Keresés

Részletes keresés

möndikk Creative Commons License 2012.07.04 0 0 447

Kösz.

Tanulságos helyzetértékelés volt.

Előzmény: Bertrand de Beaufourt (445)
Augustine Creative Commons License 2012.07.03 0 0 446

"Korrupcio2 : Most leirok egy friss esetet ami az itteni mediaban nyomtatasban megjelent es eljaras lett belole es eliteltek a tetteseket es az onkormanyzati kepviselonek le kelett mondania.....stb"

 

Szóval ott is úgy működik, hogy a kishalakat hurcolják meg. Valami Hilti miatt.:DDD

Előzmény: Kuruc71 (429)
Bertrand de Beaufourt Creative Commons License 2012.07.03 0 0 445

"Miert utaljak annyira ?"

 

Ennek már történelme van (22 év az lassan egy generáció). A romániai forradalom annyira gyorsan jött (egyeseknek, persze), hogy igazából aki ott volt a tévé ostrománál (1989.12.22) és bevételénél, az meghatározó politikai szereplő lett nagyon hosszú távon, sokan még most is azok. A tévészékház ugye Bukarestben van, volt, és a Bukarestben élő magyarok, hát, hogyismondjam, nem feltélenül a legtisztább emberek. Hogy ki volt besúgó, meg ki nem, azt hagyjuk, inkább az alapvető mentalitásról, a vonalasságról és a konjunktúra meglovagolásának a képességéről van szó.

Az RMDSZ első elnöke Domokos Géza volt, egy sunyi kis g.ci, ravaszdi szemével és Moldova Györgyöt idéző fejjel. Ugyanúgy író, meglehetősen széles ismerettségi körrel az éppen alakuló Román Nemzeti Felszabadítási Front vezetői közül. Ilyen volt Ion Iliescu, későbbi államelnök, Ceusescu egykori jobbkeze, aki megtért a peresztrojkának, és ő volt kiszemelve a román verzió levezetésére (ami azért necces és érdekes egyben, mert Románia nem moszkovita szocializmust épített, ugyanúgy, mint Tito); továbbá Petre Roman későbbi miniszterelnök, akinek Neuländer Ernőnek hívták az apját, a spanyol polgárháborúban is harcoló temesvári kommunista volt, az anyja meg Hortensia Vallejo nevű, szintén hithű kommunista és aktivista hölgy (vicces a Roman vezetéknév, amikor egy gramm román vér sem csörgedez az ereiben), egyszóval ezek igazi kommunisták voltak, akik ugrásra készen várták, mikor nyiffan ki Ceausescu.

Az elején teljesen egyértelmű volt, hogy egységes képviselet kell a romániai magyaroknak, ami ideig-óráig működött is demokratikusan, de nyilván, versenytárs híján az rmdsz-es elit elkezdett elemelkedni a plebsztől, ügyes kamarillapolitikával kicsinálták a nagypofájúakat (Kincses Előd, Tőkés László), és ügyeskedő, simulékony, a románságot nagyon jól értő klikk jött létre, amelyik igen kevéssé képviselte a valós érdekeket: az 1968-ig létező Magyar Autonóm Tartomány visszaállítását, a magyar oktatás visszaállítását, ésatöbbi. Illetve képviselte, de csak annyira, hogy saját érdekeik és jó kapcsolatuk ne sérüljön. (vö: Neptun-konfliktus, amikor lepacsiztak a román vezetéssel). Továbbá 2004 körül, amikor az MSZP a gyalázatos népszavazási kampányát folytatta, egészen nyilvánvalóan hozzájuk törleszkedtek, Orbán Viktor ellen fordulva (ezért érthető az ellenszenv, nem Orbán kezdte). Az rmdsz potentátjai között található Románia tíz leggazdagabb embere közül legalább kettő, vagy három, ha érted, mire gondolok.

Közben ment az narratíva, indoktrináció, vagy nevezzük bárminek, hogy ne legyen több magyar párt, mert akkor egyik sem éri el az 5%-os parlamenti küszöböt, és ez sikeres a mai napig is, megfojtva mindenféle pluralista kezdeményezést, viszont az rmdsz egyre zártabb, egyre nehezebb bekerülni, és ez elég fasza kis protobalos egypártrendszert teremtett. A reflex sikeresen el lett ültetve, az emberek abbéli félelmükben, hogy nem lesz képviseletük, inkább az rmdsz-re szavaznak, ennek megfelelően a többi kezdeményezésben elég alacsony az intellektuális apport, szóval ez a csapda elég jól működik, de az erdélyi magyarság igazából gyűlöli az rmdszt. Egy magyarországi színtéren eszük ágába sincs ezekre szavazni, már aki szavaz, szóval ez szerintem eléggé hamvába holt ötlet. Viszont mutatja, hogy elég sokat tanultak a románoktól pofátlanságban és gátlástalanságban, sajnos.

Előzmény: Kuruc71 (438)
möndikk Creative Commons License 2012.07.03 0 0 444

"Viszont oszinten azt kivanom, hogy en tevedjek."

 

Akkor erről ennyit.

