Keresés

Részletes keresés

idooogeep Creative Commons License 9 órája 0 0 20374

Vodka éjszaka végrehajtotta élete nagy utazását.  Visszatért  őseihez az örök vadászmezőkre...

idooogeep Creative Commons License 6 napja 0 0 20373

Szép estét, jó éjszakát kívánok mindenkinek!

Előzmény: zaniko1 (20372)
zaniko1 Creative Commons License 2026.09.05 0 0 20372

Nagyon szép hétvégét, kellemes kikapcsolódást kívánok kedves Gép!

idooogeep Creative Commons License 2026.09.05 0 0 20371

https://www.youtube.com/watch?v=aRtMOvm1meI

És mivel rendkívül
i koncertünk végére is értünk, nem marad más, mint   az összes erre látogatónak kellemes hétvégét, jó időtöltést, kellemes pihenést kívánunk. Aki  felsorolt 3 tevékenység végzése miatt nem jut ide, Ő is érezze jól magát:)

idooogeep Creative Commons License 2026.09.04 0 0 20370

Ma olvastam a témáról kb.a 20. változatot. Ez az azbeszt lefedésének költségét 1 milliárdra tippeli.  Az,  igaz hogy  nem derül ki belőle, hogy ez csak egy utcára, vagy az egész lakótelep összes utcájára vonatkozik-e.

Volt már olyan változat is, hogy a Síp utcából az anyag eltüntetése- elszállítása kb 13 milliárdba kerülne.  Azt szinte minden nap megígéri valaki bennfentes, hogy sürgősen lépni kell, de szerintem Ma Magyarországon senkinek  nincs a továbbiakról elfogadható normális elgondolása.

Én mondok pl. egy problémát- másnak nem is mondom el, mert csak még nagyobb lenne a zűrzavar a fejekben, és a költségek a  a csillagos egekig érnének.

Szóval az út a maga 6 méteres szélességével ekkora problémát jelent.  Hogy tovább ragozzam a kérdést- mi történik az úttól a kerítésig tartó 15 méteres sávval. Ezt követően belépünk a kertembe: mi történik a 15x54 négyzetméterre lerakódott porral.   Szóval kérdés mit is akarunk megoldani. 

Na ez az ami még Mester előtt is csak nagyon homályosan dereng, az emberi fejekről nem is beszélve.   Szép napot mindenkinek!

Előzmény: idooogeep (20359)
idooogeep Creative Commons License 2026.09.01 0 0 20369

álmodni fog....Ágai közt táncot jártak az utolsó napsugarak
halkultak, majd elnémultak a madarak
Valahol távol egyre nőtt egy kerek folt
Ám a tölgy nem tudta, hogy ez a Hold.
Csak gyönyörű volt, nemes , egyszerű
az öreg tölgy tőle álomba szenderült
Álmodott mint minden kivénhedt fa,
jelenből jövőbe, jövőből múltba
Tündért látott, úton a Hold felé
Ő csak ringatózott, álmában dalolt
Megszólalt a tündér:, figyelj öreg hölgyTudsz e válaszolni kérdésemre?
Igaz, hogy álmaink is megcsalnak,egyszer
tízszer,százszor és ezerszer
és mégis mindig hiszünk benne
Ez lenne életünk értelme?
A sustorgó vízcseppek, ringatózó páfrányok
Szanaszét szórt kövek, lehullott levelek
Az elbúvó Nap utolsó sugarai
S a Hold felé suhanó tündér
Nem válaszoltak. Tán ők is álmodtak...

Csillagfényest mindenkinek!

idooogeep Creative Commons License 2026.09.01 0 0 20368

Szia kedves Anikó. Itt  a nyugati végeken az éjszaka megszakadt a sorozat:  hullott valamennyi eső, nem sok, de annyira elég, hogy a mai öntözés kihagyható.

Szép napot neked!

Előzmény: zaniko1 (20367)
zaniko1 Creative Commons License 2026.09.01 0 0 20367

Szép napot kívánok kedves Gép!

Sajnos itt, mifelénk sem esett az eső, sőt tegnap 36 fok meleg volt.

Mára egy kicsit enyhült, most 29 fok van. 

idooogeep Creative Commons License 2026.08.31 0 0 20366

Szia!   Köszönöm szépen a jókívánságokat!

