Keresés

Részletes keresés

Inler Life Creative Commons License 2014.05.22 0 0 33

Mit tenne ez a kártya a te családi életeddel?

 

Mi lenne ha létezne egy ilyen kártya?... Szerinted?

Képzeld el, mi lenne, ha létezne egy olyan kártya, amely forradalmasítaná a vásárlásainkat?! Ami több tízezer üzletben jelent neked kedvezményt… Az év minden napján, nyitvatartási időben...  Képzeld el, hogy egy ilyen kártya mennyi pénzt spórolna meg[...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

gergerg Creative Commons License 2013.06.13 0 0 32

Amit írsz, az a valóság nagyban is. Lejár a gyes, anyuka menjen dolgozni. Hogy hova? Ja, azt oldja meg ő. A feleségemnek ősszel jár le a gyes, de tuti nem lesz munkahelye.

Előzmény: csert (31)
csert Creative Commons License 2013.06.13 0 0 31

Sziasztok!

 

Én Budapesten élek 3 éves kislányommal.  Érdeklődni szeretnék, hogy ki hogyan talált munkát. Mert én per pillanat keresek, nagyon sok hylere elküldtem, 2 helyre hívtak be eddig a 40 állásból. Pedig van végzettségem és 15éves munkatapasztalatom is. De egyik cég sem vesz fel.Nem értem mért.

Azért mert gyerekem van? Valahogy nekünk is meg kell élnünk. Olyan időbeosztásban és pénz mellett, hogy éppen hogy csak megéljünk legalább. Vagy csak én gondolkodom így?

Nektek mi a tapasztalatok munkakeresés területén?

Hedo Creative Commons License 2013.04.25 0 0 30

Persze az sem árt ha sétákat tartotok a szomszédságban. Egyrészt megismeritek a környéket, másrészt lehet hogy pont a szomszédban lakik a majdani legjobb barátod. :)

 

A barátsághoz két fél kell, meg egy lépés egymás felé

Ariane_40 Creative Commons License 2013.04.25 0 0 29

Kollégák, kolléganők nincsenek...? Azok gyerekei...?  Vagy pont elég a munkahelyen a kollégákat elviselni? :-DDD

 

 

Ariane_40 Creative Commons License 2013.04.25 0 0 28

Na, akkor kiderült, hogy Budapest.

 

Érdemes nézegetni a neten, nagyon sok ingyenes gyerekprogram van városszerte. Akár szabadtéri, akár műv.ház v. hasonló.... Ahol találkozhattok hasonló családokkal. Simán szóba lehet elegyedni, aztán vagy lesz belőle vmi, vagy nem...

 

Rendezz gyerekzsúrt a kisfiadnak. Akár születésnap v. névnap, egyéb esemény apropóján. A gyerekek szülei is eljönnek, simán ki lehet szűrni, ki a szimpatikus... Vagy ha túl kicsi a lakás, szervezzetek egy kirándulást valahová a közelbe. És hívjátok meg az ovistársakat (szülőkkel együtt). Annyi jó lehetőség van, és pénzbe sem kerül.

 

 

Előzmény: zeneszerető72 (26)
zeneszerető72 Creative Commons License 2013.04.25 0 0 27

Látható az előző bejegyzésemből, hogy nem a szándék lenne az akadály, nem is várom a sültgalambot.

 

Örülök, amit írtál...

 

Az igaz, hogy a fórum túl globális a valódi barátkozáshoz. Helyben kell az ilyet megoldani.  De a fórum a legjobb hely arra, hogy megosszuk a tapasztalatokat, tanuljunk másoktól, akár mások hibáiból. Szóval... nekem a kedvencekbe került a topik. Érdekel a téma.

 

Ez volt a célom....megismerni mások gondolatait, véleményét, tapasztalatait. Tanulni másoktól, ha valaki járt valahol tapasztalt valamit meg lehet osztani a másikkal.

Talán megoldás lehet nem csak nekem, talán másoknak is.

 

Vannak ismerőseink, de más időbeosztásban élnek, messze kerültek, laza szingliként élik az életük és nem kivánkoznak hisztiző gyerektársaságba.

Vagy épp olyan korkülönbség van a gyerekek között, hogy nem tudnak már egymással játszani.

 

Sajnos a kisfiam, a csendesebb fajtából kerül ki, felnőtekkel nagyon könnyen, gyerekekkel nehezen teremt kapcsolatot.

MI sem vagyunk az a zajos, bulizós fajta....többet jelent egy kirándulás, egy jó beszélgetés.

 


Előzmény: Hedo (25)
zeneszerető72 Creative Commons License 2013.04.25 0 0 26

Biztosan sok az igazság abban amit írtál....