Előzmény: Törölt nick (442)
Kuruc71 Creative Commons License 2012.07.03 0 0 443

Teljesen egyetertek !

 

Előzmény: Törölt nick (442)
Törölt nick Creative Commons License 2012.07.02 0 0 442

Hat tenyleg csak erintolegesen szokott erdekelni. Viszont ha visszaolvasol, nem is igazan kritizaltam rajtad kivul semmit :-).

Az nyilvanvalo, hogy te elkotelezett Orban hivo vagy, ami az en szememben kb. ugyanolyan rossz, mint az elkotelezett baloldali.

 

Es amikor azt fogalmazom meg, hogy nem osztozok a te optimizmusodban, miszerint a mostani rendszer felviragoztatja az orszagot, akkor az nem kritizalas, hanem egyszeruen ketelkedem. Termeszetesen szemelyes velemenyem van Orban Viktorrol, Matolcsirol (miutan lattam az interjujat a CNN-en), nade attol meg megvolt, van a lehetoseguk, hogy tenyleg valami jot tegyenek. Egyelore nem keltettek bennem azt a benyomast, hogy jo iranyba haladnak.

Viszont oszinten azt kivanom, hogy en tevedjek.

Előzmény: möndikk (441)
möndikk Creative Commons License 2012.07.02 0 0 441

Ha téged nem érdekel a politika, akkor talán nem kellene foglalkozni vele. Értem ez alatt azt, hogy nem kell elköteleződni....de akkor kritizálni sem.

Előzmény: Törölt nick (440)
Törölt nick Creative Commons License 2012.07.02 0 0 440

Tudod, veled az a baj, hogy nalad is messzirol latszik az, hogy valamifele elkotelezettsegbol, ideologiai tudatossagbol irod azt, amit irsz. Mondjuk ez az ideologiai tudatossag nekem alapvetoen vicces, mert hat egy orszag elhetoseget nem elsosorban ez donti. Ugy ertem, hogy nem azon mulik, hogy mindenki faszan el legyen kotelezve.

Az meg ugy a masik dolog, hogy az ilyen nezopontok elegge csolatast eredmenyeznek, amirol en nem fogok vitatkozni, mert nem vezet sehova.

Előzmény: möndikk (426)
Kuruc71 Creative Commons License 2012.07.02 0 0 438

"Mint erdélyi származású, hadd mondjak ellent ebben neked (hoppá, Erdélyben születtem, akkor nekem hova is van a haza? :-)"

 

En Tiszahati "Kuruc foldi" vagyok. A II. VH utan fele csalad M.o-n fele meg a nagy Szovjetunioba "emigralt" anelkul hogy tudtak volna rola.

 

 

"Az RMDSz-t mindenki gyűlöli, mint a szart, csak az a játékelméleti kérdés lép be, hogy mindenki szívesen szavazna másokra, de nem fog, mert ha nincsenek elegen, akik ugyanezt teszik, akkor ugrik a parlamenti képviselet."

 

Miert utaljak annyira ?

 

 

"És ha belefér egy kis személyeskedés is, a kitelepültek egy része túldimenzionálja a mindenkori kormány sötétségét, ezzel mintegy igazolva azt, hogy miért nem megy haza, sőt, miért jobb most neki :-) Bocs."

 

 

Egyreszt igazad van mert van egy ilyen motivacio sokaknal. Masreszt meg ugye az is igaz ( szerintem ) hogy akik kulfoldon elnek azok mar egy uj latasmoddal gazdagabban a mindennapi problemak torzito szemuvegetol eltavolodva talan azt mondhatom objektivabban latjak a dolgot. Persze nem mindenkire igaz sem az elso sem a masodik megallapitas.

 

 

Előzmény: Bertrand de Beaufourt (436)
Boszorka Creative Commons License 2012.07.01 0 0 437

Én hazatelepült vagyok, de a jelenlegi dolgokról inkább nem nyilatkozom, mert kitiltanak.:-(((

Előzmény: Bertrand de Beaufourt (436)
Bertrand de Beaufourt Creative Commons License 2012.07.01 -1 0 436

Mint erdélyi származású, hadd mondjak ellent ebben neked (hoppá, Erdélyben születtem, akkor nekem hova is van a haza? :-) Az RMDSz-t mindenki gyűlöli, mint a szart, csak az a játékelméleti kérdés lép be, hogy mindenki szívesen szavazna másokra, de nem fog, mert ha nincsenek elegen, akik ugyanezt teszik, akkor ugrik a parlamenti képviselet. Nagyjából ez tartja hatalomban az eremdéeszt, akik a legsunyibb, legsúlyosabb maffiózók egyébként. Az erdélyiek nagy része nem fog a magyar rmdsz-re szavazni, úgyhogy politikai heccen és góbé furfangosságon túl nem sok esélye van. Sajnos, vagy nem, azt nem tudom.

 

És ha belefér egy kis személyeskedés is, a kitelepültek egy része túldimenzionálja a mindenkori kormány sötétségét, ezzel mintegy igazolva azt, hogy miért nem megy haza, sőt, miért jobb most neki :-) Bocs.

