Keresés

Részletes keresés

Ofenbau Creative Commons License 2021.07.04 0 0 30

Vagy aluminát cement. Az is 24 órás szilárdulással bír !

Előzmény: Zsolt Svelta (29)
Zsolt Svelta Creative Commons License 2021.07.04 0 0 29

Nem kellett volna megvenni, mert közel 10 éve sza... Az a cement. (32.5N.=0). Holcimet kel venni s másnap taposhatod. 

CAT man Creative Commons License 2013.11.17 0 0 28

Nem biztos hogy a cement minőségével lehetett a gond. Az alapanyag ha homokossabb volt akkor gyengébb lett a beton szilárdsága. Keverhetted hígabbra, a víz is csak rontja a szilárdságot. Ha a felület napoos időben készült pl. nyáron akkor teljesen vizesen kell tartani a felületét minden percben mert igen hamar kiszárad, porozusossá válik és beszívódik a nedvesség majd télen lefagy a felületről.

Előzmény: sbubu (16)
sancibácsi Creative Commons License 2013.09.10 0 0 27

Igen, a betonnak nincs állaga, hanem konzisztenciája :-)

Az meg hogy régi ajzatbeton, meg a mostani,  az meg alapból 2 bolog szerintem.

A régi ajzatbetont sokszor cementtel beglettelték: járófelület lett.

A mostani a burkolat alá csak aljzat.

És egyébként sem szeretnek sok cementet tenni bele, mert minél nagyobb a cement tartalom, annál nagyobb a zsugorodása (a betonnak).

De ismétlem, most a beltéri aljzatbetonról, és nem a kültéri járdáról beszélek.

Előzmény: Ofenbau (26)
Ofenbau Creative Commons License 2013.09.10 0 0 26

Hát ha szarul csinálják meg akkor tényleg rossz az  'állaga'.

na de ez az állagszó mit is takar tulajdonképpen ?

Sok tulajdonsággal lehet jellemezni egy  kész betont, pl. nyomó szilárdság stb.

Az állaga valószinű a betonkeveréknek lehet. Pl. földnedves, képlékeny vagy folyós.

Az viszont tény , hogy már semmi sem a régi.

De ez miért baj ?

Előzmény: tony-d (24)
sancibácsi Creative Commons License 2013.09.10 0 0 25

Ezt az Ekoizét nem használtam még.

Akkor ne sajnáljam? :-)

Előzmény: tony-d (23)
tony-d Creative Commons License 2013.09.10 0 0 24

Egy másik fórumról:

"Sajnálatosan egyre több a gond a betonokkal. Azt tapasztalom hogy a mostani betonok állaga nem megfelelő még ha több cementet teszünk is bele (porlik). Találkoztam régi aljzatbetonnal ahol a beton felületét nem lehetett megkarcolni ellenben a mai kivitelezésűekkel. Úgy néz ki hogy már a cement sem a régi ..... :(."

Előzmény: tony-d (23)
tony-d Creative Commons License 2013.09.08 0 0 23

Ja és a másodiknál, 2 fajta szlovák cement volt és szintén csak az ekocementel volt a baj.

Előzmény: tony-d (22)
tony-d Creative Commons License 2013.09.08 0 0 22

1.

http://www.gyakorikerdesek.hu/otthon__egyeb-kerdesek__2928839-normalis-hogy-a-lassan-kethetes-betont-ha-megdorzsolom-akkor-porlik-a-teteje

Micsoda véletlen? :D

"A kérdező kommentje:

Ennek úgy látszik teljesen annyi, pár év, és elporlad az egész. Nem tudom mitől lett ilyen, minden esetre senki ne vegyen ilyen Cem III/A 32,5N Szlovák Cementet."

2.

http://forum.index.hu/Article/jumpTree?a=118464722&t=9004917

Előzmény: sancibácsi (20)
sancibácsi Creative Commons License 2013.09.08 0 0 21

Mondjuk azt is tudni kellene a cementről, hogy a CEM II/A-B-ben kevesebb a (hidraulikus) kiegészítő, mint a CEM III/..-ben; de nyílván a legtöbb a CEM IV/..-ben.

A CEM II, vagy CEM III álltalában kohósalak adalékkal van keverve (erre utal az S betű az A, vagy B után), és => kohósalak Portlandcement a neve is.

A cem IV, már úgynevezett Kompozit cement. (M betű). Abban hidraulikus kiegészítők egész sorát pancsolják bele a gyárban: erőművi pernyét, mészkőlisztet, esetleg egy kis kohósalakot: (A-B betűk után L, vagy V betűk). Én ezt mindíg szemétnek, és nem cementnek tekintettem. Sosem vettem belőle. Még ha magyar volt, akkor sem.

:-(

sancibácsi Creative Commons License 2013.09.08 0 0 20

Én használtam már többször szlovákot. Semmi gond nem volt még vele.

Nem lehet, hogy színre lett keverve?

Útáltam mindíg, amikor a kőműves, segéd színre lapátolt cementet a keverőbe (betonhoz, vagy habarcshoz).

