Keresés

Részletes keresés

Oldman. Creative Commons License 2019.07.17 0 0 92

Kerekesszék használati utasítások linkje: https://docplayer.hu/18262561-Hasznalati-utmutato-b-4220-x.html

emor Creative Commons License 2019.06.30 0 0 91

EL-GO/M járgány kedves használóinak figyelmébe ajánlom, hogy 2-3 év használat után a kis DIFERENCIÁLjába olajat kell beadagolni !!! 

Hallottam is a morgását, a hátulját megemelve kézzel forgatva a kereket- érezhető is volt a szárazsága. 

A bal kerék felől van egy 5-6mm-es csavar a diferenciálon gumis alátéttel. Ezt kicsavarva egy 16mm átmérőjű injekciós spriccel (vékony gumi vagy műanyag csövecskével helyettesíve a tűt) beadagolhatjuk az sebességváltóba való olajat -- türelmesen, talán 1 deci is belement. Érezhető lett a változás !

Sok sikert kívánok !

kenyedi Creative Commons License 2019.06.20 0 0 90
Kedves Tagok, van esetleg tapasztalata az Ottó Boch B400 típusú elektromos kerekesszékről? Mennyire használható kültéren? Mennyire strapabíró? Aki használja milyen tapasztalatai vannak vele? Köszönöm
Oldman. Creative Commons License 2019.06.16 0 0 89

Egy ismerősöm vásárolt egy lakóautót. Bár keveset futött de 15 éves és többek között a motorindító akksit és az inverteren keresztül a lakrészt tápláló 120Ah-s munkaakksit is megette az idő. Megkért, hogy segítsek megbízható szervizet találni és megbízható akksikat beszerezni. Így ástam bele magam az akkumulátortémába bár eddig is voltak műszaki ismereteim mivel gépész vagyok. 

Érdekes tapasztalatokat szereztem.

  Azokkal a munkaakkumulátorokkal amelyeket pl. a kerekeszékekbe is szerelnek, két nagy gond van. Az egyik, hogy 200, 250 töltést bírnak ki maximum de van olyan is amelyik ugyan olcsóbb mint a többi típus de 150 töltés után tönkre megy. A másik, hogy ha nincs meg ennyi töltés akkor is tönkre mennek maximum három év alatt de jellemzően a második évben már jelentősen csökken a teljesítőképességük. Azok az akksik amelyek akár hat évet is kibírnak és több ezer töltést, mindössze már kétszeres áron is elérhetők. Vannak olyanok is amelyek ennél is többet bírnak háromszoros áron csak egy gond van, éppen a rokkantak tartoznak abba a csoportba akik ezt képtelenek kifizetni hiába lenne kifizetődő ezeket a tartósabb típusokat megvenni. Az államnak is jobban megérné egy jobb és tartósabb típust forgalmazó céggel a nagy tételű beszerzés miatt olcsóbban, tartósabb típusokat vásárolni és ezzel csökkenteni a kiadásokat. 

Addig is ameddig ezeket a kevésbé tartós típusokat használjuk csak egyet tehetünk. Betartjuk az előírásokat és használat után visszatöltjük az akkukat de azért vannak olyan dolgok amelyek nem közismertek!

  Nem tudtam eddig, hogy minnél nagyobb mértékben merítjük le az akksikat a használat során annyival hamarabb tönkre mennek. Ezt úgy kell érteni, hogy ha egy gyengébb minőségű akkumulátort 50% alá merítünk sokkal gyorsabban gyengül le mint ha nap közben feltöltenénk két nagyobb igénybevétel között amelyek együtt 20 vagy 30%-ra merítik az akkukat.

Ezzel bár fogyasztjuk a ciklusszámot, azaz, az újratölthetőségek számát de mégis jobban járunk. Éppen a drágább és tartósabb típusok képesek alacsonyabb értékre történő lemerítést is elviselni extra károsodás nélkül, két töltés között és az olcsóbbak károsodnak ettől!

  Arra is érdemes figyelni, hogy a kerekesszékben lévő két sorba kötött akku töltöttségi szintje képes jelentősen eltérni egymástól ami a jobb állapotú akksit károsítja. Ennek a jelenségnek az a magyarázata, hogy az alacsonyabb töltőttségű és a jobb akku átlagát észleli a töltő és a töltőfeszültség a gyengébb akkunak  kevés a magasabb töltöttségűnek pedig sok amitől az túltöltődik és károsodik. Tanácsos legalább két havonta a két akkut párhuzamosan kötni és így tölteni 12V-os, lehetőleg mikroprocesszorvezérelt töltővel ami kíméletesen tölti az akkukat. Egalizálja őket, azaz azonos lesz a töltöttségük és a feszültségük. Ezt követően amikor visszakötjük őket az üzemi soros rendszer szerint, nem kárositja az elcsúszott töltéspotenciál a jobb állapotú akkumulátort. 

