóval ritkábban hiányoznak betegszabadság miatt: Ola Källenius, a cég vezérigazgatója szerint Németországban kétszer annyit vannak a munkások betegszabadságon, mint más európai országokban. Az OECD adatai ennél is nagyobb különbséget mutatnak 2022-ben: Németországban átlagosan 24,9 napot hiányoznak a dolgozók, míg ez Magyarországon csak 9,4 nap."
Nem azért van ez, dehogy, mert lófasz a pénz táppénz/betegszabadság alatt, a jutalmaktól elesnek bizonyos kieső napok száma után, emellett a gyógyszerek kibaszott drágák és még lehetne sorolni. Így a "magyar munkás" inkább a sor mellett hal meg, de nem hagy ki egy napot se.
káoszpápa, rendetlenséget hagyott maga után, egy ismerősöm, aki ott volt Benedek temetésén, közel Ferenc pápához, arról számolt be, hogy miután elődjének koporsóját a Szent Péter bazilikában saját sírjába helyezték, Ferenc római püspök félhangosan megjegyezte: na, végre ettől az embertől is megszabadultam, Ferenc nem volt konzisztens, gyakran keveredett ellentmondásokba, Ferenc egy beteljesítetlen ígéret volt, peronista hatalomtechnikus, kommunista konzervatív, Ferenc nem volt jó pápa, közepes átlagpápa volt.
Majd legvégül: Várok egy pápát.
---
Eltelt egy hét, a temetés megvolt. A kutyákról levették a szájkosarat.
Barabás Nonci Noemi /személyiségi jogi okokból kihúzva/
Kedves rendör úr egyenruhát vesse le ne vegye fel ne szolgáljon propaganda kormányt el lehet menni ,állam.ruhat ön nem is veheti fel ezek.utan ,távozón ,az igazság szolgálásról
Nem ez volt az, aki azért boldog, mert Orbán Viktor azt mondta? (Jól mondta!)
Rétvári Bence -nyíltan politikai/rajongói oldala- koronázta meg a mai napomat. A közösségi médián ismerőseim hívták fel figyelmemet vegyes hangulatban -az amúgy sokak véleménye szerint kormánypárti propaganda híreket is megosztó- Rétvári Bence bejegyzésére. Az Államtitkár politikai pártja weboldalának megjelölésével ellátta egy az amúgy évekkel ezelőtt “Legyél Te is Rendőr” toborzó kampány keretein belül készült képünket.
Hogy mi ezzel a problémám?
Megértem és tudom, hogy ameddig egyenruhában avagy hivatásomnak élve szerepelek, közszereplőnek minősülök. Megértem azt is, hogy a Magyar Rendőrség által jóváhagyott tartalmak felhasználása és tovább osztása megengedett.
Megértek mindent!
De értse meg a tisztelt Államtitkár Úr is azt, hogy nem kívánok hozzájárulni pártjának tartalmaihoz oly módon, hogy arcommal weboldalukat, ezzel pedig az általuk leírt híreket és egyéb tartalmaikat népszerűsítsék.
A megemlékezés és köszönetnyilvánítás szép dolog és a “Hazámat szolgálom” -egyébként igaz de sablonos felkiáltás mellett- köszönöm is azt! Ennyit kaptunk! Ezt nem veszi el tőlünk senki! És itt ezt a gondolatomat inkább le is zárnám…
Külön megmosolyogtató volt, hogy mikor fellátogattam a feltüntetett weboldalra a következő cikk fogadott, mely Harrach Péter a KDNP frakcióvezető Úr gondolata: “A Fidesz és a KDNP szövetségének ereje abban van, hogy tiszteletben tartják egymás identitását.”
Államtitkár Úr!
Rendőrnek identifikálom magamat! Egy a közt szolgáló Járőrnek, aki a rá ruházott joggal és hatalommal, legjobb tudásával segít mindenkin Magyarország területén, függetlenül a segítségre szoruló állampolgár pártpolitikai hovatartozásától. Ezen identitásomon nem kívánok változtatni és a közjó érdekében továbbra is kívánok minden szükséges intézkedést -illetékességem figyelembevételével- végrehajtani.
Tisztelt Államtitkár Úr!
Kérem tartsa tiszteletben a fent leírtakat és ha utolsó 8 bejegyzéséből egyiken sem tartotta szükségesnek a KDNP.HU felirat elhelyezését, vegye le hát azt arról is, melyen én rendőrségi szolgálati ruházatban szerepelek. Tegyen ki rendőrautót, arcuk alapján fel nem ismerhető rendőröket. Tegye fel ezt a képet politikai párttal összefüggésbe hozható megjelölés nélkül vagy csupán a szöveget.
Mélyen tisztelt Államtitkár Úr!
Ha személyes kérésem eddig Önnek nem is volt elég, vegye figyelembe a Rendőri hivatás etikai kódexét: A kódex 4. pontja egyértelműen leírja, hogy “A rendőr elismeri és védi az emberi méltóságot, tiszteletben tartja az emberi és a személyiségi jogokat. Elfogulatlanul jár el… vallási és politikai meggyőződésre … tekintet nélkül.” A 4. pont lényege továbbá “a bizalom megteremtésére, fenntartására.” Államtitkár Úr! kérem ne tegyen ki olyan veszélynek, hogy azon Állampolgárok bizalma bennem csökkenjen, akik nem az Ön pártjával értenek egyet. Tisztelt Államtitkár Úr, ne tegyen ki engem egy olyan veszélynek, hogy hivatásom kódexét és a rám is vonatkozó ezen hivatással járó jogszabályokat megsértsem. Mélyen tisztelt Államtitkár Úr, nem lehet politikai kérdés a segítségnyújtás így megkérném, hogy arcomat és nevemet ne kösse azzal össze. Félek, hogy a jelenlegi két-pólusú berendezkedésben, ha valaki az Ön által megszerkesztett képet meglátja, elfogultan fog hozzám lépni segítséget kérni, vagy ami még rosszabb nem kérni.
A FIDESZ-KDNP 3.060.706 szavazatot ért el 2022-ben, mely eredmény objektív és megkérdőjelezhetetlen. Ez pedig csupán annyit jelent, hogy a Magyar Állampolgárok kétharmada nem szavazott vagy nem szavazott bizalmat Önöknek. Ne tegyen ki engem egy olyan eshetőségnek, hogy 3 Magyar emberből 2, aki nem ért egyet az Ön által is képviselt politikai párttal, bizalmatlanul kérjen vagy éppen ne kérjen tőlem segítséget a képet látván!
Vegye le pártjának megjelölését Államtitkár Úr! Ez csupán az én egyszemélyes kérésem.
Megjegyezni kívánom, mivel az Államtitkár Úr oldalán korlátozás van beállítva, az ott elhelyezett bejegyzésben hozzá szólni nem tudok, így ott jelezni nincs lehetőségem. Megosztásokkal viszont talán eljuttathatjuk hozzá kérésemet!
13-tól érdemes lenne végignézni a 17-es, 21-es évek, mint választási éveket megelőző évek ellenzéki, bizakodó, de főleg hazug és fellazító hozzászólásait:DDDDD Teljes 1 ön tetű-séget találnánk, a végeredmény: méretes ZAKÓ:))))
Azért, ha a Fidesz Isten kegyelméből nem uralkodik tovább, annak lesznek apró finomságai is.
