Keresés

Részletes keresés

Mantis Screamer Creative Commons License 2012.12.03 0 0 848

lassan de biztosan lejáratja saját magát

tuutu Creative Commons License 2012.11.15 0 0 843

Azért, ahogy hallom, most a Kati néni is belecsapott a lecsóba...

 

Nem tudom, mi hogyan volt, de hogy valami baromira nem stimmelt, az biztos.

Ebből Janics talán csak a jéghegy csúcsa.

Tamerlán Creative Commons License 2012.11.15 0 0 842

egy objektiv lista viszont konkret eredmenyek, pontozas ... alapjan keszul.

mondjuk egy objektiv mercet jo lenne felallitani, mondjuk europabajnoksag bronz 1, ezust 2, arany 3 pont, vilagbajnoksag bronz 5, ezust 7 arany 10, olimpia bronz 15 ezust 20, arany 30. ? 

 

Na, ez NEM objektív pontozás.

Azért nem

mert 

1.)

az egyes sportágakban nagyon különböző a nemzetközi versenyek gyakorisága 

- vannak sportágak, amelyek nem, vagy csak későn kerültek be az olimpiai programba

- vannak sportágak, amelyekben sokáig nem is volt világbajnokság

- vannak sportágak, amelyekben ritkábban volt/van VB és EB, mint másokban

 

2.)

az egyes sportágakban nagyon különböző egy sportoló indulási lehetőségeinek száma egy nemzetközi versenyen 

 - vannak sportágak, amelyekben egy versenyző egy versenyen csak egyszer lehet bajnok (megnyeri pl. a súlycsoportját és ezzel kész - pl. Papp László)

- vannak sportágak, amelyekben egy versenyző egy versenyen többször is bajnok lehet (pl. nyerhet egyesben, kettesben, négyesben, ráadásul nyerheti ezeket különböző távokon is - ld. Janics

 

Papp ilyen okok miatt nyert jóval kevesebbet, mint Janics.

 

Lehetne,

de ugyancsak nem lenne objektív dolog,

pontokat adni a felállított világ-, olimpiai- és európacsúcsokért.

És akkor meg azt mondhatnánk ugye, hogy Janics az ő nulla pontjával sehol sincs Egerszegihez, vagy Darnyihoz képest...

(Közben meg tudjuk, hogy Janics egyszerűen nem is szerezhet ilyen pontot.)

 

 

Előzmény: altimus (841)
altimus Creative Commons License 2012.11.15 0 0 841

> Ami engem illet, Janics elé teszem a következőket:

Gerevich Aladár, Kárpáti Rudolf, Kovács Pál, Kulcsár Győző, Rejtő Ildikó, Keleti Ágnes, Egerszegi Krisztina, Darnyi Tamás, Kovács Katalin, Balczó András, Papp László, Jónyer István.

 

egy szubjektiv listaban akarkit, akarki ele lehet tenni. egy objektiv lista viszont konkret eredmenyek, pontozas ... alapjan keszul.

 

jonyer pl. minden ketseget kizaroan jo ping-pongozo volt, de eredmenyei ossze nem hasonlithatok janicseval. persze az azsiai dominancia mellett igen szep az amit elert, de papiron sehol sincs janicshoz kepest.

 

hasonloan papp laszlo is joval kevesebbet nyert mint janics.

 

de vegulis mindegy, egy objektiv, kizarolag az eredmenyeket mero listan janics eleg jo helyen van. szubjektiv szempontok alapjan meg mindenki oda teszi ahova akarja, de szubjektiv lista alapjan nem igen lehet mirol beszelni.

Előzmény: Tamerlán (838)
T.Tanácsos Creative Commons License 2012.11.15 0 0 840

OFF ?

 

Ismét van téma az eseményekben egyébként is bővelkedő magyar kajaksportban. A két évvel ezelőtt a visszavonulás küszöbére jutott versenyzőkkel olimpiai ezüstérmet szerzett mesteredzőnő ugyanis megunta az MTK packázásait és végleg lezárja kapcsolatát a kék-fehér klubbal.

 

http://totalsport.hu/hir/fabianne-rozsnyoi-katalin-felmondott-az-mtk-nak

Mantis Screamer Creative Commons License 2012.11.15 0 0 839

Ú'látom erre nem jött válasz....

