Keresés

Részletes keresés

toromon36 Creative Commons License 2012.07.21 0 0 11

Ez így van, ezt már Unerwünschter Gast is írta, hogy "Egészen pontosan nem is a termelő fizeti az ÁFÁ-t, hanem a fogyasztó. Az eladó beszedi az ÁFÁ-t a fogyasztótól és befizeti az államnak."
Pont ez a lényeg, hogy a német, olasz, spanyol, szlovák temelőt, gazdálkodót, munkást itthon nem tudod adóztatni, de magát a terméket igen. A híradós anyag se állít mást, minthogy azért hozza be a német a termékét, mert ő nem fizeti meg az áfát, itt meg valahog elkenik, nem hivatalosan kerül a fogyaszóhoz.
Én meg csak azt állítom, hogy ezt a hazai árúval is meg lehet tenni. Ellenőrizni kéne. Meg azt állítom, hogy az áfa, mivel a bejövő terméketlehet adóztatni, ezért versenysemleges, míg az eva, tárasaűági adó, szja, járulékok, egyszóval minden más adó ronthatja a magyar termékek versenyképességét. Ehhez képest nem értem, hogy mindig az disznótenyésztők és más ágazatok is az áfát támadják elsősorban.

Előzmény: podhorsky (10)
podhorsky Creative Commons License 2012.07.21 0 0 10

Az EU-ból bejövő árukat mindet ÁFA nélkül KELL eladni, és a forgalomba hozatalkor kell rátenni az adott orszában érvényes ÁFA-t.

Előzmény: toromon36 (7)
toromon36 Creative Commons License 2012.07.20 0 0 9

Én is erre jutottam. Ezért írtam, hogy az adóteher adott. Ha áfában vetik ki, akkor a német árú is köteles megfizetni. Bármi más adó csak a magyar terméket sújtja.

Előzmény: Unerwünschter Gast (8)
Unerwünschter Gast Creative Commons License 2012.07.20 0 0 8

Ezt szintén nem az ÁFA bűne. Hanem a magyar államigazgatás impotenciája.

Előzmény: toromon36 (7)
toromon36 Creative Commons License 2012.07.20 0 0 7

Arról szerintem senki nem beszélt, hogy a német 7% os élelmiszer áfa mellett miért nem versenyképes a magyar disznótenyésztő.

Nem azt állítják, hogy normálisan a német disznó után nem a 27%-ot kell megfizetni, hanem hogy a 400 forintos disznóhúst feketén 400 forintért (áfátlanul, áfacsalással) adják el a németek. A tenyésztő azt állítja, hogy ezt csak 100Ft/kg haszonért kockáztatják meg, 20Ft/kg-ért már nem próbálnák.

Előzmény: Unerwünschter Gast (6)
Unerwünschter Gast Creative Commons License 2012.07.20 0 0 6

Az ÁFA nem tehet arról, ha egyesek hülyeséget beszélnek.

Ha egy német termelő itt adja el a húst, az itteni ÁFÁ-t fizeti.

Ha egy magyar termelő ott adja el a húst, az ottani ÁFÁ-t fizeti.

Egészen pontosan nem is a termelő fizeti az ÁFÁ-t, hanem a fogyasztó. Az eladó beszedi az ÁFÁ-t a fogyasztótól és befizeti az államnak.

Itt szerintem arra gondolnak, hogyha kisebb lenne az ÁFA, akkor ugyanazon fogyasztói ár mellett több jutna a termelőnek.

Előzmény: toromon36 (5)
toromon36 Creative Commons License 2012.07.20 0 0 5

Disznóságokról. :) Adókról. Ahogy látom, te vagy a 3. látogató.

Előzmény: Törölt nick (4)
toromon36 Creative Commons License 2012.07.20 0 0 3

007 :D

Na most komolyan, előbb töröljék el a többi adót. A fizetésekről, a cégek és magámszemélyek jövedelméről.

Előzmény: Törölt nick (0)
toromon36 Creative Commons License 2012.07.20 0 0 2

Persze. De ha ide-oda könyvelgetik és egyszer csak leírják veszteségnek, akkor mindenki csak visszaigényel. Na ezt kéne megfogni és nem az áfát csökkenteni. (Mármint azt is lehet, de csak miután eltörölték a bér és jövedelem adókat. :)

Törölt nick Creative Commons License 2012.07.20 0 0 1

Ha idehozzák a húst akkor itt kell megfizettetni az áfát. Eladáskor.

Törölt nick Creative Commons License 2012.07.20 0 0 0

00

Törölt nick Creative Commons License 2012.07.20 0 0 topiknyitó

0

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!