Matolcsynak volt mániája, ha jól emlékszem, hogy az energiaitalokból és sportkészítményekből ki kell irtani a taurint, mert az milyen egészségtelen. Elértünk odáig, hogy a multicégek magyarországi forgalmazású termékeiben nincs is, a külföldön árusítottakban pedig van.
Akkor esélyes, hogy megint lesz, ennek fogunk néhányan örülni, ha nem is elsöprő számban.
A Fidesz által meghozott első törvények egyike volt a külterületi fürdőzés betiltása. Ez nem egy nagy fegyvertény, mert eddig is minden ilyen hely tele volt tilos-táblákkal, de azt hiszem, csak rendeletileg volt rá jogalap. Csodálkoztam egyébként, mert akkor még csak ez volt, amit nem vártam volna pont tőlük, a máig tartó ténykedésük még a rémálom kategóriát se érte el. Gyurcsány után úgy voltam velük, mint az elméleti kommunisták, akik várták az oroszokat - aztán megjöttek. Ajánlott olvasmány: Wass Albert - Kicsi Anna sírkeresztje, de most ne menjünk bele tragikus részletekbe. Illetve:
Ezt sose értettem. Aki ilyen helyekre megy úszni, a saját bőrét viszi a vásárra. Hogy az állam pénzt lásson belőle, merthogy mindenből szeretne, lehessen kiváltani egy papírt, amiben benne van, hogy az ember tud úszni - tudjon is tényleg - és elfogadja, hogy a saját felelősségére fordul elő ilyen helyeken, esetleges elhunytával kapcsolatban senkihez semmilyen kártérítési igénye nincs. Kerüljön évente egy vagy kétezer forintba, és mindenki jól jár. Egy olyan párt, amelyik a Tisza nevét viseli, nem lehet annyira balsors küldte brüsszelita, hogy ezt meg ne oldja.
Tovább hizlalják a végrehajtó maffiát, Schadl már bronz-barnára napozta magát a Balaton partján; a világon semmi nem változott amióta kiderültek a lopások, csalások, lenyúlások...
Kiemelten? Ezért zárnak be a vidéki szülészetek? Ezért csökken soha nem látott mértékben a termékenységi ráta? Ezért fogy rekord mértékben az ország lakossága?
Hagy hízzanak a végrehajtók. A hatályos törvény szerint ugyanis a nyugdíjból mindössze 200 ezret köteles meghagyni a tönkretett polgárnál, a többit viheti. Így lehet akár 600 ezer a nyugdíja, 200-nál többet akkor sem kap.
Az orbáni qrmány ordas nagy hazugsága az ukrán nyugdíjakról, mert:
A világon semmi köze nincs a 13. havi nyugdíjhoz Ukrajna esetleges uniós csatlakozásának.
Az uniós szabályozás – a szociális biztonsági együttműködési rendelkezés – ugyanis abban a pillanatban életbelép, amikor Ukrajnát felveszik az EU-ba, és egyúttal hatályát veszti a ma még valóban meglévő, a Szovjetunióval kötött, 1963-ban hatályba lépett szociálpolitikai egyezmény.
A Nyugdíjguru alapítója arra is felhívta a figyelmet, hogy a megállapodást már a Bajnai-kormány fel akarta mondani, és helyette egy olyan korszerű, nem a területi, hanem a teherviselési elven alapuló szerződést kötni, mint amilyen például Oroszország esetében is született. Ezt azonban a második Orbán-kormány félrerakta, és ezért maradt hatályban a rendelkezés.
Az egykori szabályozás szerint ugyanis az egykori Szovjetunióban – a jelenleg Ukrajnában – élők közül az kaphat magyarországi nyugdíjat, aki megkapta a letelepedési engedélyt, lakcímkártyával rendelkezik és ténylegesen le is telepedett az országban. Vagyis a magyar hatóságnak egyszerűen nem szabad kiadni több letelepedési engedélyt, és már meg is oldódott a probléma.
Tehát egyértelmű, hogy Orbán nem akarja felmondani az egyezményt, vagyis a magyarok kárárra fizet az ukránoknak, és több megoldása is van, hogy ne terhelje a büdzsét.
Ez a mocskos orbáni fidesz az itteni magyarokat szegénységben tartja, de minden külföldinek tolja a pénzt.
Az orbáni fidesz hazaáruló! 28 000 Ft magyar nyugdíj?
Rokkantaktól elvett nyugdíjak, szegénységben tartott nyugdíjasok, ez mind az embertelen orbánqrmány bűne!
az öt év alatt példamutató módon, politikai vagy jogi hiba nélkül látta el a feladatát.
Még egy szaros alkotmánysértést, vagy egy hazaárulással felérő panaszkodást sem tett valami külföldi bolsevik lapnál? Tényleg egy skandall, hogy mit megengednek maguknak ezek a jobboldali KE-k...
"a III. János Pál nevet veheti fel, amennyiben pápává választaná a konklávé. A hírportál szerint azért, mert Szent II. János Pál pápa kreálta Erdőt bíborossá annak idején."
Szegény Szent János Pál pápa, nagyon meg lenne a gyalázva az emléke.
Annak idején 2000-ben ezen a napon választotta meg az Országgyűlés Mádl Ferencet köztársasági elnökké. Ő volt a rendszerváltás utáni első jobboldali államfő. Éppen 25 éve lesz annak, hogy hivatalba lépett és az öt év alatt példamutató módon, politikai vagy jogi hiba nélkül látta el a feladatát.
Elvileg egy ilyen 25. évfordulót illene megünnepelni magas szinten.
Csak hát van egy probléma.
Mádl Ferenc testvérének unokája, egyben keresztfia.
Aki pápakánt megy be a konklávéba, az bíborosként fog kijönni.
Megjegyzem, ma csúnyán lelepleződött és nevetségessé vált Jabba.
Mert hiába produkál soha nem látott ömlengéseket Ferenc pápáról, ha közben nem tud felmutatni olyan fotót, ahol valamelyik komoly nemzetközi politikussal tárgyalna legalább egy-két perc erejéig.
Jellemző, hogy Mr. Béke, azaz Donalgyij Trampov is Zelenszkijjel mélyedt el a nemzetközi ügyekben (ahelyett, hogy az európai béketartóját tüntette volna ki), és olyan háborúpárti alakokkal mutatkozott egy társaságban, mint Macron vagy Starmer.
Amúgy pedig érdemes lenne elővenni, hogy II. János Pál vagy XVI. Benedek halálakor miket mondott Jabba. Mert hogy egyiknél sem nyomott olyan émelyítő szövegeket, mint amivel most Ferenc pápa emlékét gyalázza. És akár arról is számot adhatna, hogy ha ennyire szerelmes volt Ferencbe, akkor miért nézte éveken át tétlenül, hogy a Büdös Szájú Zsoltihoz hasonló verőlegények sértegetik a Szentatyát.
Hisz még csak 76 évesnek tetszik lenni, és akkor se lesz több mint 87 éves.
Vagy !
Van "B" megoldásunk is.
Ha kedves rokonai (vagy Ön) befizet 2,5 millió forintot a kórházunkba lévő, de a kórházunktól "független" térítéses Betegellátó Osztály számlájára, akkor meg tudjuk operálni a jövő héten csütörtökön is.
Ha a cikket el is olvassa valaki akkor kiderul hogy az egesz csak egy RESZLET BENNE, mikozben mindenkit felsorolnak! Az egesz pont arrol szol hany europai, afrikai es azsia szavazat van stb.