Míndíg igyekeztem megkövetelni, hogy számolják a lapáttal, melyikkel mennyi megy bele.

40-ig mindenki el tud számolni, még egy segédmunkástól is elvárható.

Az, hogy tavajról maradt belőle 4 zsák, vagy mázsa, és mire használd?

Ha jót akarsz magadnak: semmire :-)

Biztos rajta a zsákon, hogy fél év a szavatossága :-)

A beton alá elteríteni, azt lehet, vagy esetleg töltőanyagnak behasználni, tehát a sódert pótolni, kiváltani vele. De nem cementként, tehát kötőanyagként bedolgozni.

tony-d Creative Commons License 2013.09.08 0 0 19

Rákerestem:http://www.tsus.sk/

Épitőanyag vizsgáló intézet, de akkor sem értem a felirat ottlétét, ilyen alapon minden környező eu országnak fel kellene lennie tüntetve valaminek.

Előzmény: tony-d (18)
tony-d Creative Commons License 2013.09.08 0 0 18
sbubu Creative Commons License 2013.05.15 0 0 17
Előzmény: sbubu (16)
sbubu Creative Commons License 2013.05.15 0 0 16

Nekem sem túl jók a tapasztalataim a szlovák cementtel. Ugyanolyan technológiával csináltunk kocsibejárót Váci cementből, majd pár év múlva folytattuk Szlovák cementtel. A Szlovák cementből készült részen viszonylag nagy felfagyások keletkeztek mát az első tél során és azóta is minden tavaszra, míg a régebbi Vácin szinte semmi ilyen nincs. Takarva, locsolva volt mindkettő a kötési idő alatt.   

Én azóta csak vácit használok. Eddig csak a kék CEM II/B_M (V-LL)32,5N váci volt felénk, de most lehet kapni a pirosat is, az 42,5N, most ezt fogom kipróbálni. A piros kb 200Ft-tak drágább mázsánként  a váci kéknél, a szlovák kb kék váci árban van vagy egy százassal olcsóbb mázsánként. 

tony-d Creative Commons License 2013.05.08 0 1 15

Akkor milyet keressek, amiből tényleg beton lesz a végén?Ugy mint régen.

Krapulax1899 Creative Commons License 2013.05.07 0 0 14
Élesden beőrlik, behozzák ömlesztve, Lábatlanon csomagolják. Magyar Holcim cement nincs, mióta bezárták a hejőcsabai gyárat.
Előzmény: tony-d (13)
tony-d Creative Commons License 2013.05.04 0 0 13

Nos utánna néztem milyen cementjeim maradtak tavalyról.Van még 4 zsák ez az eko cement, nem tudom mit csinálok még vele.Meg van majdnem egy egész zsák Holcim cement, ebből utubb talán vakolat készült.Érdekeségge, hogy a zsákon a feliratok az mind románia, csomagolja és forgalmazza Lábatlan, ennyire magyar ez is.

Krapulax1899 Creative Commons License 2013.05.02 0 0 12
Csak szólok: A VSH is Holcim-cement. 51%-ban a Holcim tulajdona a tornai gyár. Lábatlanit meg sokáig már nem fogsz venni, mert idén bezárják a romhalmazt (100 éves vizes technológia, teljesen elavult gazdaságtalan). Beremend, Vác vagy Királyegyháza (Strabag-Labarge), ez marad itthon. Egyébként a CEM III egy jó cement, pl. a hejőcsabai CEM III-as nagyon jó volt, de ott bele is tették, ami kell. Egyébként meg nem csak az összetevők, hanem a szemcsefnomság meg a fajlagos felület is fontos (vízmegkötés, duzzadás stb.) Szlovákot vegyen az, akinek hét anyja van!
Előzmény: KömKel (5)
tony-d Creative Commons License 2013.05.01 -1 0 11

Csak kérdés, hogy megéri e kockáztatni és még több pénzt beleölni?Nyilvánvaló az egész réteg szar.Lehet a felső réteget megköti, ideig óráig jo is lesz, majd egy csempe két csempe..... megadja magát..

Csak egy link és egy idézet az irásból.

http://csempepiramis.hu/burkolasi_tanacsok_milyen_feluletekre_ne_burkoljunk.php

Mit kezdjünk a porló betonnal?
Kétféle megoldás létezik a porló beton problémájára, amelyek közül az egyik kedvezőbb áru, a másik pedig költségesebb.

Mindkét esetben a legalapvetőbb feladat a felület nagyon alapos feltisztítása nagyteljesítményű ipari porszívóval. Ha eltüntettük a felporladt réteget, akkor benedvesítjük a felületet tiszta vízzel, majd alaposan lealapozzuk mélyalapozóval a felületet 2-szer.

A víz segít abban, hogy az alapozó mélyebben beszívódjon betonba.

A másik megoldás, amellyel javíthatunk a helyzetünkön, hogy egy speciális porló betonra kifejlesztett alapozót használunk, mellyel rendkívüli mértékben meg tudjuk szilárdítani a beton felső rétegét.

