Jelzem, nem nyerte el a tetszésemet. Azt hiszem cirka 12 év türelem elég volt. Mint ahogyan ezekből a béna szériákból, a béna pontozásból, egyebekből is!
Jól tettem, hogy tegnap nem erőltettem tovább. Pár jól sikerült játék után - ahogyan az várható volt - jön a robot/renick kombó. Zsinórban még nem volt 7 tisztán élő játékosokkal vívott meccsem, vagy ha esetleg mégis, akkor ott voltak renickek bőséggel.
A lényeg, hogy úgy játsszunk, ahogyan jól esik, és nem úgy, ahogyan diktálják, elvárják!
A manipulatív gagyival csak mérgelődni lehet, és hát ugye nem ezért játszik az ember, hanem hogy kikapcsolódjon, levezesse a sok stresszt, szórakozzon, stb..
És hangsúlyozom, egyetlen játékot sem lehetne elcseszni, ha nem asszisztálnánk hozzá!
"ahol már létezik a részvétel, az elkötelezettség és a lojalitás." = világosan fogalmazva: ami már addiktív, ahol már létrehoztak egyfajta függőséget!
A Honfoglaló korai évei csak ennek megteremtését szolgálták ("több, mint játék"), a mostaniak már a játékmechanikai-integráció évei: Klánnokkal, rangokkal, titulosokkal, ranglistákkal.
Mottóm: Ahol a kényszer megjelenik, ott ér véget a játék!
A legegyszerűbb definíciója: egy játékmechanikai-integráció olyan folyamatoknál, ahol már létezik a részvétel, az elkötelezettség és a lojalitás. Ez szinte bárhová beépíthető a weboldaltól a közösségi média felületekig, applikációktól, szoftverekig, ahol az ügyfelek elköteleződését akarjuk növelni. A gamification technikák az emberekben a versengés, az eredmények, a státuszok, az önkifejezés és az altruizmus iránt rejlő vágyakat aknázzák ki és használják fel, ahol a kulcsstratégiája a vágyott feladatok megvalósítása utáni jutalmak biztosításában rejlik. A játékosított megoldásoknál a virtuális nyeremények prezentálása egy felhasználói profilban, valamint a ranglistákon való szereplés szintén a játékosok versenyszellemének növelését segítik elő. Ezek a jutalmak sokfélék lehetnek: pontok, jelvények, újabb szintre lépés, folyamat állapotát jelző csík feltöltődése, virtuális fizetőeszközök, ranglistás helyezések, státuszjutalmak kedvezmények különleges kiváltságok, a lényeg, hogy hassanak a felhasználó érzelmeire. A módszer ezt az érzelmi állapotot és az önkifejezést használja, a pozitív visszajelzések révén történő ösztönzésére."
Ergo: Előbb megjelenítik a játékokban, - belénk sulykolják - majd ezt a manipulációt használják fel az üzleti élet legtöbb területén. Feltéve, ha nem ismerjük fel időben a manipulációt.
Szia! Amit írtál ahhoz már a honfoglaló szempontjából nem sokat tudok hozzáfűzni. Számomra ismeretlen jelenségekről írsz (már több éve nem tudok a honfoglalóra belépni), így nem ismerem a játék menetét és a legújabb logikáját. Ami érdekes. Nekem a jelenlegi játékomról( Kvízlabirintus) ugyanaz a véleményem: ezt is manipulálják.
No megint! Sokadjára: Sikerült egymás után két olyan magas pontos győzelmet csinálnom, amiből ha hét lenne, nagy eséllyel a nap végén ott lehetnék a ranglista élén. Erre garantáltan, menetrendszerűen kapom a robotokat a következő játékban. Szinte minden jól megy, és leszedem mindkettőt a végére. Azonban még így teli térképes győzelemmel is kuka lenne ez a játék, mert egy jó 30 ponttal kevesebbet kaptam most, mint a fentebb említett játékaimban. Innentől - tapasztalatom szerint - a továbbiakban vagy robotok vagy robotokkal vegyes renickes játékokat ad, amelyek 90 % -a kuka!
