Keresés

Részletes keresés

loding Creative Commons License 2012.10.27 0 0 59
Előzmény: Potyli (56)
Catella Creative Commons License 2012.10.27 0 0 57

ha nem hiteleznek akár be is dőlhetnek

Szuper ötlet:( A betétesekkel meg mi lesz?

Előzmény: twist (55)
Potyli Creative Commons License 2012.10.26 0 0 56

"Te hallottál már olyat, hogy egy vállalkozás vagy egész iparág bedőlni készül, az állam meg megmenti az adófizetők pénzéből?"

 

 

Hogyne, lasd USA es autoipara. Pontosabban csak a GM es a Chrysler, a Fordnak nem kellett

Előzmény: twist (55)
twist Creative Commons License 2012.10.26 0 0 55

a magyar adósság alakulásának szempontjából kulcskérdés a megállapodás az Európai Unióval és a Nemzetközi Valutaalappal (IMF), jelentős különbség van ugyanis a Magyarország által jelenleg elérhető piaci kamatok és a nemzetközi hitelezők által kínált kamatszintek között. A több százmilliárd forintos kamatkülönbözet miatt elgondolkodtató, hogy érdemes meghajolni a nemzetközi szervezetek feltételei előtt - tette hozzá.

 

Ez bizony igaz, és az is amit Bayerék mondtak. 1%-os megszorítás 1,7 %-kal veti vissza a gazdaságot.

 

az ismertetett intézkedések - parlamenti elfogadásuk esetén - veszélyeztetik a magyar gazdaság szereplőinek kiszámítható finanszírozását, minden elemükkel tovább csökkentik a bankok hitelezési képességét. Mindez erősen visszaveti a reálgazdaság növekedési kilátásait, egyúttal akadályozza az elhúzódó gazdasági válságból való kilábalást.

 

Ez meg nem igaz, szemenszedett hazugság!

Ugyanis a kormány nem a bankok kihelyezhető pénzét adóztatja hanem a nyereségét. 

Az itt működő külföldi bankok  mind leánybankok, - magunk között - olyan nyereséget mutatnak ki amilyet akarnak.  

De ha csökken a nyereség attól még a bankoknak hitelezniük kellene, ugyanis ez a munkájuk.

Jó, most nem 50%-ot kaszálnak, csak mondjuk 10%-ot, de gondolom az utóbbi időben a te bevételeid, vagy egyeleged is csökkent és tudod, erre nem az a megoldás, hogy holnaptól nem dolgozol.

A bankok miért nem tudják ezt? 

 

Más: A bank is vállalkozás! 

Te hallottál már olyat, hogy egy vállalkozás vagy egész iparág bedőlni készül, az állam meg megmenti az adófizetők pénzéből?

A bankokat miért kellene?

Vagy miért maradna ki a világgazdasági recesszióból?

Csak a pékeknek meg a húsiparnak kéne azt felvállalni?

 

Szerintem hagyni kéne 2-3 bankot bedőlni és majd meglátnánk érdemes-e 15%-os kamatra hitelt adni.

Ráadásul ennek most lenne itt az ideje, ha nem hiteleznek akár be is dőlhetnek. 

Előzmény: orion_tv (12)
Curirr Creative Commons License 2012.10.26 0 0 54

IMF is levette a kezét a PávaTáncosról

 

 Varrga Mihály Tokióban tárgyalt a Nemzetközi Valutaalappal, a magyar kormány IMF-ellenes kampányba fogott. Az [origo] információi szerint a lépés az utolsó cseppek egyike lehetett a pohárban, a Valutaalapnál már csak akkor fognak foglalkozni Magyarországgal, ha gyökeres gazdaságpolitikai fordulatot látnak. A legutóbbi megszorítások szerintük nem ezt bizonyítják.

Elmérgesedett a viszony a Nemzetközi Valutaalap és a magyar kormány között, az IMF-nél házon belül már arról beszélnek, hogy gyakorlatilag szakítottak a magyar féllel - ez rajzolódik ki azokból a beszélgetésekből, amelyeket az [origo] folytatott kormányzati emberekkel, a Valutaalapon belüli folyamatot ismerő, a tárgyalásokra rálátó forrásokkal. Az egyeztetések már a kezdetekkor is döcögtek: nyolc hónapba telt, mire leültek egymással a felek az után, hogy a magyar kormány az IMF-hez és az Európai Unióhoz fordult 2011 novemberében.

