Mondja Lukaseno fehérorosz elnök.Nem hiszem, hogy igaza van. Sajnos. De biztosra veszem, hogy nagyon rövid időn belül gyökeresen változni fog ez a helyzet
A lényege pártoktól és önjelölt politikusoktól mentes rendszer:
A jelölő bizotságok felállitása: 57 csoport. felosztás: 42 csoport a parlamenti képviselők jelölésére + 1 kontrol csoport 12 miniszter jelölő csoport és 1 miniszterelnök jelölő csoport + 1 kontrol csoport
Összetétel: a 19-21 fős csoportok 20-65 éves választó polgárokból véletlenszerüen kiválasztva.(esküdtszékek mintájára)Az országgyülési képviselőket jelölő csoportokaz adott megyékből, kerületekből kerülnek kiválasztása. A miniszterek jelölő csoportjai és a kontrol csoportok országos meritéssel.
Rendszer: A csoportok sorsolása választás elött 4 hónappal történik. 2 hónap jelölési idő áll a csoportok rendelkezésére (ebben bele tartozik a portfoliók elkészitése is) (esetleges meghalgatások is). Az ország lakosságának 2 hónap ismerkedési idő áll rendelkezésére. Képviselői helyenként 5 jelölt kerül kiválasztásra. A miniszteri tárcákra minimum 4 maximum 8 jelölés lehetséges! Miniszterelnöknek minimum2 maximum 4 jelölés fogadható el.
Rendelkezésre álló információ források: Társadalmi üzenő fal, publikációk stb.(még nem tiszta)
A bizotságok munkálya: A jelölési bizotságok tagjai esküt tesznek . A külvilággal nem érintkezhetnek a családtagokkal csak cenzorált levelezés engedélyezett.stb. Az első hónap végén kötelező szavazás a listára került jelöltekről. Jelölt csak kétharmados töbséggel kerülhet szavazói listára.stb.
Valami ilyenre gondoltam de lehet egy nálam sokkal okosabb embernek ennél jobb is eszébe juthat! AGYALJUNK!
Üdvözletem és elnézést hogy ide is berakom , de ezt úgy érzem közzé kell tennem(ide jobban illik). Tényleg 2012.10.23-24 re virradóra írtam.
Gondolatok Október 23.-án
Az életben utakon haladunk a céljaink felé. Léteznek egyéni utak és léteznek utak amin nemzetek haladnak. Az én utam sokszor kanyargott, sokszor ágazott el és nem mindig fordultam jó felé. Nem lettem bűnöző, de nem lettem milliomos sem. Vannak gyerekeim, de nincs diplomám, nem lettem politikus mert van gerincem és jobban szeretek alkotni, mint mások pénzét magamnak fialtatni.Ez az én privát utam, ami néhol találkozik az ország útjával : Diákként ott álltam a Kossuth téren amikor kikiáltották a köztársaságot. Aztán el kellett hagynom választott hivatásomat mert a munkahelyemet privatizálták. Később gyalogoltam a városon át a taxis sztrájk alatt, mert a kórházban számítottak a munkámra. Aztán elmentem az EU népszavazásra és nem-el voksoltam stb..stb. Ezek az utak hol összefutnak, hol elágaznak, jó irányba tartanak vagy zsákutcába vezetnek. Egy dologban egyetértek Orbán Viktorral : Magyarországnak a saját útját kell járnia végre! Nem a Törökökét sem a Habsburgokét sem a Németekét és nem az Oroszokét és nem is az Amerikaiakét és végkép nem a Franciákét vagy az EU-ét. Nekünk egy saját főútvonal kell, amin eljutunk oda ahova jutnunk kell. A Magyaroknak egy békés de önmagát megvédeni és eltartani képes, önmagával megbékélt és önmagára büszke, önálló nemzetté kell válnia. Önmagunk megvédése alatt nem csak területi védelemre gondolok, hanem a gazdasági és ideológiai önvédelemre is! A történelem bebizonyította, hogy a szélsőségek nem vezetnek sehová, sem a fasizmus, sem a kommunizmus! Próbáltuk mindkettőt és nem jött be egyik sem. A