Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2012.11.25 0 0 600

(megpróbálnám, de nem tudom. aki egyszerű boltokban vásárol, hagyományos orvosi ellátást vesz igénybe, elvileg munkahelyen kell hogy dolgozzon a megélhetésért, stb. az nem igazán tud elszeparálódni. a kirekesztés bizonyos esetekben önvédelem, mint tudjuk...)

Előzmény: Törölt nick (594)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.25 0 0 599

Igen lehet öndestrukció is.

Előzmény: Chrystalline (597)
Chrystalline Creative Commons License 2012.11.25 0 0 597

A "végén csak egy maradhat" nem a szorongó aggresszivitás egyenes következménye. Nagyon sok szorongó autoagresszióval reagál a szorongásra. Akár "informális" autoagresszióval, mint a neuroszomatikus betegségek. Amúgy azzal egyet értek, hogy a szorongás gátolja a kognitív fejlődést. Sokszor beszorul a személyiség a "gyíkagyba"

Előzmény: Törölt nick (588)
Chrystalline Creative Commons License 2012.11.25 0 0 596

Bocs, hogy nem olvastam teljesen vissza.

"Meg azt se, hogy egy valamilyen autoritas, egy elvont, de altalanos erkolcsi normarendszer hasznos egy tarsadalomnak..."

Bocs, de nincs olyan, hogy erkölcsi normarendszer. Személyes erkölcsi normák rendszere van. Ezt hívják társadalomnak. Lévén nincs erkölcstelen ember. Legfeljebb olyan, akinek az erkölcsi normáival, nézeteivel nem értesz egyet. Egy filozófiai irányzatnak, illetve az azt centrálisnak elfogadó társadalomnak legfeljebb etikai normái lehetnek, melyek visszahatnak a személyes erkölcsre. Ezt hívják nevelődésnek. Ergo, az erkölcs nem igazán elvont, hanem az etikai felfogások manifesztuma (remélem így tetszik a megfogalmazás, mert olyan tudományosan hangzik, mint a kognitiv izék, meg társaik). 

Előzmény: Törölt nick (587)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.25 0 0 595

Ez nem így van, a politika csak használja és időnként fókuszba emeli.

De ezek nem politikai kategóriák.

Előzmény: Törölt nick (593)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.25 0 0 594

Na csak próbáld meg!

Azon fogod kapni magad, hogy kirekesztő vagy.....

Előzmény: Törölt nick (592)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.25 0 0 593

ha akarom minden az!:)

(lsd. ami személyes az politikai--feministák meg egyéb balosok jelmondata)

Előzmény: Törölt nick (591)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.25 0 0 592

sok szorongó, agresszív egyén"

én is ilyen vagyok de legalább felismerem és kontrollálom.

sokan meg nem, és tőlük kellene elkülönülni, csak hát az a többségnek nem sikerülhet, elárasztanak mindent.

Előzmény: Törölt nick (588)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.25 0 0 591

A helyzet az, hogy ezek nem politikai kategóriák. :))

Előzmény: Törölt nick (589)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.25 0 0 590

most nem tudsz bosszantani...van mikor igen, de most nem!:)

Törölt nick Creative Commons License 2012.11.25 0 0 589

ez így féligazság, mert a nacionalista oldal pedig a fogalom megutáltatásában.

de ez olyan hosszadalmas téma lenne, meg annyiszor volt már róla szó, hogy nekem nincs erőm írni erről.

a meggyőződéses balliberálisok/baloldaliak általában naivak, a megélhetésiek meg azt nyomják amit kell nekik vagy hasznosnak vélnek.

Előzmény: Törölt nick (586)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.25 0 0 588

Nemcsak a társadalomnak, az egyénnek. A gyereknek, ahhoz, hogy egészségesen fejlődjön, hogy ne árassza el a bizonytalanság szorongása, hogy a szorongás ne gátolja a kutató manipulációt, a környezet explorálását, az egész kognitív fejlődést.

És aztán a sok szorongó, agresszív egyén olyan társadalmat alkot, amiben a "végén csak egy maradhat".....

