Keresés

Részletes keresés

Megállapitás! Creative Commons License 2026.02.26 0 0 1687

Ennek és a másik topiknak minden bizonnyal vége! A hiba az ha a beszélgetős és az üzleti topikot összekeveritek. Ez az állapot ennek az eredménye. Nagyon szakmai és hasznos hely volt. Én most is csak négy lépcsős biztonságon keresztül mertem ide belépni. Még mindig nem derült ki,hogy magukat törölték a felhasználók,mod szerint nem töröltek senkit,akkor vagy virus,vagy magukat törölték userek. Szomorú hogy állitólagos móderátorok ilyen amatör módon kezeltek egy kialakult helyzetet. Se a reklám nick nem maradt sem a hozzászolók 90% a topik meg elhal. Sajnálom! Béke poraira!!!!!

Ügyvédi Felszólítás! Creative Commons License 2026.02.26 0 0 1686

ÜGYVÉDI FELSZÓLÍTÁSJOGSÉRTŐ TARTALOM HALADÉKTALAN ELTÁVOLÍTÁSÁRA

Tisztelt Üzemeltető!

Jelen levélben – megbízóm, az „Ajkai Melinda” név viselője képviseletében – felszólítom Önöket, hogy a fórumfelületükön „Ajkai Melinda” név alatt közzétett valamennyi hozzászólást, bejegyzést és egyéb tartalmat a jelen felszólítás kézhezvételétől számított 24 órán belül véglegesen és visszaállíthatatlan módon töröljenek.

Megbízóm a felhasználói fiókjához nem fér hozzá, a hozzáférésétől megfosztották. A fiók feltörésének ténye nem zárható ki, illetve az sem, hogy üzemeltetői oldalon történt olyan beavatkozás, amely a hozzáférés megszűnését eredményezte. Megbízóm jelenleg semmilyen rendelkezési vagy ellenőrzési joggal nem bír a fiók felett, ennek ellenére az ott közzétett tartalmak változatlanul nyilvánosan elérhetők.

A fentiek súlyosan sértik:

a Polgári Törvénykönyv (2013. évi V. törvény) 2:42–2:54. §-ai szerinti személyiségi jogokat,

az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendeletének (GDPR) 6. és 17. cikkében foglalt, jogalaphoz kötött adatkezelés és törléshez való jog követelményeit.

Tájékoztatom Önöket, hogy a jogsértő állapotról hitelesített képernyőfelvételek készültek, amelyek bizonyítékként rendelkezésre állnak.

Amennyiben a megjelölt határidő eredménytelenül telik el, megbízóm minden további felszólítás nélkül:

személyiségi jogi pert indít,

sérelemdíj és kártérítés iránti igényt érvényesít,

adatvédelmi hatósági eljárást kezdeményez,

továbbá büntetőfeljelentést tesz információs rendszer felhasználásával elkövetett jogsértés miatt.

Jelen felszólítást tekintsék utolsó, peren kívüli rendezési lehetőségnek.

Tisztelettel:  Sz. József Ügyvéd.

Kelt. 2026.02.26. 14:16

Büdös-Bogár Creative Commons License 2026.02.24 0 0 1683

Nem akarom a moderátorok munkáját véleményezni de mégis megteszem. 7 éve voltam itt a topikban. Több száz azt hiszem hasznos hozzászólásom volt. Pár éve is jött ide egy agyhalott (hogy az előző szavaival éljek) akkor is törlödött a fiókom. Ez a második. Ha bármikor egy idióta barom idejön mint tette azt a napokban is,és feltudja bóritani a fórum rendjét,akkor én erőssen megkérdőjelezem a moderátorok hatékony munkáját. Vagy ha ez a hatékonyság hogy törölnek száz fiókot akkor nem érdemes ide beregisztrálni. Én nem is fogok inkább átmegyek egy másik beszélgetős fórumra. További jó vergődést itt mindenkinek aki ide visszajön,amit erősen kétlek. Hali Gali. 