Ha esetleg nagyon "elégett" a betonunk, mert helytelen volt az utókezelése (nem lett megfelelően locsolva), akkor bármennyire is fáj, el kell búcsúznunk aljzattól és egy új, jó minőségű betont kell készítenünk, vagy készíttetnünk. 

Na én az utobbira voksolok, nem szeretem a szar munkát.Csak ne lennének szar alapanyagok (cement), mert szarból várat épiteni nem lehet, ha már az alap bárminél szar, akkor az egész  is szar lesz.

Előzmény: KömKel (10)
KömKel Creative Commons License 2013.05.01 0 0 10

Mindenképpen mélyalapozni kell burkolás előtt. Az megköti a porló réteget, és tapadóhidat biztosit.

Előzmény: tony-d (9)
tony-d Creative Commons License 2013.05.01 0 0 9

Még egy kérdés?Te raknál csempét ilyen porló betonra,amit naponta 3xössze lehet seperni?

Előzmény: KömKel (7)
tony-d Creative Commons License 2013.05.01 0 0 8

Ha jol emlékszek a szar szlovák cement CEMIII jelölésü.Kohósalak.

A 6mmes lamináltért pénzt is kár kiadni, még 7mm es is meggondolandó.

Előzmény: KömKel (7)
KömKel Creative Commons License 2013.05.01 0 0 7

A cem IV-ből többet kell belerakni, mint a cem II-ből a betonba. Legalábbis ha az ember normális minőséget akar elérni...

Innentől kezdve viszont az ára ugyanaz a kettőnek.

Tehát nem használhatatlan, csak a másikhoz képest szarabb. (kb Mercedes-Opel különbség)

Én ha már 1 m3 beton kell, akkor inkább kihozatom földnedvesbe billenccsel, mert nem sokkal drágább (nálunk), mint kézzel kevergetni.

A mai épitőipari helyzetben meg mindenki próbál spórolni mindenen, nem véletlenül viszik a 6 mm vastag csempéket/járólapokat, és a 6 mm-es laminált parkettát is.

Előzmény: tony-d (6)
tony-d Creative Commons License 2013.05.01 0 0 6

Nem semmiért nyitottam témát ezzel kapcsolatban, mert nem kevés bosszuságot okozott a dolog, először én is azt gondoltam, hogy el lett baxva valami, de azota sorozatba látom másoknál a is problámát, házfelujitásoknál stb., vagyis hogy csináltak egy nagy szart, porzik fel az egész, betonnak egyáltalán nem nevezhető, a régebben öntött beton az olyan hogy szét sem lehet verni, ha sikerül a  törésnál a belseje erős sötét, kékes szürke.

"és az emberek csak az árat nézik." 

olcsó husnak hig a leve

Akkor sem értem, hogy lehet forgalomban ha használhatatlan?Kiváncsi lennék arra is, hog hány ember szopta be ezt a nagyon jo cementet?

Előzmény: KömKel (5)
KömKel Creative Commons License 2013.05.01 0 0 5

Sajnos a tüzépesek jó része már nem rendel mást, mert ez olcsóbb, mint a normális minőség, és az emberek csak az árat nézik.

Holcim (azaz lábatlani) vagy váci cementet keress.

Előzmény: tony-d (3)
tony-d Creative Commons License 2013.05.01 0 0 4

Ezt a kotványt én nem igen tenném bele se koszoruba, se keritésbe.

Előzmény: KömKel (2)
tony-d Creative Commons License 2013.05.01 0 0 3

Milyen hazai?Amire "magyar termék van irva" az se magyar.A környező tüzépeken ilyet (szlovák) tudtam venni és nem csak eko cement volt, hanem másfajta nevű szlovák is, sőt sikerült venni állitolag magyar cementet is, na az elmult két évben amit csináltunk idén mindet fel kell verni mert egy kalap szar(mállik, porlik fel, semmire nem használhato), és még én vagyok fillérbaszo mert megint be kell vásárolni, csak kérdés milyen  cementet, probáltam keresgélni a googléba, hasonlo problémák akadnak bőven, talán a holcim cementel lehet kezdeni valamit az olvasottak alapján.Te meg ne oktass ki, ha valami szar ,akkor szar, nem kevés betont csináltam már, csak sajnos miota ez az unio van magyarországon minden szart el lehet adni, akár magyar termék néven is, tetszik nem tetszik ez van.

Előzmény: Mr. Royce (1)
KömKel Creative Commons License 2013.05.01 0 0 2

Tavaly egyik ügyfelemnek ilyen cementet hozta ki, és visszavitettem.

Tessék magyar cementet venni. Nem azért mert magyar, az meg szlovák, hanem a szlovák egyszerűen nem alkalmas aljzatbetonnak.

Koszorúba, keritésbe, stb okés, de olyan helyen ahol kopásnak van kitéve, egy kalap szar.

Előzmény: tony-d (-)
Mr. Royce Creative Commons License 2013.05.01 0 0 1

Nem lennél ilyen fillérbaxxó, akkor hazai cementet vennél...

Előzmény: tony-d (-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!