Az IMF-en belül többen úgy élték meg eddig is, hogy a kormány nem is akar megállapodni, a török kártyát játssza. Az volt a benyomásuk, hogy Orbán Viktor és csapata így akarja fenntartani a jó piaci hangulatot, és próbálja kihúzni az időt a 2014-es választásokig, anélkül, hogy a megállapodás megkötését bevállalná. Az IMF és az EU ugyanis csak úgy adna hitelt, ha folyamatos egyeztetéseken, ellenőrzéseken keresztül beleláthatna Orbán lapjaiba, ezt azonban a miniszterelnök el szeretné kerülni.

Az IMF-es kampány Tokióban is hatott

A két héttel ezelőtti, október 9-14. közötti, tokiói IMF-közgyűlésen történtek azonban kulcsfontosságúaknak bizonyulhatnak a csigalassúsággal haladó tárgyalás-előkészítő folyamatban. Magyar oldalról Varga Mihály IMF-tárgyalásokért felelős tárca nélküli miniszter és Pleschinger Gyula, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára is részt vett a közgyűlésen. A rendezvényen két IMF-vezetővel is leültek beszélni, és mindkettőtől komoly fejmosást kaptak.

A közgyűlés első napjának reggelén árasztotta el ugyanis a nyomtatott és az online sajtót az IMF-ellenes médiakampány. Forrásaink egybehangzóan állították: a hatás Tokióban sem maradt el. Komolyan a szőnyeg szélére állította a Valutaalap európai térségért felelős vezetője és egyik vezérigazgató-helyettese a szervezettel tárgyaló Vargát és Pleschingert. Csütörtökön a Népszabadság is azt írta, hogy a Valutaalap zokon vette a hirdetéseket.

Ott tárgyaltak, itt kampányoltak

Az eseményen jelen lévő, illetve a történteket a miniszter elmondásából ismerő források szerint Varga különösen kellemetlen helyzetbe kényszerült: nem tudott érdemben mit mondani azokra a bírálatokra, amelyek a kormány arroganciáját hánytorgatták fel. A beszámolók szerint akadt, aki az ülésen csak a "nyelvét köszörülte", illetve élcelődött azon, hogy a magyar kormánynak "ennyi esze van", de többen komolyabb kritikát is megfogalmaztak. Vargának ráadásul megalázó lehetett, hogy - információink szerint - úgy állt a tokiói bírálatok kereszttüzében, hogy nem tudott arról, hogy az IMF-ellenes hirdetések a szervezet közgyűlésével egy időben jelennek meg.

Az IMF-es vezetőkkel folytatott megbeszélést ismerő egyik forrásunk úgy fogalmazott: nem úgy tűnt, hogy Varga csak megjátssza, hogy nem tud a kampányról. Tárgyalópartnereinek benyomása az volt, fogalma sincs róla, miért akkor indították a kampányt, és milyen megfontolás húzódik meg mögötte. Úgy tudjuk, a Varga mellett ülő Pleschinger is enervált volt, őt sem készítették fel a médiakampányból.

Más források szerint Varga tudott a hirdetésekről, de a hírt csak néhány órával a közgyűlés előtt kapta meg. A kormány hivatalosan nem tárgyalt a Valutaalap-ellenes kampányról, az erről szóló döntést kormányzati források szerint Habony Árpád tanácsadó javaslatára a Miniszterelnökségen hozták meg.

A Valutaalappal sok ország kormánya takarózik, amikor valamilyen, a társadalom széles rétegei számára fájdalmas intézkedést kell meghozni az IMF-es segítség érdekében. Az IMF el is fogadja, hogy belpolitikai célokból olykor vele vitetik el a balhét. A magyar kormány azonban forrásaink szerint átléphetett egy küszöböt.

Orbán két éve valóban nem engedett az IMF-nek, akkor kész tények elé állította a tárgyalóküldöttséget, és most is mondvacsinált okokból húzza-halasztja az előkészítő tárgyalásokat. Ezenkívül a hirdetések mellett - úgy tudjuk - az Orbánnal való személyes találkozókról is tüskéket őriznek az IMF-esek. Ezek adódhattak össze most.