szélsőségek csak időleges megoldást jelentenek, hogy aztán megsokszorozzák a gondokat! Ragaszkodnunk kell a demokráciához, de meg kell újítani ezt a demokráciát! Szükségünk van egy egészséges nemzeti öntudatra! Merjük kimondani pejoratív felhangok nélkül, hogy magyarok vagyunk. Az útnak kell legyen célja! Sem a Fidesz kormány sem az azt megelőző kormányok nem mutatták meg számunkra az általuk elérni kívánt célt! Az MSZP csak a túlélésre játszott nem voltak céljaik! A Fidesz a magyar népet bekötött szemmel akarja eltaszigálni az ismeretlen végkifejletig! Én azt mondom csak akkor van értelme egy nemzet útjának, ha a nemzetet alkotó nép többsége élve jut el a célig! A regnáló kormány ezt nem érzi követelménynek! Ők úgy gondolkodnak, hogy a nép nem hozhat elég nagy áldozatot ahhoz, hogy a politikai vezetők eljussanak az egyéni céljaikhoz! Tovább megyek, sajnos Orbán Viktor azt gondolja, hogy az ő privát útja az a magyar nemzet útja is! Pedig egy jó vezető a saját pályáját köti hozzá népe boldogulásának az útjához és nem fordítva! Sorolhatnám a jelenkori és történelmi példákat, neveket, eseményeket de ezzel csak elvonnám a figyelmet a lényegről.A lényeg pedig az: Ez így nem mehet tovább ! Ebben a nemzetben, ebben az országban van potenciál,: földrajzi, természeti, tudományos, emberi és ebből következően gazdasági is! Ha végignézzük, ahogy lerombolják az oktatást a szociális rendszert és amerikai módra birkákká butítják a nép nagy részét, akkor meg is érdemeljük! Csakhogy nem csak mi fogunk megfizetni jelenlegi passzivitásunkért, hanem a gyerekeink és unokáink. Úgy fognak fizetni mint a kulákok vagy a politikailag megbízhatatlanok gyerekei fizettek a szocializmusban! Nem lesz lehetőségük a kitörésre és a jobb színvonalú életre! És most nem a párttitkár fogja elkaszálni a csemetéinket, hanem a gazdasági lehetőségek vagy a bankok bürokratái. Megint eljutunk oda, hogy nem az igazán tehetséges szorgalmas fiatalok kerülnek egyetemre és vezető pozíciókba , hanem azok akiknek van pénze megvenni a diplomát! Jelenleg hazánkban (az uralkodó Orbán kormány szerencséjére) az egyetemi ifjúság szervezetlen és nem eléggé elkeseredett, mert van hova menekülniük. 56-ban nem volt hova kiköltözni, akkor itt a vasfüggöny mögött kellett boldogulni. Ezért fel kellett emelni a szavukat a szabadságért! Most sajnos ott a szelep, aki besokall, aki nem lát kiutat az elmegy külföldre! Így nem jön létre a kritikus tömeg. Nem történik meg a robbanás! Az a legnagyobb problémám, hogy nem látok a magyar közéletben illetve a politikai életben alternatívát. Kellene pár új arc, akik felfüggesztik a régi arcokat és akik meg is értik, hogyha nem játszanak becsületesen, ott végzik az elődeik celláiban! De ehhez egy karakán nemzet kellene, akiktől tartanak a vezetőik és nem olyanok, akikre úgy tekint az aktuális kormány, hogy ezekkel bármit megtehetünk, ezek úgy is eltűrik! A Magyar embereknek el kell gondolkodni azon, hogy mit ér meg nekünk gyermekeink jövője! Képesek vagyunk e olyan útra lépni ami átgázol azokon a nyomvonalakon amiket nem szabad követnünk ? Akarjuk e, hogy a gyerekeink útja egyszerűbb ,tisztább legyen? Valakinek, valakiknek az ifjú értelmiségiek helyébe kell lépni! Ők megtették 1848-ban és megtették 1956-ban! Szerintem most a dolgozó középosztályon a sor hogy vezessen! A rendőrökön, tűzoltókon és a katonákon, tanárokon az egészségügyben robotolókon