Mikroprocesszoros töltő még előnyösebb. Ez kitolja egy az akkuk élettartamát.

 Az is fontos, hogy ha már az akkukkal foglalkozunk, nézzük meg az elektrolitszintet bennük. Amennyiben lecsökkent, főleg ha már kilátszik a cellák teteje akkor mindenképpen pótolnunk kell a kipárolgott vizet. Fontos,  desztillált vizet kell töltenünk az akkumulátorokba, savat soha! Általában 10-15 mm-rel kell a lemezek felett lenni a elektrolitszintnek. 

Ezeket betartva kicsit meghosszabbíthatjuk az akkumulátoraink élettartamát és kicsit nagyobb távolságok megtételére lesznek alkalmasak ha karbantartjuk őket.

Jó egészséget!

 

napotszep Creative Commons License 2019.03.04 0 0 88

Tisztelt Fórumozok!
Szeretném a segítségeteket kérni abban,hogy mi az eljárás menete
ha vényre iratom az akumlátort! Elektra 6000-es mopedhez
1: Be kell vinni a mopedet a szervizbe?
2:Vagy csak be kell mennem az aksiért Debrecenbe a Rehabra?
Segítségeteket előre is köszönöm akár itt írásban akár telefonon
0630 928 6506
Vagy emailben is:
hajszter.j@freemail.hu
Maradok tisztelettel:
Hajszter János
Nyíradony

Törölt nick Creative Commons License 2019.02.18 0 0 87

Kedves Calter!

 

Elektra 7000 mopedem van, tavaly nyáron kaptam. Ritar 58 akkumulátorok vannak benne, a súlyom kb 85 kiló, általában aszfalton, egyetlen emelkedőt kell megjárnom, és nyáron sem ment a moped többet 10-15 kilométernél. Mi lehet a gond? Szervíz szerint semmi, ennyi és kész.

Előzmény: calter (86)
calter Creative Commons License 2019.02.18 0 0 86

Ez nagyon sok dologtól függ, nem csak az egyenes úttól meg a motor teljesítménytől meg a versenyző és a csomagok súlyától, hanem hogy hidegben vagy szobahőmérsékleten töltöd-e az akksikat, kell-e sokat használni a világítást, az egyenes út földút-e vagy aszfalt stb. 

Az ritar 50-es aksikkal alföldön télen 32km körül van az egy feltöltéssel megtehető táv, tavasztól-őszig kb. 40km. 

Előzmény: cornelflex (84)
calter Creative Commons License 2019.02.18 0 0 85

A Heartway Magyarország forgalmazza nálunk is az S12-t. Persze horror ára az van... Van nekik a bolero mopedjük, az már full lengés csillapított és tb támogatásra kapható mint az el-go és társai.

Előzmény: Törölt nick (81)
cornelflex Creative Commons License 2019.02.07 0 0 84

Úraim

 

Hogyan lehet kiszámítani egy rokkant kocsi teljes tőltéssel hány km tud megtenni egyenes úton ?

Valahol olvastam de nem mentettem le.

Szépen leírta , hogy az akku kapacitás , motor teljesítmény stb. s a végén kiszámította,hogy kb . emmyi km tud megtenni...

 

Lesolo Creative Commons License 2019.01.10 0 0 83

Hello

 

Tudna valaki segiteni??

 

CTM. HS570 háromkereķü elektromobilom van.., minden müködik kivéve hogy az előremenet akadozik.., az irányváltókar potencióméterének hibája miatt---- potméter vezetékek felcserélése esetén a hiba áttevődik a másik irányba., ebben a kivitelben  kézsérülésem miatt probléma a használat. Kérdésem hol tudnék ilyen 5KOhmos potit vásárolni? Vagy tudna valaki utánvéttel küldeni?

 

Előre is köszök minden segitséget!

Hapi1 Creative Commons License 2018.12.10 0 0 82

Tisztelt Meczner Péter!

