Csak annyi, hogy akkor kijöttek egy olyan kondíciós listával, amiben szerepelt a 0.2%. aztán rá nem sokkal egy újabbal, amiben már nem szerepelt. (Gondolom megnézték a konkurenseket, aztán mivel a nagy többség nem vezette be, így ők is gyorsan visszavonták.) Ez a jó szokásuk kitartott a 02.01-től érvényes listában is.....de!
Most nézd meg a 02.18-tól esedékes listát, abban már ismét benne van!
Remelem hulye kerdes, de nem talaltam ra egyertelmu valaszt a hirdetmenyekben: kartya/szamlahasznalatos SMS szolgaltatast ugye ki lehet kapcsolni teljesen?
- A netbankjuk szerintem korrekt! Az elmúlt egy évben sokat javult, szerintem érthetőek, használhatóak, informatívak, hasznosak a funkciói. Gyors (nem mint az otp-jé), megbízható, nincs havonta olyan karbantartási időszak, mikor ne lenne elérhető a user számára.
- 0-24 órás telebankos elérhetőségük van, ha délelőtt nem is, este szinte mindig rögtön felveszik a telefont, udvariasak, segítőkészek és érezhetően olyan emberek ülnek a vonal másik végén, akik értenek is ahhoz, amit csinálnak! Ha bármi anomália felmerül visszahívást ígérnek és legkésőbb másnap vissza is hívnak!
- A lekötött betéti kamatok szerintem igenis jók, persze nem az alaplekötéseké, hanem pl. az aktív kártya/számlahasználatot igénylő aktív lekötött betéteké! Ezeket a feltételeket viszont nem lehetetlen teljesíteni, ha ez a számlavezető bankja az embernek. De van pl. lojalitás betétük is, ami...."Az FHB Lojalitás Forint Betét konstrukció keretében az FHB Bank Zrt. kiemelt betéti kamatot biztosít azon ügyfelei részére, akik az FHB Bank Zrt.-nél jelen betéti konstrukció meghirdetésének hatálya alatt lejáró/ fordulónapos korábban lekötött lakossági forint betéttel rendelkeznek.Amennyiben ezen ügyfelek az akció időtartama alatt lejáró – minimum egy kamatperiódust megszolgált – forint betétjüket a jelen Hirdetményi melléklet II/1. pontja szerinti FHB Forint Biztos Betétben kötik le, úgy a betétlekötésre az alábbi kamatprémiumot biztosítjuk: ez most pl. egy évre 7,5% (ebkm:7.5%)
- szerintem vannak nagyon-nagyon jó és jó számlacsomagjaik is. Sajna a nagyon-nagyon jók már nem választhatóak (pl. Allianz kapcsolatok bankszámla), de szerintem a jelenlegi közszféra számlacsomagjuk is korrekt a közszolgáknak (otp-nél ilyet a büdös életben nem hoznak össze) vagy a prémium sem rossz.
negatívumok:
- viszonylag kevés fiók, de szerintem manapság ez nem akkora hátrány. Mint írtam telebank ügyintézésük okés.
- netbankos belépésnél nincsen visszaigazoló sms jelszó! Sőt pár hónapja az értesítő sms-t is megszűntették, tehát ha valaki tudja az azonosítót és a jelszót akkor szépen beléphet a netbankba! Igaz, csak nézelődni tud, meg pl. számlakivonatokat mentegetni, mert szerencsére az utalásokhoz/lekötésekhez/feltörésekhez stb. már van sms kód!
Összességében szerintem simán vállalható bank, okosan kell számlacsomagot választani, illetve használni a bank nyújtotta szolgáltatásokat!
Éppen most emelték meg önkényesen és egyoldalúan a hitelkamatokat. Ravasz történet, mert a nem túl magas kamattal becsalogatták a hitelkiváltókat tavaly év végén, most meg fél év mulva durván megemelték a kamatokat.
Ráadásul olyan hitelek esetén, amelyek BUBOR+Kamatfelár konstrukcióban mennek. Vagyis a bankközi alapkamatra teszi rá a bank a saját felárát. A BUBOR rész nem változott, csak a FHB saját felárként kirótt kamata.
Koszi, ez az ugyintezes elkerulte a figyelmemet eddig. Utananezek.