Kolbász. Creative Commons License 2026.02.24 0 0 1682

Megszabad tudni hogy miért lett a topik szétgányólva,és a nicknevem törölve? Netán a reklám nickes agybeteg műve? Négy éves fiókomat törölte valamelyik agyhalott. 140 darab fiókot töröltetek. Vagy virus volt ahogy irták?

Sweet__Home Creative Commons License 2026.02.21 0 0 1680

Szerintem is nagyon fontos a poloskaírtás. Akár hővel, akár más módszerrel. Lakóépületben, de azon kívül is. 

S.Márton Creative Commons License 2026.02.21 0 0 1679

Évekig itt voltam mint hozzászóló felhasználó. Nem tudom melyik degenerált törölte a fiókómat,de csinálhatna magának például egy kistestvért. És akkor finoman fogalmaztam. Jó hogy vannak itt hasznos moderátorok,gratula nekik is. Most már jöhet a reklám nickes hirdetni az igét. Na szevasztok.

Törölt nick Creative Commons License 2026.02.18 0 0 1675

Ilyet én is szedtem amikor a méregtelenitős depimet éltem. A méregtelenitős tea az borzasztó izű,ez a kapszula állitólag kisikálja a beleket. Sokoldalú a kovaföld.

Előzmény: Törölt nick (1672)
Törölt nick Creative Commons License 2026.02.18 0 0 1674

Ezzel a kapszulával én is találkoztam. Ez teljesen rendben van,és jótékony hatású lehet.

Előzmény: Törölt nick (1672)
Törölt nick Creative Commons License 2026.02.18 0 0 1673

Egyszerűen recept nélkül megvásárolható a patikákban.

Törölt nick Creative Commons License 2026.02.18 0 0 1672

Ez egy nagyon hasznos dolog de azért a végén ezt az említést kiemelném:  "tudományos bizonyítékai korlátozottak."

A KovaFöld tabletta (más néven diatómaföld kapszula/tabletta) egy természetes eredetű étrend-kiegészítő, amelyet leggyakrabban a bélrendszer „tisztítására”, salaktalanítására és az emésztés támogatására használnak.

Mi az a KovaFöld?

A KovaFöld fő összetevője az ún. diatómaföld (kovaföld), amely ősi kovamoszatok megkövesedett vázaiból áll. Fő hatóanyaga a szilícium-dioxid (SiO₂).

Fontos: csak élelmiszeripari minőségű (food grade) kovaföld alkalmas belső fogyasztásra.

Hogyan hat a bélrendszerben?

A KovaFöld mechanikai (nem kémiai) módon fejti ki hatását:

Bélrendszer tisztítása

Finom, mikroszkopikus szerkezete miatt képes megkötni bizonyos méreganyagokat, salakanyagokat.

Segíthet a bélfalról lerakódott anyagok eltávolításában.

Támogathatja a rendszeres székletürítést.

Méregtelenítő hatás

Egyes feltételezések szerint megkötheti a nehézfémeket és toxinokat.

Tudományos bizonyíték erre korlátozott, inkább tapasztalati jellegű.

Parazitaellenes támogatás (feltételezett)

Külsőleg ismert rovarölő hatása miatt sokan gondolják, hogy belsőleg is segíthet bizonyos bélparaziták ellen.

Ezt klinikai vizsgálatok nem igazolják egyértelműen.

Szilícium pótlás

A szilícium hozzájárulhat:

a kötőszövetek egészségéhez

a haj, bőr, köröm erősítéséhez

a csontok állapotához

Milyen előnyei lehetnek?

✔ Segíthet a puffadás csökkentésében ✔ Támogathatja az emésztést ✔ Hozzájárulhat a rendszeres bélműködéshez ✔ Természetes eredetű készítmény

Mire kell figyelni?

Fontos szempontok:

Csak élelmiszeripari minőségű kovaföldet szabad fogyasztani.

Fokozatosan érdemes elkezdeni (kis adaggal).

Bőséges folyadékfogyasztás szükséges.

Gyógyszerektől legalább 1–2 órás eltérés javasolt (megkötheti a hatóanyagokat).