Előzmény: Törölt nick (829)
Tamerlán Creative Commons License 2012.11.14 0 0 838

A "legjobb 15-20 között"-et úgy értettem, hogy a legjobb 15-ben, vagy 20-ban.

 

Ami engem illet, Janics elé teszem a következőket:

Gerevich Aladár, Kárpáti Rudolf, Kovács Pál, Kulcsár Győző, Rejtő Ildikó, Keleti Ágnes, Egerszegi Krisztina, Darnyi Tamás, Kovács Katalin, Balczó András, Papp László, Jónyer István. 

Előzmény: altimus (836)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.14 0 0 837

Nem hiszem, hogy anyagi előnyökért menne el innen Janics. Lehet, - ezt nehéz neki is, nekem is kimondani/leírni, - egyszerűen csak elege van ebből "az egész etvaszból" ami itt van nálunk.

Nem gondolom, hogy a szerbek többet áldoznak egy olimpai éremért mint mi, sőt szerintem ott 35 éves kor felett nem adnak életjáradékot sem.

Előzmény: Törölt nick (830)
altimus Creative Commons License 2012.11.14 0 0 836

> Mondjuk úgy, hogy Janics ott van a legjobb 15–20 között.

 

:-) tulajdonkeppen nekem tokeletesen mindegy, hogy janics hanyadik legjobb sportolo. en annak orulok, hogy le tudok egy szigetkort futni a margitszigeten.

 

azert erdekelne ki lenne az a 15 sportolo akit ele teszel.  szerintem janics boven benne van az elso otben. mondjuk egy objektiv mercet jo lenne felallitani, mondjuk europabajnoksag bronz 1, ezust 2, arany 3 pont, vilagbajnoksag bronz 5, ezust 7 arany 10, olimpia bronz 15 ezust 20, arany 30. ? aztan ennek alapjan el lehet kezdeni szamolni. de nekem ez is nagyjabol mindegy, janics eredmenylistaja elkepesztoen impressziv. en nem kovettem az o sportpalyafutasat nyomon, a topikba beleolvasas utan neztem meg janicsot a wikipedian, es ugy gondoltam ennel tobbet senki nem ert el a magyar sportolok kozul. ezek szerint pl. kovacs katalinnak tobb erme van.

Előzmény: Tamerlán (835)
Tamerlán Creative Commons License 2012.11.14 0 0 835

"maradjunk annyiban, hogy egy igen sikeres sportolorol van szo, aki raadasul meg aktiv sportolo is"

 

Na látod, ez már kifogástalan minősítés.

Kezdhetted volna ezzel is.

 

Hogy Janics pontosan hányadik legeredményesebb, azt nehéz meghatározni.

Kérdés, hogy mi az "eredményes" hiszen kevés sportág van, ahol a kajak-kenuhoz hasonlóan sok versenyszámban indulhat egy sportoló.

Mondjuk úgy, hogy Janics ott van a legjobb 15–20 között. 

 

Előzmény: altimus (833)
altimus Creative Commons License 2012.11.14 0 0 834

> Maradjunk annyiban, hogy ez az igen sikeres és szimpatikus sportoló egy nem túl kulturált, illetve nem túl méltányos döntést hozott meg, és ennek megfelelőek a reakciók is.

 

en tokeletesen erteni velem, illetve akceptalni tudom ezt a dontest, a legkisebb problemat nem okozza ez nekem. janics nem fiatal, valoszinu, hogy tul van a csucson, es az is valoszinu, hogy a kovetkezo olimpiara nehezen tudta volna magat mo-rol kvalifikalni a szabalyok miatt. janics racionalis, normalis dontest hozott.

 

> Először is a magam részéről továbbra is az a véleményem, hogy hadd menjen, ha akar, de ettől függetlenül nem rejthetem véka alá azt se, hogy szerintem az ember bizonyos anyagi előnyökért nem váltogatja úgy a nemzetiségét, mint egy klubot.

 

janics semmivel nem magyarabb mint szerbebb :-) ott szuletett, szerb allampolgar. nem tudok szerbul, de szerintem magyarul akadozva, akcentussal beszel. abszolut felsofokon, de azert nem anyanyelvi szinten. lehet, hogy pl. szerbul jobban beszel. miert ne lehetne egy embernek tobb identitasa?