Ergo szériamentéseket kellene eszközölnöm, ha a szépreményű két játékomat egy jó sorozat részeként fel akarom használni egy napi jó eredményhez. A végen pedig mindig jól elcseszem a napomat, és még így is keserű lesz a szám íze a várt eredmény tükrében. Mindennek az oka nem az, hogy sz.r vagyok, hanem, hogy a játék manipulálva van, hogy még csak szerencsém se lehessen, és garantáltan használnom kelljen az átkozott szériamentéseket.
Na én erre azt mondom, hogy ez gusztustalan! A pénzre mennek, és aljas, sunyi módon.
Hogyan lehet konstruktívan állni ehhez másként, azon kívül, hogy ne manipuláljátok már a játékot vazze!
A qrva reklámból, - amit nézettek velünk a drága időnk terhére - jön bevétel (vagy csináljátok úgy, hogy jöjjön) szépen, legyen elég, és ne menjen a pénzéhség a játék minőségének a rovására ilyen szinten!
További játékok helyett pedig megyek inkább, és intézem a napi dolgaimat. A szériasegítségek maradnak jobb időkre, - ha lesz még itt olyan valaha.
Szerintem egyre kevesebb. Most megint jól érzékelhető egy renickes hullám a pontkiegyenlítés és talán a klánok létszámának csökkentése miatt, így lényegesen kevesebb játékos lehet, mint amennyi nick.
Ha kevesen indulnak az Olimpián, nem az a megoldás, hogy - ösztönzésképpen - minden versenyző aranyérmet kapjon, mert így elvész az első hely eszmei értéke. Ugyanígy, ha mindegy, hogy egy játékban első vagy második vagy, - mert szinte ugyanazt a pontot kapod - nem túl motiváló. Ráadásul, akinek csak napi 1-2 játékra van ideje, azt ezek a pontok nem nagyon érdeklik.
Az ilyen játékmennyiség alapú pontozás számunkra teljesen érdektelen. A foci eredményességét se futott kilométerben, hanem gólokban mérik.
Éppen ezért gondolom, hogy talán a régi JEP/VEP alapú pontozással lehetne visszacsábítani sok kiábrándult játékost.
Olvasgatva a Labirintus topikot, ahhoz a játékhoz is nagyon sok idő kell. Nekem pedig abból nincs túl sok.
A régi Honfoglaló azért volt jó, mert:
1. Mindenki megtalálta benne azt, amit szeret. Aki versengeni akart, aki baráti kapcsolatokat keresett, vagy ott voltak a topikok annak, aki ki akart írni magából valamit, és ne felejtsük el a Társfoglalót sem.
2. A játék ergonómiai kialakítása fényévekkel jobb volt a mostani, "alaposan kimunkált" verziókhoz képet.
3. A játéktudást - nem főként a játékmennyiséget - díjazó VEP/JEP listákon elvileg heti 3 játékkal is jó helyezést lehetett elérni.
4. A régi Honfin, avagy A HONFOGLALÓ -n egy jó ideig nem voltak játékba épített segítségek.
Egyetlen hátránya volt: könnyebben válhatott függővé az ember, mivel ezerszer élvezetesebb volt a mostaninál. Az ember alig várta, hogy beléphessen.
No mindegy, ez a dicső múlt. Most van egy játék, ami már - a régi reklámmal ellentétben - semmivel nem több, mint egy játék, csak egy a sok közül.
Szia! Volt egy időszak amikor én is szerettem a Honfoglalót. Annyira, hogy szinte minden szabadidőmet a számítógép előtt töltöttem. Ahogy múlt az idő egyre újabb újítások jöttek, de ettől valahogy nem lett jobb a játék. Legalább is én úgy éreztem.
Aztán jött a nagy váltás, amikor megszüntették a régi támogató rendszert, és hipp-hopp eljött a nap, hogy a legjobb jóindulattal sem tudtam többi belépni a játékra.
Pár napig nagyon hiányzott, szinte bele is betegedtem, aztán szép lassan elmúlt. És most csak csodálkozva figyelem a bejegyzéseket, hogy azóta milyen változások is történtek, de szerencsére nem értem és már egyáltalán nem is izgat. Találtam magamnak helyette más játékot- kvízlabirintus- ami az igényeimet messzemenően kielégíti. Bár sok közös vonás található a Honfoglalóval, de mégis más.
Itt például szó sincs arról, hogy valamilyen előnyt valós pénzért meg lehetne vásárolni! Neked további jó játékot, türelmet és kevesebb mérgelődést kívánok.
