Ki legyen a balliberális ellenzék miniszterelnök-jelöltje 2014-ben?Bajnai? Mesterházy? Gyurcsány? Egy új név, pl. Simor, Schiffer, Botka? El kéne dönteni, hiszen másfél év van a választásokig. Fel kell építeni a médiában és hatékony kampányt kell csinálni akár új, akár régi jelölt lesz.
Ezek nem vádak, hanem tények, amik a vádlott kormányzati munkára való alkalmatlanságát bizonyítják. Tény, hogy szűkítették az alkotmánybíróság hatáskörét, tény, hogy megnehezítették az általános választójog gyakorlását, tény, hogy fontos hivatalok veszítik el e tekintélyüket és a hatékonyságuk egy részét az oda kinevezett vezetők miatt, tény a sok lex haver...
Asszem, a második részt félreértetted. Nem az a gondom, hogy Orbán a miniszterelnök, elég régóta lehetett számítani rá. (Az persze baj, hogy ennyire rossz miniszterelnök.) Hanem az, hogy ha meghallgatsz egy híradót, ahol három hírben is van szó róla, akkor mind a háromban végigmondják a teljes szócsoportot, lehetőleg hiánytalanul. Hogy ha a hallgató a két perce elhangzott előző hír óta elfelejtette volna, ki Magyarország miniszterelnöke, akkor az eszébe idézzék.
A többieknél nem mondták el ennyiszer. Azt híradásban, hogy XY Magyarország (vagy a Magyar Köztársaság) miniszterelnöke, nem is nagyon mondták, anélkül is tudtuk. Csak annyit, hogy XY miniszterelnök, aztán már csak a nevét. Úgy emlékszem.
Na, ez pont egy egybites téma. Abból ne is igyál! Többekkel beszéltem erről a zötvenlityipálesz kormányprogramról. Persze főzőkkel. A gyöngyszem az az volt, amikor aszongya a koma, hogy ő mán eladott abbó ötszörötvenet is. Megy is a bótba oszt vesz még 50 kiló szlovák cukrot, mer abbó ugye ocsóbb a cefre.
Hol pálinka ez?
Mitől magyar?
Meddig ötven az ötven?
Persze, én, mint nem népnemzeti, azt mondom, hadd csinálják, aki hülye az meg úgyis megveszi.
Ja, meg a jövedéki az ez esetben nem vizsgálandó, lá-lá-lá, pritty-prutty.
Az a helyzet, hogy ilyen "lenyúlásgyanús" dolgokkal van tele a padlás 22 éve. Sok szerencsétlen azért szavazott a kormányra, mert azt hitte, ennek vége lesz, Hát, pofára lettek ejtve.
(nem véletlenül írtam 22 évet, nyilvánvaló, hogy mindkét oldal prominensei szanaszéjjel lopkodták az országot)
Én elég jól emlékszem a 98'-02' közötti kormányzásra, nekem nem voltak kétségeim, mikor újrázott 10'-ben a fidesz. Mivel pl bajnai keveset volt kormányon, és amúgy sem egy csóringer felkapaszkodott alak, benne még van bizalmam, de én igazából egy olyan faszinak örülnék, aki még nem volt semmilyen pártnak, sem a kisznek a tagja:)
mint szemelvenyek a mostani kormanyt illeto szokasos vadakbol, negativ elojellel atfogalmazva.
Izé..... ha vádakat negatív előjellel átfogalmaznak az szerintem dícséret.
:))
Egyébként meg mostan spec nagyon másképp van, mint az általunk megfogalmazott ideáltípus.
Ha nem így lenne, nem lennének ezek a kemény kritikák.
Engem spec önmagában a fidesz ekézése nem boldogít.
El lennék én egy normális fideszkormánnyal is.
A demokrácia az ilyen. Hol az általam kedvelt párt van hatalmon, hol meg nem. Ez nem kardinális kérdés mindaddíg, amig van valami értékazonosság.
De ma nincs semmi ilyesmi.
Ráadásul a fidesz naponta közli ellenzéki polgártársaival, hogy őket ellenségnek tekinti, a véleményüket nagy ívben szaharja le, és ahol lehet, ott megsemmisíti azokat a tereket, ahol még szólhatnak.
És nem kell hozni az internetet, mert az csak azért nincs legyalulva kormányzatilag, mert azt felismerték, hogy nem igazán tudják.
Még.
Úgyhogy barátkozz a gondolattal, hogy komoly társadalmi elégedetlenség van a fidesszel szemben.
Szeretnék valami szavatartó kormányt. Tudod, mint Bajnai: "fájni fog". Aztán annyira azért nem fájt, mint ahogy elképzeltük, még ha nem is esett jól.
Bár nekem sokszor már az is elég lenne, ha nem hallanám naponta többször a tévéből, rádióból az "Orbán Viktor Magyarország miniszterelnöke" állandó szóösszetételt. Ez egy szutyok burkolt kampány. Olyan, mint a rejtett reklám: bekúszik a fülekbe, megragad a memóriában.
Azt mindenképpen szeretném, ha visszaállítanák az általános választójogot. Meg az alkotmánybítóság hatáskörét. Meg a KE tekintélyét. Meg még egy csomó hivatalét, minisztériumét.