 

EL-GO 3 kerekű 3 éves mopedom van. Szeptemberben motorcsere volt a füzetben megjelölt szervizzel, de csak a motort cserélték ki, a féket (amin a szabadonfutó kar van) nem. Az a problémám vele, hogy a fékezés végén amikor már nagyon lassan megy a moped akkor 5 esetben 3x blokkolásszerűen lefékez, mintha nekimentem volna valaminek. Ez engem nagyon zavar, nem is a moped esetleges rongálódása miatt, hanem az érzékeny gerincem fáj a hirtelen megállástól. Aki javította már nincs a cégnél. Mi a hiba oka, mit lehet csinálni?

 

Tisztelettel:

 Buga Jakab

Törölt nick Creative Commons License 2018.10.05 0 0 81

Üdvözlet!

 

Tudja valaki, hogy hol lehet magyarországon normális négykerekű elektromos mopedet kapni! Angol TGA Vita S12X, Drive King Cobra érdekelne vagy ezek klónjai. Holland, Olasz és Lengyel oldalakon találtam ugyanezeket átnevezve hasonló horror árakban.

Annyira rosszak az utak, hogy kellene egy szélesebb nyomtávú, szélesebb üléssel és független felfüggesztéssel rendelkező gép. A Vita S12X lenne a befutó vagy a S12 sport.

András 62 Creative Commons License 2018.09.26 0 0 80

Köszönöm a segítséget de sajnos hiába próbálgatom így sem kapcsol ki. Kb.30(sec) után sem.A problémám továbbra is fenn áll.   

Előzmény: Oldman. (79)
Oldman. Creative Commons License 2018.09.14 0 0 79

Próbáld meg hosszan nyomni (10sec) a kikapcsoló gombot. Erre ki kell, hogy kapcsoljon.

Előzmény: András 62 (78)
András 62 Creative Commons License 2018.08.03 0 0 78

Kedves meci77                                                                                                                                                 Vásároltunk apósomnak egy használt B-4220/V tipusú elektromos kerekesszéket.Minden működik rajta kivétel nem tudjuk kikapcsolni a ki-be gombbal de kb.10 perc múlva kikapcsol magától, újra indítható de nem lehet kikapcsolni sajnos így jobban merül az akkumulátor. Előre   is köszönöm a segítséget. András 62.                                           

Törölt nick Creative Commons License 2018.05.27 0 0 77

Nem Boleróm van, de úgy működik a dolog, hogy amíg villognak a lámpák semmit sem szabad csinálni. Meg kell várni míg a lámpák elalszanak, és akkor már indulhatsz. Ha hülyeséget írtam, bocsi. :)

Előzmény: pertue (76)
pertue Creative Commons License 2018.05.24 0 0 76

üdv! boleróm van,és gy kis gondom. benyomom az indítókulcsot és a gép nem mozdul. a zöld lámpa ami a készenlétet jelzi,2-őt villog,szünet és újra 2-villanás. bár van olyan amikor megállás nélkül gyorsan villog. 10-20-próbálkozás után ,megy,de gondol egyet és megáll...... hátha van valakinek ötlete. akkuk újak,jók. köszönöm!!!

Gizella Bodone Creative Commons License 2018.04.15 0 0 75

MOOVEN95 Invacare útcai elektromos székben,1 éve lett új munka aksi rakva,rendesen töltve ápolva,és sajnos csak döcögve megy.Mit rontottam el? Arról nem beszélve,hogy 44 ez ft ba került nekem ez tavaly be szereléssel ide szállitással együtt.Az én pénztárcám ezt minden évben nem tudja finansziozni.Várom a jobbnál jobb hozzá szólásokat tanácsokat.Üdv: Bodóné

Albert55 Creative Commons License 2018.03.04 0 0 74

Üdv nékem van egy el-go m 4 kerekü mopedem

Előzmény: cikapika (71)
Krisztian Tóth 77 Creative Commons License 2018.02.19 0 0 73

Jó Reggelt!

Érdeklődni szeretnék egy olyan "probléma felől"
Hogy van egy Landlex Broadway mopedem és valami nem úgy sikerül a töltéssel mint eddig.
A problémám a következő:
Eddig 10-12 óra volt egy töltés nekem, de most 18 órája megy a töltő és melegszik az aksi doboz, viszont ami eddig nem volt,és amperszag is van .,,,,
Attól félek,hogy felrobban az aksi .. le is vettem a töltőről nem szeretnék elrepülni (szobában töltöm ) 
Tudtommal, ezek a töltök nem tudnak túltölteni, és kikapcsol ,ha gond van ...Vagy még sem?
Vagy csak tényleg ennyire le volt merülve az aksi? (Augusztusban volt utoljára töltőn ) 
Köszönöm! 

escort98 Creative Commons License 2018.02.11 0 0 72

Hali! 