Szőlő már 25 éve nincs  a kertben.  Akkor már nagyon elöregedtek, és újat telepíteni nem volt hozzá kedven. Tapasztalatból annyit tudtam, hogyha szükséges esetben 1-vagy 2 napot késel a permetezéssel, akkor már annyi az azévi termésnek. Ennek állandó figyelését  nem vállaltam.

Neked is szép napokat, jó erőt és egészséget kívánok hozzá!

Előzmény: farsang11 (20365)
farsang11 Creative Commons License 2026.08.31 0 0 20365

Kedves Időgép, kívánok kellemes őszi napokat, jó egészséget. A szőlő most a sok napsütés miatt finom édes. Van-e a kertedben?

idooogeep Creative Commons License 2026.08.30 0 0 20364

A tudósok által beígért 3 nap esős időben a térség részeként egyetlen cseppet sem kaptunk.  Szép hetet, javuló időt, jó egészséget kívánok mindenkinek!

Előzmény: farsang11 (20363)
farsang11 Creative Commons License 2026.08.26 0 0 20363

Saját naplómba írtam, amit neked szántam.

Kedves Időgép, kellemes napokat kívánok. Pannikáról nem tudsz? Olyan régen jelentkezett.

idooogeep Creative Commons License 2026.08.23 0 0 20362

Az is szomorú, hogy 7 évet leélt itt mindenki az országban és szinte fogalma sem volt senkinek, hogy mit is okozhat a porként szálló azbeszt.  Ez van.   Szép estét és jó éjszakát!

Előzmény: zaniko1 (20361)
zaniko1 Creative Commons License 2026.08.23 0 0 20361

Nagyon szomorú, amit írtál kedves Gép!

Mi lesz a gyerekeinkkel, az unokákkal, a dédunokákkal!  :(((

Előzmény: idooogeep (20358)
idooogeep Creative Commons License 2026.08.23 0 0 20360

Mester a mai napon tudósaival megtartott tárgyalás után kihirdette   hogy véget vet a korábban elrendelt hőségriadónak, miután  belátható időn belül a 40 fokos hőmérsékletek nem fognak előfordulni.

idooogeep Creative Commons License 2026.08.23 0 0 20359

Kérdés a Mesterséges Intelligenciához:

Lehet-e tudni, hogy indult Szombathely Síp utcában az azbeszt szennyezési ügy?

AI-alapú áttekintés

A szombathelyi Síp utcai azbesztszennyezési ügy 2026 februárjában indult, amikor egy lakossági csoport által megrendelt külsős mérés azbeszt jelenlétét mutatta ki az Oladi platón található utca kőzúzalékában. Az ügy előzményei és indulása

Feltárás: 2026 februárjában a Nyugat.hu és helyi fórumok hozták nyilvánosságra, hogy a Síp utca zúzalékos burkolatában azbeszt van. Eredet: Az utcát 2019-ben ausztriai bányákból származó kőzúzalékkal alakították ki. Mérések: A levegőben az egészségügyi határérték többszörösét (többszázszorosát) is kimérték a Síp utcában. 

Megtett intézkedések

Helyszíni kezelés: A Strabag és a Bitunova speciális záróréteggel vonta be a burkolatot.
Ez a Síputcára vonatkozik, a 22 utca közül
Jelenleg eső után amikor felszárad a víz, az út  ismét fehérzik az azbesztportól.
Hivatalos tájékoztatás: Az önkormányzat folyamatos Lakossági tájékoztatót a szombathelyi azbeszt helyzetről vezet a tennivalókról.
idooogeep Creative Commons License 2026.08.23 0 0 20358

Szia kedves Anikó!