 

Valóban a helybeli ismerkedés a megoldás. Valóban nem sok adat szerepelt a leírtakban. Pest megyéből költöztünk fel Bp-re egy családi házba, mert az adott településen nem volt megoldható az ovodai elhelyezése a kisfiamnak, aki most 4 éves.

 

A költözésünk is ideiglenesen volt megvalósítható, mert építészetileg, gépész és villamos szempontból is kellett renoválásokat végeznünk. Mindezet szabadságból, munka után, stb.

A költözés pillanatáig naponta 2x2 órát vezettem, hogy a majdani lakóhely közeli óvodába hordjuk a gyereket, hogy minél kevésbé érezze meg a változást.

Átköltözésünk után bőven maradt felújítani, javítgatni való, így valóban nagyon sok időt elvisz ezek elkészítése is.

Persze az igény nem maradt el az emberi kapcsolatokra, melyeket magunk mögött hagytunk, a régi helyünkön, beleértve a kisfiam barátait is.

Az Új hely nagyon friss, itt még nem alakultak ki ismeretségek.

Legalább a napi 4 óra utazás-ból 2x fél óra lett, már ez is nagy dolog.

Kerestem közelünkben a lehetőséget hétvégi, délutáni elfoglaltságra de egyenlőre nem találtam meg a nekünk valót.

Gondoltam, vannak akik hasonló cipőben járnak/jártak és miért nem beszélgessek velük, hallgassam meg a témához fűződő ötleteiket, érzéseiket.

 

Ki tudja talán programjavaslatokat, linkeket, ismereteket lehet cserélni egymással, nem vártam,hogy valaki beír ide, azzal a hozzászólással, hogy legyél Te a legjobb barátom-))

 

 

Előzmény: gergerg (24)
Hedo Creative Commons License 2013.04.25 0 0 25

Valaki írta, itt az anonimitás a lényeg. Vitatkoznom kell. Több barátomat is innen ismerem.

 

Az igaz, hogy a fórum túl globális a valódi barátkozáshoz. Helyben kell az ilyet megoldani.  De a fórum a legjobb hely arra, hogy megosszuk a tapasztalatokat, tanuljunk másoktól, akár mások hibáiból. Szóval... nekem a kedvencekbe került a topik. Érdekel a téma.

 

Sőt, meg is értelek Zeneszerető, nekem is vannak/voltak hasonló gondjaim. A korábbi barátok folyamatosan cserélődtek/cserélődnek. Szétszéledtünk, más városba költöztünk, megint másikban tanultunk, sokadik munkahely is máshol van. De mindig mindenhol megtaláljuk a hozzánk hasonló embereket. Akik hasonlóképp gondolkoznak, hasonló korú gyermekeik vannak, hasonló az érdeklődésük, vagy csak egyszerűen jó velük elbeszélgetni. Mindig jönnek új barátok, és mennek régiek. Csak fel kell ismerni, és megragadni a lehetőséget.

 

Nekünk 2 gyerek van, 11 és 4 évesek. A baráti családok is hasonlóképp néznek ki. Főleg oviból, iskolából ismerjük egymást. A gyerekek könyebben létesítenek kapcsolatot, és több barátra tesznek szert. Ezeket próbáljuk továbbvini elmélyíteni. Az idő pedig megadja a választ, hogy kialakul-e valami a két család között, vagy megmarad a gyerekeknek a barátság iskolai szinten. Felnőttként több kompromisszumot bevállalunk, és persze minden "normális" szülőnek a gyereke az első, így legtöbb esetben ha a gyerekek kijönnek, a szülők is. Persze emberek vagyunk :)

 

Működik fordítva is. Van pár barát akit a munkahelyről ismerünk. Itt a gyerekek kora nem mindig hasonló, de ez sem gond. Könnyen megtalálják a közös hangot ők is. Sőt néha örülök is, hogy nem csak a saját korosztályuk veszi körül őket, hanem kisebbek, nagyobbak is.

gergerg Creative Commons License 2013.04.24 0 0 24

Nekünk is vannak kicsik, és nekünk is volt barátikörünk. Egyetlen régi cimborám van akinek szintén van gyerek, de ő meg elvált, így a hétvégéket inkább kettesben tölti a gyerekkel, próbálja bepótolni a hetet. A többiektől meg jól lemaradtunk, mások a gondjaink, mások a lehetőségeink, mások a jövőre néző terveink. A lányom 4 éves, a fiam 2, 5éve nem voltunk étteremben. Talán idén már elég nagyok lesznek ahhoz hogy ujra el tudjuk járni vasárnap esténként kicsit kikapcsolódni. A tapasztalat egyébként az hogy elég sok csládnak nincs cimborája.

