Keresés

Részletes keresés

vjv1 Creative Commons License 2022.01.01 0 0 39

Buék.

:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Törölt nick Creative Commons License 2014.12.24 0 0 37

Kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kivánok neked Zoltán.

És aki szurkol neked:))

Butch Cassidy Creative Commons License 2012.07.31 0 0 36

Szerintem ez nagyon óvatos becslés. Vannak sportágak, ahol 10% nem doppingol (és ezek nem is jutnak ki az Olimpiára).

Előzmény: Törölt nick (35)
Willie Creative Commons License 2012.07.30 0 0 32

hat igen Phelps, vagy a 16 eves kinai csodauszo eseteben ezt el is tudom kepzelni, de abban az orszagban, ahol stenozolollal meg tud bukni egy sportolo ott nem gondolom, hogy a masik sokkal moderrnebb szerekkel tudna operalni...

Előzmény: Butch Cassidy (31)
Butch Cassidy Creative Commons License 2012.07.30 0 0 31

Szerintem dopping-ügyben mi nagyon sok mindenről nem hallottunk még.

Előzmény: Willie (30)
Willie Creative Commons License 2012.07.30 0 0 30

azert az elfutasrol idaig csak a nyugat.hu irt, akik nem biztos, hogy teljesen elfogulatlanok az ugyben... sooot...

egyebkent szerrel nehezen tudott volna megbukni, mert mint tobb helyen is kozoltek, az eset elott ill. utan is adott negativ mintat... olyan doppingrol meg meg nem halottam, ami 24 ora altt kiurul...

Előzmény: Butch Cassidy (29)
Butch Cassidy Creative Commons License 2012.07.30 0 0 29

Ez is egy teória...

 

De ilyen erővel az is lehet, hogy Kővágó pontosan azért nem volt ott (hallottam olyan, hogy elfutott onnan, de ez biztos csak rosszindulatú pletyka), mert tudta, hogy ez így biztos bukó. Az ellenőr felhívta, ő ezt simán tagadja. A bíróságot viszont ez nem érdekli, hanem simán elkaszálják. Az eredmény praktikusan ugyanaz, de legalább mondhatja, hogy szándékosan kicsesztek vele, az mégsem annyira ciki, mint anyaggal lebukni.

 

Nagyjából ezt csinálta Annus és Fazekas, sőt, szerintem Kovács Ági is, bár ez utóbbit végképp nem illik elhinni.

Előzmény: atyus (28)
atyus Creative Commons License 2012.07.30 0 0 28

Az ellenőr nem a jó címre ment. A meglepetésszerű munkamódszer miatt nem telefonált. Az ellenőr nem tudja bizonyítani, hogy mit tett. Az ő bemondására, - szerintem blöffjére - indult az ügy. Valaki másnak a magyarnál jobb a sportdiplomáciája. Azért, hogy ne legyen kinn egy nagy ellenfél, kreáltak egy ügyet. Megkockáztatom, úgy indult az ügy, hogy a háborgó ellenőr aznap, amikor nem találta a sportolót, nem kereste. Majd meglátjuk, ki nyeri az olimpiát...

Előzmény: Törölt nick (27)
Törölt nick Creative Commons License 2012.07.28 0 0 24

A kiket a dopping ellenőrök üldöznek, azoknak a fizetése minimum a minimálbér tízszerese, vagy még több. Vagyis, nem is olyan rossz doppingellenőrök üldözöttjének lenni.

Willie Creative Commons License 2012.07.28 0 0 19

mar el is buktad mert Kovago iden tobb mint husszor szolgaltatott vizeletet es minden mintaja negativ lett.

Előzmény: Törölt nick (15)
Törölt nick Creative Commons License 2012.07.28 0 0 17

Most ebből a szempontból teljesen mindegy, ki mennyit kokszol. Nem ez a lényeg. Anno Annus és Fazekas sem azért lett eltiltva mert doppingoltak, hanem mert nem tartották be a játékszabályokat. Most is ez a helyzet. Ha valaki elégtelen mintát ad, már nem tartja be a játékszabályokat.

 

Ez büntetés szempontjából ugyanaz a kategória mintha kokszolt volna. Azok az amerikaik és Kínaik is jó eséllyel kokszolnak, de őket nem tudja elkapni a WADA. Sajnos megint az van amit írtam, hogy lopni és csalni is lehet, amíg le nem bukik az illető. De butaság lenne azt mondani, hogy XY is lopott és csalt, ezért ez az én csalásomat is legalizálják.

 

Kővágó csalását nem legalizálja az, hogy az élvonalbeli atléták tulnyomó része doppingol...ez van !

 

 

 

 

 

Előzmény: Törölt nick (12)
Törölt nick Creative Commons License 2012.07.28 0 0 16

De miért is kell eddig eljutni ? Van egy mondás: "nem zörög a haraszt ha nem fujja a szél". Magyarul nagyon jó az esély rá, hogy a WADA nem a hasára ütött és kitalált egy sztorit, amiben Kővágó a bünös. Azért ettől szerintem van jobb dolguk is.

