Richard Field végleg eloszlatta a személyét övező gyanút és kemény hangú levelében tette helyre a kétkedőket. Egyszer és mindenkorra világossá tette "Nem vagyok kém. S nem voltam soha az USA kormányának, de semmilyen kormánynak sem az alkalmazásában." Egy ilyen döntő bizonyítéknak minősülő nyilatkozat után az ügy feltehetően nem végződhet másképp mint bocsánatkéréssel mindazok részéről akik gyanúsították Mr. Fieldet.
de nem az IMF kovetelte,hogy csak 3 honap legyen a munkanelkuli segely,
Nem ezt mondtam. Hanem azt, hogy oylan helyzetben van Magyarország, hogy már szinte vadkapistalista túlkapások vannak, mondjuk szerencsére a gyerekmunka bevezetése nélkül.
Ha letelik a 3 hónap, akkor megy a munkanélküli a szoc. segélyért. Mert nem tud a kapitalista rendszer mindenkinek munkát adni, mert ahhoz korlátlanul le kell rabolni a természetet!
Szóval én ezt nem látom, hogy a pénzügyi világ leállna végre, és azt mondaná, -Jó, véges a mi lehetőségünk.
Persze ,ha kolcsont akarsz onnan felvenni,nem kotelezo lehet a nagybankoktol is ,dragabban. De nem az IMF szabja meg a felteteleket hanam a kolcsonigenylonek kell benyujtania egy gazdasagi tervet ami garantalja,hogy a hitelt vissza is tudjak fizetni.Miert te hogy gondolod te adnal kolcsont barkinek is garancia nelkul? Mert en ugyan nem
A módszer egyszerű: A tulajdonolt ill. irányított média segítségével el kell riasztani a befektetőket az olyan országoktól, amelyek a felvett hiteleiket csak újabb hitelek felvétele esetén tudják fizetni (adósságcsapda). Ha ez sikerül, akkor csak ők fognak nekik hitelt adni, akkor viszont diktálhatják a feltételeket.
Az IMF akkor ugat bele ha kolcsont akarsz onnan felvenni,akkor szab felteteleket de nem az IMF kovetelte,hogy csak 3 honap legyen a munkanelkuli segely,amit egyebkent is a munkavallalok fizetnek a szolidaritasi alapba,es bol, ha nem mi koze hozza,de ki is lehet onnan lepni.
Hát, lehet, hoyg városi legenda, de én többször is hallottam, hogy ilyen külföldi szervezetek megmondják (Valutaalap pl.), mire lehet költeni a költségvetésből, nem csak Orbánéknak.
Hát igen, pedagógusi szakmámból sürgősen át kéne képezni magamat.
80 ezret ugy csak szakkepzettseg nelkuli segedmunkasok keresnek
Igaz, a férjem asztalos végzettségű, és 100ezret hoz haza, ha sokat van délutáni műszakban. Az öreglányok meg, akik szalagmunkások, vessenek magukra, annak idején miért varrónő meg kertész szakmákat tanultak, mér nem mondjukl CNC forgácsolót?
"Mo.-na a 3 hónapig foylósított munkanélküli-járadék, a 23ezer forintos szociális segéylből élésre ítélt sok ember, a túl hosszú várólistákkal működő, megelőzésben nem jeleskedő egészségügy?"
Az nam a kapitalizmus miatt van azt a kormany hatarozta meg,nem az Audi vezerigazgatoja. Blamald ezert Orbanviktort
Akkor tanulj olyan szakmat amivel nem kell. Bar vannak muszaki szakmak ahol 12 oras muszakok vannak folyamatosan mernoktol segedmunkasig ,pl az olajiparban,mert ott nem is lehet maskepp 80 ezret ugy csak szakkepzettseg nelkuli segedmunkasok keresnek
A vadkapitalizmusban nincs nyugdij, nincs tarsadalombiztositas, nincsen munkanelkuli es mas segelyezes.
Jól mondod.
De mégis! A mai élelmiszer-, rezsiárak plusz a munkahelyek száma és bérek ismeretében nem vadkapitalizmus Mo.-na a 3 hónapig foylósított munkanélküli-járadék, a 23ezer forintos szociális segéylből élésre ítélt sok ember, a túl hosszú várólistákkal működő, megelőzésben nem jeleskedő egészségügy?
Nincsen vadkapitalizmus,az J.P Morgan, Carnegie, Rockefeller idejen volt. A vadkapitalizmusban nincs nyugdij, nincs tarsadalombiztositas, nincsen munkanelkuli es mas segelyezes. MO-on amugy mar a kiegyezes utan sem volt manchersteri vadkapitalizmus, MO sosem voltak olyan viszonyok az iparban mint peldul az amerikai aceliparban
Hát, annyira nem ismerem a közdaságtant, de pont az általad említett Svédo. sokkal jobb a népjólétben, mint az USA, ahol meg lehet nézni mennyi hajléktalan meg gettó van, tehát van nekik is min változtatni, nem? Ez persze piszkálja az érdekét a gazdasági vezető rétegnek, gondolom.