Terhesség, szoptatás, bélbetegség esetén orvosi egyeztetés ajánlott.

Tudományos háttér

Fontos tudni, hogy a „béltisztító” és „méregtelenítő” hatásokat nem támasztják alá erős klinikai bizonyítékok. A szervezet (máj, vese, bélrendszer) alapvetően önmagát is képes méregteleníteni.

A KovaFöld inkább:

enyhe mechanikai rosthatáshoz hasonlóan működik

támogató jellegű étrend-kiegészítőként értelmezhető

Összegzés

A KovaFöld tabletta egy természetes szilíciumforrás, amelyet sokan béltisztító, salaktalanító céllal alkalmaznak. Hatása főként mechanikai jellegű, és bár sok pozitív tapasztalat ismert, tudományos bizonyítékai korlátozottak.

Törölt nick Creative Commons License 2026.02.18 0 0 1671

Igen,azok valós eredeti mérgek voltak. Nikotin tartalmú volt az egyik  legerősebb. Kontaktméreg volt,mára betiltották,haláleset is történt. A kovaföld nagyon hasznos ha arra használják amire való. 

Előzmény: Törölt nick (1669)
Törölt nick Creative Commons License 2026.02.18 0 0 1670

Én is ilyen leirást találtam a kovaföldről.

A kovaföld (más néven diatómaföld) természetes eredetű, finom szemcséjű ásványi por, amelyet széles körben alkalmaztak – és ma is alkalmaznak – gabonaszilókban a raktározott termények védelmére.

A gabonatárolás során az egyik legnagyobb problémát a különféle raktári kártevők – például zsizsikek, molyok és atkák – megjelenése jelenti. A kovaföld hatékony, vegyszermentes megoldást kínál ezek ellen. Működési elve fizikai alapú: a mikroszkopikus méretű, éles szerkezetű szemcsék felsértik a rovarok külső vázát, illetve felszívják a testükből a nedvességet, ami kiszáradáshoz és pusztuláshoz vezet.

Előnye, hogy nem mérgező a gabonára nézve, nem hagy vissza káros vegyszermaradványt, és megfelelő alkalmazás esetén az emberre és az állatokra is biztonságosabb alternatívát jelent a kémiai rovarirtó szerekkel szemben. Emiatt különösen kedvelt megoldás ökológiai gazdálkodásban és hosszú távú tárolás esetén.

Összességében a kovaföld egy természetes, környezetbarát és hatékony eszköz volt és maradt a gabonaszilók kártevőmentesítésében.

Ez hasznos kis cucc,de lakásban tényleg túlzás lehet felhasználni. De ezt a gázmester le is irta.

Törölt nick Creative Commons License 2026.02.18 0 0 1669

-Sajnos a fogai elszineződtek,majd elkezdtek kihullani.-

A sok vegyszeres permetezéstől? Durva.

Előzmény: Törölt nick (1655)
Törölt nick Creative Commons License 2026.02.18 0 0 1668

Sajnálatos módon még ugy is hirdetik,hogy BIO vegyszermentes. De természetesen amit itt leírtam azt nem emlitik meg.

Törölt nick Creative Commons License 2026.02.18 0 0 1667

A kovaföld (más néven diatómaföld) természetes eredetű, finom por állagú üledékes kőzet.

Elhalt kovamoszatok (diatómák) mikroszkopikus vázaiból épül fel, amelyek főként szilícium-dioxidból állnak.

A por rendkívül apró, éles szélű szemcsékből áll, amelyek szabad szemmel nem láthatók, de mikroszkóp alatt jól kirajzolódik a jellegzetes, szabályos szerkezetük.

Hogyan működik kártevőirtásban?

A kovaföld mechanikai úton pusztítja el a rovarokat, nem vegyi méregként hat.

Működési elve:

A finom szemcsék felsértik a rovarok külső vázát.

Felszívják a testük felszínén lévő viaszréteget és nedvességet.

A rovarok kiszáradnak és elpusztulnak.