Előzmény: Re:barbara (19)
gergerg Creative Commons License 2013.04.24 0 0 23

Nem mindenkinek van lehetősége nagyon eljárni otthonról, és még ha meg is tennék, ott nem találkoznak hasonlóval, mert nekik sincs lehetőségük. Én értem a gondolatot, csak szerintem egy fórum nem fogja megadni a nyáresti szalonnasütéskor parázsbapottyant szalonna illatát. :-(

Előzmény: Ariane_40 (21)
gergerg Creative Commons License 2013.04.24 0 0 22

Azt gondolom, halyben kellene ilyen kezdeményezés. Saját tapasztalatom is az hogy nem könnyű kisgyerekeseknek barátkozni, orvosi váróban könnyen lehet haverkodni, de hogy tényleg barátság legyen belőle, ahoz mindennek stimmelnie kell. Apukák anyukák és a gyerekek is egy hullámhosszon kell hogy legyenek. Anyagi helyzet is jó ha azonos. Nekünk sincs nagyon barátunk, mert mindig van olyan feltétel ami nincs meg, de erre azt hiszem ez a topic sem lehet orvosság. :-( Azért sok szerencsét!

Ariane_40 Creative Commons License 2013.04.24 0 0 21

Csak a lényeget nem írod! Földrajzilag HOL....?

Hiába lenne itt barátkozni vágyó Nyíregyházán, ha te mondjuk Nagykanizsán laksz.

 

A másik dolog: túl görcsösen akarsz barátkozni. Ez nem elhatározás kérdése - szerintem. El kell járni ide-oda, lazább programokra, aztán majd csak adódik olyan találkozás, beszélgetés, amiből barátság is lehet.

Menjetek játszóházba, nézzetek gyerekes szabadtéri programokat, ahová hasonló korú gyerekekkel járnak családok.Bábszínház, gyerekhangverseny, stb. stb.

 

Azt sem írtad, hogy mekkora gyerekeid vannak. Ez is nagyban meghatározza a programokat, ahol ilyen ismerkedési lehetőség adódik.

 

 

 

 

Előzmény: zeneszerető72 (-)
zeneszerető72 Creative Commons License 2013.04.24 0 0 20

Bármilyen hihetetlen, a többiek sem tartják...Mi pedig még ráadásul el is költöztünk...

Nem gondolom,hogy ufó lennék a többiek között....normális, egészséges, több diplomás emberek vagyunk...

Egyszerűen lehetőséget láttam ezen a fórumon, hogy hasonló helyzetben lévő emberekkel tudjak beszélni...

Örülj, hogy ilyen szoros barátságot tudtál kötni, az egyetemi évek alatt...

Hidd el, nem az akaraton, szándékon múlik kizárólagosan....

 

Semmi kedvem védekezni a helyzetem miatt...

Előzmény: Re:barbara (19)
Re:barbara Creative Commons License 2013.04.24 0 0 19

Ezt írod: Különváltunk családosokra, gyerekesekre és laza szinglikre..

 

 

Csak ti vagytok gyerekesek a régi baráti körből...????  A többiek se tartják egymással a kapcsolatot...? Vagy csak ti szakadtatok le...?

 

Nekem ez annyira furcsa.... Valódi barátságoknál ilyesmi szerintem nem fordulhat elő. 

Nekünk még mindig az egyetemi - gimnáziumi társaságunk a baráti körünk. Pedig baromira nem egyszerre szültünk.... Vannak 28 éves gyerekek is, meg 8 évesek is a baráti társaságunkban. 50 körüliek vagyunk.  De egyetlen egyszer fel nem merült, hogy bárki is kirekesztődjön... Kb. 15-20 házaspár, rendszeresen jártunk és járunk kirándulni, síelni, evezni, stb. Találkozgatunk (ha nem is mindig teljes létszámban) rendszeresen (havi 1x biztosan, mindig másnál), van levlistánk, ahol ezt-azt megosztunk egymással....  Erre írtam, hogy a barátság ápolására időt kell szánni, és nem odahajítani, hogy "zsúfolt az életünk". 

Re:barbara Creative Commons License 2013.04.24 0 0 18

konkrétan....???????

 

 

Előzmény: zeneszerető72 (17)
zeneszerető72 Creative Commons License 2013.04.24 0 0 17

olvasva a bejegyzésed, elbeszélünk egymás mellett....

Előzmény: Re:barbara (16)
Re:barbara Creative Commons License 2013.04.24 0 0 16

Nem mondod, hogy soha nem viszed a gyerkedet játszótérre....?? Komoly...?Nem jártok óvodába, nincsenek bölcsis- v. ovistársak sem...?  Nekem abszolút sci-fi, amit írsz...

