Keresés

Részletes keresés

TomDantes4 Creative Commons License 2012.08.23 0 0 107

Na akkor. Forrás? Bizonyíték?

Bonfini amúgy mi a fenét írt volna az addig nem túl ismert Dózsáról, akit egyébként Székelynek és Szittyának neveztek. Értem én hogy neked ez mindegy, de másoknak nem.

A szkítók márpedig megszűntek létezni. Ha szerinted nem, mutass egyet.  Én egyetlen élő szkítát se ismerek.

Előzmény: Törölt nick (101)
Zoxo Whitney Creative Commons License 2012.08.23 0 0 104
Előzmény: Törölt nick (103)
Zoxo Whitney Creative Commons License 2012.08.23 0 0 102

http://hu.wikipedia.org/wiki/Dózsa_György

Dózsa 1470 körül született, Bonfini 1485 körül távozott Magyarországról és 1502-1503 körül meghalt Ulászló 1514-ben tüntette ki Dózsát..

Mikor írt Bonfini Dózsáról?

Hol lehet elolvasni?

Előzmény: Törölt nick (101)
Csak Számoló Nyikk Creative Commons License 2012.08.22 0 0 100

Hogyne lenne. Verne Gyula is írt a holdutazásról.

Előzmény: TomDantes4 (99)
TomDantes4 Creative Commons License 2012.08.22 0 0 99

Nekem attól válik komolytalanná, hogy szegény Bonfini a halála után történt eseményekről is írt. Azért az nem semmi.

Nincs még egy ilyen író, aki erre képes lenne.

Előzmény: HierroF1 (85)
TomDantes4 Creative Commons License 2012.08.22 0 0 98

Megismétlem. A szkíta nép megszűnt létezni Jézus születése előtt. Mi nem világos?

Az apokrif iratok meg...nem lehet tényként kezelni. Bonfini Szittya Györgyként...na mutasd már hol emlegeti így. Főleg hogy meghalt 12 évvel Dózsa parasztháborúja előtt.

Ja de tudom. Ez nem akadály. A szkíták keresztények voltak Jézus előtt, Bonfini meg írt Dózsáról , a Dózsa féle harc előtt? Hát persze...

A Napóleoni háborúkban hol volt ilyen szkítázás?

Hát igen alternatíva az van...olyan, miszerint Bonfini egy 12 évvel a halála után történt eseményről írt...ez igazán alternatív dolog

Előzmény: Törölt nick (80)
Csak Számoló Nyikk Creative Commons License 2012.08.22 0 0 94

"ne is mondd, úgy félek :D"

Szvsz neked nincs félnivalód, a te neved mellé apiros pontok gyűlnek. Ha 0rbán nagy lesz, biztos meghálálja!

Előzmény: Törölt nick (93)
Csak Számoló Nyikk Creative Commons License 2012.08.22 0 0 92

"álmodozni lehet. orbánozni is lehet"

Még igen, de gyűlnek a fekete pontok a Kubatov-listában.

Előzmény: Törölt nick (91)
Csak Számoló Nyikk Creative Commons License 2012.08.22 0 0 90

Éppen azért. Semmiféle hozzáértés nem zavarja a tisztánlátását.

(Rózsika meg már beindult közben.)

Előzmény: Törölt nick (89)
Csak Számoló Nyikk Creative Commons License 2012.08.22 0 0 88

Ahogy én 0rbánt ismerem, ez sem várat sokáig magára (Lezsák-féle Elkúrultáj, stb.).

Előzmény: Törölt nick (87)
Csak Számoló Nyikk Creative Commons License 2012.08.22 0 0 86

Ha az ember leveszi a Habsburg-szovjet-globalista szemüveget, mindjárt tisztábban látja, hogy a Szentföldnek mekkora szüksége van ma is a (Ft. Semjén Fv.-szerű) keresztes lovagokra.

