Keresés

Részletes keresés

Anakin a sith Creative Commons License 2012.11.20 0 0 261

Ez mar nem is fontos. Nalad minden ok?

Előzmény: Törölt nick (256)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.08 0 0 260

( de hát te biztosan nem érzed ezt...)

Előzmény: Törölt nick (259)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.08 0 0 259

hát pedig az:)

a manhattan (fél)sziget egy kicsi része is nemzetközi terület, ahol az ensz-székház van, ez jelent valamit.

a világ jó része amerikanizálódott, angolul beszél, nem is sorolom

we shall be as a City upon a Hill, the eyes of all people are upon us; so that if we shall deal falsely with our God ... we shall be made a story and a byword through the world, írta anno john winthrop

Előzmény: Törölt nick (258)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.08 0 0 257

az eset ha jól értem annyi, hogy az emergency management director, máshol tartózkodott de telefonon felhívta a Suffolk County Emergency Management Office-t és utasította (megkérte?) őket, hogy a háza előtti bejáróra dőlt fát távolítsák el, még a vihar tombolása alatt. ezt a szenátor hatalommal való visszaélésnek minősítette, és elbocsátotta az igazgatót.

akkor minden rendben, ragyogó napok következnek a világ fővárosában:)

(ha már az usáé nem lehet)

Előzmény: Törölt nick (256)
armadillo Creative Commons License 2012.11.08 0 0 255

Hétvégén síelhetsz:-)

Előzmény: Törölt nick (253)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.08 0 0 254

értem, jól tetted.

gondoltam viccelek kicsit a témával, de miután elolvastam ezeket, úgy döntöttem mégsem.

" Connecticut egyes részein, ahol húsz centiméternyi hó is lehullott. Az előrejelzések a part menti városokban 60 mérföld/órás széllökéseket jósolnak.

Az újabb természeti csapást ismét rendkívüli intézkedések előzték meg, mivel a Sandy hurrikán után még mindig legalább hatszázezer háztartásban nincs áram, ...A Sandy hurrikán miatt kitelepített lakosok takarókkal és áramgenerátorokkal küzdenek a hideg ellen, miközben a Vöröskereszt a Sandy nagyjából 8500 áldozatát helyezte el sátrakban.

Az újabb vihar miatt ismét evakuálták New York lakosságát. Michael Bloomberg polgármester kedden elrendelte, hogy 24 órára zárják le a közparkokat és a metropolisz tengerpartjait, és bejelentette, hogy megpróbálják kiköltöztetni a legalacsonyabban fekvő területek lakosságát, igaz az evakuálás ezúttal nem kötelező érvényű, és nem érint akkora tömegeket, mint a Sandy idején."

rosszul hangzik

"Közben Andrew Cuomo, New York állam kormányzója menesztette állásából a rendkívüli helyzetek hivatalának vezetőjét, miután kiderült, hogy a Sandy hurrikán utáni kárfelszámolás idején saját házának udvaráról takaríttatott el egy kidőlt fát, írja az MTI. Steven Kuhr az egész múlt hetet a szövetségi állam székvárosában, Albanyban töltötte, és onnan irányította a munkát."

ez viszont poénos

Előzmény: Törölt nick (253)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.07 0 0 252

reméljük épségben hazaértél:)

(ott havazás, erős szél ahogy látom, felénk meg tizenpár fokos csúcshőmérséklet. úgy tűnik most arrafelé nem túl jó:( )

Előzmény: Törölt nick (251)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.06 0 0 250

"Damaging winds expected Wednesday afternoon and Wednesday night across Long Island, New York City, and coastal Connecticut.

• Impacts: winds of this magnitude will be capable of producing downed trees and power lines, as well as minor property damage."

és

"While President Barack Obama was expected to win easily in New York, New Jersey and Connecticut, the states most affected by Sandy, the storm could spotlight the arcane Electoral College system that decides the presidency.

