„Az Európai Unió nem csukhatja be a szemét és nem maradhat csendben a törvényesség újabb rombolásával szemben, melyet Orbán léptetett életbe... az előzetes regisztrációval megvalósul az intézményes diktatúra” – hangoztatta Mesterházy Attila a lapban.
„Az EU állítsa meg a fasiszta sodródást” című interjúban az MSZP elnöke úgy vélekedett, hogy az Orbán-kormány minden eddigi intézkedését „az önkényuralom logikája sugallta, mely nem a jövőbe tekint, hanem a sötét, gyászos múltból meríti táptalaját minden téren szabadsággyilkoló politikával: a polgárjogoktól a szociális jogokig”.
Mesterházy Attila szerint a választási regisztráció a nyolcmillió szavazásra jogosult magyarból több mint egymilliót kizár a szavazásból. Hangoztatta, hogy a Nobel-békedíjjal kitüntetett Európa „nem nézheti passzívan Magyarország fasisztává válását”, ami – mint állította – „példa lehet a Kelet-Európában és máshol is egyre inkább gyökeret eresztő populista és Európa-ellenes pártok számára”...
A Századvég által a megkérdezettek döntő többsége szerint Magyarországon nem fenyeget diktatúra.
A közvélemény-kutatásból az is kiderült, hogy a kérdés megítélése szorosan összefügg a pártszimpátiával. Az LMP és a Demokratikus Koalíció szavazói azonosulnak leginkább az ország fasizálódásával kapcsolatos állításokkal. A politikai nyilvánosságban az elmúlt időben többször elhangzott, hogy „Magyarország fasisztává válik”, és a kormány tevékenységét „az önkényuralmi logika” mozgatja – írja a Századvég, amely azt vizsgálta, a választók hogyan vélekednek erről a kritikáról.
A felnőtt lakosság több mint kétharmada (67%) nem ért egyet az ország demokratikus berendezkedését megkérdőjelező állításokkal, a válaszadók körülbelül ötöde (22%) szerint van igazságtartalma az aggodalmaknak, míg 11 százalékuk nem tudott vagy nem akart véleményt nyilvánítani.
Vészkijárat 0rbánnak, ha ellenséges állapotban tudja őket tartani ill. a saját pártja gyengülése kompenzálásaként valamelyiküket rá tudja venni a koalícióra. Amennyiben vissza tudja szerezni a korábbi támogatottságát, ez amúgy sem lesz aktuális.
Én még azt se értettem, hogy egy ilyen tönkretett, eladósított orszában, mint amilyen Magyarország volt 2010-ben, mért akart valaki miniszterelnök lenni?
"Az MSZP láthatóan most is ugyanott tart, ahol 2010-es bukásakor. Az ország gondjaira megoldásuk nincs, marad a fasisztázás, mert az legalább a saját táboruk igényeit kiszolgálja."
Minden szavad arany.
( én csak azt nem értem, hogy egy ilyen fasizálódó országba valaki miért akar miniszterelnök lenni? )
A jelenelegi népesség döntő többségének semmiféle élménye, tapasztalata nincs a fasizmusról. Meisterháza ökörsége szvsz kontraproduktív, sőt éredklődést kelt ha valamit ennyire szid...
"Korlátozza a sajtószabadságot"- erről a ballibero mantrás ökörségről már leszokhatnátok. Mikor valakinél rékérdezek ugyan mondjon már egy példát milyen ellenzéki vélemény nem hangozhat el, nagy kussolás a válasz.