Én úgy tapasztaltam, hogy a Savarián kozmetikázzák az eladók értékeléseit. Valahogy úgy működik a dolog, hogyha a vásárló rájön, hogy átverték a termékkel, például ezüstnek mondott tárgyról kiderül hogy nem az, vagy egy festményről, hogy nem eredeti, akkor ír egy negatív értékelést, de ha az eladó visszaveszi tőle a tárgyat, úgymond kármentesíti a vevőt, akkor ez eladó kérésére törlik a negatív értékelést. Ennek az eshetősége ha nem is így (nyíltan) megfogalmazva, de valamilyen formában benne volt valamelyik tájékoztatóban is az oldalukon.
Ezt tapasztaltam a saját bőrömön is, és láttam másokkal is megtörténni, meg ugye vannak termékek amiken eleve látszik, hogy gond van velük, és ránézve az eladó 100%-os pozitív értékelésére elgondolkozik az ember, hogy ez hogy lehet.
Sőt, hogy ne legyen probléma, ezért gyakran az eladók feltesznek olyan árulkodó képeket is, amin egy hozzáértő számára jól látszanak a dolog eredetiségét megcáfoló jelek, így olyan ember nem fogja megvenni, aki amúgy is rájönne hogy átverték, és reklamálna.
Ilyen formán, ha sikerül pl: egy festmény hamisítványt vagy másolatot rásózni valakire eredetiként, akkor az eladó jól járt, mert áron felül adta el, de ha úgymond lebukik, akkor sem jár igazán rosszul, hiszen csak visszafizeti az eredeti árat és kész, az értékelésein nem esik csorba. Majd a következőnek eladja...
Nem mondom, hogy ez máshol nem így lenne, pl a Vaterán is láttam "érdekes" dolgokat hirdetve megbízható értékelésű eladótól, de ott nem vásároltam, tehát kevesebb a tapasztalatom. (Az egyik eladó pl az ebayon rendelhető, drágakőnek feltüntetett, hamis certifikációval ellátott üvegdarabokat adja tovább horror áron.)
Miután kezdetben bedőltem én is, és megégettem a kezem párszor, most már sokkal óvatosabban vásárlok olyan helyen, ahol csak a képek és a leírás (és az eladó értékelései) alapján kell dönteni, inkább személyesen, piacokon vásárlok, vagy olyan apróhirdetésekből, ahol nem vagy köteles átvenni a terméket, hanem egyből megkapod az eladó elérhetőségét, és elmehetsz személyesen megnézni előtte a dolgot.
A vatera korrektebb??? Sokkal de sokkal szőrszálhasogatóbb, pedig csengetjük neki a jutalékot. De már nem sokáig, kilépek, mert inkorrekt szervezet, mióta a románok átvették...
Ezt az oldalt senkinek nem ajánlom! Inaktiválnak, ráadásul azt hazudják, hogy nem él a telefonszámom. Az inaktiválás örökre tart, pedig "állítólag" csak meghatározott ideig. Nézik az IP címet, tehát nem lehet regisztrálni más e-mailcímen, és felhasználói névet soha többé.
EZ DÖBBENETES, MÉG EGY ILYEN OLDAL NINCS!!!!
A Vatera és a Jófogás fényévekkel jobb, és korrektebb. Vevőként maximálisan (100%-is) korrektnek tartanak a másik két oldalon, itt meg "persona non grata" vagyok. Nem értem miért?
Jól elrontották az oldalt ezzel az agyontitkosítással! Nem lehet látni mit vett meg a vevő, sem mit adott el az eladó. Szerintem ez forgalomcsökkenést fog okozni.
Nem gondolom, csak reménykedem benne. Az egyetlen adata, amit tudok, az a számlaszáma. Tulajdonképpen ott is fel tudnám venni vele a kapcsolatot, ha küldenék egy kis pénzt és a közlemény rovatban megadnám neki az e-mail címem. Csak kicsit körülményes lenne. És persze nem lenne ingyen.
Szükségem lenne a Virgil nickű Savariás felhasználó elérhetőségére, legyen az e-mail vagy telefonszám.
A látszattal ellentétben nem a piactéren kívül történő megegyezéshez kell, hanem más, személyes okból. Nem is vagyok fennt Savarián, de nem szeretnék magyarázkodni. Ha valaki esetleg el tudja juttatni neki az én e-mail címemet és megkérné, hogy írjon nekem, az is jó.
Olyan hasonlóan átvert felhasználókat keresek, akiket egy ősi, de jól működő módszerrel átvert, lenyúlt a kriszi0120-as nick néven futó "eladó" a Galéria Savarián, vagy máshol. Valódi neve Mika Anita, ha ez a valódi neve. A fotókon látható megvásárolt termékekért átutalt pénzt lenyelte, de semmit se küldött érte. Eleinte beetetésként elküldte a termékeket, majd a begyűjtött pozitívok mellett, minden negyedik vásárlót megkárosítva nem küldött semmit. A telefonja belgiumi volt, így aki felhívta még többet veszített. Lehet, hogy más portálokon is garázdálkodott. Le lett tiltva a Savárián, de a károsultaknak ez sovány vigasz, gondolom szeretnék feljelenteni a rendőrségen. Én is, bár a 9100 forintomnak a nyomát már bottal üthetem. Várom hasonlóan pórul járt károsultak jelentkezését a csoportos feljelentéshez! Természetesen egyedül is feljelentem, de a 20 ezer ft alatti kárral nem is igazán foglalkozik a rendőrség. Szabálysértés, nem bűnügy. Bár szerintem súlyos bűn amit elkövetett visszaélve mások bizalmával, és rongálva az aukciós portál hitelét is..