De ebből kreál főhírt a magyar média hogy Erdőt egyre gyakrabban említik fő esélyesnek!
The organization that represents Spanish bishops disavowed the priest in 1997 , claiming that he had never belonged to any Spanish diocese and that he had been exercising the priesthood outside of any jurisdiction.
Despite these words, Father Apeles decided not to remove his Roman collar and continued to spread his fame throughout Spain..
Én mondtam, hogy csak az Orbán nevet ne válassza. Ha Balogh püspök időben katolizál, ő is indulhatna. Ha egyszer Bayer át tudott térni katolikus hitre, akkor ő is.
Mindeközben Washingtonban: ..."hogy a további magyar energiaszükséglet kielégítése érdekében magyar-amerikai atomenergetikai együttműködésben amerikai nukleáris technológia is megjelenhet Magyarországon, akár üzemanyag, akár további kis erőművek építése formájában."
Nem is olyan régen O.V. úgy nyilatkozott pl. az akkumulátoripari nagyberuházások energiaigényével kapcsolatban: legfeljebb építünk néhány gázerőművet.
Az idézett cikk alapján most viszont arra kell gondolnunk, hogy az ország területén néhány kisebb teljesítményű, amerikai gyártmányú modul atomerőmű létesülne?
A Portfolio által idézett tanácsadó március végén meg is nevezte, hogy melyik amerikai cégtől kellene vásárolni, és ugyanezt az elvárást fogalmazta meg Robert Palladino ügyvivő is április közepén, szintén konkrétan megnevezve a Westinghouse nevű gigavállalatot. Meglehetősen nyíltan beszélt arról az USA budapesti képviselője, hogy
amerikai LNG-t kellene vennie, illetve kis atomreaktorokat kellene építenie a magyar kormánynak.
Amerre csak járok vidéki utam során, mindenhol templomba "botlok". Kis települések, egymásba érnek, de mindenhol van templom. Igaz, ahová be is tudtam menni vasárnap lévén, igencsak felújítandó. (Református)
Amúgy úgy van ahogyan írtad, hogy egy héten 6,5 napig zárva vannak.
Tulajdonképpen egyetértek. A fideszt nem az érdekli ki lesz a pápa, hanem az egész történetből milyen járulékos hasznot/megerősödést húzhat a hívek érzelmeinek áttételén keresztül.
Nekem úgy tűnik az fogja eldönteni a politikai jövőt hogy ki gyűlöli a másikat erősebben és eltökéltebben, ami nem sok jót ígér, talán érdemes minél messzebbről nézni a történéseket, érzelmileg is és fizikailag is.
Ez 2024 tavaszáig így volt. Azóta eltelt egy igen rövidnek tűnő egy év, de a Fidesznek ez igen hosszúra sikeredett.
Nincs már olyan könnyű dolga a keretezéssel a Fidesznek mint az elmúlt 14 évben. Hogy ki a pápa, ki lesz a pápa az egy igen rövid intervallum alatt kiderül. Addig lehet ilyen humormorzsákat hinteni, hogy a spanyol pap ezt meg azt mondta és itt meg ott van 4-5 % esélye Erdő Péternek. De amint lemegy az egész és nem Erdő Péter lép ki az erkélyre, onnantól ez a téma teljes egészében ki is fújt. Senkit nem fog érdekelni.
Kisebb gondja is nagyobb lesz a Fidesznek annál, hogy azt keretezze miért NEM Erdő lett a pápa. Két kórházi klíma lehal és jön valaki rétváribence-féleség, hogy "szemét Nyugat keresztbe tett az évezredes magyar álomnak?"
Ebből a szempontból teljesen mindegy ki választ, a játszma lényege, hogy a hívőknek milyen érzéseik vannak ezzel kapcsolatban, amik nagy része tudattalan, és aminek az a "jelenések csúcspontja", hogy a Fideszre ixeljen legközelebb is. Húszeszerszer el lehet mondani ki választ igazán és bizonyítani a tényeket, de akkor is az motivál amit erről a hívő érez és amit emiatt gondol. Gondolni valamit majdnem egyenlő azzal hogy érezni. Ezért nyer a Fidesz 15 év óta mert ezt a maga számára hasznosan (azaz "jól") értelmezte és képes volt felfogni hogy a zemberek zöbbsége hogyan működik, az ellenzék pedig azért veszít mert valamiféle igazságot keres, azaz a világ és a zemberek működését rosszul látja. Ilyesmiről mondta Sigmund Freud, hogy "végül is minden csak érzés". Ha a hívő azt érzi hogy a nyugat választott, akkor az érzésének megfelelően cselekszik. Erdő nem-választása egy okkal több hogy aki magyar az utálja a Nyugatló Hanyatot, ergo utálja a vállaltan nyugatos ellenzéket. Az ellen pedig nem sokat lehet tenni ha valaki utálkozik. Nem nagy történet ez, de egy olyan épület apró téglája amit úgy tudnék összefoglalni, hogy 15 év ... eddig.
A pápaválasztást a Fidesz képes a saját narratívájába bevonni, az ellenzéke pedig nem - oszt jónapot. Ebben a stratégában még nagyon nagy lehetőségek vannak, amire érdemes felkészülni.
Balogh püspök még csak nem is történelmi hanem csak egye történeti pillanat legye.
Sajnos még légyfogó nélküli legye.
Már Prohászka Ottokárról se tud a magyar népesség 99%-a pedig Ő valóban kártékony volt.
Ezek a bolond és bajt hozó püspökök elmúlnak, a nevüket is csak egyház történészek ismerik majd.
Balogh tényleg nem papnak való.
Pláne nem püspöknek.
De túl kicsi és lényegtelen pont Ő a református egyház fél évezredes történetében ahhoz, hogy a gyakorló vallásosság ilyen mérvű csökkenésében Ő bármit is számítana.
De ezek a templomok nem most romlottak le, ez egy évtizedes folyamat eredménye
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
fordítva látom.
Az elmúlt 15 évben nem romlottak hanem javultak a templomok műszaki állapotai.
A kis falusi templomok állaga az elmúlt 20 évben nem romlott hanem javult.
Ha igazak lennének a kormánytagok 2010 óta elhangzott, bejelentett templom felújításai akkor a mostani felújítási programra már nem is lenne szükség mert mind tip-top állapotban lenne.
Semjén Zsolt :..."....Szent Istváni méretű templom építési felújítási program zajlott Magyarországon. 2010 óta 3000 templom újult meg kormányzati támogatással.
Továbbá 150 új templom felhúzását is segítették a kormány támogatásai......"
ezek az úr = Semjén Zsolti szavai.
Nem a templomok állapotával van baj hanem a gyakorló hívők számával.
Olvasd el a : Mintha mise történt volna című cikket.
A benne lévő táblázatocskák, számok az érdekesek nem a vélemény.
Ez már elfáradt 2025-re. "Mi akkor is győzünk ha veszítünk" ez már nem nyerő stratégia.
Mert A Nyugat ugye csak azért nem választja meg Erdőt mert Orbán embere ... Egy, nem A Nyugat választ csak, kettő kisebb gondjuk is nagyobb annál, hogy a felcsútinak tegyenek direkt keresztbe vagy en bloc a magyaroknak.
Nagyon, de nagyon sokat képzel magáról ennek az országnak egy bizonyos része, amely most kezd kisebbségbe szorulni.