Bar ha valamit ugyintezek, azt munkaidoben szoktam (mwhahaha! :D) szemelyesen, igy amint irtad az az igazan para hogy barmire rahuzhato vegulis.
Rendszeres atutalast nem szoktam, szamlaim hitelkartyarol beszedessel mennek.
A kartyarol csak annyit, hogy igazabol nekem sincs szuksegemre ra, viszont evi ~2szer legalabb megyek kulfoldre atlag 1-2 hetre, es azokra darabonkent kb ~3-5ezer forint a biztositas. Ezt mar kitermeli a kartya ara.
Nem, FHB erre nemjo. Igazabol nagyobb osszegeket tovabbra is (a tranzakcios ado ellenere) is ide-oda fogok pakolgatni, elsosorban a mindennapi folyo(szamla)ugyek intezesere hasznalnam a szamlat.
Nincs közvetlen tapasztalatom az FHB-vel, bár távolról nézve nekem szimpatikusak voltak.
December-január környékén a tranzakciós díj miatt én is újra fogom gondolni, hogy az AXA-CitibankTOP-CitiLife kombó a legmegfelelőbb-e, de az FHB-nél zavar pár dolog. Az egyik az 5400Ft-os évi díja a bankkártyának. Nekem aztán semmi szükségem gold kártyára meg utasbiztosításra, ellenben a jövőben sem szeretnék bankkártyára költeni egy fillért sem. Ha lehet a csomaghoz mondjuk sima Maestro kártyával kérni, még az is évi 1600Ft (+870Ft újragyártási díj?), ami sok. Ezen felül ha bármi kicsit is extrát csinálnék, mindenre ott egy jókora összeg díjként, magyarul tele van apróbetűvel (ld. pl. rendszeres átutalási megbízások visszavonása 2 hónapon belül). Ez meg külön kiakaszt:
Eseti értesítési díj (telefon, fax, levél)
belföldre Értesítéssel egyidejűleg 325 Ft
külföldre Értesítéssel egyidejűleg 545 Ft
Ügyintézési díj Ügyintézéssel egyidejűleg 2 180 Ft
Jól értem, hogy bármilyen ügyet intézek, egy rakás pénzzel lehúznak? Időnként előfordul, hogy esetileg küldenek egy-egy levelet a bankok, vagy felhívnak valamilyen ügy miatt (pl. hibabejelentés, reklamáció kivizsgálása, adatváltozás, stb, stb). Ezt az ügyintézési díjat bármire rá lehet húzni.
Reszben a kozelgo tranzakcios ado miatt, reszben csak szimplan egy jobb bankszamla keresese soran talatam ra az FHB Premium szamlara.
Jelenleg UC Bonusz + AXA Kamathozo kombom van, ebbol az UC + AXA-t probalnam az FHB-be kombinalni.
Amit FHB-rol tudni kell: MNB-3.5% kamat, korlatlan belfoldi ATM (barmilyen bank), evi 5400-er MC gold utasbiztositassal.
Pro es kontra a jelenlegivel:
- AXA: MNB-3% kamat, bar azthiszem 0.5% nem egy akkora ervagas. (Megj.: 500K felett nem tartok penzt lekotetlenul)
- ATM: ez csak olyan latszat elony, UC-nel is korlatlan a felvetel sajat ATM-bol ami valahogy mindig van ott amerre jarok, havi 2 meg egyebkent is ingyenes idegen ATM-bol is. Azert papiron mindenkepp elony, a gyakorlatban meg hatha jol johet egyszer.
- Bankkartya: Itt ugye koltsegnovekedes van, UC-nel 1950 a Maestro, itt meg 5400 az MC Gold, de az utasbiztositas miatt vegulis megeri. (Megj.: van dombor hitelkartyam - ami jo a repteri varoba is -, igy az MC Goldnak egyeb elonye nincs szamomra)
- Ertekpapirszamla: sajna itt az FHB erosen elverzik, mivel nincs sajat alapkezeloje. Ez vegulis athidalhato kulon brokerceggel. Igazabol nem elsodleges szempont.
- Az FHB netbank demot kiprobaltam, kicsit furcsa elsore, de ranezesre funkciogazdag, ugyhogy valszeg megszokhato.
Mivel nem volt meg kapcsolatom az FHB-vel (sot eszembe se jutottak eddig, ha bankolasrol van szo) barmifele pozitiv/negativ velemenyt szivesen vennek!