One possibility is that low voter turnout in storm-ravaged states could allow Republican challenger Mitt Romney to win the popular vote even if Obama wins the state-by-state Electoral College race."

hát ez elvileg nem túl sokára kiderül...

Törölt nick Creative Commons License 2012.11.04 0 0 248

hát akkor majd ha végignézted, lesz vélemény:)

(képeket néztem a két városról, persze nem sokat. első benyomásom az, hogy lecce tényleg egy ékszerdoboznak tűnik és élvezhető a hozzám hasonlóknak is, vicenza inkább az egészségesebbek számára mutathatja meg igazi szépségét és érdekességét. persze ez csak kisszámú kép egyszeri megtekintése alapján, szóval tényleg csak első benyomás. lecce városról még nem is hallottam, örülök hogy említetted! )

Előzmény: Törölt nick (245)
Anakin a sith Creative Commons License 2012.11.04 0 0 247

Ne irigykedj, mert sok a munka akkor es keves a szabadido! De akkor van a szezonja a feketekagylo levesnek, azt viszont nagyon szeretem!

Előzmény: Törölt nick (244)
Anakin a sith Creative Commons License 2012.11.04 0 0 243

En Arezzoban toltok minden evben majdnem 4 hetet!:-) Ott jartal mar?

Előzmény: Törölt nick (241)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.04 0 0 242

köszi, így már világosabb, mindjárt keresek képeket az említett két városról

(milánoból én is elsősorban a központot láttam meg pár nevezetességet, maga a város nyilván nagyobb és többet rejt annál, persze. de hát arra nem tértek ki, meg aki beszámolt róla az is inkább átutazóban volt.)

ha már így nézed az épületeket, manhattan építészete szép? pl. a guggenheim múzem, a demokrácia csodája?

Előzmény: Törölt nick (241)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.04 0 0 240

köszönöm a javaslatot és az áttekintést!

(kicsit meglepődtem a sorrendeden, dehát legalább bizonyítja hogy nem ismerlek:). miláno élni biztosan jó, jobb mint a magyar alföld (ahol én élek), de mondjuk oda turistaként nem mennék, láttam róla több utifilmet, meg egy beszámolót hallottam. észak-olaszország viszont jó helynek tűnik, dél meg szép, még ha amúgy nehéz terep is. mondom így, fotelből:)

Előzmény: Törölt nick (238)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.04 0 0 237

(amúgy is gondolkodom egy helyen, csak európában, ahová elmegyek majd, jó lenne találni egy vonzó vidéket)

Előzmény: Törölt nick (236)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.04 0 0 236

te valószínűleg javíthatatlan vagy:)

de miért pont közép? akkor már inkább dél-vagy észak. legalábbis (persze rómát kivéve) én inkább azokhoz tudok társítani olyan képeket amelyek tetszettek, vonzanak. mondjuk nem jártam egyik részén sem.

Előzmény: Törölt nick (235)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.04 0 0 234

akkor ott hálistennek nem fenyeget a valódi hideg. persze ha éjszaka lemegy nulla közelébe, az sem túl jó.

mármint a másik helyen, mert ahol vagy ott kell lennie áramnak:)

végül is szép vidék lehet az, nincs még annyira fent mint maine állam, de már nem is a manhattan (fél)sziget, élni jó lehet arrafelé, persze nem szegényen és betegen:)

Előzmény: Törölt nick (233)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.04 0 0 232

hülye összeesküvéselméletek helyett:

"Vasárnap reggelre a keleti partvidéken mínusz egy fokra csökkent a hőmérséklet, a meteorológusok szerint pedig New Jersey-ben már ma estére mínusz hat fok is lehet. Még mindig 40 000 lakos van fedél nélkül.New York államban még mindig 700 000 lakos van áramszolgáltatás nélkül."

