Közvéleménykutatás a fórumozók körében a holnapi (2012.10.23.) rendezvényekkel kapcsolatban. Akinek a Milla rendezvénye a szimpatikusabb, az nullával (0), akinek a Békemenet, az egyessel (1) jelölheti. Aki részt is vesz (vett) valamelyiken, az írjon utána egy felkiáltójelet (!) is!
Mindenképpen a Békemeneten voltak többen, hiszen az átlagéletkor alaptyán az idősebb korosztály képviselte magát a fölvételek láttán, mánpenig öregedő a társadalmunk, kevesebb a fiatal, ráadásul a fiatalok jó része - akik a fölvételek tanúsága szerint fölülreprezentáltak voltak a MILLA-n - külföldre húzott...
Rákerestem, még létező párt! :))) Bár nem ástam magam túl mélyen a témába, így nem tudom hány tagja lehet.:))) Talán megszámolhatnánk ha rendeznének egy "tömeg"tüntetést!
Én nem vagyok egy monda-rajongó, de ha eccer ez a turul valamiféle nemzeti erdet-összetartozást képviselő jelkép, akkor illik egyfajta tiszteletben tartani. Az angol címeren ez áll pl.:
"Honni soit qui mai y pense" (Szégyen arra, aki rosszat gondol róla), és bizony az angolok se nagyon örülnek annak, ha valaki cikizi az oroszlánukat vagy éppen az ezüst egyszarvút. És persze az olaszok is "tiszteletben tartják" az ősi farkasukat, az amerikaiak a sast (vagy sóélyom, vagy mi, bocs ha tévedtem...) és lehetne ám folytatni sokáig.
Az a gond, hogy ha egyeseknek a korona tökfödő/micisapka, a nemzeti zászló színes rongy és a turul egy hibbant tojó, akkor mindig lesznek olyanok, akik erre pozicionálnak, és persze át is esnek a ló túloldalára, de azért van ott egy háta is a lónak, rajta egy kényelmes nyereg...:) szvsz:)
Semmi gond sincs sem a turulmadárral, sem a Csodaszarvassal sem egyéb regével-mondával na jó., a htszer csavarodott már enyhén szólva is sok és az is, hogy ha valaki azt akarja sugalmazni, hogy minden tőlünk, magyaroktól eredeztethető.
Én is nagyon szerettem, szeretem olvasni. Cak tudni kell helyén kezelni a dolgokat.
Mint indenben ebben is a méréték a lényeg. A túlzások semmi másra nem jók, mint valaminek a kompenzálására.