Keresés

Részletes keresés

Patrol56 Creative Commons License 2013.02.05 0 0 674

..."De nem kell azt hinni, hogy minden résztvevő a luxus miatt érkezett. Egy nő össz-vissz kétezer rubelből (kevesebb mint húszezer forintból) jutott el az Urálon túli Jekatyerinburgból Siófokra. Ismerősökön keresztül keresett egy teherautósofőrt, aki éppen Moszkvába tartott, és az ő Kamazának vezetőfülkéjében jutott el – két nap és egy éjszaka alatt – a fővárosig. Onnan olcsó vonatokon, többszöri átszállással jutott el Csapig, majd Siófokig."...szólt a fáma.

Patrol56 Creative Commons License 2013.02.05 0 0 673

Kamaz platóján a finnugorizmusért !  ,-))  "arcal a vasútnak elvtársak"...ill. Siófoknak. valóban jó cikk ,több, nemzetközivé lett a világ.

Pekkarin Creative Commons License 2012.09.29 0 0 672

Ez jó ez a cikk, visítottam rajta a nevetéstől. Vona Gábor minden bizonnyal nem minden előadásra járt be a töri szakon, ha ekkor butaságokat beszél.

Előzmény: Csak Számoló Nyikk (661)
Csak Számoló Nyikk Creative Commons License 2012.09.07 0 0 670

Azért az se kicsinység, hogy Patrubányt sikerült asszimilálnunk.

Előzmény: Disznóföldelő Aggregátor (657)
Csak Számoló Nyikk Creative Commons License 2012.09.07 0 0 668

Azt is lehet.

Előzmény: Qqberci (667)
Qqberci Creative Commons License 2012.09.06 0 0 667

Majd elküldjük nekik 0rbán fehér lovát,

 

Ne legyél kicsinyes. Küldjük el Orbánt fehér lovon...

Előzmény: Csak Számoló Nyikk (663)
Csak Számoló Nyikk Creative Commons License 2012.09.06 0 0 666

Ellen-Kúrultáj?

 

http://www.nyest.hu/renhirek/megkezdodott-a-vi-finnugor-nepek-vilagkongresszusa

 

Nem véletlen!

Megkezdődött a VI. Finnugor Népek Világkongresszusa

 

Már Schmitt Pál idejében is jeleztük, hogy a köztársasági elnök nem a legjobb tanácsadókkal veszi körül magát. Most Áder Jánosról kell megállapítanunk, hogy legalábbis beszédíróit nem kellő alapossággal válogatja meg. Eláruljuk, ki sajnálhatta, hogy Schmitt helyett Áder jött el, és hogy a kongresszus első napján úgy tűnik: az észt a legnehezebb finnugor nyelv.

Csak Számoló Nyikk Creative Commons License 2012.08.29 0 0 663

"az energia- és nyersanyag-források részét ezekben az országokban!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"

 

Majd elküldjük nekik 0rbán fehér lovát, és kérünk cserébe egy kis olajat?

Előzmény: Törölt nick (662)
Csak Számoló Nyikk Creative Commons License 2012.08.29 0 0 661

http://www.nyest.hu/hirek/kurul-taj-magyar-ecsettel

 

Kurul táj magyar ecsettel

 

Huszonhárom (turáni) rokon nép, magyar küldöttség és nagyszámú érdeklődő részvételével rendezték meg idén Bugacon a harmadik magyarországi Kurultajt. De mire találhatott a pusztában a nem hun vagy türk tudatú látogató? Terepnapló.

A. G. Hunter | 2012. augusztus 28. |

   

A híradások szerint óriási sikerrel zárult a 2012. augusztus 10-12. között Kurultaj, a hun és türk tudatú népek törzsi gyűlése. Míg az előzetes nyilatkozatokból, híradásokból csak az derült ki bizonyosan, hogy a Kurultaj mint hagyományőrző rendezvény szervezése összhangban van a kormány külpolitikai stratégiájával, a rendezvényre felkészületlenül érkezett látogató sem maradhatott sokáig ideológiailag képzetlen.