Törölt nick Creative Commons License 2012.11.25 0 0 586

Pedig az "egészséges autoritás" lebontásában pontosan a szélliberális vonal agresszív nyomulása játszott szerepet.

Előzmény: Törölt nick (585)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.25 0 0 585

no de ez sem így van:)

én annyit látok, hogy mivel ez a rendszer is lehetővé teszi, ill. nincsenek autoritások (mint diktatorikus állam vagy egyház), egyszerűen bizonyos negatív vonások felerősödnek ill. ettől függetlenül sokan elveszettnek érzik magukat, ehhez járulhat még a tényleges szegénység okozta beszűkülés és "erkölcstelenedés".

Előzmény: Törölt nick (582)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.25 0 0 584

Nos igen. Ez kérdés. :(

Előzmény: Törölt nick (583)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.25 0 0 582

Pedig de.

Nem azért, mert az adott korszakok konzervatívjai az ifjúság erkölcse fölött sírtak, hiszen többnyire csak saját fiatalságukat siratták.

A morális  válság azért alakult ki, mert nincsenek olyan értékek, amit a társadalom többsége elfogad és hajlandó betartani.

Előzmény: Törölt nick (575)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.25 0 0 581

Nem csupa, de akad.

Persze akadnak olyanok is akik hajlandóak és tudnak is mintát adni.

Sajnos azonban a könnyebb út gyakran vonzóbb is. 

Előzmény: Törölt nick (574)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.25 0 0 580

pedig ilyesmiről is írtak, csak nem nálunk, vagy észrevétlen maradt, mert az újságokban ez nem volt téma, helyette a napi híreket tálalták a jónép épülésére.

Előzmény: Törölt nick (578)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.25 0 0 579

ez így van, de én csak lehetőségeket írtam arra, hogy miért nem láthatóak itt hazánkban azok, akik nem ilyenek.

van ahol hasonló vagy rosszabb, de biztosan van ahol jobb a légkör, számos ilyen tapasztalat van.

a világ fővárosa híresen ideges hely!:))

(de kozmopolita)

Előzmény: Törölt nick (577)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.25 0 0 576

akik nem ilyenek, azok kevésbé láthatóak. otthon ülnek mert munkanélküliek, vagy éppen külföldön vannak, vagy éppen robotolnak egész nap valami remek munkahelyen, vagy romkocsmákban merengenek...

Előzmény: Törölt nick (574)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.25 0 0 575

én nem értek egyet különösebben azzal hogy válság van.

ez a rendszer sajnos jó lehetőségeket teremt az ilyen embereknek, de hát erről írtak már a 19. századi realisták is.

viszont előtte is mi volt? mikor volt jobb? nem igazán látom.

persze most nyilván van ami újdonság, a globálissá váló poszt-indusztriális kapitalizmus, a vallások (részben helyénvaló) visszaszorulása, miegyéb, de igazából sok újdonság nincs.

tényleg annak jó, aki gazdag, el tud különülni megtalálva a maga társaságát és külön világát, valamilyen módon próbálva valamennyi "jót tenni"

Előzmény: Törölt nick (573)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.25 0 0 573

Annyiban off. , hogy a értékrend az elsődlegesen a családi szocializációhoz kapcsolódik,

Az nem kétséges, hogy súlyos morális válság van.

A szocializmus ügyeskedő nyertesei és a rendszerváltás ügyeskedői kiegészültek a fogyasztói társadalom  konzumidiótáival.

....."a fogyasztói társadalom célközönsége nem az érett, önálló, alkotó ember, sokkal inkább az éretlen, befolyásolható, bizalmatlan, szorongó egoista, akinek a számára az élet olyan küzdőtér, ahol mindenkit le kell győzni, hogy ő maga a felszínen maradhasson. És ebben a küzdelemben nincsenek szabályok, mert egyedül a győzelem motiválja, a szabályok is ennek vannak alárendelve. Az ilyen személyiség gyakran erőszakkal és agresszív megoldásokkal operál....."

Előzmény: Törölt nick (572)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.24 0 0 572

magyarán mégsem tudják.