a melósokon mindenkin akin az elmúlt 25 év kormányai átgázoltak! A józan észnek kell felülkerekednie, vagy elszivárog ez a nemzet, felőrlődik a belső és külső gazdasági és politikai érdekek őrlőköveinek súlya alatt! Bár az ellenkezőjét sulykolják, igenis van megoldás és azt nem máshonnan kell várni! Az EU az egyik kezével morzsákat szór a tányérunkra, de a másikkal szorítja a torkunkat! Milyen valós érdeke lenne a franciáknak, angoloknak, németeknek és a többieknek abban, hogy mi magyarok boldoguljunk? Az ő valós érdekük az, hogy mi vegetáljunk az EU peremén! Mi Magyarok csak magunkra számíthatunk, ha jobb életet akarunk! De ahhoz egy tiszta lapot kellene nyitnunk nemzetünk történetében! Nem akarom feltalálni a spanyol viaszt, szerintem sokan felismerik azokat a problémákat amikkel nap mint nap szembesülünk és ezek közül biztos vannak, akik jobban öntenék szavakba, amit én éreztem amikor leültem írni. Az én korosztályom lassan eljut oda, hogy sem vesztenivalója sem más kiútja nem lesz a jelenlegi helyzetből csak a népszavazás(ha engednék) vagy a .......(mindenki nevezze annak aminek akarja) Sokakat az tart vissza ettől, hogy a XXI. században itt a kulturált europában nem illik ilyen eszközökkel félreállítani azt az 500-600 politikust és új alapokra helyezni a magyar kormányzatot. Én azt mondom senkinek nincs ebbe beleszólása rajtunk kívül. Legalább lesz miről szóljon a CNN. Új alapokra kell helyezni a demokráciánkat! Olyan emberekre van szükségünk az ország élén akiket a sorsuk és tudásuk tesz vezetőkké és nem az egyéni ambíciójuk! Olyan emberekre akiket akaratuk ellenére ültetünk a bársonyszékekbe és nem olyanokra akik úgy kapaszkodnak bele, hogy mások vére serked a körmük alól! Ne mondvacsinált pártokra szavazzunk, hanem hús vér emberekre! Válasszunk vezetőket az egyetemekről akár 25-30 éveseket akiknek vannak friss gondolataik! Keressünk embereket a katedrákon a magyar cégek vezetésében akik nem szónokolnak, akik nem megvezetni akarják a népet, olyanokat akiknek van hitelük van erkölcsük és van tudásuk! Ne azért válasszunk vezetőket mert jól tudnak hazudni! Válasszunk olyan embereket akik már bizonyítottak a maguk szakterületén! Új választási metódus kell! Kijelentem, hogy a jelenlegi megbukott!Hiszen az nem választás, ha az ember négy rossz közül behúzhatja a legkevésbé hányingerkeltőt! Tekintsünk úgy országunkra mint egy vállalkozásra! Ha azt akarjuk, hogy jól működjön, ne azt bízzuk meg a gyártás vezetésével aki a legszebben mosolyog és fényesre nyalja a talpunkat, hanem azt aki átlátja a gépek működését! Addig viszont nem lehet új rendszert bevezetni amíg a parlamentben azok ülnek akik! Mint oly sokszor már, legyünk mi magyarok az elsők és alkossunk egy jól működő XXI. századi választási rendszert! Alapozzunk meg egy jobb demokráciát! A most használt választási rendszer a XIX. századból származik! Ki merné állítani, hogy nem lehet jobbat létrehozni! Az országnak törekednie kell a függetlenségre! Ki kell aknáznunk azokat a szunnyadó lehetőségeinket amik ezt lehetővé teszik! A mezőgazdaságot az ipart a tudományos kutatást a magyar találékonyságot, tudást (amíg még ki nem ölik belőlünk) és azt a szellemet ami a sportolóinkat is jellemzi! Nem gondolom, hogy egyszerű lesz, nem gondolom, hogy senki sem akarja majd megállítani a változásokat! De ha elég erősek vagyunk megtalálhatjuk a magyar nemzet helyes útját.