 

Mellesleg miért neveztve vérlázítónak ? Azért mert ez már nekünk is preztis kérdés attól a pillanattól kezdve, hogy mi folytattuk le az eljárást.

 

ui: ez nem vitatéma. Egy ilyen témában nem szabad leereszkedni addig a szintig, hogy miért nem szolgáltatott mintát. Ez megint az, amikor a tanár leáll vitatkozni a gyerekkel, mert a gyerek elkezdi magyarázni, hogy miért nem tanult. A tanár pedig belemegy, hogy lett volna ideje, de a gyerek felsolrolja, hogy nem, mert egész délután fát vágott az apjával...stb.

 

Nem érdekel senkit Kővágó magyarázata. Amennyiben teljesen alaptalan a WADA vádja, és ők találták ki az egészet, akkor sem velük kell vitatkozni, hanem feljelenteni őket becsületsértésért. Lehet járni majd valamelyik nemzetközi bíróságra, és ki fog derülni, hogy pontosan mi is történt. Amennyiben nem, ugy pedig NO COMMENT. Ennyi volt. Ez a sportál legszigorubb írott és íratlan szabálya: mindent a doppingellenőrzés alá kell ilyenkor rendelni.

 

A félelmem az, hogy bizony minden percre ugy történt ahogy a WADA állítja, és amit a médiában látunk, az a saját szaros szennyesünk tisztára mosása...már amennyire lehet.

Előzmény: Törölt nick (13)
Törölt nick Creative Commons License 2012.07.28 0 0 15

Elhiszed, hogy bármikor jobban felvállalom ezt a vállalhatatlan álláspontot, mint az említett atléták a vizeletadást ? Fogadunk ?

 

Előzmény: Willie (11)
Willie Creative Commons License 2012.07.27 0 0 11

te olyan szinten vallahatatlan allaspontot kepviselsz, hogy nem is erdemes veled vitatkozni. Emelett olyan szinten tajekozatlan vagy, hogy azt sem tudod mi a nehezatletika... segitek a diszkoszvetes NEM az...

Előzmény: Törölt nick (9)
senior222 Creative Commons License 2012.07.27 0 0 10

100%-ban ez a véleményem nekem is.

Azt meg nem értem,hogy Athén után miért nem költött az állam a másik két nehéz atléta jogi képviseletére milliókat,mint ebben az esetben. Ellenük sem az volt a vád,hogy doppingoltak,hanem az,hogy nem szolgáltatattak,vagy nem volt elegendő vizsgálati anyag.Ugyanez történt (nem elégséges mennyiségű anyag) Kovács Ági esetében is?

A szabályt be kell tartani,aki nem tartja be eltiltják.Nincs itt hadjárat,meg efféle. Sajnálom a rengeteg munkát és az egyéb járulékos költségeket is,nem beszélve magáról az atlétáról,aki világklasszis.

Előzmény: Törölt nick (6)
Willie Creative Commons License 2012.07.27 0 0 8

Te honnan tudod, hogy bunos? Ott voltal az allitolagos doppingellenorzesen? Az nem jelent neked semmit, hogy a srac 48 oraval elotte es 24 oraval utana adott negativ mintat? Szoval egyaltaln nem olyan egyertelmu, hogy o a hunyo ebben az ugyben. Azert azt is ismerjuk el, hogy a MACS nem arrol hires, hogy kesztyuskezzel banik a sportoloinkkal. Ugye Fazekast is ok buktattak le.

Meg mi az, hogy szabyltalanul jatszunk? Iden tobb mint husszor ellenoriztek (ez kb. azt jelenti, hogy hetente egyszer) a sracot minden negativ lett. Milyen szabalytalansagrol beszelsz? Mutattak ki nala doppingot?

 

Ja es a nehezatletika az lehet, hogy doppingerzekeny sportag, de a diszkoszvetes azert meg konnyuatletika :) 

Előzmény: Törölt nick (6)
Butch Cassidy Creative Commons License 2012.07.27 0 0 5

Gondolom, ha nagyon reklamálunk, elveszik azt is. Ha mást nem, ezt biztos el tudja érni a magyar sportdiplomácia. :) Nem biztos, amúgy, hogy így logikus. Ez nem tiltott szer volt, hanem a mintavételt mulasztotta el. Most született ítélet, nekem nem követlezik belőle, hogy visszamenőleg bármit is szankcionálni kéne az esetben. (Pech, hogy most vették el, mert ha vártak volna még két hetet, közben olimpiai bajnok is lehetne, és akkor azt sem veszik el. Persze, ez is az összeesküvés-elméletet erősíti.)