Előzmény: HierroF1 (85)
HierroF1 Creative Commons License 2012.08.22 0 0 85

Ha az ember leveszi a Habsburg-szovjet-globalista szemüveget

Valahogy nekem az ilyenektől válik komolytalanná az egész.

HierroF1 Creative Commons License 2012.08.22 0 0 84

Sőt még a napóleoni háborúban is a szkíta ősökkel lelkesítették a katonákat... Tehát számtalan utalás van rá, hogy a magyarok a szittyákkal rokonnak érzik magukat.

A románok meg a dákok és a rómaiak leszármazottainak érzik magukat.

Zoxo Whitney Creative Commons License 2012.08.22 0 0 83

"Sőt még a napóleoni háborúban is a szkíta ősökkel lelkesítették a katonákat..."

Nemesi felkelők győri futásánál?

Zoxo Whitney Creative Commons License 2012.08.22 0 0 82

Persze, aki utánanéz, az tudja, hogy Bonfini még Mátyás halála előtt hazautazott, és valamikor 1502-1503 körül meghalt.

Ebből az következik, hogy Dózsa Györggyel nem nagyon foglalkozhatott...

én12 Creative Commons License 2012.08.21 0 0 77

De nem erre írtam hogy butaság, hanem arra, hogy azt írtad, minden ország himnuszát megilleti a tisztelet. Lószart. A lator, rabló országok himnuszát végig kell fütyülni.

Bunkó vagy, fiam, nagy bunkó! Mint ahogy bunkó minden himnuszfüttyős.

Előzmény: podhorsky (73)
Daan Vogelaar Creative Commons License 2012.08.21 0 0 76

"A foci már rég nem csak erről szól. Minden csapat kiépít magának egy imázst, hogy jobban köthesse magához a szurkolókat. Ha nem lenne imázs, mi a fenéért rajonganának egy csapatért? Szépen megnéznék a meccset, megbeszéélnék hogy melyik csapat mikor volt jó, mikor hibázott, aztán szépen hazamennének."

Számomra pedig még mindig ezt jelenti a foci...

De nem erre írtam hogy butaság, hanem arra, hogy azt írtad, minden ország himnuszát megilleti a tisztelet. Lószart. A lator, rabló országok himnuszát végig kell fütyülni.

Azokat az országokat is emberek lakják, akiknek egy baromi nagy része nem tehet közvetlenül arról, hogy vezetőik mit művelnek - pláne mit műveltek a múltban. Ezért is taszított mindig pl. a franciák útálata Trianon miatt.

Ismerek kiváló amerikaiakat, akik okádni tudnak kormányaik háborús politikájától. De borzasztóan bántaná, sértené őket, ha meggyaláznák himnuszukat. És ezt maximálisan meg tudom érteni. Ez így egyszerűen nem fair, nem a pályára való.

HierroF1 Creative Commons License 2012.08.21 0 0 75

Kifütyülendő pl. az orosz himnusz, amelynek dallama egyezik a régi szovjettel?

Kifütyülendő a német himnusz a holocaustért és a második világháborús terjeszkedésért?

Kifütyülendő az amerikai himnusz Hirosimáért és Nagaszakiért?

HierroF1 Creative Commons License 2012.08.21 0 0 74

És van valami független nemzetközi minősítő zsűri, amely megállapítja, hogy kinek kifütyülendő a himnusza?

podhorsky Creative Commons License 2012.08.21 0 0 73

A foci már rég nem csak erről szól. Minden csapat kiépít magának egy imázst, hogy jobban köthesse magához a szurkolókat. Ha nem lenne imázs, mi a fenéért rajonganának egy csapatért? Szépen megnéznék a meccset, megbeszéélnék hogy melyik csapat mikor volt jó, mikor hibázott, aztán szépen hazamennének.

Előzmény: Daan Vogelaar (71)
TomDantes4 Creative Commons License 2012.08.21 0 0 72

Milyen az a szíktakeresztény? Ugyanis, a szkíták nem voltak keresztények, mitöbb a szkíta nép megszűnt létezni Jézus születése előtt. Tehát milyenek a szíkta keresztények?

