eladó egy H0-ás amerikai farönk szállító szerelvény, csak egyben.
Bachmann Spectrum 81904 cikkszámú analóg Shay gőzös, sajnos nem tudtam egyértelműen kideríteni, hogy digitálisan előkészített-e. Használtan vettem, a hajtó kúp fogaskerekekből pár repedt volt. Rendeltem hozzá az USA-ból és kicseréltem, így a hajtása rendben van, a világítása is, ha jól emlékszem tűztér imitáció is van benne. Az szerkocsin levő víz csap az egyik oldalon nincs felragasztva, de külön zacskóban megvan. A szikrafogó rács nem eredeti, én pótoltam. A fém kasztnin az éleken helyenként festék kopások vannak, ez talán javítható. Szerintem más hibája vagy hiányossága nincs, ha szükséges alaposabban körbefotózom. Nálam nem futott, csak időnként megjárattam.
Van két Caboose, egy 18440 cikkszámú Bachmann, nem használt, eredeti dobozában és egy 104 cikkszámú Kadee, antikolt, ez doboz nélkül került hozzám.
Végül egy három darabos farönk szállító vagon kit, 1500 cikkszámú Roundhosue Products gyártmány, némi festést és szerelést igényel, de nem tűnik túl bonyolultnak, kevés alkatrészből áll.
A személyes átvételt preferálnám, Budapesten vagy Esztergomban, esetleg Pest környékére az agglomerációba házhoz is viszem. Ha végképp nem sikerül megoldani, akkor Foxpost-tal tudom küldeni, de csak ha tényleg más megoldás nincs.
Egyben a szerelvény ára 85.000 Ft. Érdeklődni a publikus e-mail címen lehet.
(Utólag vettem észre, hogy a Shay szerkocsijának egyik tengelyét nem jól helyzetem fel a vágányra, elnézést a bénáskodásért.)
Eladó H0 Athearn Genesis EMD SD9043MAC digitális hangos kivitelben. Nagyon részletes, precíz, valamint kimagasló hangminőség, tipikus EMD motorhang. Az USÁ-ból lett beszerezve. (vitrin modell)
Pontosan ilyen kell vagy kompatibilis? És mekkora mennyiség? Szerintem a legegyszerűbb ha itt a fórumon találsz eladót, hacsak nem ugyis rendelsz egy olyan EU-s boltból ahol ilyen is kapható.
Kihasználatlanság miatt megválnék egy teljesen új Walthers GP9-től. A dekóder felprogramozását követően futott egy pár alkalommal. Ára dekóderrel együtt 60.000- HUF
K-Line Alco S-2 switcher és boxcar. Ez a switcher design még a Marx-tól származik. Az eredeti szerszámokat a K-Line újította fel és adta ki a gépet újra sokféle festésben.
Inkább ne off-oljuk ezzel a topikot, sajnálom a megjegyzésem, mert ezzel nem lesz megváltva a világ, de szvsz egy diverzifikált gazdasági, termelési berendezkedés jobbat tenne a világnak, mint a koncentrált, konténeres, occó munkaeröt kihasználó, máshol pedig válságokat, munkanélkülieket generáló berendezkedés.
Persze, ez Trump utopisztikus alma. Vajon fog Trump 40 millio dollart ajandekozni/kolocsonozni minden modellgyarto cegnek hogy koltoztesse haza a gyartasat Kinabol es inditsa be a sajat gyarat, mikozben ezek a gyarak eppen nem termelnek mert nem eri meg?
Es fognak sorba allni az amerikai ugyeskezu kislanyok munkaert hogy a gyartosorokon apro kis csipesszel illesztgessek orakon at a filigran kapaszkodokat a mozdonyokra ugy hogy kozben nem nezegetik az okostelefonjaikat? Van megfelelo szamu szabad munkaero egyaltalan az USA-ban?
Es ez csak modellek. Mindenki aki Kinaban gyartat cuccot meg van love.
Amerikai modellgyartok konyorgese egy YouTube videon. Az importalas a kinai gyarakbol teljesen megalt. Az egesz modell ipar a tonk szelen a 145%-os Trump vam miatt:
Olvasom forumokon hogy kezdenek az Amcsi modellezok panikolni a kinai arukkal szembeni 145%-os Trump vam miatt.
Most szerintem erdemes vasarolni, mert kesobb az arak felmehetnek vagy nem is lesz aru. Tobb amerikai modellgyarto kinai uzemukbol leallt a kontenerek kuldesevel.
Még két klasszikus streamliner, hogy mind a négy jellegzetes kiadás, korszak együtt legyen.
A Santa Fe kocsi a legelsö alu streamliner kiadásból származik. Egy kis cég, az American Model Toys (AMT) fejlesztette ki és dobta piacra a 40-es évek végén, megelözve a Lionelt.
Ezt követte 1954-töl a Lionel klassszikus alu streamliner kiadása, amelyböl a poggyászkkocsi (baggage) szerepel a képen. Ezeket 1960-ig gyártották.
Mind az AMT, mind a Lionel szerelvényeket többféle feliratozással, festéssel is lehetett kapni. Ezeket a kocsikat követték az elözö bejegyzésben szereplö 70-es évekbeli, ill. jelenlegi kiadások.
kétféle kivitel "ugyanarra" a streamliner kocsira. Mindkettö a Powhatan Arrow étkezökocsija, de a baloldali "smooth side, smooth roof", a jobboldali pedig "ribbed side, ribbed roof" kivitelben készült. Mindkétféle kivitel létezett a valóságban is, nem csak a Lionel világában. Abban nem vagyok biztos, hogy a N&W vasútnak tényleg voltak-e ilyen kocsijai mindkét kivitelben, ez lehet csak a Lionel marketing fogása, de pl. a D&H vasútnak valóban voltak streamliner kocsijai mindkét kivitelben.
Köszönöm a hsz-t, már azt hittem teljesen ki van halva ez a fórum.
A hétvégén volt időm rá, ahogyan írtad a CV3 értékét megemeltem - nagyon alacsony 5-ös értékre volt állítva. A lassulás is, azt kis mértékben módosítottam, ott azért szeretem ha a mozdonyaimnak nincs túl hosszú fékútja.
A Tsunami honlapján átnéztem a beállítási opciókat, CV25-el be lehet állítani különböző sebességgörbéket 1-16 értékek között.
15-ös értéket állítottam be, ezzel alacsony sebességtartományban a gép lassan veszi fel a sebességet.
Nem tudom, hogy dekóder tekintetében pontosan ez melyik generáció. A modellt eredetileg 2015-ben adták ki, gyárilag hangdekóderes. A funkciók, európai modellező szemmel még 10 éves összehasonlításban is puritánnak mondhatóak szerintem - világítás, kürt, szét- összekapcsolás. Mondjuk nem várom el, hogy "énekeljen", de a motor indítás/leállítás funkciót nagyon hiányolom.
Ettől függetlenül örülök, hogy magaménak tudhatom és ez a lényeg :)