...és a nyugger a kis pénzét oda viszi a kocsmába. Nem azért mert alapból alkoholista, hanem mert erre futja csak neki, és amúgy is tradícionálisan ez az életforma jutott neki.
Kis településeken 2 templom fölösleges, pazarlás. Egy is sok ami az "üzemeltetésüket" illeti, hiszen arra sincs elegendő pénz. De ezek a templomok nem most romlottak le, ez egy évtizedes folyamat eredménye.
(Ha nincs élet a településen, mert a fiatalok elmennek onnan, idővel nem marad aki oda járjon.)
Bármi is lesz az eredmény, az a saját terepén siker Orbán Viktornak. Ha tegyük fel megválasztják Erdőt istenhelyettesnek, akkor az mint a magyar kulturpolitika (lelkiség) elsimerése Orbán Viktor személyes sikere is, ráadásul van egy saját házi pápája akire sokmindent ki lehet vetíteni Szt.Istvántól kezdve a Szentkoronán át Viktorig. Magyarország az isten kalapja, Erdő Péter a bokréta rajta.
Ha nem választják (valószinűbb), akkor bár megérdemelné, de a nyugataiak "nyomják Krahácsot". A hívekben megmarad a szép álom hogy ugyan lehetett volna (Suzuki - a mi autónk), de majd legközelebb, miután győztünk. Megint csak Magyarország az isten kalapja - akár.
Számomra ez jön át a propagandából, másnak meg lehet hogy más.
...."....Az embertelen, aljas korrupt orbáni fideszqrmány a kocsmárosokat támogatja.
Azokat nem kell támogatni, mert van miből üzemeltetnie, ráadásul az alkoholizmust sem kellene támogatni, mivel abban is az élen járunk.
Kocsmából jelentkezett be a kormánybiztos, sokakat érintő bejelentést tett
A március végén meghirdetett, falusi kiskocsmáknak juttatandó pályázaton ezentúl már nemcsak az 1000 fő, hanem a 2000 fő alatti települések vendéglátósai is pályázhatnak....."
A hülye szó, de "legtrendibb" előrejelző piac jelenleg a Polymarket. Ami persze pápaválasztáson soha nem volt még "használva". Viszont Trumpot megmondta hónapokkal korábban.
Lakhatási válság van, a nyuggerek 57%-a kifejezetten szegény, a zemberek vásárlóereje a legrosszabb az EU-ban, de az embertelen, aljas korrupt orbáni fideszqrmány a kocsmárosokat támogatja.
Azokat nem kell támogatni, mert van miből üzemeltetnie, ráadásul az alkoholizmust sem kellene támogatni, mivel abban is az élen járunk.
Kocsmából jelentkezett be a kormánybiztos, sokakat érintő bejelentést tett
A március végén meghirdetett, falusi kiskocsmáknak juttatandó pályázaton ezentúl már nemcsak az 1000 fő, hanem a 2000 fő alatti települések vendéglátósai is pályázhatnak. Gyopáros Alpár kormánybiztos ezt egy Tolna vármegyei kocsmából jelentette be, ahol a hely tulajdonosa mesélt a régi időkről, amikor még több százan is megfordultak egyszerre a helyen.
Lakhatási válság: nem politikai, hanem társadalmi problémáról van szó, cselekednie kell az államnak 2025.04.07. 18:05
Társadalmi és nem politikai kérdés a lakhatási válság, ezért az államnak kulcsfontosságú szerepet osztanak annak enyhítésében, kiemelt kérdés azonban, hogy mindezt miként teszi. Az Indexnek nyilatkozó ingatlanpiaci szakértők hangsúlyozták, nem kérdés, hogy az államnak színpadra kell lépnie a lakhatási nehézségek kezelésében, sőt leszögezték, szerepvállalása nélkül nem is működik a válság kezelése. De vajon az állami építkezésekkel valóban kezelni lehet a lakhatási válságot? Örökzöld kérdés továbbá: meddig emelkednek még az ingatlanárak?
Lakhatási válság: benéztünk az ablakokon, és sok százezer üres ingatlant láttunk
Magyarországon egyre élesebben jelentkezik a lakhatási válság, miközben a lakásállomány jelentős része kihasználatlanul áll. Ez a látszólagos ellentmondás komoly kérdéseket vet fel: lehetnek-e az üresen álló ingatlanok a megfizethető lakhatás új forrásai? A témában megkerestük a kormányt, valamint ingatlanpiaci szereplőkkel is górcső alá vettük a lehetőségeket.
Olyan szegénységi csúszdára kerültek a magyar nyugdíjasok, amiből egyelőre nincs kiút
Magyarországon a nyugdíjasok helyzete romlik: egyre többen vannak relatív és abszolút szegénységben, részben a GDP-arányosan alacsony nyugdíjkiadások miatt. A nyugdíjemelések ugyanis jelenleg csak az inflációt követik. A visszatekintünk az elmúlt 10 év trendjeire, akkor azt látjuk, hogy a nyugdíjasok bizony egy elszegényedési csúszdára kerültek. 2025. január 21. 12:57
Két év alatt megduplázódott a szegénységi küszöb alatt élő magyar nyugdíjasok száma
Mostanra világosan látszik ugyanis, hogy az inflációhoz kötött nyugdíjemelések nagyon nehéz helyzetbe hozzák a társadalom legidősebbjeit. Olyannyira, hogy mára egyre több nyugdíjas szegényedik el. Ez derül ki a Központi Statisztikai Hivatal frissített adatbázisából, pontosabban annak relatív jövedelmi szegénységi arányt ismertető táblázatából. 2024 október 22., 16:57
nem valószínű, hogy az lesz. amennyire tudom, az olaszok eléggé be vannak indulva, hogy most aztán már legyen olasz pápa, ahogy az régebben szokás volt.
Elképesztő bassza meg :) Ebből látszik az Index micsoda latrinamélységbe süllyedt már. Képesek átvenni ezt az ótvar szart félnappal később csontra ugyanúgy.
Magam részéről egy kisebb téttel megjátszanám az "Elvesztette közpénz jellegét!" c. versenyzőt, igazi klasszikus és remekül leírja a neres lopolda lényegét.
Az OTP Bank pénteki éves közgyűlését súlyos technikai problémák zavarták meg: előbb a tűzjelző szakította félbe Orbán Viktor miniszterelnök beszédét, majd teljesen összeomlott az elektronikus szavazórendszer. A részvényesek így kénytelenek voltak papíralapon szavazni, ami tovább fokozta a kaotikus helyzetet és a résztvevők elégedetlenségét. Csányi Sándor elnök-vezérigazgató láthatóan feszült volt.
A legújabb példa, hogy ez a mocskos, embertelen orbáni fidesz lezüllesztette az országot, a világ szégyene lett az ország orbánékkal:
Az Alapjogokért Központnál dolgozik az európai elfogatóparanccsal Budapesten bujkáló volt lengyel miniszterhelyettes
Menedékjog után munkát is kapott a volt lengyel igazságügyminiszter-helyettes Magyarországon, az európai elfogatóparancs alatt álló Marcin Romanowski vezeti az Alapjogokért Központ által gründolt Magyar-Lengyel Szabadság Intézetet.
Marcin Romanowski még a múlt év végén kapott politikai menedékjogot Magyarországon. Az előző kormány tagját súlyos, az állami vagyont megkárosító bűncselekményekkel gyanúsítják a hazájában, Gulyás Gergely szerint viszont nem ez számít, hanem az, hogy „Lengyelországban jogállamisági válsághelyzet állt elő a tavalyi választás után a Tusk-kormány cselekedetei következtében”.