Vargáék mindent megpróbáltak

Az IMF-es vezetők válaszként bekeményítettek. Forrásaink szerint kerek perec közölték Vargáékkal, hogy azonnal állítsák le az őket lejárató kampányt, különben ne is álmodjon a magyar fél arról, hogy "tovább asszisztálnak Orbán játékához", a maguk részéről befejezettnek tekintik a magyar tárgyalásokat. Varga próbálta menteni a helyzetet, állítólag azzal védekezett, hogy ki vannak fizetve a hirdetések, nem tudják leállítani a kampányt.

A magyar delegáció megpróbálta úgy beállítani az újsághirdetéseket, hogy azokra azért van szükség, hogy könnyebb legyen elfogadtatni a lakossággal egy majdani hitelmegállapodást. Az IMF-nél azonban információnk szerint másként látták a dolgot. Úgy vélik, a Valutaalapot gyalázó hirdetések éppen hogy csökkentik egy jövőbeli megegyezés elfogadottságát. Úgy tudjuk, Varga beszélt Orbánnal, de hasztalanul, az IMF-ellenes hirdetések azóta is kint vannak

Előzmény: hajasembör (53)
hajasembör Creative Commons License 2012.10.26 0 0 53

Bajban vagy fidesz, nagy bajban........

beauvois Creative Commons License 2012.10.26 0 0 52

Azért előtte visszafizetik a képzésük költségeit, az önfinanszírozó felsőoktatás támogatása érdekében?

 

Mj: kérjünk minden képviselőért is 150000 EUR-t, mint Janics Natasáért és egyből csökkenne az államadósság..

Törölt nick Creative Commons License 2012.10.26 0 0 51

Szerintem ez úgy működik, hogy ők már annyit tettek a hazáért, hogy nyugodtan elmehetnek máshova jót tenni. Természetesen ez az átlagembernek nem jussa, szóval aki elhagyja Magyarországot és nem fideszes képviselő, az rohadt hazaáruló!

Előzmény: orion_tv (-)
kemeneste Creative Commons License 2012.10.26 0 0 50

Pedig nekik is megmondtam, hogy ez lesz. De olyan dölyfösek voltak. "Mink jobban tuggyuk" volt mindig.

Előzmény: Törölt nick (48)
kemeneste Creative Commons License 2012.10.26 0 0 49

Nemmmegmontamhogyezlesz? Szépen elhúzzák a csíkot a süllyedő hajóról. Na és?

Előzmény: orion_tv (-)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.26 0 0 48

Ha a Jobbik-ot nem is,de a jelen kormánytöbbséget akaratlanul is igen.

Előzmény: szamárium (45)
nazuna Creative Commons License 2012.10.26 0 0 47

Mert nem akartam(57) hencegni az usák vízumommal :-)

Előzmény: Törölt nick (43)
szamárium Creative Commons License 2012.10.26 0 0 45
Előzmény: Törölt nick (41)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.26 0 0 43

Az öregeket kihagytad.:))

Előzmény: nazuna (42)
nazuna Creative Commons License 2012.10.26 0 0 42

A fiatalok, a rezidensek, a kajakosok ... most már a politikusok is.

Előzmény: orion_tv (-)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.26 0 0 41

Én jobbikos vagyok. Legalábbis nagy valószínűség szerint rájuk szavazok, de nem azért mert olyan okosak, hanem mert a fideszre nem, más meg nincs a jobboldalon.

 

Ezzel együtt: Kár erőlködnöd! Egy valóban jobboldali, soha nem védené  a bolsikat meg a libsiket (főleg nem egy másik jobboldalivael szemben), mert minden gazdasági bajunk előidézőjének őket tartja, teljes joggal! Ezt tanuld meg és az új nickeddel, nem buksz le ilyen gyorsan!

Előzmény: Törölt nick (39)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.26 0 0 37

Ja.  Mert a Jobbik soha nem is mondja, hogy mit basztak el a bolsik, meg a fidesz. Soha nem is beszél a múltról.

 

Mondom, kár erőlködnöd!

Előzmény: Törölt nick (36)
bogel Creative Commons License 2012.10.26 0 0 35

"Bezzeg Bajnai alatt nem esne, csupán az életszínvonal:(("

 

Most olyan jó :)))

http://www.ksh.hu/docs/hun/xftp/gyor/kis/kis21208.pdf

 

A kiskereskedelemi forgalom kb. a 2003-as szintekre esett idén.

Jövőre a sokadik mexorítócsomag után elérhetjük akár a 2002-es szintet is.