Miért van a református idézőjelben?

A kazettás menyezetek, a reneszánsz egyik jellemző díszítő elemei, mi van velük?

Ja, és igen. Gyűjtögettünk. Ugyanis, elősször minden ember gyűjtögető életmódot folytatott. Tudod, ős-emberek. A gyűjtögetésből, vadászatból, halászatból lesz földművelés, és állattenyésztés.

Ezt ötödik osztályban tanítják.

Előzmény: Törölt nick (29)
Daan Vogelaar Creative Commons License 2012.08.21 0 0 71

"Butaság."

Feltételezem, az ember azért megy ki egy focimeccsre, mert szereti a focit és drukkol a sajátjainak. Én pl. ezért. Ez a história a magyar-izraelin éppen olyan ocsmány és fölösleges volt, mint a huhogás anno az Ajax-FTC-n. 

Előzmény: podhorsky (48)
HierroF1 Creative Commons License 2012.08.21 0 0 68

Milyen zsidó hódítás?

Évszázadokon keresztül még önálló államra sem futotta nekik, nemhogy hódítani.

Előzmény: Törölt nick (66)
Glavingo Creative Commons License 2012.08.21 0 0 67

A török hódítás után is megmaradt a konstantinápolyi patriárchátus. Ma is Isztambulban van a székhelye.

Előzmény: HierroF1 (64)
Glavingo Creative Commons License 2012.08.21 0 0 65

Görögországban született, onnan települt át Jeruzsálembe.

His Most Godly Beatitude, the Patriarch of the Holy City of Jerusalem and all Palestine, Syria, Arabia, beyond the Jordan River, Cana of Galilee, and Holy Zion, Theophilus III

Előzmény: HierroF1 (64)
HierroF1 Creative Commons License 2012.08.21 0 0 64

Mitől lenne a jeruzsálemi pátriárka zsidó? Max. akkor, ha zsidóból lett keresztények leszármazottja.

A kereszténységnek ugyanis a késő ókorban és a korai középkorban öt pátriárka volt a meghatározó vezetője: jeruzsálemi, antiochiai, alexandriai, konstantinápolyi és a római, másnéven  a pápa.

Csak aztán az arab terjeszkedés az első három alól kihúzta a talajt. A másik kettő maradt porondon, az ő rivalizációjuk vezetett a katolikus-ortodox szakadáshoz. (Később ugyan Konstantinápoly a török hódítás áldozata lett, a pátriárka áttette székhelyét Moszkvába).

Előzmény: Törölt nick (43)
HierroF1 Creative Commons License 2012.08.21 0 0 62

Klasszikus:

Falfirka 75 éve: "Zsidók, takarodjatok Palesztinába!"

Falfirka napjainkban: "Zsidók, takarodjatok Palesztinából!"

Előzmény: Törölt nick (60)
BDSM-szóvivő versesvili Creative Commons License 2012.08.21 0 0 59

Van aki az állam fegyverivel mészrol ártatlanokat, van akinek ez nem adatott meg. Na ők azok, akiket az államok terroristáknak hívnak. Pedig, nem csak ők azok.

Előzmény: HierroF1 (57)
BDSM-szóvivő versesvili Creative Commons License 2012.08.21 0 0 58

Ha az lenne a téma, akkor őket is sajnálnám. De  zsidók a téma folymatosan és nem véletlenül. Nekik meg az arabokkal van bajuk, hát azokról van szó.

Talán nem kéne annyira előtérbe nyomulniuk állandóan! Lehet, akkor mindenkinek kevesebb lenne a baja velük?

Előzmény: HierroF1 (55)
HierroF1 Creative Commons License 2012.08.21 0 0 57

Habár, valaki az 1972 müncheni eseményeket is képes elfelejteni, ha izraeli-palesztin viszonyról van szó...

Előzmény: HierroF1 (56)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!