Ezért hatékony többek között:

gabonabogarak

lisztbogarak

zsizsikek

atkák

egyéb raktári kártevők ellen

Fontos előnye, hogy a kártevők nem tudnak rezisztenciát kialakítani, mivel fizikai hatásról van szó.

A kovaföldet széles körben alkalmazzák:

gabonasilókban

terménytároló raktárakban

malmokban

takarmánytárolókban

Felhasználási mód:

A gabonaszemekhez keverik kis mennyiségben.

A tárolóhelyiségek falára és padlójára szórják.

Preventív (megelőző) védekezésre is alkalmazzák.

Előnye, hogy:

nem hagy mérgező maradványokat,

élelmiszeripari minőségben is elérhető (food grade),

hosszú ideig hatékony marad száraz környezetben.

Magtárak fertőtlenítésére

Állattartó telepeken (ólak, istállók)

Baromfiudvarokban atkák és élősködők ellen

Természetes eredetű

Vegyszermentes hatásmechanizmus

Nem alakul ki rezisztencia

Megfelelő használat mellett biztonságos

Hosszú ideig stabil

A kovaföld természetes, szilíciumtartalmú por, amely mechanikai úton pusztítja el a rovarokat.

Elsősorban gabonasilókban, terménytárolókban és mezőgazdasági létesítményekben használják kártevőmentesítésre.

Előnye, hogy nem vegyi méreg, nem alakul ki rezisztencia, és megfelelő minőségben élelmiszeripari környezetben is alkalmazható.

Emiatt napjainkban is fontos szerepet tölt be a raktári kártevők elleni védekezésben.

Tehát nagyon régóta használják a mezőgazdaságban, és innen jött a nagy ötlet az rovar irtóknak és az ágyi poloska irtó cégeknek,

hogy mi lenne, hogyha lakáson belül is felhasználnák ezt, ami viszont belélegezve folyamatosan a légáramlatra a levegőben száll és

belélegezve hosszú távon egészségkárosító.

Tehát a mezőgazdaságban teljesen biztonságos. De ahol ember éjszaka alszik egy bekovaföldezett ágyon ott nem.

Előzmény: Zoonboggie (1666)
Zoonboggie Creative Commons License 2026.02.18 0 0 1666

Ebből a kovaföldezésből is mindig vita pattan ki. Van aki támogatja van aki nem.

Előzmény: Törölt nick (1664)
Zoonboggie Creative Commons License 2026.02.18 0 0 1665

Persze ez csak tűzoltásra jó. Vagy ha várni kell az irtókra pár napot. 

Előzmény: Törölt nick (1664)
Törölt nick Creative Commons License 2026.02.18 0 0 1664

Egyet meg kell érteni. Az Ágyi Poloska házilag nem irtható. Vagyis nagyon nehezen. Ezeket a módszereket én soha nem támogattam. 

Ettől már csak a kovaföldezés és a vegyszerekkel történő szorakozás a jobb. Az veszélyes is.

Zoonboggie Creative Commons License 2026.02.18 0 0 1663

Ha már ennyire csapdázunk akkor ez a leghatékonyabb szerintem. Élesztős CO₂-csapda (házi, működő módszer)

Hozzávalók

1 db 1,5–2 literes műanyag palack

2–3 dl langyos víz

2 evőkanál cukor

½ teáskanál szárított élesztő

Ragasztós lap / kétoldalú ragasztó / ragacsos csapda

Egy kisebb tálca

Elkészítés

Öntsd a palackba a langyos vizet.

Add hozzá a cukrot, rázd össze.

Szórd bele az élesztőt (nem kell keverni).

Helyezd a palackot a tálcára.

A palack köré tegyél ragacsos felületet (körben).

Az élesztő a cukrot erjeszti → szén-dioxid (CO₂) keletkezik → a poloska a gázforrás felé indul → belemegy a ragacsba.

6–10 órán át termel CO₂-t (éjszakára ideális).

Törölt nick Creative Commons License 2026.02.18 0 0 1662

Helló! Látom felpezsdült itt az élet. Ismerős megcsinálta kinjában a ágy láb csapdát,azt mondja részben müködött. Itt a recept ha valaki akar vele szorakozni.

