Keresés

Részletes keresés

Nero Bianco Creative Commons License 2012.09.14 0 0 387

"Kedves Résztvevők!

A teljes humortalanság és az esemény falán kellemetlenül elszaporodó széljobber pöcsök miatt sajnos az esemény elmarad!!! Aki akar, menjen oda majszolgatni fél 7re, Bélával kinézünk mi is.

Üdvözlettel,

Marika Finesz"

 

Hát így.

 

asta Creative Commons License 2012.09.14 0 0 386

Márhogy én?  Én épp eleget írtam... most én kértelek, hogy a  sértegetés helyett ( ami ugye az érvtelenek érve), valami érdemlegeset is tegyél az asztalra.

 

Olyan vagy, mint a kedvenced: átlátszó....

Előzmény: Törölt nick (381)
asta Creative Commons License 2012.09.14 0 0 385

Pont:O)))

 

Miért nem írtad le?

 

Kezdem élvezni, hogy eléd teszem a valóságot és mennyire kapálózól ellene...:O)

 

A politika pedig ilyen, mindig is ilyen volt és ilyen lesz. Aki belekerül viszi az ár.

 

Mindössze annyi a különbség, hogy van aki ezt tudja  viszonylag izlésesen és diszkréten csinálni és az eredményei használnak a közösségnek is.

 

Van aztán olyan, aki meg olyan átlátszó, mint az üveg. Na ilyen Orbán. Mint elefánt a porcelánboltban:O)) Viszont kitartó és erőszakos.

A szocik valahol a kettő között vannak... ott öreg, tapasztalt rókák voltak. Gyurcsány  meg mint a kétéves nyeretlen... neki is sikerült szétverni a porcelánboltot....

 

Nagyjából azt lehet mondani, hogy 1867 óta egyetlen normális, tehetséges politikusunk nem volt. Ami nálunk politika címen folyik az a legpitibb, legalantasabb haszonszerzési tevékenység, ész és előrelátás, de legfőképp minden önmérséklet nélkül.

 

Politikát csinálni művészet... nekünk meg még mesteremberekre sem telt.

 

Dávid Ibolya sem  bárányka, de elég jól  indult... jobb körülmények között akár ki is nőhette volna magát, ha nem gabalyodik a hínárba.

Előzmény: Törölt nick (383)
asta Creative Commons License 2012.09.13 0 0 380

Ja! Tudom, várjuk ki .... :O))))))))))))))) Mert most nem tudsz mit mondani.....

Előzmény: Törölt nick (367)
asta Creative Commons License 2012.09.13 0 0 379

Így este, lefekvés előtt én is tudok szórakozni kicsit .... egyébként  jobban szeretem, ha valakinek érvei is vannak a nagyon kényszeredett, lekicsinylő jelzőkön kívül.... ez kicsit mindig lelomboz, megyek is  aludni... már kezd unalmassá válni és ásítozom:O))

Jajj, bocsi !

Előzmény: Törölt nick (377)
asta Creative Commons License 2012.09.13 0 0 378

Gonoszfidesznek éppen elég volt a 4 év, hogy kinyírja a pártot, amely a riválisa volt.... hasonlóan járt a nemzet bohóca is... akit melleleg nagyon sajnáltam, mert legalább tényleg kabarét csinált a parlamentből és lehetett rajta röhögni ( megjegyzem ilyen értelemben Schmitt se volt kutya!...) csak nem tudta kivel van dolga:O)))

 

 

Használták, és eldobták, mint egy használt papírzsbkendőt, ő meg csak hápogott és ment bele a csapdába, amit állítottak neki...

 

Szórkoztató a politika, ha úgy látod, ahogy van:O)))

Előzmény: Törölt nick (368)
asta Creative Commons License 2012.09.13 0 0 376

Örülök, hogy ilyen jól szórakozol és ezt  én nyújthatom neked. Külön megtiszteltetés!:O)))))))))))

Előzmény: Törölt nick (371)
asta Creative Commons License 2012.09.13 0 0 375

Hogy kik és  hogyan siklatták ki csak sejteni lehet....pedig lett volna mit fognia....

 

Én most olyan eseteket soroltam, ahol ezeket a "maffiózokat" felmentették. Ma. Ez is pont.

