Keresés

Részletes keresés

Bradanek F Creative Commons License 10 perce 0 0 271109
Akimegmondjanektek Creative Commons License 15 perce -1 1 271108

Megint bementél konzervért a spájzba?

Ajjaj, ennyire gyenge a memória, hogy minden nap mantráznod kell a propit?

Fürgyé le, és vigyél inkább virágot az illetékes személyeknek.

Mindenki jobban jár ;-)

Előzmény: Magasles 2 (271107)
Magasles 2 Creative Commons License 1 órája -4 0 271107

kedvezmény

Anyák napja: több pénz maradhat a családi kasszában a kormány intézkedéseit követően

A Világgazdaság anyák napja alkalmából összeszedte a legfontosabb tudnivalókat a hamarosan életbe lépő adóügyi változásokról.

martinaxe7 Creative Commons License 3 órája -1 1 271106

A romák kitiltásáról szól majd valójában az ún. településvédelmi törvény, amely napokon belül az Országgyűlés elé kerülhet. Ha nem arról szólna, akkor meg simán piacellenes és röghöz kötő, valódi megoldást pedig nem nyújt semmilyen létező problémára.

https://magyarnarancs.hu/belpol/rasszista-es-piacellenes-276268

Navracsics szerint “badarság”, hogy az új törvénytervezet károsítaná az ingatlantulajdonosokat

trizs77 Creative Commons License 7 órája -2 0 271105

Magyarországon a pénzbírság kiszabására jogosult szervezetek általában NEM  részesülnek a kiszabott bírságból.

Nem is a számlájukra folyik be, vagy ha igen onnan automatikus átutalással tovább küldik az 

államkincstárba.

Előzmény: vonakodó (271104)
vonakodó Creative Commons License 9 órája -1 1 271104

"Ez olyan, mintha Kövér elvtárs személyesen is részesedne a kirótt milliókból."

Azon sem csodálkoznék ha részesedne;  senki nem tudja, hogy mi lesz a sorsa a jogfosztás mellé kirótt százmilliónak?!

Előzmény: XANTIi (271103)
XANTIi Creative Commons License 10 órája -1 2 271103

A maguk által hozott törvények maguk által kirótt büntetéseit is mi fizetjük ki a végén. Személyesen is érdekeltek a bevételeik ilyen alakításában. Plusz az adókból is kapnak.

Ez olyan, mintha Kövér elvtárs személyesen is részesedne a kirótt milliókból.

Előzmény: vonakodó (271089)
Tatás Tata Creative Commons License 11 órája 0 0 271102

Orbán-Gyurcsány Emlék-Érme. Rendeld meg most! :)

https://www.youtube.com/shorts/lo_wxbJnOV4

trizs77 Creative Commons License 11 órája -1 2 271101

Ez benne van a Viktor 100-150 új gyárában ?

https://www.vg.hu/vilaggazdasag-magyar-gazdasag/2024/09/magyar-kinai-vonat

Nagy a hallgatás róla.

questt Creative Commons License 11 órája -1 2 271100

Számolhatják, számolásból nem élnek meg.

Előzmény: Magasles 2 (271098)
trizs77 Creative Commons License 11 órája -1 1 271099

Csak naponta egyszer számolják ki ?

tarthatatlan.

Intézkedj.

Előzmény: Magasles 2 (271098)
Magasles 2 Creative Commons License 11 órája -9 0 271098

kedvezmény

Kiszámolták, mennyivel több pénz marad a gyermekes családoknál + videó

A dupla családi adókedvezmény és a háromgyermekesek számára biztosított további támogatások segítséget nyújtanak a gyermeknevelés költségeinek fedezésében.

trizs77 Creative Commons License 11 órája -1 5 271097

És nem is ezt reméltük, és nem is gondoltuk ezt 1990-ben......

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Pedig de !

Fiatal vagy ?

1995-ben amikor Horn-nak 72% volt a parlamentben jó másfél évig töketlenkedett azon, hogy módosítson e alkotmányt az ellenzék nélkül vagy ne ?