 

A barátság nem egy szolgáltatás, hogy szükség esetén megvedd/leakaszd a fogasról! Abba időt és fáradságot is bele kell tenni.....  Amire akarjuk, arra VAN szabadidő. legfeljebb nem porszívózol minden másnap, hanem csak hetente 1x. A "Na bumm" tipikus esete.

 

Nem azt mondtam, hogy baba-mama ismeretségre szorítkozz. De ezekből alakulhat ki családi barátság is!!!

 

Az én gyerekeim már egyetemisták. És még mindig vannak - nekünk szülőknek - egykori "játszótéri" kapcsolataink, amikor ők voltak homokozósak. Természetesen ezeket a barátságokat ápolni kell, erre időt kell szánni.

 

Nem szabad elvárni, hogy téged keressenek meg, téged hívjanak meg vendégségbe, mások menjenek utánad. Neked is tenned kell érte.

Előzmény: zeneszerető72 (15)
zeneszerető72 Creative Commons License 2013.04.24 0 0 15

Sajnos időhiányban szenvedünk....mint gondolom sokan mások....

Aki hasonló cipőben jár, mert vagy zsúfolt a napja, vagy mert nincs lehetősége, hasonló képpen nem jár uszodába, játszótérre....stb.

Én pont olyan embereket keresek, akiknek nincs a látószögükben társaság, lehetőség, vagy elfoglaltság miatt, nem tudnak ismerkedni....

Egyébként nem mama-mama ismeretség hiányzik, ha családi közösségek közös időtöltése....

Előzmény: Re:barbara (13)
Törölt nick Creative Commons License 2013.04.24 0 0 14
Játszótér, állatkert, strand/uszoda, stb.
Előzmény: zeneszerető72 (11)
Re:barbara Creative Commons License 2013.04.24 0 0 13

Nem jártok játszótérre, játszóházba, babatorna, stb. stb. - ahol találkozhatsz szimpatikus anyukákkal...?

 

Re:barbara Creative Commons License 2013.04.24 0 0 12

Nem találtál valami regionális topikot, ahol a saját lakóhelyeden élők fórumoznak...?

 

Esetleg a Nők Lapja Café fórum?

 

http://www.nlcafe.hu/forum/

 

Itt elég gyakran olvasok hasonló topikokat, ahol kismamák keresnek mamatársakat...

 

 

Előzmény: zeneszerető72 (11)
zeneszerető72 Creative Commons License 2013.04.24 0 0 11

Igen, igazat kell, hogy adjak neked...

Mondanál más lehetőséget?

Ahol normális embereket, családokat lehet találni?

Előzmény: Törölt nick (7)
Törölt nick Creative Commons License 2013.04.24 0 0 7
Ha barátokat keresel, akkor arra a fórumozás nem ennyira alkalmas. Itt a lényeg az anonimitás.
Előzmény: zeneszerető72 (5)
Törölt nick Creative Commons License 2013.04.24 0 0 6
Velem ilyen nem nagyon fordul elö, kevés a magyar a környéken :-)
Előzmény: Törölt nick (0)
zeneszerető72 Creative Commons License 2013.04.23 0 0 5

ugy látszik a fórum, inkább a "hogyan kezeljem a méla undorom az emberekkel szemben" c. beszélgetéssé fajul....szomorú...ezek szerint rossz helyszínt választottam...

újmóni Creative Commons License 2013.04.23 0 0 4

:-)))))

 

 

Előzmény: emp (3)
emp Creative Commons License 2013.04.23 0 0 3

majdnem azt javasoltam neked, hogy egy toronyház tetejére menj ki, és ugorj egy fejest.

meggondoltam.

ugorj inkább a harmadikról, úgy van esélyed, hogy csak jól összetöröd magad, aztán élvezheted a következményeket.

ha viszont annyira szereted a putrikat, menj be egybe, és robbantsd magadra.

 

most átkozódhatsz :)

Előzmény: Törölt nick (0)
zeneszerető72 Creative Commons License 2013.04.23 0 0 2

Biztosan vannak olyan családok akinek a lehetőségeik beszűkűltek, sokat dolgoznak, zsúfoltak a napjaik, de az igényük megvan normális, ismerősi, baráti kapcsolatra.

Lehet,hogy a környezetükben nincs lehetőség vagy épp idő az ismerkedésre....

Nehéz megtalálni a megfelelő embereket magad mellé.....de én remélem sikerül.-)))

nosztalgika02 Creative Commons License 2013.04.23 0 0 1

Aki ilyen finnyás másokkal szemben, az legalább megtanulhatna helyesen írni....

Előzmény: Törölt nick (0)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!