 

Az egyébként (párt)politikamentesnek hirdetett tábor bejáratát szinte lehetetlen volt a Hazai Pálya Kurultaj-különszámának kézhezvétele nélkül átlépni. A tematikáját tekintve is meglehetősen változatos lapból próbáltuk meg kiolvasni, mi is az az eszmei cérna, amire a gyűlésen tapasztaltakat felfűzhetnénk, a főszervező, Bíró András Zsolt tág meghatározása azonban keveset segített bizonytalanságunkon: „A Turán kifejezéssel érzékelteti a [rendezvényt szervező] Magyar-Turán Alapítvány, hogy nem csak a magyarság Kárpát-medencei történetét kutatja, hanem a Kárpát-medencén kívüli vándorlását, etnogenezisének korai (távoli, akár ázsiai régiókba is elvezető) szakaszait és rokoni kapcsolatait is. Méghozzá nemzetközi együttműködésben a különböző országok, különösen a rokon népek tudományos intézeteivel és szakembereivel.”

 

A következő oldalon Vona Gábor, a Jobbik elnöke valamivel egyértelműbben körvonalazta nyilatkozatában a Kurultaj ideológiai hátterét.

A kormány 150 millió forintot különített el a költségvetés tervezetében a finnugor világtalálkozó megszervezésére. (…) Teszik mindezt úgy, hogy a finnugor származáselmélet máig csak egy nyelvészeti teória, nem pedig történeti tényekkel alátámasztott hagyomány. Ma már csak néhány helyen tartja magát ez a nyelvészeti elmélet, mely már megalkotásakor is hibás volt, és a legnevesebb kutatóink tiltakoztak ellene, ezért csak Habsburg hatalmi erővel tudták diadalra emelni. A mai napig is csak erőszakkal tartják életben, tehát aki felemeli szavát ellene, azt eltávolítják az oktatásból. (…) A Finnugor Világkongresszus helyett a Jobbik kormányra jutása esetén a Turáni Népek Világtalálkozóját szervezné meg. Vona Gábor, a Jobbik elnöke lapunknak elmondta: elismerik, hogy a vándorlások során a magyarok kapcsolatba kerültek finnugor népekkel, ám vér szerinti rokonság nincs közöttük. A pártelnök szerint a turáni vonalat kell erősíteni, ezzel fizetve meg az elmúlt 60 év adósságát.

 

Az interjúból többé-kevésbé világosan kiderült tehát, mi nem tartozik a turáni definíciójába, bár némileg bizonytalanok voltunk abban a tekintetben, miben is különbözne pontosan a megrendezni kívánt Turáni Népek Világtalálkozója a Kurultajtól, illetve milyen hihetetlen hatalmi erőt képviselhettek a pártelnök szerint a Habsburgok, ha még az elmúlt hatvan évben is az ő ténykedésük eredményeként képeződött az adósság a magyarság származáselméletének vitájában.

Hun van itt a szinkretizmus?

Bár a szervezők világképét is nehéz a hallottak-olvasottak alapján pontosan rekonstruálni, az árusoknak köszönhetően a Kurultaj látogatói még a szervezők Turán-definíciójánál is szélesebb ideológiai palettáról válogathattak. A minden nagyobb vásárban megtalálható kötelezők – tarsolylemez, íjászfelszerelés, Nyírő-összes – felmondásán túl a Kurultajon a látogató kirgiz népzene vagy magyar regölés hangjaira gyönyörködhetett a vásározók Kisrománia-póló, Jézuspasszport és sámánfelszerelés alkotta kavalkádjában, miközben árnyék híján köleses sörrel próbált valamelyest védekezni a hőség ellen.[...]

 

Jézuspasszport... Kész! Végem van!