 

Ti jobbantok mindig panaszkodtatok az emmútnyócévben, milyen jó volt 2002-ben, most megkapjátok jutalmul :))

 

 

Előzmény: nagyanyo2012 (21)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.26 0 0 34

Nem hiszem el, hogy te jobbikos vagy. Kizárt, hogy egy jobbikos, a bolsik orbitális elbaszását védené. Szóval kár erőlködnöd ezzel az óhéber dumával!

Előzmény: Törölt nick (32)
nagyanyo2012 Creative Commons License 2012.10.26 0 0 33

Add csak össze a fidesz és a jobbik támogatottságát:))

Előzmény: Törölt nick (26)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.26 0 0 30

Nem is lehet, az ilyet komolyan venni, mikor valaki az ellenzéken kéri számon, hogy miért fejlődtünk a negyedével mint az EU átlag, még a válság előtt is.

 

Előzmény: Törölt nick (28)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.26 0 0 29

Jó tudjátok. Míg Európa fejlődött, a tótok például tíz százalékkal (közben meg csökkent a tartozásuk), addig a gyurcsányi csak vette fel a kölcsönöket és mégiscsak egy százalék volt a gazdasági növekedés. A válság kezdete után a tótoknál kis csökkenés, nálunk majd hét százalék. Ezt még talán a magadfajta is megérti. Ennek a hatását, már nem biztos.

Előzmény: Törölt nick (24)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.26 0 0 27

ordulj talán Bayer, Bokros, Bogár szakértő trióhoz az echo tv-ben, ők mondták, ha egy 1%-al csökkentik az adósságot, több mint 1%-al csökken a gazdasági fejlődés

 

 

Te valamit negyon félreértesz. De akkor minek okoskodsz, ha egyszerű mondtok megértésével is bajaid vannak?

 

 

 

Előzmény: orion_tv (12)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.26 0 0 23

Ja, kérdés:

 

Szeretném csápolva itt látni azokat, akik köpködtek a kivándorló meberekre, hogy mekkora ganék, meg hogy mennyire nem Magyarok.

Elvárható ezen minősítések megemlítése a topikban hivatkozott személyekre is akkor, gondolom.

nagyanyo2012 Creative Commons License 2012.10.26 0 0 22

A magyar jobboldal, ha az itthon maradt, tehetségtelen ballibek nem akadályozzák minduntalan:((

Előzmény: Törölt nick (19)
nagyanyo2012 Creative Commons License 2012.10.26 0 0 21

Megtehetik:)) Ez a nagy számok törvényén alapul:)) Az ország több, mint 2/3a jobboldali, azaz min. 6,5 millió ember:)) Nehogy már ezek közül ne menjen ki külföldre dolog, ha jó ajánlatot kap!!

Az a ti Bajatok, hogy mindenben kifogást találtok:(( Ha holnapra leesik a hó azt is a jobboldal okozza:DD Bezzeg Bajnai alatt nem esne, csupán az életszínvonal:((

Előzmény: orion_tv (-)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.26 0 0 20

Majd leszünk kici kisz félássiai óccág. 

Előzmény: Törölt nick (19)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.26 0 0 18

A vezér majd a legközelebbi nyilatkozatakor, felszóllalásakor - amelyek már mind-mind egy szálig átmentek választási kampányszövegbe - ne felejtse megemlíteni azt, hogy a következő válaszások alkalmával, ha ők lesznek megválasztva újra, akkor olyan ország lesz itt 6 év múlva, hogy nem csak az elvándorolt fiatalok, hanem most már az országot elhagyó fideszes politikusok is vissza akarnak jönni. 

 

Előzmény: orion_tv (-)
Schweinsteiger Creative Commons License 2012.10.26 0 0 16

Azt mondják, nem az Orbán-kormányban csalódtak, csupán visszautasíthatatlan ajánlatot kaptak. :D"

 

 

Nagy a kereslet az orbanista szakértők iránt nyugaton, ez tény, ugyanis az unortodox gazdaságpolitika gyorsan terjedő tündérmeséje nagy-nagy gazdasági fellendülést eredményez bárhol is alkalmazzák. A közgazdasági tankönyveket a sutba lehet vágni, a GDP 1,5%-os visszaesése csak bolsi trükk.

Előzmény: orion_tv (-)
Mátrix Es Creative Commons License 2012.10.26 0 0 14

Az mit oldana meg?

 

 

 

 

Köszi a sütnivalót!

Előzmény: Törölt nick (2)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!