Előzmény: Willie (4)
Willie Creative Commons License 2012.07.27 0 0 4

Azert mondjuk arra kivancsi lennek, hogy az a ramenos WADA Phelps-et mikor ellenorizte 72 oran belul haromszor... mert itt meg ha meg is tortent a kerdeses eset megiscsak van egy konnyen ellenorizheto teny, megpedig az, hogy a sportolo adott mintat az eset elott es utan is problema nelkul. en nem tudom mennyi ido alatt bomlanak le ezek a szerek, de nem hiszem, hogy 24 ora eleg a teljes kiurulesre... emlett az Annus/Fazekas ugyben azert nem volt ilyen egyertelmu kiallas a szovetseg reszerol... sot itt pedig magyar reszrol mindenki egyertelmuen azt mondja, hogy teljesen abszurd volt az eljaras...

Meg aztan az is nagyon gyanus, hogy nem fosztottak meg az EB ermetol. Ha valaki egy eve doppingvetseget kovetett el, akkor az lenne a logikus lepes, hogy a vetseg ota nyert osszes ermet elveszik tole.

Előzmény: Butch Cassidy (3)
Butch Cassidy Creative Commons License 2012.07.27 0 0 3

Persze, hogy nem biztos, hiszen csak a hírek állnak rendelkezésemre, azokról pedig néha - olyan ügyben, amit ismerek - sokszor kiderül, hogy mennyire megbízhatók.

 

Viszont van egy olyan rossz érzésem, hogy a legtöbb ilyen dopping-vád jogos. Az igaz, hogy a WADA a munkamódszereit a Gestapotól vette, de azért nem célja teljesen ártatlanok elkaszálása, csak kellően rámenősek, mert a sportolók meg kellően pofátlanok. Annust és Fazekast is nagyon sajnáltuk egy ideig, azóta már biztos vagyok benne (na jó, erősen azt hiszem), hogy tényleg nem voltak tiszták.

Előzmény: Willie (2)
Willie Creative Commons License 2012.07.27 0 0 2

Nem biztos, hogy jol tudod. A Nemzeti Sport azt irta, hogy Zoli jelezte a valtozast:

"A Nemzeti Sport úgy tudja, 2011 augusztusában kereste volna meg Kővágó Zoltánt egy osztrák doppingellenőr egy olyan címen, amit a magyar atléta korábban a holléti nyilvántartásában megadott, de ez a cím közben megváltozott (a változást Kővágó hivatalosan is jelezte)."

 

egyebkent ebben az esetben inkabb hiszek a sportolonak mint a doppingellenornek, mert az ugyben meg a MACS is azt allitotta, hogy nem tortent vetseg, pedig ok azert Kovacs Aginak is komolyan odavertek.

emelett ellenorizheto (gondolom konnyeden), hogy az eset idoszakaban 3 napon belul 2 negativ mintat is produkalt Zoli (egyet 24 oraval az eset utan egyet 48 oraval elotte) igy aztan tenyleg eleg nehez azt hinni, hogy pont azon az egy napon doppingolt volna.

 

A masik erdekessege az ugynek, hogy nem akkor kezdtek el vizsgalni, mikor megtortent, hanem fel evvel kesobb.

Szoval az eljaras semmikeppen sem tiszta. Ha maximalis joindulatot feltetelezek az IAAF-rol meg akkor is csak azt tudom elkepzelni, hogy informalisan tudjak, hogy doppingolt (mondjuk valaki feljelentette), de bizonyitani nem sikerult nekik es ezert krealtak ezt a koncepcios pert, hogy el tudjak itelni... de azert ugy erzem, hogy ez a forgatokonyv kevesbe valoszinu...

Előzmény: Butch Cassidy (1)
Butch Cassidy Creative Commons License 2012.07.27 0 0 1

Sajnálom a srácot, de az a helyzet, hogy mindenképp hibázott. Egy olyan sportágban, amelynek - sajnos, nagyon jogosnak tűnő - magyar doppingügyeivel tele van a WADA listája nem szabad azt megtenni, hogy nem a megadott címen tartózkodik. A holléti nyilvántartást bármikor át lehet írni. Nem tette meg, megszívta. (És ez az optimista szcenárió.)

:'( Creative Commons License 2012.07.27 0 0 0

0 érv

0 ellenérv

Törölt nick Creative Commons License 2012.07.27 0 0 topiknyitó

A magyar-sajtó, a nyugati-média ezzel van tele, Fazekas Róbert után Kővágó Zoltán sem kapott esélyt az olimpián. Mi történik ? Áldozatok vagyunk, vagy a világ szégyene ? Saját magunkat járatjuk le vagy bennünket akarnak lejáratni? A magyar sportolók életének ellehetetlenítése, vagy teljesen normális metódus amit velünk csinálnak ? Kíváncsi vagyok az ügy megítélésére, érvekre ellenérvekre mindkét oldalról .

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!