Orbanisztán a korrupció, a diktatúra, az erkölcsi fertő melegágya lett, ahol a nemzetközileg körözött csibészek menedéket és még pénzt is kapnak. A csóri magyarokra meg nem költ a rohadékja.
A cikket Magyarország megújult médiafigyelője, az OBSERVER szemlézte a mandiner.hu számára.
Szemlézik, megtalálják nekik, megkapja valamelyik agyalágyult a szerkesztőségben és KIMONDTÁK VATIKÁNBAN mehet is élesítve a cikk.
Rászánni 10 percet, utánanézni minek? Akkor nincs meg a kvótája az agyalágyultnak és máshol hol tudna elhelyezkedni?
Elég ennyit a cikk végére odabökni: Mint megírtuk: az esélyesek között minden jelentősebb nyugati lap megemlítette Erdő Pétert, akit a konzervatívok jelöltjének tartanak, és vélhetően Donald Trump is támogatná.
Ez a legfontosabb, így egyszerre több segg is kinyalásra került ...
ha legörget az ember az utolsó két cikkre 1997-ből:
- El padre Apeles, al descubierto - José Manuel Vidal
- Objetivo: acabar con Apeles - José Manuel Vidal
Idézek belőle fordítóval (nyilván nem tökéletes de a lényeg át fog jönni):
"Az Egyház híveit mélyen megbotránkoztatja ennek a papnak a szégyentelensége, aki lefesti magát, sminkel, pesetás milliókat kér, vállát dörzsöli, mindenféle partikon és estélyeken vesz részt, és ami még súlyosabb, a pim-pam-pum bábjaként szolgál az agnosztikusok, ateisták és mindenféle hitetlenek számára. "A komoly dolog az, hogy kigúnyolja azokat, akiknek van hitünk" – mondja Amalia, aki egész életében katolikus anya és katekéta egy madridi plébánián.
Apelles atya még saját hittársai haragját is felkelti, akik a legkisebb alkalommal mindennek nevezik. Általában azt mondják neki, hogy "becsmérli a viselt szokását", valamint "pesseterónak", "pimasznak" és "szégyentelennek" nevezi. Az egyik utolsó mór és keresztény programban még "antikrisztusnak" is nevezték."
Másik ckkből:
"Televíziós önbizalma egy reakciós eszmékkel rendelkező papot rejt, akinek felszenteléséhez Olaszországba kellett mennie, egy olyan vallási intézménybe, amely szívesen fogadja a katolikus egyházba integrálódni kívánó papokat a néhai Lefebvre érsek és a tridenti papok szakadása elől, akik a kiengesztelődött rítus szerint akarják ünnepelni az Eucharisztiát.
José Apeles a CEDADE káplánja is, és valahányszor Barcelonában tartózkodik, misét mond a neonáci szervezet tulajdonában lévő lakásban a Rambla de Catalunyán. Sőt, elmondható, hogy a leghagyományőrzőbb katolikus vagy álkatolikus egyesületek közül soknak a lelki atyja. Valójában a Szent József Jámbor Uniójának, a Szent Szívű Szűzanya Főtestvériségnek és mindenekelőtt a Jeruzsálemi Szent János Kórházi és Katonai Rendnek, a Máltai Ökumenikus Lovagoknak, a Kasztíliai és León Királyi Perjelségnek a káplánja is."
Nem kapargatom tovább ezt a magát sminkelő neonáci spanyolt faszt. Tökéletesen illik a mandiner világképébe.
Jól látja hogy Orbánnak reszeltek, de azt is látja, hogy nem egyedül csak ő áhitozik a hatalomra...
Sztálin halálának másnapján összeült a Központi Bizottság, megtárgyalni az utódlás kérdését. Berija egy nagy táskával érkezett, papírokat vett elő, és mondani kezdte, hogy a nagy ember őt jelölte ki utódjául. Valamiért nem mozgósította az NKVD-t, pedig akár tankokat is kivezényelhetett volna az utcákra. Zsukov, aki előbbre járt gondolkodásban, tapsolt egyet, és a folyosóról berohantak az ott elrejtőzött emberei. Beriját letartóztatták, és állítólag a Lubjankában töltött néhány hónap vizsgálati fogság után, bírósági ítélet alapján kivégezték.
Évekkel később azonban, némi vodka után, maga Zsukov dicsekedett, hogy Berija még aznap befejezte: "-Ezzel a kezemmel, itt, ni-emelte fel a jobbját-én magam lőttem agyon a pincében."
"Az ABC riportot közölt a Vatikánból, ahol megszólaltatta Apeles atyát, a spanyol médiában gyakran szereplő egyházi személyt. A pápai utódlással kapcsolatban Apeles atya úgy fogalmazott, hogy szeretné, ha a kiválasztott egykori „professzora”, Erdő Péter lenne.
Kánonista, jogtudós. Szerintem jó szervező. Azt hiszem, olyanra van szükségünk, aki ismeri a szakmát. Ő jó jelölt lenne – jelentette ki."
---
Komoly, nagyon komoly! Spanyolok, ABC csatorna, Apeles atya és hát Erdő Péter, aki ismeri a szakmát, jelentsen ez bármit is :))
De ki ez az Apeles atya, aki megmondta a tutifrankót és a mandiner brigád elélvezett?
Manapság nem okoz gondot lefordítani annak sem, aki nem érti a spanyolt.
De a wikipedia oldalon is megtalálható Padre Apeles - Wikipedia, la enciclopedia libre - Itt az is olvasható még, hogy a papi "szakmáját" lottósorsolásos showműsorokban is kamatoztatta :)))
470-en követik egy FB oldalán, 1300-an az Instagram oldalán.
Ez már nem csak egy újságcikk, kezdődik a mandiner cikkének a címe. Ez már az ahogy a mandiner szakmányban hazudik/ferdít/alternatív univerzumot épít.
Hát így mondták a Vatikánban a bombasztikus hírt :(
„Rétvári Bence – nyíltan politikai/rajongói oldala – koronázta meg a mai napomat. A közösségi médián ismerőseim hívták fel figyelmemet vegyes hangulatban – az amúgy sokak véleménye szerint kormánypárti propaganda híreket is megosztó – Rétvári Bence bejegyzésére” – kezdi bejegyzését Facebook-posztjában a rendőrként dolgozó Laponyi Zsolt, aki ezután hosszan kifejti, mi a problémája azzal, hogy az államtitkár egyik posztjában kitette a fotóját – ami évekkel korábban egy toborzókampányhoz készült –, méghozzá a pártja – KDNP – jelölésével ellátva.
Közzétette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a legfrissebb népesedési adatokat, ami lesújtó képet fest Magyarországról.
Az előzetes adatok szerint nemcsak a születések száma esett vissza, de kevesebb házasságot is kötöttek, és többen haltak meg az egy évvel korábbi adatokhoz képest.
Az Agrárminisztérium és a Nébih kötetlen sajtótájékoztatót tartott a ragadós száj- és körömfájás járvány magyarországi helyzetéről, amelynek célja az eddigi intézkedések és folyamatok megértetése volt a lakossággal. Nagy István agrárminiszter kiemelte, hogy a járványügyi védekezést jelentősen nehezítik a társadalomban terjedő tévhitek és összeesküvés-elméletek - tudósít az Agrárszektor.