 

> Az anyagi előnyt természetesen nem úgy értem,  mikor az egyik változat az éhenhalást eredményezi, mivel tudtommal Magyarország a maga lehetőségeihez képest igencsak gavallérosan honorálta Janics nem mindennapi sportteljesítményét.

 

igen, biztos igy van, de janics joga az, hogy megvalassza azt, hogy hol akar elni, sportolni. a donteset nem illik minositeni.

Előzmény: Törölt nick (830)
altimus Creative Commons License 2012.11.14 0 0 833

ok, de majd megmondod hanyadik legeredmenyesebb sportolo janics. ha jol emlekszem van 17 vilagbajnoki aranya is, nehogy mindent csak az olimpiai ermekben merjuk.

 

de tulajonkeppen ez se szamit sokat, maradjunk annyiban, hogy egy igen sikeres sportolorol van szo, aki raadasul meg aktiv sportolo is.

 

 

Előzmény: Tamerlán (831)
Csak Számoló Nyikk Creative Commons License 2012.11.14 0 0 832

"Mit kaptál Janics Natasától?"

 

Idegbajt, de szerencsére csak majdnem.

Tamerlán Creative Commons License 2012.11.14 0 0 831

"ok, legyen a 3. legeredmenyesebb sportolo. az se rossz"

 

Ez az állításod is HAMIS.

 

Janics NEM a 3. legeredményesebb sportolónk.

 

A hétszeres olimpiai bajnok Gerevich után vannak hatszoros, ötszörös (pl. Egerszegi) és négyszeres olimpiai bajnokaink is,

akik persze világ- és kontinensbajnokságokon is kiválóan szerepeltek.

 

 

Előzmény: altimus (823)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.14 0 0 830

Maradjunk annyiban, hogy ez az igen sikeres és szimpatikus sportoló egy nem túl kulturált, illetve nem túl méltányos döntést hozott meg, és ennek megfelelőek a reakciók is.

 

Először is a magam részéről továbbra is az a véleményem, hogy hadd menjen, ha akar, de ettől függetlenül nem rejthetem véka alá azt se, hogy szerintem az ember bizonyos anyagi előnyökért nem váltogatja úgy a nemzetiségét, mint egy klubot. Az anyagi előnyt természetesen nem úgy értem,  mikor az egyik változat az éhenhalást eredményezi, mivel tudtommal Magyarország a maga lehetőségeihez képest igencsak gavallérosan honorálta Janics nem mindennapi sportteljesítményét.

 

Előzmény: altimus (828)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.14 0 0 829

,,..de ennek sok koze nincs a janics ..."

 

Való igaz,de hozzá tartozik,hogy 500 millióba került az adófizetőknek,meg még majd havi 200 ezer olimpiai járadék is jár neki élete végéig,de az özvegye is kapja majd ...

Azért némileg ez is idetartzik szerintem .

Előzmény: altimus (828)
altimus Creative Commons License 2012.11.14 0 0 828

ezert lenne szukseges a szamonkerheto, felelos politizalas. eldontendo kerdes, hogy mo-on legyen-e kiemelt terulet az elsport? de ennek sok koze nincs a janics ugyhogy, ez egy kulon tema es topic. az is, hogy mi legyen pl. a tomegsporttal stb stb. egy biztos az, hogy egy jogallamban a megszerzett jogokat, jogosultsagot ... visszavenni nem lehet, nem illik. a jogbiztonsag a leheto legfontosabb vivmany egy tarsadalomban.

 

de maga a janics ugy egy konkret ugy. van itt egy igen sikeres sportolo, aki raadasul meg egy szimpatikus figura is. remek eredmenyekkel, embertelen munkaval. es ez az ember hozott egy dontest, amit szerintem igen sokan nem tudnak kulturaltan es meltanyosan kezelni. nevetseges dolgokrol lehetett itt olvasni, mint pl az, hogy a borkay nem fogadta janicsot egy bucsulatogatasra. ez nevetseges.

 

 

Előzmény: Törölt nick (827)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.14 0 0 827

Nálunk lényegesen gazdagabb országok harmadát nem adják annak,amivel mi a világsztárjainkat etetjük az adófizetők pénzén ...