(nekem van egy mondjuk úgy ismerősöm, korombeli, enyhén pszichopata, csaló (is), viszonylag népszerű, az őt gyerekkorából ismerők körében is, illetve jópáran kedvelik azok közül is akiket én ismerek---van aki nem, sőt. egyszerűen ezek az emberek tudnak érvényesülni, nem ítélik el őket. nálam jóval jobb anyagi helyzetben lévő rokon mondta egy helyi bűnözőre: "de legalább van pénze!". a maffiózók népszerű figurák, egyes bűnözők legendás hősök, stb. stb. Egyszerűen értelmetlen lenne szembeszállni bármiféle meggazdagodási vággyal, tisztességtelenséggel---csak veszteni lehet. ez persze off csak eszembe jutott)

Előzmény: Törölt nick (570)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.24 0 0 569

(amúgy a vatikáni szerződés felülvizsgálatát is többen szorgalmazták az egyház indokolatlan privilégiumai miatt, de ez most itt tényleg érdektelen)

Előzmény: Törölt nick (568)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.24 0 0 568

persze,ezt nem is vitatom, az rendben van, hogy amíg alapvető szerkezeti változások nem történnek, addig így működik.

nyilván abban a kontextusban érdemes volt megkülönböztetni, de attól még az egyház is magán:)

de tényleg ez a legkevésbé jelentős probléma.

mindeesetre az egész témakör jól jelzi, miért is csalódtam én a "felnőttek világában". gyerekként azt gondoltam, a felnőtt bácsik és nénik ilyesmit ésszerűen meg tudnak szervezni, oldani, legalábbis a nyugati világban. tévedtem.

Előzmény: Törölt nick (567)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.24 0 0 566

állami és egyház és magán helyett helyesen

állami és magán.

az egyház magán, igazából egyházi egyetemekre sincs semmi szükség a teológiai képzésen túl, persze lehetnek, de ugyanolyan feltételek mellett mint bármelyik magán.

olyan nincs, hogy ha a magán egyiptológusképzés nem részesül állami támogatásban, az egyházi meg igen.

még mit nem!!

Előzmény: Törölt nick (565)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.24 0 0 564

Lehet, hogy szeretnek megfeledkezni, de én magam többször is írtam.

A kimeneti szabályozás megvolt, de a tömegessé váláshoz a valós infrastruktúra és HR nem.

Ráadásul a normatív finanszírozással (ezt nem tudom hova köthető) és a kétszintű érettségi bevezetésével, (ez tudom) rákényszerültek az egyetemek, hogy a fennmaradás érdekében tovább emeljék a hallgatói létszámot.

A kétciklusúképzés pedig betette a kaput. (ez persze némely területen működhetne jól is)

Előzmény: Chrystalline (562)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.24 0 0 563

Ez majdnem kedves.

Előzmény: Törölt nick (557)
Chrystalline Creative Commons License 2012.11.24 0 0 562

A jelenlegi állapot nem a jelenlegi baloldal "vívmánya".  A múlt baloldaláé, és köztük akár Orbáné is. Az ő első regnálása során tették igazán tömeggképzéssé a felsőoktatást és tették bejárhatóvá bárkinek. Valós kimeneti szabályozás nélkül. Ez a bomba, mert a biológia már csak ilyen, most robbant. 

S ez az, amiről, többek között szeretnek az urak és hölgyek megfeledkezni. Az oktatás nem pillanatok műve. 8-10 éves, vagy hosszabb folyamat. 

Előzmény: Törölt nick (513)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.23 0 0 561

(ha valakit nem ismerek igazán, akkor bevallom, ha nem jelzi, nem igazán tudom mikor ironizál. fafejű vagyok, úgy tűnik. a második bekezdésben írottaknak (rákérdezel) örülök, ha tapintatlan lennék, amilyen sosem vagyok, azt mondanám, hogy nem igazán feltételeztem eddig rólad, de hát nem vagyok olyan bunkó hogy ilyeneket mondjak:)

a hipotéziseket illetően igazad van,a szállóige hasznos,  jó hogy így gondolod, ezt tanítod, stb. stb.)

Előzmény: Törölt nick (559)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!