Kelt: Magyarországon
Írta: Chromicsek András
Van néhány ötletem a választási rendszerre, de csak ötlet. Ahoz, hogy alternatíva legyen, néhány nagyobb koponyát kéne munkára bírni.
Magyarország nem akar demokráciát. Hát a nyugat így látja, már egy keleti diktatúra is így látja. Elég nagy az összhang, pedig nem vádolhatók kollaborációval. De a FIDESZ nem látja.
Ez csak lózung. A demokratikus berendezkedéssel az a baj, hogy minden esetben létrejön benne gyorsan egy olyan réteg, amelyik folyton egyelőbb mint a többiek, így aztán már igazolhatóan csak nevében demokratikus a rendszer és ne mond hogy ez nem így van. Ezen kívül pedig a demokráciának hazudott izének mindenkor kiirthatatlan része az a korrupció, amely a többségi családok számárra élhetetlenné teszi az országot.
Számtalanszor kaptam ajánlatokat kféle politikai köröktől, hogy tartsak velük. Mivel engem a pártoskodás nem érdekel ezért hiába is pályáznak a cégeim, pedig a recesszióban lehet hogy éppen a pályázatok vezethetnék ki a kkv-k többségét a gödörből.
Nem, a kérdés itt az, hogy akarják-e az emberek a demokráciát, ha tapsolnak annak, hogy a regnáló hatalom abbéli félelme miatt, hogy elvesztheti a következő választásokat elkezdi hisztérikusan csorbítani a választói jogokat.
Gyros Ász meg azt mond, amit akar, ő egykor egy jó elemző volt, most meg akkor is hazudik, ha csak nyitott szemmel csöndben áll.
Na, menjünk vissza a kályhához! Ezt az a lökött Lukasenkó mondta. Nem sokkal később le is hülyézte a kormány. Ez volt a legkevesebb, amit tehettek az ügyben. De szerencsére és mindenki megnyugvására megtették. Aki meg a lukasnak hisz, az költözzön oda. Meggyőződésem, hogy itt még mindig jobb. Bár amennyire én "szeretem" Orbánt ...
No, ez itt a főlényeg!! Szemükben nincs demokrácia, ahol a legkisebb mértékben is korlátozzák a bankok működését és nem legalább 80%os a ballib média és befolyása!!
"A beérkező e-mailekről nem tudjuk, hogy hány ember regisztrálta magát a DK szerverén, mivel a levelek fejlécében nem volt látható valós név" - írta a sajtószolgálat, majd közölte: tekintettel arra, hogy ez az akció lelassította nemcsak a kormánypárti, hanem az összes képviselő levelezését - megnehezítve ezzel munkavégzésüket -, az Országgyűlés informatikai rendszere az adott címről érkező e-mailek fogadását még időben beszüntette, megelőzve a levelezési rendszer megbénítását.
Az Országgyűlés Hivatala a DK állításával szemben a támogatók e-mailjeinek küldését nem tiltotta, nem tilthatta le, azok továbbra is megérkeznek. A rendszer és a működőképesség védelmében csak arról az e-mail címről nem fogadnak üzenetet, ahonnan tömegesen küldtek - spamnek minősülő - e-maileket - olvasható a tájékoztatásban.
Mondjuk ezt udvariasabban is közölhették volna. kár haragosokat szerezni, és még jól jöhet Belarusszia mint kereskedelmi partner. Ez a magas lórol való hozzáállás nem szerencsés.