Ágy láb csapda / “interceptor” csésze

Mit csinál?

Ez egy olyan csésze vagy perem, amit az ágy lábai alá teszel:

A poloska felmászik, de nem tud kijutni a perem miatt.

Nagyon hatékony a terjedés megelőzésére.

Házilag is készíthető:

Vegyél egy műanyag csészét vagy tálat.

A belső falát kend be síkos anyaggal (pl. vazelin), hogy ne tudjanak felmászni.

Tedd az ágy lábai alá.

Biztonságosabb megoldások

✔ Vákuumozás – ürítsd ki a repedéseket és varrásokat. ✔ Forró gőz – 100 °C körül hatékonyan irtja a poloskát. ✔ Professzionális csapdák, riasztók – kifejezetten ágyi poloska ellen.

De ez nem helyetesítí az Ágyi Poloska irtást azért azt ne feledjük.

Törölt nick Creative Commons License 2026.02.18 0 0 1661

Ebben is van igazság. 

Előzmény: Törölt nick (1660)
Törölt nick Creative Commons License 2026.02.18 0 0 1660

Sziasztok. A kérdés csak az hogy hány darabból fogta meg ezt a pár darabot a víz csapda? Minden a matekon múlik.

Előzmény: Törölt nick (1659)
Törölt nick Creative Commons License 2026.02.18 0 0 1659

Vannak erröl fórum oldalakon beszámolók,hogy müködik. Bele vannak dögölve a vízbe. 

Előzmény: Törölt nick (1658)
Törölt nick Creative Commons License 2026.02.18 0 0 1658

Poloskamentes ágynál még müködhetne. Szerintem ez csak kétségbeesett ember próbálja ki. 

Előzmény: Törölt nick (1656)
Törölt nick Creative Commons License 2026.02.18 0 0 1657

Sok helyen megjelenik ez az ötlet. Bizonyos föltételek mellett müködhet. Ha nincs eleve az ágyban egy darab rovar sem. Ami elég ritka mert az ágy a fészkük. 

Előzmény: Törölt nick (1656)
Törölt nick Creative Commons License 2026.02.18 0 0 1656

Sok helyen olvastam,védekezésképpen ameddig kiér a poloska irtó,az ágyak lábait bele lehet állitani egy tálba,amiben víz van. Állitólag igy nem tudnak fölmászni az ágy felületére. Itt irtátok hogy nem müxik ez.

Törölt nick Creative Commons License 2026.02.18 0 0 1655

Így igaz! Én még erőssen toxikus mérgekkel is dolgoztam amit a nyolcvanas években kivontak a forgalomból. Ha nem jól védekeztünk abból bajok adodtak. Volt kollegámnak nem sok foga maradt,mert úgymond lazán vette a gázálarc használatát. Sajnos a fogai elszineződtek,majd elkezdtek kihullani.

Előzmény: Zoonboggie (1654)
Zoonboggie Creative Commons License 2026.02.18 0 0 1654

Régen egy szakmát tanultak három évig. Ma felgyorsult minden,a sok OKJ-s tanfolyam megette a szakembereket,vagyis 99%-át. 3 hónap alatt gyorsan elvégzik a tanfolyamot,azt lehet dolgozni. Ez mind a munka minőségére megy.

Előzmény: Törölt nick (1653)
Törölt nick Creative Commons License 2026.02.18 0 0 1653

Sajnos idővel kikopnak a jó hozzáértő szakemberek. Legyen szó,víz,gáz,vagy bármilyen szerelőről. Nekem is a lakásfelújitásom alkalmával,nem volt egyszerű jó melósokat találni.

Zoonboggie Creative Commons License 2026.02.18 0 0 1652

Sajnos minden szakmára jellemző ez. Vagy már a jó szakemberek külföldön vannak. Akik pedig itthon maradtak kóklerek. Tisztelet a kivételnek.

Előzmény: Törölt nick (1651)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!