Értetlenül állunk a helyzet előtt, miközben óriási gazdasági kárral fenyegető betegségről van szó, ami miatt Angliában és Amerikában több millió szarvasmarhát kellett már leölni. Fontos, hogy mindenki megértse, hogy ez a vírus valós, létező és nagyon veszélyes
Na, te se olvastál sok Karinthy-t úgy látom... Okosabb lettél volna, ha hallgatsz.
Így írtok ti...
Egykori cégem, a Bábolna-Bio főnökének egyszer valaki megmutatta a reklámverset, ami állítólag Karinthy (ez ugyanis vitatott): "Drámát legjobban Shakespeare, poloskát pedig Dietrichstein írt."
Dietrichstein Pál, a híres rovarirtó a Kertész utcában volt elérhető annak idején, Straub F. Brúnó mondta, hogy, ha pályája kezdetén ezt a szakmát választja a vegyészet helyett, jóval többet kereshetett volna. (Azt meg róla a lánya, hogy ilyen pálya végén a politikába nem kellett volna beleártania magát...)
A főnöknek borzasztóan megtetszett ez a mondat, felkerült a cég honlapjára; ha jól emlékszem, a kocsikon is kint volt a felirat: "Így írtunk mi."
Ezzel járult hozzá a magyar helyesírási hibák történetéhez; gondolom, majdnem mindenkinek megvan, hogy az írás hosszú í, az irtás pedig rövid. Ez azonban nem zavar senkit, a szervizt az esetek 80 százalékában szervíznek írják, mert a vizet is úgy kell, valamiért az avitt helyett terjed az avítt, és egyre gyakrabban írják az Alizt és a Timeát is hosszú í-vel, még olyan ismerősöm is, akinek az a neve. A Sport Plussz pezsgőtablettának köszönhető, hogy a pluszt nekiállt az ország hosszú sz-szel írni.
Mondjuk, még mindig jobb, mint marhaságokat beszélni: most láttam, hogy ezt meg lehet kapni pólón (jobb arcképpel láttam, csak azt nem találom):
Jancsi bohóc csap egy kört, felméri a "sikerét" aztán visszavonul kivárni hogy hogy alakulnak az erőviszonyok?! Jól látja hogy Orbánnak reszeltek, de azt is látja, hogy nem egyedül csak ő áhitozik a hatalomra...
De az elmúlt másfél hónapban sajnos már a sokadik. Itt milliók lettek veszélyes poloskák, akik balsorsot hoznak a magyarságra.
Ez akkora szintlépés, ami rohadt aggasztó. Röhögnék ha ezt a legalja bede, bohár vagy a többi retek megafonozta volna a világba, de itt a hazám választott képviselői vélekednek így.
Több mint nyugtalanító. Mert minél kevesebben vannak, annál nagyobb fenyegetések fognak érkezni ...
Az legyen megnyugtató számodra, hogy Jancsi bohóc meetingjein nincs nagy tolongás, tehát a nemzet egységét rongáló illiberált eszmék csak korlátozott (és korlátolt) körökben terjednek...
Odaszúrt egyet Magyar Péteréknek is, Lázár szerint ugyanis több százezer olyan Tisza-szavazó van – Pécsen is többen –, akik azt akarják, hogy Ukrajnát vegyék fel az unióba. Kollár Kingáról és a Tisza párt többi képviselőjéről azt mondta, „veszélyesek a magyar emberekre, de nemcsak ők, hanem azok is, akik rájuk szavaznak”.
---
Ez a lotyaszájú ótvarabb mint az Orbán. Merazlegalább belezúgott a hatalomba, valamit konyított is a megszerzéséhez aztán meghülyült, de letett valamit az asztalra.
De ez a batidai tróger ez semmit. Ennek csak a duma, a lotyaszáj, a ki a fasza gyerek style és az a nyomorult sorozatgyilkosokat idező debilmosolygás.
Most pedig többmillió ember egyszerűen "veszélyesnek" van nyilvánítva. Kedves János, te fasz: meg is jelölitek majd őket? Lesznek összefirkált, szétrombolt üzletek mert a tulajdonos "veszélyes"?
Ez szerintem már nem. Ez látja is, amit beszél, meg fogja irányozni a pszichiátriát, hát ennyire, ép ésszel, már nem mászhat bele valaki ebbe a mindenkit fölbérlő Brüsszelbe. A régi magyaroknak volt elég baja Béccsel, de Széchenyi se azért került Döblingbe, mert folyton az ottani mesterkedések foglalkoztatták volna. Igaz, kettejüket nem lehet egy napon említeni.
Ez a vaker egy igazi büdös féreg színvonala volt a dagadéktól. Nagyon foshat már, hogy lemegy egy pondró szintjére a pajorok és más gerinctelenek közé.
Kollár Kinga meg a többi tiszás felkelt reggel Brüsszelben, és havi 7-8-9 millió forintért egyfolytában azon dolgoztak ma is, nem tudom hány órában, hogy nekünk rossz legyen, hogy Magyarország sikertelen legyen, hogy önöknek ne sikerüljön, hogy nekünk közösen ne sikerüljön...
Ezek nem is magyarok, olyan állampolgárok, amiért éppen fizetik őket. A brüsszeliekkel ugyanez van, nem flamandok azok, nem is vallonok, hanem belgák.
kicsit tényleg... szóval a dokinak vannak még autói, amikkel kihajthat a forgalomba, ha jól beb@szott... dolgozni is elvarázsolt állapotban dolgozik a lelkem?
A férfi letartóztatást viszont nem rendelték el, mert a bíróság szerint nem áll fenn a szökés, az elrejtőzés, vagy a bűnismétlés veszélye sem. Dobó Dénes, a Debreceni Törvényszék szóvivője a Blikknek azt nyilatkozta, hogy a férfi „jelentős magyarországi ingatlanvagyonnal rendelkezik, nagy értékű gépkocsik vannak a tulajdonában, jövedelme jóval az átlag feletti, idős szüleinek kell segítenie, valamint van három gyermeke, akiknek a tartásáról gondoskodnia kell.” Ezek mellett pedig „nagyobb társadalmi érdek fűződik ahhoz, hogy a foglalkozását az egészségügyben gyakorolni tudja.”
Annyi az egész, hogy néhány száz ismerősömmel küldünk egy jobbító szándékú E-mailt a Konklávénak, hogy, ha lehet, legalább pápának ne egy taplót válasszanak, van már néhány hatalom, amelyiknek ezt sikerült összehozni, ennélfogva legalább itt most már résen kellene lenni.
A másik, hogy, ha lehet a következő pápa ne az Urbano / Orbán nevet válassza, tekintettel az utolsó, ilyen nevű egyházfő működésére is:
"VIII. Orbán (1568. április 5., Firenze – 1644. július 29., Róma) a 235. pápa 1623-tól haláláig. A firenzei származású Barberini család tagjaként Orbán pontifikátusa több szempontból is mérföldkőnek tekinthető a pápaság történetében. Huszonegy éves uralkodása önmagában is figyelemre méltó, de ez volt az utolsó olyan pontifikátus, amely alatt a pápai állam terjeszkedni tudott.
