A falusi konzervatív még az, gondolom én, de a nagyvárosokban régesrég inkább nemzetközien esznek, nem olyan fényes az a német konyha. :) Én anno a kinti éveimben csak akkor ettem káposztát, ha vettem Grünkohl-os (fodros keles) készételt. Étteremben nemigen láttam.
Pár éve a sógorom anyukáját (80+ bőven) befűztük a nővéremmel, hogy mi csináljuk, amit mondd, de mutassa mit, hogyan, mert én imádom az ő savanyúit.
Na, akkor megtanultam, a recept megvan, akinek eddig adtam belőle, mind lelkendezett tőle.
Csak olyan mókás volt látni a magyar szót a német cuccoson, persze a beltartalom a képen már elég németesre sikeredett, ránézésre ilyet nem vennék meg.
Igen, csak te jobban ismered a külföldi cuccokat, mint én, ezért nem böngészel. Én nem tudom, rendelek-e valaha tőlük ételt, de átböngésznék pár dolgot.
A .de kiterjesztéssel jól irányba állítottál, köszönöm.
Régen voltam már nádszál, de a BMI-m teljesen rendben van, csak van rajtam olyan plusz 5 kiló. Ami alapból nem lenne baj, ha nem főleg középre menne.... Has, úszógumi. Úgyhogy tornázgatok meg heti egy 500-as napot tartok, kettőre nem visz rá a lélek. (5:2 hivatalosan ennek a böjtölésnek vagy minek a neve.)
Én is szoktam rendelni, de nem élelmiszert. Elsősorban olyan kerti cuccokat, amit itthon nem lehet kapni. Pl. napernyő huzatot, hintaágyra- méret szerinti-ponyvát télire, meg ugyanezt a kerti bútorokra. Na meg kerti asztalterítőt, ami ellenáll a napfénynek, lemosható. De rendeltem már WC deszkát is:))
De azért jó ötletet adtál és megnézem az élelmiszereket.
Ez nagyon érdekes amit írsz. Egyszer kipróbálom. Még soha meg se néztem, hogy milyen kaják vannak náluk. Sült krumpli izgalmasan hangzik, én is nagyon szeretem, a hazai mélyhűtöttekkel nem volt jó tapasztalatom. A fritőz tisztítás nem az esetem.
Miért kell neked 500 kalóriás kaja? Olyan vékony vagy, vagy csak voltál?, mint egy nádszál.
Én nagyon sokat rendelek az Amazonról, minimum havonta egyszer. Különböző módokon adja fel a cuccokat. és sokszor több részletben. Azok, amiket Express One hoz ki a végén, nagyon gyorsan jönnek, a postásak (MPL) lassabban, és egyszer volt DPD, ami rájuk jellemzően kstasztrófa volt. Remélem utóbbit csak kipróbálták és el is felejtették.
Ami az ételneműt illeti, rendszeresen rendelek egyfajta kétszemélyes sült (azaz sütendő) krumplit, amit nagyon szeretünk. (Dobozban van lefólázva.) Rendelek / rendeltem még csokit, tésztákat, balzsamecetet, vaníliakivonatot, konzervet, tubusos remuládot, Maggi 5perces készételt nyolcasával... Az utóbbit az 500 kalóriás napjaimhoz, nagyobb választék van belőle mint itt. Amúgy meg vagy azért, mert itt nincs, vagy mert náluk jóvalolcsóbb. Biztos mást is rendeltem, de ennyi jut hirtelen eszembe.
Most is van már 3 tétel náluk a kosaramban, 4 EUR hiányzik az ingyenes szállításhoz. De egyik se sürgős.
Volton még nem rendeltem semmit, azt se tudom mi mindent lehet náluk rendelni.. A Culinaris itt haldoklik mellettem. Nem tudom miből élnek,. Nagyon ritkán látok náluk vevőket. Persze én nem vagyok ott egész nap, csak egyszer-kétszer naponta.:-) Hozzájuk nem járok, de a joghurtot megnézem, majd hétfőn. Holnap főzős napom van, de már van minden itthon, ami kell. Remélem legalább is.:-)
Hogy ment az amazon rendelés. Szállítás rendeben volt?
Én már többször rendeltem élelmiszert a német Amazonról, csak hát ugye frisset / hűtöttet nem lehet.
Az Intersparban idényjellegűen volt néha rebarbarás-vaníliás Mövenpick joghurt, azt imádtam. Most nem tudom mi van, mert olyan szar a választéka, és olyan szakadt. hogy nemigen megyek. (Jó eséllyel ebben része van amagyar kormánynak, de ez nem vigasztal.)