Köszi az érdeklődést, röviden a helyzet állásáról.   Amikor hónapokkal ezelőtt elindítottuk a folyamatot( a leesett eső után mintát küldtünk a laboratóriumba, hogy mit is okozza a tócsák rendellenes színét) még nem gondoltuk mi sem és senki az országba, hogy mibe is nyúltunk bele.
Azóta annyi már kiderült, hogy nem csak  a mi utcánkban, de az egész városrészen, sőt a megyében  sok helyen, és végezetül szerte a Dunántúli   falvakban, városokban, utak mentén megtalálható ez az Ausztriából érkezett  s azbeszttel szennyezett zúzalék.  Az Orbán kormány már érdemben nem foglalkozott a kérdéssel, az új kormány meg még mindig nincs a helyzet magaslatán, magyarul egyelőre ott  tartunk, hogy játszanak 10 millió ember életével.
Több féle megoldást említettek már, de igazi megoldást egyik sem fog soha az életben nyújtani, és az egyik drágább mit a másik. 
Arról van szó, hogy itt Platón lévő húszon valahány utca ideiglenes mentesítése 100 milliótól a végtelen milliárdokig terjedhet.  És az igazi megoldást senki sem látja, mert ezt a szél már minden  négyzetméterre eljuttatta az országban, van a mi  felszínen, van ami a földben 20 centi mélyen található meg.
Mindig mindenki elmondja, hogy a keresik a megoldást,  mi meg úgy látjuk, hogy nem találják meg.
Persze ez a helyes technológián kívül elsősorban pénz kérdése.
Az emberek hozzáállásáról meg annyit: Az itteni utcákban elég időben kirakták a sebesség korlátozó táblákat (10 km/óra). viszont betartásukat senki nem ellenőrzi.  Az emberek meg  akik autóval rohannak életük minden napjában, a táblákat nagy ívben leszarják, és tartják a maguk-30-60-as megszokott tempóját, nem érdekli őket, hogy ezzel hosszú távon esetleg több ezer ember halálát fogják okozni. Ezt a felelősséget soha senki nem fogja tudni bizonyítani, mert olyan alattomos betegség, ami nem azonnal és rövidtávon, hanem 10-20 év után fog az embereknek gondot okozni.  Jelenlegi tudásom szerint aki beszívja, annak halálos, mert egyelőre ennek ellenszere nem létezik.

Nos ennyit a helyzet állásáról röviden.

Előzmény: zaniko1 (20356)
farsang11 Creative Commons License 2026.08.23 0 0 20357

Kellemes vasárnapot kívánok.

zaniko1 Creative Commons License 2026.08.22 0 0 20356

Szép hétvégét, kellemes időtöltést kívánok kedves Gép!

Mi van az azbesztüggyel? Történt már valami változás?

idooogeep Creative Commons License 2026.08.22 0 0 20355

Mindenkinek szép hétvégét, jó pihenést kívánok.A tegnapi eső óta kicsit javult a hőhelyzet, a mai nap már elviselhetőbb volt. És Mester szerint ilyesféle marad a jövő hét is, azaz a  nagy hőségnek egyelőre vége szakadt.

idooogeep Creative Commons License 2026.08.20 0 0 20354

Augusztus 20. ünnepére!

A magyar nép kéz a kézben
sétálhat a Kossuth téren,
felvonva a magyar zászlót,
eltörölve sok rossz álszót,
tisztavató esküjével
nemzetünk előre lépdel,
ők azok, kik értünk élnek,
jelölt útról le nem térnek.

Vár ma rád az országtorta,
finom íze léted oldja,
új kenyérben fény a kalász,
búza értékére vigyázz,
emlékezzél szent Istvánra,
országunk nagy királyára,
ki látta, hogy kereszténység
lehet nekünk örök egység.

Esti tűzijáték fénye
létünk ragyogó reménye,
színek varázsával festve,
örök célunk megkeresve,
megmaradni itt magyarnak,
hittel menni a falaknak,
egy a hazád, egy az elved,
s örök kincs az anyanyelved.

Ez az ünnep megmutatja,
István múltját így kutatja,
azóta is egy az ország,
hiába törték meg sorsát,
nincsen határ, csak az ének,
szíveink így összeérnek,
magyar lélek magyar marad,
s e közös lánc el nem szakad...

(Tóth Enikő Enci)

idooogeep Creative Commons License 2026.08.18 0 0 20353

Szia kedves Anikó!

Tegnap hosszú ideig néztem a radarképet. Szinte az egész országban esett estefelé az eső
de Szombathely kimaradt belőle, itt egy csepp nem sok, de annyi sem esett. Már vártam az esőt és kihagytam a tegnap esti öntözést, most aztán meg is nézhetem a növényeimet.   Szép estét és jó éjszakát!+

Előzmény: zaniko1 (20352)
zaniko1 Creative Commons License 2026.08.18 0 0 20352

Szia kedves Gép!

Végre ma éjjel és reggel esett az eső, kissé lehűlt a levegő.

Jó lett volna, ha korábban esik, mert a növények zöme már kiszáradóban 

és ahogy látom még az eső sem nagyon élesztette fel őket.

Szép napot kívánok!

bajkálifóka Creative Commons License 2026.08.14 0 0 20351

Tóth Árpád

A VÉN LIGETBEN 

A vén ligetben jártunk mi ketten,
Aludt a tölgy, a hárs, a nyár;
Hozzám simult félőn, ijedten,
S éreztem: nem a régi már.
Sebten suhantunk, halk volt a hangunk,
S csendes volt a szivünk nagyon,
És mégis csókba forrt az ajkunk
Azon a sápadt alkonyon.