Orbán volt az utolsó olyan egyházfő, aki a nepotizmussal családjának igen nagy előnyöket juttatott. Orbán több szempontból is szakított elődje politikájával. XV. Gergely több figyelmet szentelt a belügyekre, és a külpolitikába csak ritkán és meggondoltan szólt bele. Ezzel szemben Orbán pontifikátusának legvitathatóbb történései a harmincéves háborúhoz köthetők. A pápa furcsa módon a pápaság és az itáliai hegemónia érdekében többször is a protestánsok pártját erősítette.
A költőként is remekelő egyházfő rengeteg építészeti emléket hagyott az utókorra, ami a háborúkkal együtt óriási adósságot rótt a pápai kincstárra és Rómára is.
A féktelen költekezés pontifikátusa /szerkesztés /
Családi vállalkozás
Orbán a pápai állam és a Római Kúria belső ügyeit családi bizalomra alapozva akarta irányítani. A pápa uralkodásának legnagyobb vétségeként tartották számon Orbán nepotizmusát, ami valóban egészen átfogóvá vált nemcsak a kiosztott világi és egyházi méltóságok terén, hanem családi körén belül is. Három nappal hivatalos beiktatása után bíborossá nevezte ki unokaöccsét, Francesco Barberinit. 1627-ben őt tette meg a Vatikán könyvtárosának, majd 1632-ben alkancellárnak. A bíboros-nepos kinevezésén senki nem botránkozott volna meg, ugyanis noha tiltották a reformrendelkezések, mégis az unokaöccs bizalmas pozícióba helyezése megszokott volt a pápai udvarban. Ráadásul Francesco nem volt rossz választás. Nem élt vissza hatalmával, igaz ugyan, hogy ő építtette fel a római Barberini Palotát, de ő hozta létre a híres Barberini Könyvtárat is, amelyet 1902-ben a Vatikáni Apostoli Könyvtár részévé nyilvánítottak.
1627-ben egy másik unokaöcs, Antonio Barberini is a bíborosok közé állhatott, és 1638-tól a camerlengo igen fontos tisztségét tölthette be. Emellett Antonio a pápai seregek főparancsnoka lett, és több jelentős pápai legátusnak is tagja, sőt vezetője volt. Orbán szűkebb családi körében is bőkezűnek bizonyult, és 1625-ben a kapucinusok közé állt bátyját, Antoniót Senigaglia egyházmegye élére állította, majd három évvel később őt is bíbor kalappal ajándékozta meg. Antonio a Penitenciária vezetője lett, és ő is megkapta a vatikáni könyvtáros címet.
Az egyházi vonaltól elszakadva Orbán egy harmadik unokaöccsét is rendkívüli kegyben részesítette, de ezúttal világi hatalmat adott Taddeo Barberininek. Palestrina hercege és Róma prefektusa lett az ifjú Barberini. A nepotizmus révén a Barberini család feliratkozott Itália leghatalmasabb nemesi családjainak sorába. Orbánt pontifikátusa alatt több vád is érte családjának támogatása miatt, és az egyházfő többször is felkért egy teológusokból álló bizottságot, hogy vizsgálja ki a vádakat. De a bizottságok mindig a pápa oldalán döntöttek."
"Pope Urban X is a fictional pope created by French writer Voltaire in his 1759 novel Candide. In Candide's eleventh chapter an old woman declares herself to be the illegitimate daughter of Urban X and the Princess of Palestrina. In choosing the fictional name "Urban X," Voltaire was being particularly cautious not to attribute an illegitimate child to any Pope who had ever existed or might exist during his own lifetime, since at the time (and still as of 2025) the highest-numbered Pope Urban was Urban VIII (r. 1623–1644)."
Itt a legnagyobb kiadási extra tételt a kamatkiadások jelenti, hiszen az egész évre tervezett összeg 40 százalékát elköltötték három hónap alatt, 1553 milliárd forintot, időarányosan 594 milliárd forinttal többet. Ennek magyarázata a lakossági állampapírok utáni kamatfizetés volt, tehát egyáltalán nem váratlan, tervezhetetlen kiadás ez.
A helyzet valóban az, hogy Nagy Istvánt pontosan az a kormányzat hitelteleníti el, amelyiknek a tagja és amelyik évek óta - ma is - tudatosan, ipari méretben ontja a szennyet meg a hazugságot az országra. Nem biztos, hogy ezt a végtelenségig lehet büntetlenül csinálni.
Nem néztem végig, de nagyon tanulságos már az elején, amikor Schmidt Mária szerényen megállapítja, hogy az Akadémiával "elszaladt a ló" és "több szerénységet" javasol a sztálinista társaságnak.
Szerda este politikai fórumot tartott a Fidesz a pilisvörösvári Művészetek Házában, ahol megjelent Menczer Tamás, Szijjártó Péter és egy idő után Orbán Viktor is.
a helyszínválasztás azért érdekes, mert tavaly nem engedték be ide Pottyondy Edinát, miután a polgármester azt mondta, a Művészetek Házába nem való a politika, csak a művészet.
Népieschen úgy mondják, hogy túltolják a biciklit alaposan. Ami szenny most kijön a szájukon, az már sokban visszacsorog beléjük. Pedig a java még most jön, ahogy kezdik érezni a vesztüket.
A kínai agyelszívó gépezet az USA-ban nagy fizetésekkel várja az idióta elbocsájtásokat az amerikai egyetemekről, megszüntetett kutatóhelyekről. Csábítják a képzett szakembereket. Befektetnek a jövőbe komolyan. Ők. Is.
Ugyanígy gondolom, hogy nincs jó megoldás, de valamiféle 2006 ősze utáni érzés van itt. 100 lépés, 82 program, kórházi széfek stb mind-mind ellenállásba ütköztek gúnnyal karöltve.
Nem nagyon van most olyan lépésük már, ami kollektív egyetértést hozna magával. Elszálltak, megunták őket, óriási megélhetési problémákkal, amelyek az embereket már a legkisebb ügyeknél is kibillentik.
Lehet itt Nagy István hozzáértő meg korrekt meg jófej csak a közhangulat elmozdult. Múlt héten ezért is írtam a nagy nyári meleg okozta károk óriásit üthetnek a vergődő kormányon, nagyobbat mint tavaly.
Most már minden szar tömegeknek ezt érzi a Karmelita is. Ahogy Gyurcsány is majd a világválság neki meg is adta a tőrdöfést. Ez utóbbi még nincs Orbánéknál. Ennyivel állnak jobban ...
Schmidtmariska és lánczi elvtárs természetesen hozza a formáját. Mariskáról lerí, hogy elképesztően rosszul érzi magát, hogy nem akadémikus hiába röhögcsél rajta.
Politizálnak a kutatók, nem magyarul írnak külföldi lapokba, teológiának nincs helye az MTA-n. Teljes támadás elképesztően kicsinyes "problémákat" előrángatva.
Azért ajánlom mert tökéletesen bemutatja ez az 50 perc, hogy negyedosztályú politikai kitartottak, milyen szinten akarnak mindent leuralni egy országban.
A 2024–2025-ös tanévben foglalkoztatott pedagógusok fele az 50 éves vagy annál idősebb korosztályba tartozik, a 30 évesnél fiatalabb pedagógusok aránya mindössze 7,2 százalék.
Jól mutatja a tanári kar elöregedését, hogy jelenleg 12 185 hatvanévesnél idősebb főállású általános iskolai tanár van, míg a 2022–2023-as tanévben még csak 10 039 volt.
Ez az előző tanévhez képest nagyjából 10, a két évvel ezelőttihez képest nagyjából 20 százalékos emelkedés.