(végül nem módosított)

Oda dugták a mikrofont egy akkor 5%-t elért kicsi liberális párt vezér orra alá:

- Mit szól hozzá ?

- Azt, hogy ha egyszer nekünk lesz kétharmadunk mi nem fogunk félni használni.

Ez szó szerinti.

Kerestesd csak vissza.

Nem hazudott.

Igazat mondott.

Már 30 éve.

Betartotta.

Lett kétharmada.

Szarik a többiekre és az országra.

Őszinte ember.

Előzmény: Kata` (271095)
Tatás Tata Creative Commons License 13 órája 0 0 271096

POKOL energiaital! A Keresztény Pokol erejével! Vedeld kétpofára.

https://youtube.com/shorts/uQWenyKMXJM?feature=share

Kata` Creative Commons License 13 órája 0 5 271095

Beírtak engem mindenféle Könyvbe ...

És nem is ezt reméltük, és nem is gondoltuk ezt 1990-ben...

Előzmény: Goldenbrick (271094)
Goldenbrick Creative Commons License 13 órája 0 3 271094
Előzmény: Kata` (271093)
Kata` Creative Commons License 14 órája 0 6 271093

Írta József Attila  -  1935-ben 

LEVEGŐT! 

(részletek)

Számon tarthatják, mit telefonoztam 

s mikor, miért, kinek.

Aktákba irják, miről álmodoztam 

s azt is, ki érti meg.

És nem sejthetem, mikor lesz elég ok

előkotorni azt a kartotékot, 

mely jogom sérti meg.

(...)

Óh, én nem igy képzeltem el a rendet. 

Lelkem nem ily honos.

Nem hittem létet, hogy könnyebben tenghet, 

aki alattomos.

Sem népet, amely retteg, hogyha választ,

szemét lesütve fontol sanda választ 

és vidul, ha toroz.

(...)

Felnőttem már. Szaporodik fogamban 

az idegen anyag,

mint szivemben a halál. De jogom van 

és lélek vagy agyag

még nem vagyok s nem oly becses az irhám,

hogy érett fővel szótlanul kibirnám, 

ha nem vagyok szabad!

Az én vezérem bensőmből vezérel! 

Emberek, nem vadak –

elmék vagyunk! Szivünk, mig vágyat érlel, 

nem kartoték-adat.

Jöjj el, szabadság! Te szülj nekem rendet,

jó szóval oktasd, játszani is engedd 

szép, komoly fiadat!

és 90 év elmúltával is aktuális... :(

Goldenbrick Creative Commons License 14 órája 0 4 271092

Májgaluskaleves bazmeg, avagy mi van a magyar virtussal?

Volt egy kollégám, aki hétvégék után nem mindig volt használható állapotban. Okos, értelmes fiatalember volt pedig, csak hát a haverok. Pedig a cégnél nem volt tanácsos hétfő helyett kedden bemenni, és bármi problémát említeni, mert a főnöknek volt erre a célra egy sokatmondó nézése: -Tudom, persze...

Egyszer a cimborái nekiálltak cukkolni: "-Májgaluskaleves, bazmeg!" Én ugyan nem tudtam, mi ez, de némelykor én is fölemlítettem neki. Nem volt sértődős, de most szemrehányóan nézett: -Nagyon bejön neked ez a májgaluskaleves.

-Na, akkor meséld csak el, mi volt ez?

Lényeg, hogy valami olyan helyen voltak, ahol inni is lehetett, meg enni is. Éjfél felé megéhezett, meglátta az étlapot, és akkor ugrott be neki a májgaluskaleves. Sok haszon nem volt rajta, mert kirendelték ugyan, meg is ette, de csakhamar ki is adta, a töményekkel nem fért már össze.

-Tudod, nekem mi jutott erről eszembe?