Disznóföldelő Aggregátor Creative Commons License 2012.08.25 0 0 660

Létjogosultsága valóban lenne, de hát erre azt tudom mondani, hogy a Csoóri alatti MVSZ és a mostani MVSZ között pontosan annyi különbség van, mint Csoóri és Patrubány intellektuális nagysága között. A váltással pedig elkéstek, nem is lesz többet az MVSZ más, mint egy kicsiny radjobber szervezet, amiből tizenkettő egy tucat.

Előzmény: HierroF1 (658)
Potyli Creative Commons License 2012.08.25 0 0 659

Az meg nem is olyan nagy gond, annal rosszabb,hogy ezeket a marhasagokat eleg sokan el is hiszik.

Előzmény: HierroF1 (658)
HierroF1 Creative Commons License 2012.08.25 0 0 658

Elszomorító, hova jutottak, pedig az eredeti célja alapján lenne létjogosultsága.

Előzmény: Disznóföldelő Aggregátor (657)
Disznóföldelő Aggregátor Creative Commons License 2012.08.25 0 0 657

Ha jól sejtem, Patrubány alatt lett az MVSZ az "alternatív" történelem egyik fellegvára, egyúttal azonban marginalizálva az egész szervezetet.

Előzmény: HierroF1 (656)
HierroF1 Creative Commons License 2012.08.25 0 0 656

Mintha Csoóri Sándor alatt még nem itt tartottak volna...

Előzmény: Csak Számoló Nyikk (654)
evil linguist Creative Commons License 2012.08.24 0 0 655

Ezek sem bolondulnak már meg :)

Előzmény: Csak Számoló Nyikk (654)
Csak Számoló Nyikk Creative Commons License 2012.08.24 0 0 654

http://nepszava.com/2012/08/magyarorszag/csak-ausztraliaban-nem-vagyunk-oshonosak.html

 

Csak Ausztráliában nem vagyunk őshonosak 2012. augusztus 24. péntek 14:51 | AN Forrás: AN

 

  Pécs – Nincs olyan földrész, ahol a magyarság ne lett volna államalapító, kivéve Ausztráliát, derül ki többek között a Magyarok VIII. Világkongresszusa által most elfogadott dokumentumban, amit a zárókonferencia résztvevői egyetlen ellenszavazattal fogadtak el. A magyarok az őskor legjelentősebb civilizációját hozták létre Mezopotámiától a Nílusig, ezért a zsidóknak ajánlatos asszimilálódniuk; a cigánykérdést pedig sürgősen meg kell oldani – írják. Az állam 1945 óta nemzetáruló, de pénzt azért adjon. És különben is királyság vagyunk. .

 

A dokumentum szerint a magyarság „az a rejtélyes módon megmaradt nép, amely őrzi egy, a görög-római civilizáció előtti, jelentős civilizáció nyelvét, kisebb mértékben kultúráját és még kisebb mértékben – a szerves műveltség, a mitológia, az archaikus népmese által – a hitvilágát. A magyar nép ősnép”, folytatódik a definíció, „amelynek jelenleg elismert történelme ugyan csupán az utolsó ezerszáz esztendőre tekint vissza, ám amelynek műveltségteremtő és államalapító ereje bizonyítottan kimutatható öt földrészen: Európában, Ázsiában, Afrikában, Észak- és Dél-Amerikában.”  

 

„Miután a magyar nép európai ősiségét kétségbevonhatatlanul bizonyították a legfejlettebb tudományos módszerek, és miután békés, mindenkor alkotó (teremtő) életvitelének valamint ősi nyelvének nyomai megőrződtek a Kárpát-medencétől a Sárga-tengerig, Mezopotámiától a Nílus partjáig, nem kétséges, hogy a nemzetközi tudományos és a politikai közösségnek előbb-utóbb el kell ismernie a magyarokat ’mint a bronz- és vaskori Európa egyik legeredetibb és legjelentősebb civilizációjának megalapítóit’”, idéz a szöveg bizonyos Mario Alieninek a 2008-ban tartott Magyarok Világkongresszusához intézett üzenetéből. .