A KSH adataiból az látszik, hogy az általános iskolákban több mint kétszer annyi 60 éves vagy idősebb pedagógus dolgozik főállásban, mint 30 év alatti.
Lehet, hogy így van, viszont most már olyan helyzet alakult ki, hogy bármit csinál a Fidesz ebben az ügyben, az rombolni fogja a választási esélyeit.
Kezd beérni Magyar Péter folyamatos országjárása, mert egyre bátrabban és nyíltabban rázzák az öklüket a kormány felé --> a vidéki emberek (ami tudjuk, hogy nagy bajt jelent a Fidesz számára).
Amúgy érdekes, hogy Nagy István azon kevés miniszter egyike, aki ért ahhoz a tárcához, amit irányít, lévén agrármérnök. Ezzel éles ellentétben áll az olyan "szakemberekkel", mint Szalay-Soknevű Kristóf vagy Lézer Jani, akik csak a belek kitaposásához értenek. És akkor még nem beszéltem arról, hogy a két fenti díszpéldánnyal ellentétben Nagy Istvánnak a keze is tiszta. Vagy tud valaki a kastélyáról?
Nemrég néztem meg hosszabb felvételt a bábolnai miniszteri kirándulásról és az a véleményem, hogy Nagy István korrektül viselkedett, már amennyire ebben a helyzetben lehet. Sajnos itt nemigen van jó megoldás és kénytelenek vagyunk elfogadni azt, hogy az állati tetemeket márpedig muszáj valahol eltemetni, hacsak nem akarjuk leúsztatni a Dunán.. persze ezt pont az érintett település nem fogja sosem elfogadni. És nyilván a jó hangulatnak nem ágyazott meg az, hogy az első nagy szállítmányt fű alatt vitték oda.
De ez a mai még így is normálisabb hozzáállás volt annál, mint amikor a vírus megjelenésekor fehér vegyvédelmiben bohóckodtak orbánnal a határban (a minielnöknek közben leesett, hogy itt nemigen fog megmentőként tündökölni, úgyhogy gyorsan ki is szállt a realityből).
Ha már valakiről negatívan kéne megemlékezni, akkor az bizonyos Czunyiné Bertalan Judit, Bábolna ogy. képviselője, aki látványosan tényleg magasról szart a megjelentekre és újfent bizonyította, hogy egy képviselő nem a választóit, hanem velük szemben a pártját képviseli (na meg a saját zsebét, már amikor csak lehet)
orbánnak sose volt gerince, egy csúszómászó különb nála. Honfitársaink egy része szintén ilyen, ők a fideszesek, egy másik jelentős hányad meg ostoba, mint a föld, na ők a szavazóik.
Ők a magyar közpénz farkasai. Sehol a világon nem történt még ekkora bankrablás, mint Magyarországon Orbán Viktor kormányzása alatt.
A legfőbb ügyész és az Állami Számvevőszék hallgatása mellett mintegy 650 milliárd forint tűnt el. Pont annyi, amennyi az állami egészségügyből hiányzik.
Ott ültek a tolvajok között Orbán képviselői és államtitkárai, valamint a Dinasztia pénzemberei.
A lopott vagyonból svájci kastélyokat, New York-i luxus lakást, 100 darabos autógyűjteményt, palotákat, Dubajban pedig nyaralókat vásároltak.
Vettem a fáradtságot és megnéztem a munkásságodat, mivel fosod tele az összes topikot, ahol megfordulsz.
Látom, nagy kedvelője vagy az animált gifeknek.
Mentettem is egyet az egyik postodból, vissza a feladónak szeretettel :))
Amúgy, visszatérve a tapsolgatós postodra.
Nálatok a nerközpontban, a nap végén van elszámolás, hogy mennyi tapsolós GIF-el támogattad a nerlinker haverjaidat? Akiknek szintén ez az egyetlen tevékenységük, hogy telefossák a topikokat, komment nélküli propagandalinkekkel?
Mert azért az elég furcsa, hogy egy propilink után kettővel, megjelenik valaki és felsz...op, bocsánat, feltapsol :)))
A Lónyay-Hatvany villát 2020 decemberében kapta meg az államtól a Batthyány Lajos Alapítvány.
2014-től az MNB Pallas Athéné Domus Animae Alapítványa, majd a szintén MNB-alapítvány Pallas Athéné Domus Scientiae volt a tulajdonosMegosztás
Több százmillió forintból megrendelt szobrok, süppedős szőnyegek, drága festmények, luxuskivitelezésű székek: már évekkel a mostani, számvevőszéki vizsgálat előtt beszámolt a sajtó a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alapítványainak ingatlanszerzéseiről és beruházásairól. A megvett és felújított épületek közül a Budapest egyik legdrágább részén, a Budai Várban található ingatlanokat mutatta be egy séta keretében a kerület volt polgármestere, jelenleg önkormányzati képviselője (Párbeszéd-ZÖLDEK), V. Naszályi Márta.
"Nem férünk el a sok nulla miatt" – mondta a várbéli, MNB-ingatlanokat bemutató séta elején V. Naszályi Márta, amikor megpróbálta – a résztvevők bevonásával – kézzelfoghatóan érzékeltetni, mennyi is az a hozzávetőleg ötszázmilliárd forint, ami felett az Állami Számvevőszék jelentése alapján a megmaradt MNB-alapítvány rendelkezett, és amiből eddig kétszázmilliárd forintot is meghaladó összeg elköltése kapcsán merültek fel kérdőjelek.
"Elmondta, Trump elnök rendszeresen kérdezgeti, mikor lépünk már ki az EU-ból, de ő mindig azt mondja, hogy a termékeink 85 százalékát az EU-n belül értékesítjük, ezért ez nem érné meg, talán akkor, ha lenne valamilyen ellenajánlat."
Életveszély, masszív életveszély ez a lókupec tróger és Geci. Ezenfelül nemzetbiztonsági kockázat, hiszen elmondása szerint eladná az országot, annak aki tesz valami ellenajánlatot ...
Egyfelől értelmezhetetlen is, hiszen mi az ellenajánlat, mire, miképp? Másfelől riasztó, hogy kétfillért tényleg nemcsak a saját anyját, de Magyarországot is eladná.
Révay József kultuszminiszter titkos rendeletben utasítja a színházigazgatókat, hogy szervezzenek be előtapsoló nézőket, akik a megfelelő pillanatban nyíltszíni tapsba kezdenek, bátorítva azokat a munkásnézőket, akiknek nincsen színházi tapasztalatuk.
A momentumos politikus többvideót is közzétett az esetről, amelyhez azt írta: "Egyik bottal járó párttársamat, Szabó Bencét a rendőrök fellökték, a földre esett szemüvegére szánt szándékkal rátapostak, majd a Dunába rúgták azt. Az erőszakos beavatkozás közben a rendőrök egy része szitkozódott vagy épp nevetett a tüntetőkön. Egyikük fogyatékosnak nevezte a gyülekezési szabadságunkért tüntetőket".
Noha a miniszterelnök elzárkózik attól, hogy az MNB alapítványainak botrányában bármiféle kormányzati felelősség lett volna, legalább két kormányhatározat és az állami vagyonkezelő MNV Zrt. egy döntése is segítette az egyik, a számvevők által több ponton sérelmezett ingatlanügylet megvalósulását, derül ki az Mfor cikkéből. A budai várnegyedben, a Szentháromság téren lévő Burg hotel, a korábbi Diplomataház épületéről van szó.