És mondtam neki. Egy veterán öreg janicsár Isztambulban, vagy valamerre a török birodalomban, amint meséli az egervári élményeit:

-Másztunk felfelé a létrán, épp majdnem felértünk, mikor felbukkan egy hitetlen a fal tetején, mellette vagy nyolc asszony, üvölt valami irtózatosat a maga nyelvén: "-Májgaluskaleves, bazmeg!" Aztán valami borzasztó forró ömlött a nyakunkba. Azon kaptam magam, hogy zuhanok lefelé. Többre nem emlékszem. Hetekig feküdtem a tábori kórházban, el is vittek azután haza, vagy fél évbe telt, amíg a csontkovácsok összeraktak. Akkor megfogadtam, hogy amíg élek, én oda vissza nem megyek, legyen inkább Szíria vagy Albánia. Nem tudom, mi ez náluk, de, ha meghallod, szaladj eszed nélkül, mert vagy megúszod, vagy nem.

Na, ezt azért mondom, mert lehet, Brüsszel ellen is alkalmas ez a májgaluskaleves. De ha már Ukrajnának nem akarunk fegyvert küldeni, legalább nekik is küldhetnénk, valami hasznát csak veszik.

vonakodó Creative Commons License 21 órája 0 1 271091

Bizony, mondom néked igazságod vagyon!!!

Előzmény: Akimegmondjanektek (271090)
Akimegmondjanektek Creative Commons License 21 órája 0 3 271090

Az ország tele van ilyen semmirevaló, semmi haszna gittegyletekkel, amikre kb. annyi szükség van, mint a sivatagban a hajszárítóra!!!

Minden önállóan gondolkodni képes ember számára teljesen  vilagos, hogy hatalmi struktúra részeit képzik.

A mindentkontrolállni, eltaposni, elnyomni, népdaljáték kellékei.

Érdemes lenne erről egy kigyüjtést készíteni.

A szuverításvédö-terrorházas-kamukutató-influenszermegmondószócső megatökömtudja miféle gittegyletekről.

Melyek csak és kizárólag azért léteznek, mert a kormány fenntartja öket szócsőnek, a mi, azaz az adófizetők pénzén.

Előzmény: vonakodó (271089)
vonakodó Creative Commons License 21 órája 0 4 271089

Az ország tele van ilyen semmirevaló, semmi haszna gittegyletekkel, amikre kb. annyi szükség van, mint a sivatagban a hajszárítóra!!!

Ez a kóceráj - amellett hogy többet árt mint használ - legalább részben eltartja magát, és nem egészben a mi zsebünkön élősködik...

Előzmény: XANTIi (271087)
Goldenbrick Creative Commons License 22 órája -1 3 271088

You Tube kommenteket sohase tessenek elfelejteni olvasni, ha van rá idejük, (ha volt krumpliosztás, az már ünnepek előtt meg kellett, hogy legyen) 

Ha írni is akarnak kommentet, tagolják bekezdésekre. Egy féloldalas monoblokk komment egyszerűen olvashatatlan.

@AndrasElo  8 órával ezelőtt

"Az utolsó kérdések között, amiben azt feszegette Bojár úr, hogy az üzleti világ tagjai/szereplői tudják, hogy miben és merre kell a gazdaságban lépni (nem pedig a kormány), annyira igaz, hogy csak meg kell nézni az összes magyar kormány által létrehozott külkereskedelmi képviselet eredményességét.

2019-ben egy Kínában tartott nemzetközi kiállítás utolsó előtti napján pl a magyar kormány által delegált (európai uniós forrásból támogatott) szervezet egyetlen képviselője sem volt elérhető a magyar standnál, csak egy helyi, kínai hostess ült ott és felajánlotta hogyha kérdésem van, átadja a névjegykártyámat az illetékeseknek, akik az ő információi szerint mivel szombat volt, városnézésre mentek és ahogy elmondta, vasárnap sem lesznek ott… szóval a magyar stand kongott az ürességtől.