Elektra6000 ülést, ülőpárnát hol tudok venni?

Megegyezik az elgo-val?

Köszi a választ!

cikapika Creative Commons License 2018.02.01 0 0 71

Üdv. Szeretnék lgo elektromos mopedet vásárolni. Kérnék egy kis segítséget.  Van 3 kerekü és

 4 kerekű változata.

 

Abban kérnék segítséget, hogy melyik lenne a számomra könnyebben kezelhető és főleg a biztonságosabb.   Köszönöm

zilasa Creative Commons License 2017.12.28 0 0 70

Kedves csuri59!

A moped kb 7-8 éves. Az akkumulátor nem tudom mennyi, majd rákérdezek.

A leírásban az van hogy ha nem használod,akkor fagypont alatt tárolva 2 hetente kell tölteni.

csuri59 Creative Commons License 2017.12.22 0 0 69

üdv.Nekem is EL-GO mopedem van.Használtan jutottam hozzá.Akumlátort kellett cserélnem, ez 50000ft volt a 2db.Tehát a vételnél nem mindegy

az akumlátorok állapota .

A fűtetlen helyiség nem előny, az akkukat érdemes szerintem kivenni és bevinni a melegre .Viszont ha nincs használva, tönkre megy .

Én napi szinten használom , esőbe , ma hóba ,és dolgaim végeztével töltőre teszem.Vannak elektromos kerékpárjaim

azokat is napi szinten töltöttem , és elég sokáig bírta az aku.

Iratni? Ahhoz évente , vagy két évente jár aku .Az enyém 3 kerekű, szerintem jobb mint a 4 kerekű,de ez az én véleményem .2hónapja amp.a jobb lábamat , nagyon sokat segít a kis gép , nagyon sok helyre be tudok menni vele, sajnos a buszra nem engedik fel.

Én kazánházba tárolom, kb 8-10fok van, Nem hideg az ülés ha ráülök.

Remélem tudtam segíteni .üdv.

Előzmény: zilasa (68)
zilasa Creative Commons License 2017.12.17 0 0 68

Kedves Fórumozók!

Használt EL-GO mopedet szeretnék venni. Kérdésem: lehet-e melléképületben-ahol nincs fűtés-

tárolni? Ha hosszabb ideig nem használom -pl.télen-ki kell-e venni az akkumulátorokat vagy elég néha után tölteni? Köszi!

csuri59 Creative Commons License 2017.12.13 0 0 67

Elnézést kérek .A tipus lemaradt. Köszönöm.

 

 Alber E-Fix Type E12

csuri59 Creative Commons License 2017.12.13 0 0 66

üdv mindenkinek.Debrecen környékén keresek olyan szakit,

aki foglalkozik olyan elektromos kerekes székel is , ami talán külföldről származik.Kaptam , pár hónapja lábaim száma meg feleződött,

és nem tudok életet lehelni ebbe a bár nem új de remek kis gépbe .

Új akut vettem bele, 24V-os . Mihelyt rádugom az akupakra a szék csatlakozóját , egyik biztosíték kimegy .Ez az én nagy gondom.

Nagyon köszönök minden segítséget .

Albert55 Creative Commons License 2017.11.04 0 0 65

Üdv mindenkinek.

Szeretnék eladni egy ténylegesen soha nem hassznált lgom-et.

meci77 Creative Commons License 2017.08.03 0 0 64

Kedves Hegedűs Mihály!

 

Szerintem nincs baja a mopednek, csak nincs bekapcsolva a hajtás.

Le kell nyomni a kart hátul a motornál. Ezután kell ráadni a gyújtást. A sorrend fontos, mivel az elektronika szakadásként érzékeli ha a kar fel lett kapcsolva, így hibát jelez a panelen és villog. Tehát ha kézi tolásból átkapcsolom "hajtásba", akkor a gyújtást le kell venni és visszakapcsolni.

Remélem tudtam segíteni. Ha nem javult meg a moped, akkor hívjon fel telefonon, de a kollégák is szívesen segítenek.

06-1-320-1606

 

üdv,  Meczner Péter

Előzmény: HMichel (62)
veresjo Creative Commons License 2017.07.03 0 0 63

 

 Sziasztok!

 

 Van köztetek olyan akinek Elektra-6000 mopedje van, illetve aki ért is hozzá? Ha lehet, akkor Szabolcs Szatmár Bereg megyéhez (Kisvárda) minél közelebb.

 

 Nagyon fontos lenne! Köszönöm szépen!!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!