loding Creative Commons License 2012.11.04 0 0 231

:-D

mon'tam, hogy nem akar majd fizetni a biztosító, azt' összehordanak hetet-havat

... egyébként tényleg mesterségesen: 100+ éve égetjük az olajat, meg a többi emisszió :-)

Előzmény: Törölt nick (230)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.04 0 0 230

Bors Online

2012. november 4., vasárnap - Károly

Címlap Mesterségesen kreálhatták a Sandy katasztrófát

Törölt nick Creative Commons License 2012.11.03 0 0 229

(persze azt se felejtsük el hogy new york meg általában a partvidéki nagyvárosok eléggé eltérhetnek amerika többi részétől, manhattan voltaképpen egy (fél)sziget, nagyon kicsi része nem is tartozik az usához, szóval elég speciális hely)

Előzmény: Törölt nick (228)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.03 0 0 228

mennyire jó lehet olyanokkal beszélni angolul akik maguk sem tudnak rendesen:)

Előzmény: Törölt nick (227)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.03 0 0 227

(most hogy említed, nekem is meg kellene tanulnom rendesen angolul...mindenesetre az újságok nyelvezete roppant idegesítő,bár manapság az irodalomban sem feltétlenül szép mondatokkal találkozunk, amennyire látom)

hát én is hallottam érdekes dolgokat az ottaniak, főleg etnikai csoportok angoljáról. mondjuk nyilván akik nem anyanyelvként beszélik, meg amúgy is iskolázatlanok persze hogy gyengén beszélnek. de ezen remekül szórakoztam, rövid írás

http://www.nyest.hu/hirek/nyelvtudas-nelkul-de-gazdagon

"Az Egyesült Államokban 2010-ben 4,5 millió olyan keresettel bíró családfő volt, aki gyengén vagy egyáltalán nem beszél angolul, és az általuk vezetett háztartások közül mintegy 35 500-nak több mint 200 ezer dollár volt a jövedelme – derül ki az amerikai népesség-nyilvántartó hivatal adataiból"

a cikkben new york-i példákat hoznak (Az egész piac spanyol nyelvű. Nincs szükség az angolra;csaknem teljes egészében kínaiul éli az életét. Alkalmazottai beszélik a kereskedelmi partnerek nyelvét;„Nem kell sokat beszélni. Mutogatással is lehet boldogulni”--ilyeneket mondanak)

eddig még csak azt mondták, hogy elég angolul tudni az egész világnak nem kell más nyelv (persze nemzetközi angolt, és ez nem is feltétlenül hülyeség). amerikában úgy látszik sokaknak még ennyi sem kell:)

Előzmény: Törölt nick (226)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.03 0 0 225

vagy lehet hogy másra gondoltál

Előzmény: Törölt nick (224)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.03 0 0 224

hát igen, ha egyáltalán válság van...mikor nem volt válságban európa?

igazából arról (is) van szó, hogy a teljes mértékben globálissá vált posztinduszriális kapitalizmus megváltoztat sokmindent, amit egyesek értékesnek , jónak tartottak, és hát kiderül, hogy a virágzó gazdasághoz sokkal kevesebb ember is elég, mint amennyi van.

így aztán az a béke-biztonság-jólét ami még a mi születésünkkor megvolt, szépen fokozatosan elolvadni látszik, persze nem mindenki számára egyformán.  ez így igazságtalan és szörnyű (persze azt se felejtsük el, hogy a korábbi jólét is részben a világ többi részének kihasználásából-lefojtásából származott noha nem ez volt a fő forrás).

akik most születnek meg, azoknak már nem lesz ez furcsa. nekünk még igen, én pl. nem is óhajtok sokáig létezni ebben a világban, elszomorít ez persze, nem ilyenre vágytam, gyerekkoromban sem gondoltam volna, hogy mondjuk 2013-ban ott tart a világ, ahol (persze fejlődés is történt, főleg technikai téren de nem csak ott), de hát a történelem is arra tanít bennünket, hogy az emberek többsége relatíve szegény volt, az egyéni sors általában érdektelen volt, a kártékony emberek zöme nem bűnhődött meg tetteiért, lehetne még folytatni, de minek.

ha belegondolunk, milyen az élet pl. az egymilliárd afrikai nagyrészének, vagy a latin-amerikaiak, ázsiaik szintén nem csekély hányadának,a kkor még az európaiaknak átlagosan jó, többféle szempontból.

