Sziasztok!! Egy kérdésem lenne hozzátok !Van pár DB fekete orpi tyúkom,de kakast most akarok hozzájuk venni.A srácnál akitől venném sárga és porcelán színűek vannak. Szerintetek melyik szín lenne ideálisabb a fekete orpijaimhoz és melyik keresztezésből lennének szebb kiscsírkék???
Idei fiatal orpington tenyészcsapatom hely hiány miatt eladó.A család 1 babos kakasból és 5db fekete ill.kék babos jércéből áll.Köztük már pár nappal ezelőtt 2db jérce elkezdett tojni.Az áruk egyben 20.000.-ft,külön a kakas 5000.- a jércék 5500.-ft/db.
Érdeklődni kizárólag csak telefonon lehet napközben,a +36-70/521-68-92-es telefonszámon.
A madarak helyileg Gy.M.S. megyében találhatóak Darnózselin.Ezen település Győr és Mosonmagyaróvár között található a szigetközi útvonalon.
Ami eddig kijött az a kék, ami fekete és fehér keveréke, illetve fehér sárga keverékek vannak amik egészen világos sárgák.
Milyen színnekben tenyészték még ezt a fajtát? Csak a sárgákra jellemző a kotlási hajlam?
Jól gondolom, hogy a színek keverésével erősebb, egészségesebb csirkéket kapok sok sok átmeneti és plusz színekben?
Nekünk az tetszik a fajtában hogy nagyon szelíd, nem repül fel magasra(kerítés tetejére) és a kotlósa se ideges ha alányúlunk valamit egyik kakasunk sem támadott emberre egyáltalán.
Igaz, hogy nyári kép, de azért még jól látható a lábtoll rajta. Igaz, csak 15 tojást rendeltün, és kaptunk 16 db-ot, de abból 2 db-ot be sem raktunk a keltetőbe, mert annyira kicsi volt, mint egy jappántojás. Semmi gond.
Nos én úgy emlékszem , hogy küldtem ajándék tojást is .Továbbá nekem lábtollas baromfim nincs . Az viszont előfordult már nálam is , hogy lábszáron volt egy két toll de ezek nem kerültek tovább tenyésztésre . Egyébként ez még nem nevezhető lábtollasnak. Ha lehetséges kérnék képet .
Szia. A fahamut próbáltad már? Ha csak nem mész a napokban kiállításra a madarakkal, akkor ezt a humánusabb, olcsóbb népi eljárást is próbáld ki. Nekünk tökéletesen bevált. Behurcolta egy Itáliai kakas az udvarunkba a tyúktetűt, de a hamú mindent megoldott. Minden nap felváltva fürdenek a tyúkocskák. Úgynéz ki, hogy teljesen eltűnt a "kórság".
A tojásokat egy "mestertenyésztőtöl" vettük. 16 db kék orpington tojást rendeltünk februárba. Kikelt ezekből a KÉK orpi tojásokból, 3 kék, 2 fekete, 2 aranypikkelyes, 1 levendula. Azért meggyűrűztük őket. Valószínűleg összekeverték az összeszedett tojásokat, mert több félét is hirdettek. Nekem csak jó, de az Ő renoméjának nem!
Nekünk van eladó orpington jércénk, de 3 kék, 2 fekete, , ezek 2000 ft/ db és van 2 db aranypikkelyes azoknak 3000 Ft/ db-juk. Saját keltetésűek, és számozott gyűrűsek. Akár kiállításra is vihetők.
Tudja valaki, hogy sárga kakas és fekete tyúknak, milyen csibéi várhatók? Valakitől azt hallottam, hogy aranypikkelyes, de én azt nem hiszem. Próbált valaki már társítani különböző színeket?