Keresés

Részletes keresés

zsivany4 Creative Commons License 2013.05.28 0 0 12

Nem erdekel a kinod.

Előzmény: 1umma_gumma (11)
1umma_gumma Creative Commons License 2013.05.28 0 0 11

Beszlelek en mashos is :D

 

De ha elolvastad a cikket akkor nem ertetted a dolgot, mert feleslegeen szoroztad ki, nem az volt a cikk lenyege. 

Előzmény: zsivany4 (10)
zsivany4 Creative Commons License 2013.05.28 0 0 10

Talan beszlehetnel valaki mashoz.

Előzmény: 1umma_gumma (9)
1umma_gumma Creative Commons License 2013.05.26 0 0 9

Talan el kellene olvasnod a cikket is. 

 

 

Előzmény: zsivany4 (8)
zsivany4 Creative Commons License 2013.05.26 0 0 8

10ezer szer $7ezer = $70millio.  Szep penz.

Előzmény: break (7)
break Creative Commons License 2013.05.15 0 0 7

Talan ezt is erdemes megnezned:

 

http://www.insidehighered.com/news/2013/05/14/georgia-tech-and-udacity-roll-out-massive-new-low-cost-degree-program

 

The Georgia Institute of Technology plans to offer a $7,000 online master’s degree to 10,000 new students over the next three years without hiring much more than a handful of new instructors.

 

Georgia Tech will work with AT&T and Udacity, the 15-month-old Silicon Valley-based company, to offer a new online master’s degree in computer science to students across the world at a sixth of the price of its current degree.

 

break Creative Commons License 2013.05.14 0 0 4

A zold kartyas/INS reszhez nem ertek de en vegigcsinaltam egy online mesterkepzest az USAban ugy, hogy kozben vegig teljes allasban dolgoztam. Raadasul a 3 eves programot 18 honap alatt vegeztem el. Viszont osztondijat nem nagyon adnak online kepzesre. Es eleg draga volt a suli. Mondju egy jobb nevu iskola volt. 

Rob_ Creative Commons License 2013.05.14 0 0 3

Hat annal egyszerubb es olcsobb zk ut nincs. Azaz de, ha megnyered a lottot. Ismerek vkit aki anno szivessegbol vette el a haverja nemet hugat...

Előzmény: Törölt nick (2)
Törölt nick Creative Commons License 2013.05.09 0 0 2

Kösz az infót. Én a saját kutatásom során találtam olyan ügyvédi véleményeket, meg tapasztalatokat, hogy egy várakozás alatt lévő EB-3 igénylést "át lehet irányítani" egy magasabb beosztású, mester diplomát igénylő állásra, és így megütni az EB-2-es szintet, ha közben meglett a mesterképzés.

Az öt év tapasztalatnak viszont úgy nézem hogy kifejezetten a szponzor cégen kívülről kell származnia, úgyhogy az alighanem nem működik jelen esetben. :)

 

De különben meg, hm... belegondolva, 32 éves vagyok, ha nem alapítok családot hamar, akkor egyedül leszek vénkoromra. Ideje házasodni asszem. XD

Rob_ Creative Commons License 2013.05.09 0 0 1

Van meg egy lenyeges dolog. A zk-ra ki kell irniuk egy zk poziciot ami nem azonos a jelenlegi pozicioddal es egy jovobeni pozicionak minosul. Erre hirdetnek es bizonyitjak, hogy nincs ra allampolgar. A gond az, hogy ennek a pozicionak a kovetelmenyeibe nem  rakhatnak be olyan tapasztalatot/vizsgat stb amit te a zk poziciot kiiro cegnel eltoltott idod alatt szereztel meg. Az iskola nem szamit szerintem ebbe a kategoriaba de ne felejtsd el, hogy az EB-2-nek nem a master a feltetele hanem az, hogy a kiert pozicio megkovetelje a master vegzettseget vagy azzal egyenertekut (pld Bs+5ev tapasztalat). Azaz pld hasonlo munkakorben masnak is masterje legyen. Igy pld hiaba van neked mastered ha a pozicionak eleg a Bs akkor nem kerulhet az EB-2-be. Ha valaki par ev gyakorlat utan ceget valt akkor tobb eselye van a sikeres zk szponzoraciora mert szigorubb lehet a kiirt zk pozicio. Lehet kicsit bonyolultan fogalmaztam de igy mukodik.

Az EB-3 6-7 eves varolistaja szopas, es kozben vegig kiszolgaltatott vagy hiszen ha lelepsz akkor elveszted a mar jovahagyott zk-t... Merlegelj alaposan mielott elkezdesz egy sulit. Lehet megeri specializalodni vmiben es egy cegvaltas utan az uj cegnek arra kiiratni egy EB-2 -es poziciot Bs+tapasztalatra alapozva.

Előzmény: Törölt nick (-)
afazekas81 Creative Commons License 2013.05.07 0 0 0

0

Még itthon is nehéz MSC-zni meló mellett, nemhogy az USÁ-ban.

Bár lehet h tényleg van valamilyen könnyebb távoktatás vagy online szerű.

Csak nem tudom h azt majd el is fogadják ilyen esetben?

 

Mondjuk az én fejemben mindig az volt h programozók/mérnököknek mindig könnyebben bejutnak még az US-be is.

Előzmény: Törölt nick (-)
Törölt nick Creative Commons License 2013.05.07 0 0 topiknyitó

Szerencsém lett L1-es vízummal Amerikába költözni (New York Citybe), és a munkahelyem hajlandó megigényelni nekem a zöldkártyát is, amit nagyon megköszönök nekik... Viszont most úgy látom némi utánaolvasás után, hogy hacsak a bevándorlási ügyvédünk nem varázsol valami országosat, akkor a BSc diplomámmal csak 2017-ben kerülne sorra a kérvény!

 

A BME-ről van egy négyes BSc infomérnök diplomám. Az öt év munkatapasztalat megvolna, csak épp több mint a fele a diploma megszerzése ELŐTTRŐL származik, ami asszem nem ér.

 

Úgyhogy most elkezdtem online / távoktatásban elvégezhető mesterképzések után nézni (Computer Sciences és hasonló területeken), úgyis zavart már egy ideje hogy nem vagyok Mester. :D Munka mellett tudnom kéne végezni, és a vesémet sem szívesen adnám el. Igazából abszolút nem érdekel hogy mennyire jónevű az egyetem, az élethelyzetemet tekintve egy olcsó és könnyű kurzus tűnik a legvonzóbbnak, a fő lényeg hogy akkreditálva legyen, szóval lenyelje a bevándorlási hivatal.

Jellemzően mi kell ahhoz, hogy amerikában bekerüljek egy képzésbe? Ösztöndíjat mennyire könnyű vagy nehéz kapni? Esetleg van értelme Európai, vagy akár hazai kurzusokat nézni, amit online kintről elvégezhetek? (Felteszem pár európai egyetemen lehet hogy ingyen vagy olcsóbban végezhetek, mint magyar állampolgár...)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!