 

Nem én deklaráltam ártatlannak őket, hanem a bíróság... Hagyó tárgyalása most folyik. Nézz utána....

 

Budai halottlátó Gyula pedig sorra bukja be a vádjait....pedig komoly háttere van... még Gyurcsányt sem sikerült megvádolni se.... ezek tények.

 

Hát persze!... tudom, hogy téged a tények nemigen szoktak zavarni:O))

Előzmény: Törölt nick (370)
kesmarki 1 Creative Commons License 2012.09.13 0 0 374

Már nem esznek, elzavarták őket mondták a tévében. :)

asta Creative Commons License 2012.09.13 0 0 372

Mi van fejreállítva?

 

Dávid Ibolyát megvádolták egy olyan bűncslekménnyel, amit nem követett el. Pont. 4 év után felmentették bűncslekmény hiányában. Pont.

 

Közben pedig folyt a lejárató kampány ezerrel. Ez is pont.... olvasgass csak szépen vissza csak itt az Indexen, miket írtak róla.

 

Ez egy jól bevált taktika és ma már nagyon jól ismeri és felismeri  mindenki, akinek van szeme és nincs rajta  narancsos szempápa.:O))

 

Csodáltam volna, ha beláttad volna:O)))

 

Mégis mit gondolsz? A plitika nem szűzfehér leánykák zsúrja....azt csak te képzeled:O)))

Előzmény: Törölt nick (368)
asta Creative Commons License 2012.09.13 0 0 369

Kellert kisiklatták.... nem emlékszel véletlenül, csak véletlenül, ki is volt a főügyész akkoriban? :O))))))))))

 

 

Előzmény: Törölt nick (366)
asta Creative Commons License 2012.09.13 0 0 365

Kreatív tényleg és találó....cáfold, ha tudod:O))

Előzmény: Törölt nick (363)
asta Creative Commons License 2012.09.13 0 0 364

Kár.

 

Ugyanis ez a politikai játszma egyik eleme volt. Dávid Ibolya pártja nem akart besimulni Orbán alá.... és ennek ő maga volt az akadálya. Nem hagyta bedarálni magát. Ő lehetett volna az a jobboldali párt, amely elvehette volna a Fidesz elől a racionálisabban gondolkodó, mérsékeltebb szavazókat. Még az is lehet, hogy ő  lehetett volna az a párt, akire most szavazni tudnék...és sokan mások is. El kellett tenni az útból.

 

A szocikra rá kellett sütni a lopós bélyeget.. kilőtték Molnárt,( remélem jól emlékszem a nevére...esélyes szoci polgi volt) közvetlenül a választások előtt, akit szintén mostanában mentettek fel bűncselekmény hiányában, viszont kiválóan lehetett tematizálni...  Még Hagyót is felmentettek jónéhány vád alól, ami még engem is meglepett... az még folyik, kiváncsi leszek, mi lesz a vége....

 

A celebek viszont engem nem érdekelnek kicsit sem. Az nem politikai ügy.

Előzmény: Törölt nick (362)
asta Creative Commons License 2012.09.13 0 0 361

Önmagában nem is az.... ez is csak egy kis szilánk a demokrácia tömbből, vagy egy szegecske a koporsóba.... Sok lepattintott szilánk, időnként nagyok, is azt ereményezik, hgy a sziklatömb egyszer teljesen elfogy.....

Előzmény: Törölt nick (358)
asta Creative Commons License 2012.09.13 0 0 360

Ez találó megfogalmazás! Az eddigi legjobb, amit hallottam.... lophatom?:O)))

Előzmény: Lois Chasse (357)
asta Creative Commons License 2012.09.13 0 0 359

Hogy őszinte legyek, nemigen szoktam visszaolvasni..... nem veszem véresen komolyan magam:O)))

 

Írom, ami akkor eszembe jut a témáról.

 

Megjegyzem azt is leírtam, hogy a régi dolgokon legfeljebb elemző szinten szoktam rágódni, mert a folyamatok érdekelnek, a háttérben zajló folyamatok és a mozgató rugók.