 

Az írás megemlékezik a magyar nyelv és a pentaton dallamvilág egyedülállóságáról, majd leszögezi a következőket: „A szkíták hitvilágában gyökerező egyistenhit egy szakrális királyság hitvilága. A világi és a szakrális hierarchia szükségszerűen egybeesett. A szakrális király táltoskirály volt. (…) A magyar nép büszkén őrzi a szkíta-hun-avar-magyar ősiség legfényesebb alakjának, Atillának emlékét.” .

 

„A Szent Korona országa az első és mindmáig az egyetlen olyan állam, amely a legmesszemenőbben épít az Isten arcmására teremtett, minden egyes embert megillető emberi méltóságra. A Szent Korona országa történelmileg egyedülálló biztosítékát nyújtja az élet teljességének és szentségének, az emberi méltóságnak, az osztott, ellenőrzött, mellérendelő hatalomgyakorlásnak, a nyelvi sokféleségnek és nyelvközösségi önrendelkezésnek”, áll a dokumentumban, amely minderre tekintettel – nem különösebben meglepő módon – „nem ismeri el a trianoni és párizsi diktátumok általi jogtipró szétdarabolását.” .

 

A kiáltvány „napjaink nemzetpolitikai kihívásai miatt” kiemelten foglalkozik a zsidókkal és a cigányokkal, előbbieket „világhatalmi tényezőnek” minősítve: „Fejér Lajos és Tábor Béla ajánlásának megfelelően a magyar zsidóságnak úgy kell megtartania kettős identitását, hogy erősítse az országhoz való kötődését, zsidó magyarrá válását”, hangzik az asszimilációra való felszólítás; ami a romákat illeti, „az ország fenntartásához való hozzájárulásuk jelentős növelése a magyar nemzet megmaradásának egyik halasztást nem tűrő, megoldást sürgető sorskérdése” a dokumentum megfogalmazói szerint. .

 

A Magyarok Világszövetsége a Fideszhez hasonlóan úgy véli, a történelemben a második világháború után lyuk keletkezett: „Mivel az államhatalom a második világháború után a nemzet védelmezőjéből valójában a nemzet árulójává vált, továbbá mivel a globalizációs és uniós erőtérben a magyar államhatalom napjainkban is nemzetközi (államközi) egyezmények alávetettségében működik, elengedhetetlen az erőhatalmi szétdaraboltságban élő magyarság egyetemes képviseleti jogot és legitimitást bíró nemzeti szervezetének hatalmi rendszeren és vetélkedésen kívüli, államilag támogatott működtetése. A két világháború közötti magyar állam erre a célra hozta létre 1929-ben a MAGYAROK VILÁGKONGRESSZUSÁT, ennek 1938-as második tanácskozása pedig állandó ügyvivő testületeként a MAGYAROK VILÁGSZÖVETSÉGÉT.” E két szervet az 1945 után nemzetárulóvá vált állam – ezek szerint – anyagilag továbbra is fenntartani köteles. .

 

Az eszmefuttatás szerint „a történeti alkotmánnyal összeegyeztethetetlen szerződések érvénytelenek”, következésképp nem csak a trianoni és a párizsi béke semmis, de „az ENSZ közgyűlése által 1977-ben elfogadott, a népek önrendelkezési jogát kimondó Polgári és Politikai Jogok Nemzetközi Egyezségokmánya” is. Semmisnek minősítik a szerzők ezen kívül a Benes-dekrétumokat, újratárgyalandónak pedig az ország uniós és NATO-tagságát. . „A magyar nemzet új meghatározásának középpontjában a nemzet által belülről megélten és kívülről elismerten megteremtett értékek állnak”, hangoztatja a zárszó. „(…) Ezt az államot eleink a Szent Korona-tanra alapozták, és a Szent Korona országának nevezzük (…) A jogfolytonosság helyreállításának pillanatában az ország államformája alapjogilag/de jure apostoli királyság, amelyről bármikor népszavazás tartható.” .

 

 

A kiadmányt hitelesítette Patrubány Miklós István Ádám, a Magyarok Világszövetségének elnöke.