(Ami hiányzik, az Archívum, ahová azért gyakran vissza-vissza járok, mert ott sok barát volt, és értékes bejegyzések is találhatók.)
Nem, nem jó. Kicsit sem az. Az alábbi posztjaimból ki is derül, hogy miért nem.
Főleg most, hogy ebben az etapban a gyengék védelmezője kihívást választottam, kevés játékkal baromi nehéz ennyi robot között. Ráadásul én olyan ütődött vagyok, hogy amíg van játékban robot, nem szeretem támadni az élő játékost. Más azért nem ennyire finnyás.
Hogy miért játszom mégis? - mielőtt kérdeznéd.
Mert alapvetően én szeretem a Honfoglalót. Éppen ezért fáj, hogy ennyire elcseszték. -:(((
Este még sikerült egy szakmai előmeneteles, 141 ezer fölötti fénylegenda ellen győzni, mégis csak 891 pontot kaptam!?? Úgy látszik az algoritmusban az is benne van, hogy nem adhat egy napon belül több kiugró pontszámot, feltéve, hogy nem tolsz le legalább 20-30 játékot.
(A szakmai előmenetelések közül néhánynak van egy ilyen speciális "Tegyél bástyát!" elköszönésük.-:)) Vagy le van írva valahol, hogy csak ők nyerhetnek?)
Ugye nem hiszi senki, hogy mindez csupán a véletlen műve.
A dolgok furcsa ismétlődése valami algoritmikus csibészségre enged következtetni. Belép a delikvens játszani, és meg kell csinálni neki a kedvet az aznapi sok játékhoz. Ha jól kikap, könnyen kilép, és hagyja a fenébe az egészet arra a napra.
Az üzemeltetőnek ez nem jó, mert az amúgy is kevés játékos még kevesebb időt tölt fent. Ha viszont csinál egy bravúros győzelmet az ember, akkor- ha éppen van ideje - nyomja tovább, hátha összejön valami frankó 5-6 játék alatt. Ez kb. egy-másfél órát vesz/venne igénybe. (Legalábbis ezt gondoljuk.) Mindehhez az kell, hogy az algoritmus két olyan élő ellenfelet adjon, amelyeknek a VEP -je valamivel kisebb, mint az emberünké, így jó az esély a győzelemre (kb. 80 %). Ha ez megvan, akkor - mivel azért nem gyenge, kezdő ellenfelekről van szó - a győzelem után viszonylag sok pont jár.
És most jön a csavar: a fellelkesült játékosunk tesz egy számítást: Van -e értelme tovább nyomni, vagy majd inkább később?
A végén arra jut: Most végre vannak fönt élő játékosok, folytatom tovább a játékot. No és itt lombozódik le a lelkesedés, amikor jön a két robi, majd a következő játékban megint. Ráadásul az élő játékosok ellen várható pontok messze elmaradnak az élő játékosok legyőzése esetén várható pontoktól. Annyira mindenképpen, hogyha a ranglista élére pályáznánk, oda semmiképpen ne legyen elég. Tehát az összes tiszta robotos játék kuka, tehát szériamentés kell majd, ha ott akarsz lenni az élen. A robotok annyira a saját VEP-edhez vannak igazítva, hogy általában csak pár pont a különbség az egyes robotos játékaid között. Szóval ez - NO WAY!
A szériamentés pedig kinek jó? A játékosok közül csak annak a párnak, aki ezzel eléri a remélt helyezését, ilyen pedig szerintem nincs túl sok. Már a második hely is keserű egy picit, csak erről nagyokat hallgatunk.-:)
Az igazi baj azonban azzal van, hogy az első hely sem tud igazán édes lenni, és ezt nem azért mondom, mert nekem savanyú a szőlő. Az első hely azért nem tud igazán édes lenni, mert csak igen kicsiny részben tükrözi a játékbeli tudást, sokkal inkább a szériamentésekkel/Sárkányrend tagsággal járó szériamentés bónusszal megvett első helyezésről, meg persze a játékkal töltött temérdek időről - ami ugye pénz (!!!) - van szó.
Szóval kinek jó igazán a szériamentés? Persze, hogy a játék tulajdonosának/üzemeltetőjének! Neki mindenképpen, hiszen egyes szériamentések milliós nagyságrendű aranytallérba fájnak, és gondolom vannak, olyanok is szép számmal, akik ezt pénzért vásárolják.