Sőt azt is mondtam már sokszor, hogy nem gyűlölöm Gyurcsányt se ... egy szuper jól sikerült karaktergyilkosság áldozatának tartom. Tömjén Zsóti a karaktergyilkosságért felelős mnálnok helyettes  profi munkát végzett a témában. Ennyi.

 

Neked nem tűnt fel, hogy sorra mentik fel a bíróságok a választások előtt megvádolt politikusokat? Nézd csak meg pl. a legutóbbit, Dávid Ibolyát...... őt is megkaraktergyilkolták... lehazaárulózták, megrágalmazták és  4 azaz négy év kellett ahhoz, hogy a bíróság  teljes igazságot szolgáltatott neki és megállapította, hogy már a vád maga jogalap nélküli volt. Kicsit sem gondolkodtat el?

 

Engem  igen.

Előzmény: Törölt nick (354)
Lois Chasse Creative Commons License 2012.09.13 0 0 357

Igen, az általános választójogot felváltja az általános regisztrációs jog.

Előzmény: Törölt nick (353)
Nero Bianco Creative Commons License 2012.09.13 0 0 352

Vagy 100-szor cáfolták már ezt a Bácsis hülyeséget.

 

A láncszavazásra meg még csak haloványan utaló tényt sem tudott hozni senki.

 

A magyar választásokon eleddig nem nagyon volt jellemző, hogy a pártok tudatosan és jelentős mértékben választási csalásokat követtek volna el, vagy hogy a magyar választópolgárok jelentős része közreműködött volna választási csalásban.

 

De ezek megakadályozására számtalan más, az előzetes regisztrációnál sokkal hatékonyabb, és kimondottan csak a csalók baszkurálására irányuló módszer létezik.

 

5-10 000 ember miatt fölösleges 6-8 milliót basztatni, és kihajigálni 3 milliárdot az ablakon.

 

Előzmény: besenő (349)
besenő Creative Commons License 2012.09.13 0 0 351

Szabóné Müller Timea elmondta, hogy Bácsics tavaly egy szabálytalanul összehívott helyi ülésen jutott hozzá ehhez a tisztséghez, így nem jogosult a funkció betöltésére. Ezt állapította meg a párt megyei és az országos etikai bizottsága is.

Nem felelnek meg a valóságnak Bácsics Gyula azon állításai sem, miszerint Pest megye 6. számú választókörzetében a 2002-es választások során a szocialisták manipuláltak volna a szavazó cédulákkal és így csalással jutottak plusz szavazatokhoz. Szabóné Müller Timea elmondta, hogy valótlan állításai miatt etikai eljárás indul a párton belül Bácsics ellen. A megyei bizottság azt kívánja kivizsgálni, hogy az érintett vétett-e a párt alapszabálya ellen, amely egyebek között kimondja: választási időszakban nem lehet a párt hírnevének ártó kijelentéseket tenni.

Előzmény: Lois Chasse (350)
Lois Chasse Creative Commons License 2012.09.13 0 0 350

A választókerület MSZP-s országgyűlési képviselője, Németh Imre szerint Bácsics "2002-ben még a jobboldalt erősítette, így választási eljárási tapasztalatokat is csak ott szerezhetett". A Demokrata című lap 2003-ban megszólaltatta Bácsicsot, aki Farkas Flóriánnak, a Fidesz képviselőjének kampányolt. Németh közleménye szerint "Bácsics Gyula a Pest megye 6. sz. választókörzetében az MSZP színeiben semmiféle tisztséget nem viselt és ma sem visel". 

Előzmény: besenő (349)
besenő Creative Commons License 2012.09.13 0 0 349

A láncszavazás az sokkal inkább urban legend, semmint gyakorlat.

