Szia Róbertke, klassz darabot sikerült neked is kifogni! A háromdómos tartályok a postwar kezdetek óta rajta vannak a Lionel palettán is. Sokáig csak hasonló szürkés/ezüstös színben, de késöbb megjelentek más festések is. A hobó kocsi figurái a vontatási sebességtöl kvázi függetlenül, egyenletesen mozognak, mert egy külön "rezgömágneses" hajtásuk van.
igen világít a zárfény is! A ritka boxcar-ok egyébként "véletlenül" jöttek egy-egy olyan lot részeként, amelyeket valami más miatt preferáltam, de végül is örültem, hogy színesedik kicsit az állomány és nem mindig csak Santa Fe, NYC, Pennsy, SP, stb. szóval a szokásos Class 1 társaságok.
Szép ez a GP7-es, egy alap Lionel design 1949 óta, amely a mai napig a kínálat része. A visszafogott Rio Grande festés erös indusztriális jelleget kölcsönöz ennek az 1974/75-ös MPC kiadásnak.
Üdv! S.
P.s. egy jó háttérfotó játékvasutak esetében is sokat dob a látványon!
Fordulj nozal topiktárshoz, korábban sokat írt ide is, de már pár éve nem fórumozik. Az elérhetősége meg van adva. Az utóbbi években jó pár ausztrál modellt beszerzett. Tippem szerint Tyapa is róla beszélt.
Nem tudok róla, hogy nálunk bárki forgalmazna, de Európában sem nagyon fogsz senkit találni. Egy nagyon kedves cimborám gyűjt ausztrál modelleket is (Auscision, Austrain, SDC, Southern Models), egy részüket közvetlenül Ausztráliából vette, magáneladóktól, kisebb boltokból és közvetlenül a gyártótól, a többit a Menzels-Lokschuppen Onlineshop-ból, de már ők sem forgalmaznak ausztrál modelleket, sajnos.
Sziasztok, ma két nem gyakori darab került a kamera elé. Bár van a Lionel kínálatában böven kanadai gördülö állomány, de természetesen messze nem annyi mint az USA vasútjaitól. Ez a CP boxcar föleg a kedves hódos logo miatt került a gyüjteménybe. Ezzel már komoly 2 darabra nött a kanadai állomány, egy már meglévö BC Railroad boxcar-ral együtt. A másik kocsi egy jubileumi darab, az 1 milliomodik Pullman Standard boxcar-t díszítették a valóságban is ezzel a festéssel:
Igen, mert ezt a gépet ( GP38-2 )ilyen orr kinézetre csak a Southern Railway részére gyártották ( 257 darabot) Erről tudtam, de mégis megvettem mert megtetszett.