Keresés

Részletes keresés

New Bart Creative Commons License 2014.11.30 0 0 20

A cpaneles tárhelyeken ha fennt van a Softacolous, Installátor,akkor pár kattintással fel lehet telepíteni a választott CMS-t.

Ha tárhelyet vásárolsz, érdemes előtte megkérdezni a szolgáltatót, hogy van e cpanel és az emltíett program a tárhelyen. 

Előzmény: abregee (19)
abregee Creative Commons License 2014.11.30 0 0 19

könyv nélkül is lehet boldogulni.

Pl tárhely.eu -nak vannak olyan cms tárhelyei, ahol  előre telepítik neked a progit.

Fórumokon meg utána lehet olvasni hogy i van a cms kezelése. A könyvért kár pénzt kiadni

New Bart Creative Commons License 2014.05.31 0 0 18

Egyébként ha olyan tárhelyet nézel ahol támogatott a wp, és van cPanel akkor a Softaculos/ Installátor programmal nehány kattintással lehet CMS-t telepíteni. Arra érdemes, hogy a fő könyvtárba telepítsétek ne a felajánlott wp mappába.

Előzmény: abregee (17)
abregee Creative Commons License 2014.02.28 0 0 17

ha wordpress, akkor wordpress tárhely :)

ez már CMS barát tár, érdemes ilyet venni, mert  a kezdőknek óriási segítség, hogy előre van felhúzva a cms!

New Bart Creative Commons License 2014.02.27 0 0 16

Igen azért érdemes utána járni, kicsit jobban belemászni a témába, ha jó oldalt szeretne az ember, sajnos a az autodidakta kezdő honlapkészítők tudják a legnagyobb hibákat ejteni, oldal felépítési szempontból, de hat valahol el kell kezdeni:-)

HardWata Creative Commons License 2014.02.27 0 0 15

Így van, a Wordpress, Joomla és Drupal a 3 legnépszerűbb és legkönnyebben kezelhető tartalomkezelő, és elég sok magyar leírás érhető el hozzájuk.

Előzmény: New Bart (14)
New Bart Creative Commons License 2014.01.27 0 0 14

Ha a wordpress a szimpatikus akkor jó választás, de kb a joomla és Drupal szint. Arra kell majd odafigyelni,hogy folyamatosan frissítsd az oldaladat, mert a CMS rendszerek a hackerek kedvenc csemegéi, igy érdemes folyamatosan foglalkozni vele.

hadick Creative Commons License 2013.09.05 0 0 4

Tényleg jó választás a WordPress.  A legtöbb tárhelyszolgáltatónál már kattintgatva telepíthetsz magadnak saját wordpress honlapot. Egy csomó segítséget találsz hozzá a neten. Én  a magyar nyelvű wordpresskezdőknek.hu oldalt ajánlanám. Elég sok infót találhatsz a wordpress használatáról.

Előzmény: adsensitive (-)
Filep Andrea Creative Commons License 2013.08.28 0 0 2

Ha a wordpresst választod és nem vagy tisztában az alapokkal sem, ajánlott a Wordpress könyv megvásárlása.

www.wordpresskonyv.com

cizella Creative Commons License 2013.04.14 0 0 1

A wordpress.com-on ingyen tudsz blogolni, nem kell hozzá semmit venned. Csak akkor az ottani gyári készlettel kell beérned, nem nagyon van variálás.

 

Ha tárhelyet vettél, akkor meg azt művelsz ott a WP segítségével, amit akarsz. Keresel egy könnyen módosítható ingyenes sablont a többezerből, és testre szabod, csinálsz mindenféle fő- és aloldalakat, teszel bele extrákat satöbbi.

Előzmény: adsensitive (-)
BasicGammaJump Creative Commons License 2013.04.13 0 0 0

http://sugo.wphu.org/telepites-es-frissites/telepitesi-utmutato

 

A webszervered gyökérkönyvtárába sehogy se sikerül kicsomagolni?

Előzmény: adsensitive (-)
adsensitive Creative Commons License 2013.04.13 0 0 topiknyitó

Előre szólok, hosszú leszek.

Honlapot készítek üzleti célból, tehát nem lehet akármilyen. Eddigi tapasztalataim ilyen téren: blogírás ingyenes blogszolgáltatónál, honlapkészítés gportalon. Na most mindenki azt ajánlotta, hogy Wordpressel készítsem a honlapot, amit eddig nem ismertem, de oké. Mondták, hogy ehhez tárhelyet kell vásárolni.

 

1. Na ez volt az első, aminél elakadtam: a WP egy ingyenes blogszolgáltató, mint pl. a blogspot vagy a blog.hu

Azoknál nem kell tárhelyet venni, csak beregisztrálsz és már írhatod is. Tulajdonképpen ez van a WP-nél is, akkor minek kellett tárhelyet venni? Ezt valaki légyszi magyarázza már el! Komolyan nem értem!

 

De oké, megvettem a tárhelyet, domainnevet és elkezdtem csinálni a honlapot. 

A domain legyen mondjuk (most csak mondok valamit) kutyafüle.hu

egy videó segítségével telepítettem a Wordpresst, de ezt csak úgy engedte, hogy egy aloldalt vagy mit hozok létre, például legyen ennek a neve bodrikutya, és ekkor úgy lett a dolog, hogy az összes tartalmat a kutyafüle.hu/bodrikutya aloldalra tudtam csak feltölteni. De így ha valaki beírta azt, hogy www.kutyafüle.hu, akkor nem a tartalmam jelent meg, hanem egy ilyen:

Index of/

-bodrikutya

-cgi-bin

 

Ezek után arra gondoltam, hogy talán másik mappába kéne rakni valamit, és a cpaneles fájlkezelőben elkezdtem átrakni máshova a fájlokat, de kár volt, mert a végén az egész honlapom úgy ahogy volt, elszállt.

 

Most aztán fogalmam sincs, mit csináljak, mert egyrészt el kellene takarítani a "romokat", de már nem tudom mit merjek kitörölni és mit ne, másrészt pedig meg kellene csinálni ezúttal a nulláról újra a honlapot, de most már úgy, hogy ha a domaint beírom, akkor a kívánt oldal jelenjen meg. DE HOGYAN?????

 

Azt légyszi ne írjátok, hogy keressek szakembert, aki pénzért megcsinálja, mert nincs rá pénzem!azonkívül pedig meg akarom tudni csinálni, az nekem nem ér sokat h. vki megcsinálja és fogalmam sincs, mit is csinált pontosan.

 

HELP!


Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!