általános megoldást nem látok, a rendszer és egyéb dolgok beszűkítik a mozgásteret, persze meg nem szüntetik.

USA esetében is hasonló a helyzet, csak hát ott néhány évtized és a nem spanyolajkú fehérek kisebbségbe kerülnek, persze nem a befolyásukat tekintve, hogy ez mennyiben változtatja meg a  társadalmat, ha egyáltalán, még szerintem nemigen tudható.

na üresszövegelésemből ennyi elég is:)

Előzmény: Törölt nick (223)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.03 0 0 222

ja, ezt gondoltam.

csak hát része volt egy elég szomorú hozzászólásnak

Előzmény: Törölt nick (221)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.03 0 0 220

hű, hát azt nyilván sejtettem hogy nem rajongsz azért az országért, de ez így elég elszomorító pedig hát nem én vagyok ott...

(a repülőtéri tortúra tényleg elveszi egyesek kedvét, mondjuk én turistaként nem is mennék oda még ha pénzem lenne sem.)

el se akarjak hinni, hogy par kilometerrel odebb az elet eletveszelyes;"

és milyen kiábrándító lehet megtudni, ha valaki tényleg ezt gondolja...persze vitatkozni aligha érdemes velük

"a szakmai szinvonalra, ami - egyelore ugy latom - az en teruletemen az altalam eddig megismert europai orszagokban magasabb."

ez viszont meglepett kicsit, persze nyilván nem látok bele meg lehet hogy ez is szemlélet kérdése

Előzmény: Törölt nick (219)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.03 0 0 218

az biza elég kevés, nálunk 18 is volt, bár keddtől itt is hűl a levegő

ahol nem szakadt le a vezetek ott van futes is: en egy ilyen hazban vagyok most."

lehet hogy egy hónapja még el sem tudtad volna képzelni, hogy leírod majd ezt a mondatot:)

(azért ha NY-ra gondolok, mindig eszembe jut, mi lenne, ha eltűnne long island, és így jobban feltűnne, hogy pl. a central parktól jó egy kilométerre lévő east river nem is folyó, hanem...:) )

Előzmény: Törölt nick (217)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.03 0 0 216

(itt már elég kevesen vagyunk. ugyanakkor ne légy ebben olyan biztos...)

"Northeast residents lucky enough to have a roof after Hurricane Sandy struck now face a new problem: a heating oil shortage and widespread power outages mean some homes may go cold as the weather turns wintry.

A cold snap in the New York City area - with daily low temperatures set to drop into the upper 30s Fahrenheit (2-4 degrees Celsius) early next week - is raising concerns that residents of the storm-stricken areas of New York, New Jersey or Connecticut could be left without heat as they recover from one of the worst storms in U.S. history."

Előzmény: Törölt nick (214)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.03 0 0 215

ja, igen. hát ez egész európában probléma, eu-ban is felmerül, nem csak egy adott országon belül.

kapitalista rendszerben ez így megy, ha a konkrét helyzet a mostanihoz válik hasonlóvá.

mindenesetre hosszabb távon a gazdagabbakat is hátrányosan érintheti ha a közös kassza megszüntetése után egyes térségek még szegényebbé válnak...persze rövid távon csak az előnyét érzékelnék

Előzmény: Törölt nick (213)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.03 0 0 212

(az is magyarázat lehet, hogy sokmindent leírtál magadról a hozzászólásaidban)

Előzmény: Törölt nick (209)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!