Izgalmas lesz a nagy vonalcserebere kapcsán, hogy a vidéken (22.ker + 11.ker déli széle) szocializálódott Andoros csapat azon része majd mekkora lelkesedéssel vág bele az 58-158/141-150-250 stb után a Svábhegy és Normafa adta kihívásokba megspékelve az Andrássy úttal is akár.
Inkább szociológia stb, mint technika vagy képesseg.
2010 körül volt egy időszak, mikor 260-415 és 412 került a VT 263, MAN és Localok helyére - és nem volt egyik oldalról sem egy örömteli helyzet emlékeim szerint..
Az volt a cél hogy hangzatos bullshitet mondjon a beszéd felolvasója amiből a gyanútlan szemlélődő azt hiszi hogy az Arriva létezésének alfája és omegája az hogy kék buszokkal játszhassanak és az hogy ezzel esetleg pénzt is keresnek, lényegében csak szerencsés véletlenek együttállásának következménye és még ők is szégyellik. Mert egy ilyen rendezvény erről szól, nem mélyenszántó gazdasági összefüggésekről. Lásd még a sportágak szponzori szerződések utáni sajtószövegeit ahol a Manchester United futballcsapata és a Simagöröngyösi Kókadt Kalász MGTSZ ekeélező GMK-ja is arról lelkendezik hogy milyen sok közös van bennük és mindkét fél milyen sokat fog majd profitálni a szponzori együttműködésből.
Az a baj az ünnepi beszéd írókkal, hogy RUHATÁR szakon végeztek.
Fogalmuk sin sincs arról a cégről mely vezetője számára ünnepi beszédet írnak Pirézia felszabadulásának 47. évfordulóján tartandó ünnepségre.
Ezt vagy ilyet én inkább belső szervezeti hibának tartom.
Nem az első számú vezető hibájának.
Azért van a titkárság - itt ARRIVA Vezig. titkárság - több fővel, hogy átnézzék a beszéd író kislány alkotását mielőtt a vezérigazgató asszony kezébe adják felolvasásra.
Azon vagy fennakadva hogy egy PR eseményen PR szöveg hangzott el? Mi lesz a következő, A varázslatos iskolabuszon számon kéred hogy miért megy össze a jármű miniatűr méretűre és szóltak-e már erről a Nobel-díjat érő felfedezésről az MTA-nak?
természetesen én is szoktam hibázni, még buszvezetés közben is, ember vagyok.
Mint ahogy mindenki, ezért is lett volna bölcsebb a magasröptű megjegyzéseket ("elfelejtette, hogy utast szállít" meg hasonlók) inkább megtartani mindenkinek magába... Az ilyen nagyokosok mellé azért szívesen beülnék egy napra (ha időmilliomos lennék és tényleg érdekelne) hogy megnézzem mennyire tökéletesen végzik a saját munkájukat.
a szabálytalanok alapvetően a taxisok voltak, és a szabályozások általában nem szoktak részletesen kitérni arra, hogy mások szabályszegése esetén mi a szabályszerű eljárásrend.
Igen, erről van szó, pont ezt mondtam korábban én is. Ott azonnal kell egy döntést hozni, amin utána lehet hetekig rugózni, hogy jó volt-e vagy nem, de egyáltalán nem biztos (sőt, szinte biztos, hogy nem) a rosszindulat vezérelte, ezért se kéne pálcát törni fölötte, főleg azoknak nem, akik elvileg kollégák is.
Ez egy rám vonatkozó, személyeskedő megjegyzés akart lenni? Ne haragudj, de nem fogom magamra venni, mert természetesen én is szoktam hibázni, még buszvezetés közben is, ember vagyok.
A kérdésed az volt, hogy hogyan lehet meggyőződni arról, hogy nem maradt utas a megállóban. Erre válaszoltam.
Egyébként még csak azt sem állítottam, hogy a kolléga nem volt szabályszerű, mert a szabálytalanok alapvetően a taxisok voltak, és a szabályozások általában nem szoktak részletesen kitérni arra, hogy mások szabályszegése esetén mi a szabályszerű eljárásrend. De azt állítom, hogy nem ez a jó gyakorlat. A taxisok szabályszegésének a buszvezetőhöz hasonlóan az utas is ugyanolyan károsultja, ezért nem ideális, ha az utas szívja meg, akiért az egész szolgáltatás lenne.