Kezéből a fűre, könnyesen, gyűrve
Lehullott egy csöpp csipke-rom,
Fehéren és halkan röpült le,
Akár egy elhervadt szirom.
Szeme rámnézett kérdőn, búsan:
(Nincs búsabb szem, mint aki kérd)
Ily szomorúan, ily koldúsan
Mért hívtuk egymást ide? mért?

S mondta, hogy késő már az éj, s ő
Megy... mennie kell... s elfutott.
Hallottam haló zaját a lépcsőn,
S nem tudom, meddig álltam ott.
Aztán... le s fel jártam a parkban,
Mint aki valakire vár.
Gázolt a sarkam síró avarban,
S aludt a tölgy, a hárs, a nyár...

idooogeep Creative Commons License 2026.08.14 0 0 20350

Ma hamar végeztem a kinti munkáimmal. Az történt, hogy megkérdeztem az AI-t, hogy mikor célszerűbb öntözni este avagy reggel.,  Ő a reggelt javasolta és én elfogadtam döntését, így nyertem ma egy órányi pihenőidőt.

Egyébkén az országban élő maradék fideszes, akik egy másik naplóban mindenkit leköpdösnek aki nem az ő véleményüket osztja, még az AI- t is lehazugozták, mivel egy feltett kérdésre adott válasz nem egyezett az ő véleményükkel.  Ideje volt ennek a nagytakarításnak, aztán, hogy mit hoz a jövő még nem tudni. Én ilyenkor a magam részéről adok egy fél év haladékot, és akkor mondom el véleményemet a váltásról.

Szép estét,  ó éjszakát kívánok mindenkinek!

idooogeep Creative Commons License 2026.08.13 0 0 20349

https://www.youtube.com/watch?v=bvb8krufXQU

Csillagfényes szép éjszakát mindenkinek!

idooogeep Creative Commons License 2026.08.13 0 0 20348

Halász Bence a szombathelyi Dobó SE  versenyzője  szenzációs egyéni és magyar csúccsal

84,25  méteres dobással lett Európa bajnok. 
Ez egyben a világ idei legjobb eredménye is volt.

https://www.youtube.com/watch?v=ThBEPd8Q0sU&feature=related
                                                  Gratulálok!

idooogeep Creative Commons License 2026.08.13 0 0 20347

Nem ma íródott:

Ballada a parlamenthez Most, hogy a bitó árnyékában állok, a parlament eszéhez apellálok. Mert jogában áll minden féregnek, dögnek védekezni, ha életére törnek, a kutya vonít, a kígyó sziszeg, a farkas üvölt, s ebben a hideg, tetves ketrecben, ahová bezártak: csak én, csak én fogjam be a pofámat? Persze: nem nékem állna a deres, ha úr lehetnék vagy gazdag nemes, de mivelhogy szegény bitang vagyok, a vallatásnál csak pofont kapok, s most, hogy még hozzá kínpadra ítéltek, ha hegyes szögekkel húsomba tépnek, ha olajba főznek, ha négyrétre vágnak: most is, most is fogjam be a pofámat? Nem – a fejemben még több szalma lenne, mint amennyi szalma nőtt már eddig benne, ha most a parlament elé nem állnék, a végső lehelletig nem protestálnék, hogy ártatlan vagyok, s ha siralomházba zárnak s a bitó alatt a martalócok várnak, míg a szuronyok merev négyszögben állnak, hát még akkor is fogjam be a pofámat?

Faludy György

idooogeep Creative Commons License 2026.08.13 0 1 20346

Jókai Mór: Csak egy délután.....

Ülj ide mellém, fogd meg a kezem,

hagyd, hogy behunyva maradjon szemem.

Nem kérdezek, és most te se beszélj,

hallgasd, ahogy a csend nekünk mesél.

A hétköznapok kínjai után,

legyen szép ünnep ez a délután.

Nem kell ígéret, nagy fogadkozás,

csak ez a csendes, néma kézfogás.

Úgy menj el majd, hogy észre ne vegyem,

milyen gyorsan múlt az én ünnepem.

Valóság volt? Lehet, álom csupán,

hogy a miénk volt egy egész délután.

idooogeep Creative Commons License 2026.08.12 0 0 20345
Előzmény: idooogeep (20344)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!