 

"Bácsics Gyula (Pest megye 6. vk.) a helyi választási bizottság MSZP-s alelnöke kifejtette: az úgynevezett „láncszavazásra” 2002-t megelőzően is volt példa, de igazán az előző országgyűlési választásokon terjedt el, amikor is Ron Werber, a szocialisták izraeli kapmánytanácsadója magyarázta el, hogyan lehet ezt úgy kivitelezni, hogy ne legyen feltűnő.
A láncszavazásos csalás lényege, hogy a láncban az első szavazó bemegy a szavazókörbe, felveszi a lepecsételt szavazólapot, majd a fülkében elrakja, és csak egy üres borítékot dob az urnába. A lepecsételt üres szavazólapot pedig elviszi magával az MSZP által berendezett központba, ahol beikszelik rajta a szocialista pártot, illetve jelöltjét. A következő lefizetett szavazó ezt a már kitöltött szavazólapot viszi magával a szavazókörbe, ezt teszi be a borítékba, amit az urnába dob, majd a kapott lepecsételt üres szavazólapot megint csak kicsempészi. – A szavazópolgár „addig nem kapta meg a pénzét, amíg az üres cédulát nem hozta vissza” – mondta el Bácsics."

Előzmény: Nero Bianco (347)
Nero Bianco Creative Commons License 2012.09.13 0 0 347

A láncszavazás az sokkal inkább urban legend, semmint gyakorlat.

Igazándiból még soha senki sem állította, hogy márpedig itt és itt ekkor és ekkor szerinte gyanűsan láncszavaztak az emberek.

 

Maga a "láncszavazás" módszertana is a 2002-es választási vereségbe belenyugodni nem tudó fideszszimpatizánsok elképzelései alapján alakult ki.

Anno, amikor a legenda a láncszavazásról megjelent, még nem így nézett ki, de aztán a fidesz csalódott hívei szépen megfaragták a módszert olyanra, amit ma ismerünk.

 

Persze ennél sokkal hülyébb elméletekkel is előálltak, de azok jórésze aztán feledésbe merült.

 

Előzmény: Lois Chasse (344)
besenő Creative Commons License 2012.09.13 0 0 346

akkor ő az én cetlimet dobja be, pedig ő is kap egyet, amikor bemegy


Valószínű azt kiviszi.

Szavazókör zárásánál minden alkalommal volt "hiányzó" szavazólap. Azaz: a szavazáson megjelentek/szavazólap átvételét igazoló aláírások számánál kevesebb szavazólap volt az urnában.

Előzmény: Lois Chasse (339)
PoliBili Creative Commons License 2012.09.13 0 0 345

Ezek csupán pénzért árulták a cédulát, szartak arra kire x-elnek csak fizessen.

Előzmény: Lois Chasse (344)
Lois Chasse Creative Commons License 2012.09.13 0 0 344

Vagyis annyira nem bíznak meg egymásban a konspirálók, hogy megbeszélik, hogy ki kire szavaz és el is higgyék egymásnak, hogy tényleg oda húzta az x-et a másik? De egy ilyen csalásba meg belemennek és együttműködnek? Aki x-elget, az miből gondolja, hogy aki bevitte, az be is dobta, motozást tartanak utána?

Előzmény: PoliBili (342)
Borosnya Creative Commons License 2012.09.13 0 0 343

Eszem ágában sincs a távoli rokonaim életébe beleszólni.

Előzmény: Törölt nick (338)
PoliBili Creative Commons License 2012.09.13 0 0 342

Az X-et az húzza be aki fizet az üres céduláért.A következő beviszi a beikszeltet és kihoz egy üreset amit szintén kint X-elnek be és oda húzzák ahova ők akarják.

Előzmény: Lois Chasse (339)
Borosnya Creative Commons License 2012.09.13 0 0 341

Semmire.

Előzmény: Lois Chasse (339)
Lois Chasse Creative Commons License 2012.09.13 0 0 340

"Nem más országé:-)))"

 

Hát, ha Szlovákiában megkapják a szép címeres regisztrálni hívó borítékot, akkor lehet, hogy tényleg csak a magyar marad nekik. Mindenesetre ha ott regisztrálnak, akkor mégiscsak több esélye lesz a helyi hatóságoknak, hogy pontosítsák az adatbázisukat a magyar állampogárságot szerzőkról.

Előzmény: Törölt nick (338)
Lois Chasse Creative Commons License 2012.09.13 0 0 339

Én még nem voltam szavazatszámláló biztos, de nem értem. Ha kiviszem a cetlit és odaadom a következőnek, akkor ő az én cetlimet dobja be, pedig ő is kap egyet, amikor bemegy, kettőt meg nem lehet bedobni, akkor mire jó az egész?

Előzmény: Borosnya (333)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!