Ami a felháborító, hogy nem volt az egész kiállításon még egy olyan hely, ahol ne lettek volna rengetegen, beleértve a csehek, a szlovákok, a lengyelek, és sorolhatnám, az összes európai ország kiállítóterületeit… szóval sajnos ez van amikor az állam próbálja megoldani azokat a feladatokat amikhez semmi köze vagy akiket ezekre a feladatokra dedikál nem hozzáértők, vagy csak egyszerűen annyira magabiztosak elsődlegesen az érinthetetlenségükben, hogy ennek oltárán bármit feláldoznak, de elsődlegesen azt a célt amit a tevékenységük szolgálna…"

(A moszkvai külker képviseletről én is tudnék mesélni, de annak már lejárt a szavatossága, mert évtizedekkel ezelőtt volt. Lényeg, hogy mindenki egy darab kis hatalom volt önmagában. Bizniszelni saját célra kiváló volt, és az ország is jól járt, mert akit oda kitettek, attól megszabadultak, mint anno a bécsi döntések idején Szlovákiába vagy Erdélybe. Balaskó például éppen kamiont keresett egy nagyobb tétel olcsón beszerzett üveges zöldborsó hazaszállítására, és csak annyit üzent, ha problémánk támad valamivel, találjuk fel magunkat. Ő lett volna az összekötőnk, vagy minek mondták.)

Ha még több idejük van, itt az interjú is: 

Bojár Gábor: Putyin olyat tud, amit más nem: képes hatalomban tartani Orbánt – Kompország

https://www.youtube.com/watch?v=Fn9GkVmPxsY

Mondjuk, egyet meg kell szokni: a több téma közül mindig a legfigyelemfelkeltőbbet emelik ki címnek, ez pár perc az egészből, de a többi is érdekes.

XANTIi Creative Commons License 23 órája -1 2 271087

Az egy érdekes színtársulat. Jogszabályt alkotnak. Ellenőrzik a betartását. Büntetnek ha okot találnak.

Aztán a bevétel egy részéből élnek. Persze minden jogállami.......

Előzmény: vonakodó (271072)
Akimegmondjanektek Creative Commons License 23 órája -1 0 271086
Előzmény: Magasles 2 (271084)
Goldenbrick Creative Commons License 24 órája -2 2 271085

Tegnap találtam egy videot: Hogyan védekezzünk a kerti poloskák ellen?

Jellemzó a mai helyzetre (meg egyesek gondolkodására, ebbe most én is beletartozom) hogy rögtön a politikai jelentésére gondoltam, és bele is néztem, de tényleg a poloskák voltak benne. Valamilyen gyártó által forgalmazott faecetet ajánlottak ellenük, egy kommentelő írta: "-Kipróbáltuk, nem ér semmit."

Evvel tudom segíteni a kormány munkáját, ha történetesen eszükbe jutna. Meg evvel:

A NER tahókommandója | Betiltják Magyar Pétert - HetiVenti

https://www.youtube.com/watch?v=E36HzWMqS_E&ab_channel=TatryMountainResorts

Magasles 2 Creative Commons License 25 órája -7 1 271084
trizs77 Creative Commons License 1 napja -2 0 271083

Van olyan egyházi törvény Európában mely az adott egyház tagjain kivül bárki másra is vonatkozik ?

amúgy fakuló emlékeim szerint pont a Franciaország volt az egyik első államok egyike mely különválasztotta az egyházat az államtól.

Előzmény: bendeguz90 (271080)
bendeguz90 Creative Commons License 1 napja -1 0 271082

árulkodás

árulkodós.

Előzmény: bendeguz90 (271081)
bendeguz90 Creative Commons License 1 napja -1 0 271081

A kis árulkodás.

Előzmény: Triple Vitality (271073)
bendeguz90 Creative Commons License 1 napja -1 1 271080

"amúgy milyen törvény tiltja meg a francia elnöknek, hogy 5 francia állampolgártól bármit kérjen ?"

Szerintem az egyházi.

Előzmény: trizs77 (271079)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!