Összegezve - üzleti szempontból - ezzel a szolgáltatással is az a bajom, mint pl. a Fantával, vagy a strandbüfével: Folyamatosan lehúzva érzem magamat, és emiatt nem tudom élvezni már magát a szolgáltatást sem, amiért fizetek, vagy amiért nézem a tömérdek reklámot. Igen, árazzuk be a reklám nézését mi is!
Tegnap pocsékul játszottam, de legalább viszonylag kevés volt a robot a végére. Ma sokkal jobb passzban vagyok, DE:
Kicsit tele van a dézsám vu-2 vel, úgyhogy kissé habzik! -:)))
Csak a pirossal kiemelteket írtam át az alábbi szövegben a múltkori hasonló posztomhoz képest. A többi teljesen megfelel a mai napra is!
Ma beléptem ebédidőben pár játékra. Élő játékosok ellen szereztem egy 921 pontos győzelmet. Ez volt a napi első játékom. Ha felszorzom héttel, az a hosszú hadjárat listán magasan az első helyet eredményezte volna mondjuk a tegnapi napon, de ma is jó esélyeim lennének a dobogós helyre a listán. (Az első helyért jár ugyebár 100 ezer aranytallér - a kihívás szerint.)
A második játékban mindkét ellenfelem robot, a végén 889 pont. A harmadik játékomban mindkét ellenfelem szintén robot, az eredmény 887 pont.
Nem hiszem, hogy ebédidőben ne lett volna élő játékos, akikkel szemben legalább meg lett volna az esélyem egy-egy magasabb pontra az első játék után.
Azon ismét elgondolkodtam, hogy a jó kezdés után miért kapok mindig legalább 2-3 játékban kizárólag robotokat?
Nincs időm napi 30 játékra, és a robotjátékok miatti - játékba épített, mesterséges - hullámvölgyek miatt sem fogok szériamentéseket eszközölni, nagyon sajnálom.
A játék -számomra úgy tűnik - a szériamentésekre van kihegyezve: ha akarsz a nap végén jó pontokat, nyúlj mélyen a zsebedbe! -:((
Az embernek időnként nagyon elege van a fogyasztói társadalom sajátosságaiból, főként, hogy egyre több dologért kell fizetni, miközben egyre kevesebb dologra jut pénz. Legalábbis nekem nagyon tele van vele az összes hócipőm, még így nyár derekán is!
Nyaralni egy vagyon, és csaknem az összes normális strand fizetős. De ha még rászánnám is magamat, ha megéhezek, akkor vegyek 3000 Ft -ért egy marék lisztből készült lángost, meg ezerért egy üveg üdítőt?
Mindenütt a lehúzás! Lassan már semmilyen szórakozás nincs, ami ne kerülne túl sokba. Minden kiskaput bezárnak lassan, ami még nem kerül egy vagyonba.
Ilyen - menekülő volt régen nekem - pl. a Honfoglaló.
Élvezhető kikapcsolódás, értelmes időtöltés volt, és nem került pénzbe sem.
Mára ennek abszolút vége. A régi játék helyett van egy élvezhetetlen sz.r, telis-tele reklámmal.
A mindenhonnan ömlő reklámoktól meg alapból agy....t kapok! Azért is fizetnem kell már, hogy ne ömöljön a pofámba a sok reklám!-:(( Mintha egy tűzoltótömlővel locsolnának, csak hogy vegyek esernyőt.
Undorító, kiábrándító, gusztustalan, és nem kevésbé pofátlan! -:((( Valahogy lenyelném, mert hát a játék üzemeltetőinek is élniük kell valamiből, de ezzel a mennyiség-oriántált pontozással maga a játékélmény is odalett.
A fényt nem zsákban hordják ám! Erről mintha a maga Honfoglaló is megfeledkezett volna. Már legalább félezer fény legendája van idehaza is. Lassan le is kapcsolhatják a Napot, mert annyi sok fényt hordtunk össze. -:))))
A pontozásban még mindig a játék mennyisége, és nem a minősége a meghatározó, ami nem jó. A kíváncsiság engem még itt tart ezen a "Honfoglaló"-nak csúfolt képződményen, de ez a játék már alig hoz lázba. -:( Pláne, hogy nincs is időm "eleget" játszani.