Borosnya Creative Commons License 2012.08.22 0 0 653
Előzmény: Csak Számoló Nyikk (647)
Qqberci Creative Commons License 2012.08.21 0 0 652

Barguzin...

Előzmény: HierroF1 (648)
Csak Számoló Nyikk Creative Commons License 2012.08.21 0 0 651

Egy kis pilisi szívcsokrával bolondítva. De ez nem zavarja őket.

Előzmény: HierroF1 (650)
HierroF1 Creative Commons License 2012.08.21 0 0 650

SzélsőRadikáljobbosainknak jó kis kognitív disszonanciát tud okozni, amikor összeütközésbe kerül a turulos-hun-szittya-avar-turáni és a szentkoronás-szentjobbos-regnummarianumos turbómagyarság.

Előzmény: Törölt nick (649)
HierroF1 Creative Commons License 2012.08.21 0 0 648

István nem is Magyarországon született.

 

Én még leragadtam Esztergomnál, mi a legújabb verzió?

Előzmény: Csak Számoló Nyikk (647)
Csak Számoló Nyikk Creative Commons License 2012.08.21 0 0 647

http://www.origo.hu/itthon/20120821-interju-egy-taltossal-augusztus-20arol-es-szent-istvanrol.html

 

Akit elszomorít Szent István sikere

[origo]|2012. 08. 21., 20:16|

Címkék:Szent István, államalapítás, táltos

Magyarország nem ezer éve létezik, Szent István államalapítása előtt is létezett a nemzet - mondja Sólyomfi Nagy Zoltán táltos. Szerinte nem idejét múlt életforma őseink életmódját követni. Számára nem egyértelműen örömteli augusztus 20-a, mert nem mindenkinek hozott felemelkedést, durva dolgok történtek az államalapításnál, ráadásul István nem is Magyarországon született. Alternatív augusztus 20.

 

Tényleg! Csörgődob, táltos! Ezek hogy maradhattak ki eddig?

Qqberci Creative Commons License 2012.08.20 0 0 646

Monta, hogy komenista...

Előzmény: Borosnya (642)
Borosnya Creative Commons License 2012.08.20 0 0 642

Megbokrosodott... érted?

Előzmény: Törölt nick (641)
Csak Számoló Nyikk Creative Commons License 2012.08.20 0 0 640

Nagyon köszönöm és méltányolom a fáradságot, de nálam Fábry addig szokott tartani, amíg megtalálom a következő csatorna gombját.

Előzmény: Zabfalatok (636)
Borosnya Creative Commons License 2012.08.20 0 0 639

Öten sérültek meg egy megvadult ló miatt

Négy nézőt és a zsokét is megsebesítette a bösztörpusztai bemutatón megbokrosodott állat. Tovább »

forrás: Index.hu

Törölt nick Creative Commons License 2012.08.18 0 0 637

Az szép, amikor olyanok pampognak a hagyománytisztelők ellen, akik valami primitív multból hozott barbár szokások szerint élnek még mindíg.

Sőt, felháborodnak, ha köztörvényes "szokásaikat" a hatalom megkérdőjelezi.

 

Embert enni egy időben dicsőség volt, ma meg gyilkosság.

Zabfalatok Creative Commons License 2012.08.18 0 0 636

http://videotar.mtv.hu/Videok/2012/08/16/21/Fabry_2012_augusztus_16_.aspx

 

Tessék beletekerni, a 28-ik perctől indul amiről beszéltem.....

Előzmény: Csak Számoló Nyikk (564)
korieander Creative Commons License 2012.08.18 0 0 635

pedig ahogy nézem a hozzászólásaidat igazi zsidó/holokausztszakértő vagy :D

Előzmény: Törölt nick (627)
morciga Creative Commons License 2012.08.18 0 0 634

Azt tisztelsz és azt veted meg, amit csak akarsz. Akár. Jónak és rossznak tudósa, ember. Szabad akaratodból.

Előzmény: korieander (633)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!