Ha van egy típus, aki még a sulineteseknél is irritálóbb, az az önmagát tökéletesnek láttató buszvezető, aki saját bevallása szerint mindent kifogástalanul csinál, sőt még annál is jobban... Feltételezem eddig te is több ezerszer álltál már be megállóba és soha nem hibáztál semmit, még véletlenül se, ugye?
(Bár ezt továbbra se tartom hibának, hiszen forgalmi okokból nem tudod beállni a megállóba, ajtót nyitott, az utascsere megtörtént és időben indult.)
Te vezetsz buszt? Ha igen, akkor áruld már el hogy győződsz meg róla, hogy több tucat, több száz emberből a környéken mindenki felszállt-e, miután te ajtót nyitottál és az utascsere megtörtént?
Én vezetek. És pontosan azt tenném ilyen helyzetben, amit a topiktárs írt:
Erre írták, hogy van egy korrekt módszer, amit szoktak is alkalmazni: a benn álló buszokon túlhaladva is megáll, vagy legalább lelassít.
Azért 15 perces követés volt már és normális utas is akad a környéken, aki nem szívesen várna pont ott 15 percet feleslegesen. Én örülök neki, hogy van még olyan kolléga, aki nem a könnyebb utat választja (és megy üresen, vagy 1-2 fővel). A gond inkább az, hogy az app se írta busznak, a busz maga sárga pötty volt, így ha megállóban állva még meg is nézem, hogy hol jár és mikor jön, nem biztos, hogy feltűnne, hogy busz lesz.
Hát az borzasztó lett volna tényleg, ha üresen indul el, miközben ott megy mögötte pár perccel később a villamos, főleg annak az úri közönségnek, ami azon szokott utazni... De ha ez az elvárás, akkor legyen ám lepótolva minden, ne maradjon ki egyetlen egy járat sem.
Onnan gondolom, hogy az eredeti hozzászólásban azt írta, hogy az utascsere megtörtént, ő meg ott maradt...
De "látom még mindig nem érted", hogy beparkoltak a megállóba a taxisok, kiderült, hogy a menetrend is szar, az utas nem figyelt, ergo több feltétel sem teljesült, ti mégis a buszvezetőt szidjátok már vagy két hete, de hajrá, nagyon izgalmas a téma, remélem elleszünk vele nyár végéig :P
Te vezetsz buszt? Ha igen, akkor áruld már el hogy győződsz meg róla, hogy több tucat, több száz emberből a környéken mindenki felszállt-e, miután te ajtót nyitottál és az utascsere megtörtént? Ja igen, gondolom te is kiállnál az utca közepére ordibálni, hogy ki akar még veled utazni, mint a másik stréber "kolléga".
A topiktárs annyit látott a megállóból, hogy elment a busz, és rajta kívül még egy valaki a megállóban maradt.
Miből gondolod, hogy volt bárki, aki gond nélkül felszállt a buszra? Simán lehet, hogy csak ők ketten akartak volna felszállni.
A buszvezetőnek nem vadásznia kell az utasokra, hanem megállón kívüli ajtónyitás esetén meggyőződni arról, hogy mindenki felszállt, aki akart. Ez nem teljesült.
Erre írták, hogy van egy korrekt módszer, amit szoktak is alkalmazni: a benn álló buszokon túlhaladva is megáll, vagy legalább lelassít.
Nem olyan rég az Örs zuglói oldalán volt fennforgás és állt, mint a szög. A 80-asok meg a 31, 131-231, stb., kint a 32-esből mentek, na onnan kiabáltak, meg rohangáltak át az eredeti treffhez a járművezetők az utasokért :)
Olyat én még sehol nem láttam, hogy a buszvezető kezd el vadászni az utasok után...
Hehe, pont tegnap láttam a Blahán. 28-as pótló, járt a villamos, csak egy kocsi indulása lett pótolva busszal, na konkrétan a villamosmegállóból vadászta össze az utasait. :) Ha a buszvezető nem ment volna át szólni, üresen indul el...
Akkor még egyszer feltenném a költői kérdést: ha egyetlen egy ember kivételével senki másnak nem okozott gondot a fel- és leszállás, akkor kinél lehet a hiba?
Nem mellesleg a több fejlett (majmolt) európai városban is úgy van, hogy az utas int, vagy legalább is valami egyértelmű szándékot mutat, ha fel akar szállni a buszra, ami amúgy valahol a tábla epszilon sugarú környezetében áll meg, nem milliméterre pontosan annak a vonalában és a padka mellett, ahogy az itt elvárt (lenne). Olyat én még sehol nem láttam, hogy a buszvezető kezd el vadászni az utasok után...