Hát csak azt bizonyítják be, hogy Magyarországon nem lehet más a politika.
Nem lesz már sokáig 4 százalék sem, ha nem térnek rövid idő alatt észhez. Egyébként ennek örülhet az MSZP, FIDESZ és az Együtt is. Egy bizonytalan párttal kevesebb van az Együtt összefogásban, a FIDESZ-nek viszont egyenlőre gyengült az ellenfele. Végülis mindenki jól jár az LMP-n kívül. De szerintem ebből sajnos a legjobban az MSZP profitálhat.
Ha nem lenne ennyire torz a magyar demokrácia és arányos lenne a választási rendszer, akkor az LMP döntése csak ilyen lehetne amilyen volt. Tulajdonképpen más közép-európai országokban így működnek a pártok.
A probléma az, hogy a magyar demokrácia torz, és sajnos egy ilyen választási rendszer nem kedvez a becsületnek.
De ahogy látom és olvasgatom, minden oldal egyformán értékeli az LMP döntését. Magyarul a fideszes hozzászólók dicsérik az LMP döntését, mert érzik, hogy a FIDESZ-nek jó. Az ellenzék értetlenül fogadja, mert ugyanezt érzi, az LMP döntése a FIDESZ-nek jó.
Úgyhogy kár vitázni, hiszen majdnem mindenki oldaltól függetlenül ugyanazt gondolja.
Szerintem elkúrták. Vagy mégsem? (a videót nem sikerült megnézni...)
1. A Fidesz leváltásához a "bal" oldalnak igeni össze kell fognia a harmadik pólussal
2. Ezt a pólust létre kell hozni, E14 (mínusz Bajnai, opcionálisan), 4K, LMP
3. Az új pólusnak elég erősnek kell lenni ahoz, hogy Orbanisztán sikeres megbuktatása után ellen tudjon állni a Maszop nyomulásának.
Nekem úgy tűnik, hogy az LMP ezzel az elhatárolódással éppen ebből a harmadik pólusból zárta ki magát.
Éppen az lenne az értelmes cél, hogy az E14-ben növekedjen az újak, és csökkenjen a H&H részaránya...
Akkor én most kire szavazzak másfél év múlva? A Fidesz-re biztos nem fogok.
Feltétlenül az LMP-re fogok, ha 2014. március elsején aszongyák a közvéleménykutatók, h az LMP képes lesz mind a Maszopot, mind a Fideszt lekörözni. Ha nem, akkor arra, akit a demokratikus összefogás az orrom elé tol a szavazólapon.