Ismeretlen sok olyan jutalmazás,járadék tőlünk nyugatra,ami itt bevezetésre került sok helyen,sport,művészet,...

És írtam,adófizetők ritkán tapsolnak ennek,a kibiceknek meg semmi nem drága ...

Előzmény: altimus (823)
Kata_pult Creative Commons License 2012.11.14 0 0 825

________________________ Zorka, Marsi! Személyeskedésnek vége!______________________________________

altimus Creative Commons License 2012.11.14 0 0 823

ok, legyen a 3. legeredmenyesebb sportolo. az se rossz.

 

engem igazabol se a sport nem erdekel, se janics, viszont maga a jelenseg igen. az erdekes, hogy egy "igaz magyar" mit tart sertesnek, mit gondol errol az egeszrol. szamomra abszolut termeszetes, hogy egy ember megvalaszthatja a lakohelyet, azt hogy milyen nemzet szineben versenyez. szamomra janics emberi ertekebol semmit nem von le ez a dolog, viszont ijedten nezem, olvasom a sok primitiv hozzaszolast ezzel kapcsolatban. a harmadik legeredmenyesebb sportolonkrol van szo, aki igen sokat tett mo johirenek a noveleseert. nem erdemli meg ezt az egesz cirkuszt es hercehurcat. ijeszto primitivitas latszik az itt hozzaszolok egy reszeben.

Előzmény: Tamerlán (811)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.14 0 0 822

Nyugger ellen nem harcolk,csak eltartom ...

Előzmény: Törölt nick (819)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.14 0 0 821

Dehogy tévesztelek össze .

Idemásoljam,amit írtál ?

Előzmény: Törölt nick (818)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.14 0 0 820

A TAO-t ajánlották fel ekik cégek,vállalkozások .Ez más,mint  janics pénze ...

Előzmény: Törölt nick (817)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.14 0 0 817

Ti itt ölitek egymást havi 4-600 ezer forintért, minek? Mikor az Akadémia - a felcsuti Puskás Ferenc (mi köze Puskás Öcsinek Felcsúthoz?Hm) - 2,8 milliárd forintot kap az adófizetők pénzéből!

Előzmény: Törölt nick (814)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.14 0 0 816

Rokkantként tudsz dolgozni a nyugdíj mellett mégis ?

22 éve ?

 

,,Szállj le rólam!"

Majd ha befejezted kispofám a szánalmasozásomat,meg a többi személyeskedést nyuggerke ...

Törölt nick Creative Commons License 2012.11.14 0 0 814

,,Te mindenki zsebében kotorászol? Tényleg szánalmas vagy."

 

te kotorászol az enyémben ,ahogy látom .

Nyuggerisztánban már megszokhattam volna .

Hány éves korodtól vagy hány éve nyugger ?

Előzmény: Törölt nick (813)
Tamerlán Creative Commons License 2012.11.14 0 0 811

"janics a valaha elt legeredmenyesebb magyar sportolo" 

 

altimus, altimus,

ezt már a (321)-ben is elsütötted,

de ez 

HAMIS állítás.

 

Janics ugyanis NEM a legeredményesebb magyar sportoló.

Ha maradunk a női kajaknál, akkor

Kovács Katalin például jóval eredményesebb, hiszen ő az ugyanannyi olimpiai aranya (3) mellett sokkal többször volt világbajnok (31-szer) és Európa-bajnok (27-szer).

 

Jó, ha tudod,

hogy (ezidáig) a legeredményesebb magyar sportoló Gerevich Aladár vívó.

nesze forrás:

http://hu.wikipedia.org/wiki/Gerevich_Aladár 

 

Szóval,

- előbb átgondolni és csak

- aztán írni.

Akkor megkímélheted a többieket az ökörségeidtől.

(:–(((

 

Előzmény: altimus (786)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.14 0 0 810

Szerinted,ahogy már írtam .

Ne te fizetted neki ,a kibic eltartottaknak meg semmi sem drága ...

 

Erről szól nyuggersztán ...

Előzmény: Törölt nick (809)
reggelsanyi Creative Commons License 2012.11.14 0 0 808

No para..

Kőbán Rita is visszavonult...

Előzmény: Törölt nick (802)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.14 0 0 807
Előzmény: Törölt nick (806)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!