Előzmény: Kuruc71 (434)
möndikk Creative Commons License 2012.07.01 0 0 435

Nem értünk egyet, de ez nem is a topik témája.

Előzmény: Kuruc71 (432)
Kuruc71 Creative Commons License 2012.07.01 0 0 434

Pontosan !

 

 

A jelenlegi rezsimnek sem az volt a baja hogy Kadarek vagy eppen Gyurcsanyek mit csinalnak hanem hogy nem ok csinalhattak. Most hogy hatalmon vannak most ugyan ugy csinaljak.

 

Nincs kulonbseg.

 

Mondjuk a mostani rezsim aroganciaban viszont viszi a primet, azonban ahogy olvastam a fagyi visszanyal. A romania magyarok az utan hogy az itteni kormany megprobalt dirigalni nekik, most azon tanakodnak hogy partot alapitanak MAGYARORSZAGON. A sajat szavazotaborukkal egyutt ez nagyon konyen jelentos szavazotabor elvonassal jarhat mind ket oldalrol.

Friss ero a magyar politikaban. Meg lehet jol is jarna az orszzag.

 

Ez volna csak az igaza kulfoldrol torteno hazatelepules.

 

:-)

 

 

Előzmény: Törölt nick (433)
Kuruc71 Creative Commons License 2012.07.01 0 0 432

"1. Fejétől bűzlik a hal."

 

 

Mar az egesz buzlik es nem is kicsit es nem is "tegnap" ota.

Annyira hogy az allampolgarok mar termeszetesnek veszik es sokszor kiakadnak ha az ember ezt mint problemat emliti.

 

 

"2. A lépcső seprését mindig felülről kell kezdeni."

 

Ez igy van de eddig mindenki igerte a valasztas elott aztan gyozelme utan heveny amnezia kovetkezett. Valtozas = SEMMI

 

 

 

"Szóval. Mi már akkor is megtesszük az első lépést a javulás irányába, ha a kormányzati korrupció okozta károk összege (pályázati pénzek, kamu pályázatok, stb.) az elmúlt ciklus felére csökken."

 

 

Te ebben komolyan hiszel ? A jelenlegi kormany sem kulonb mint az elozoek ezen a teruleten. A mukodesuket ugyan azzal a mndattal lehetne leirni mint a korabbiaket : Amit csak erunk!

 

 

"És erre jó esély van.

Aztán, ha e téren nagyjából rend van, jöhetnek az általad leírtak. Talán a következő ciklusban.....vagy utána."

 

 

Lattal te mar olyan tolvajt aki hazafiassagbol humanizmusbol vagy barmi mas okbol egyik naprol a masikra ugy dontott, hogy " holnaptol csak fele annyit fogok lopni mint elotte, vagy masok" Aki lop az tolvaj es ha atlepte a Rubicont akkor onnan mar a szitu csak sulyosbodni szokik es nem visszafejlodni. Ettol csak egy kemenykezu vezetes tudna elterni.

Előzmény: möndikk (431)
möndikk Creative Commons License 2012.07.01 0 0 431

"Amig ezen a teruleten nincs donto valtozas addig politikai iranyultsagtol fuggetlenul a gazdasagi felzarkozas eselytelen."

 

Két mondás:

1. Fejétől bűzlik a hal.

2. A lépcső seprését mindig felülről kell kezdeni.

 

Szóval. Mi már akkor is megtesszük az első lépést a javulás irányába, ha a kormányzati korrupció okozta károk összege (pályázati pénzek, kamu pályázatok, stb.) az elmúlt ciklus felére csökken.

És erre jó esély van.

Aztán, ha e téren nagyjából rend van, jöhetnek az általad leírtak. Talán a következő ciklusban.....vagy utána.

 

(Szóval nem most.....) 

Előzmény: Kuruc71 (429)
möndikk Creative Commons License 2012.07.01 0 0 430

"Orbán nemzetközi hátországát a bajor keresztényszocik (CSP) adják, amelyik legfontosabb támogatója a bajor és délnémet ipar, többek között az német autógyárak."

 

Én azt mondtam, hogy a fidesz a globáltőkével együttműködésre törekszik a kölcsönös előnyök alapján.

Ennek nem mond ellent az, amit te írtál.

Előzmény: Bertrand de Beaufourt (428)
Kuruc71 Creative Commons License 2012.07.01 0 0 429

"kapcsolati toke, korrupcio, mindenutt van csak hat az atlathatosag..."

 

Szerintem ez felreertes vagy felremagyarazas !

 

Az hogy korrupcio mindenutt van az teny. Viszont ezzel nem takarozhat egy olyan orszag amelyiknel a korrupcio minden szinten es donto tobbsegben erinti az uzletelest gyakorlatilag a rendszer es a kultura resze. De ha mar a kapcsolati tokenel tartunk akkor elmondom mi az en velemenyem szerint a kulonbseg a magyar es a nyugati orszagok ( nem mind ) kapcsolati tokejenek mukodese kozott.

 

Magyarorszagon a kapcsolati toke azt jelenti hogy te elsonek tudod meg ha lesz egy projekt az adott temaban , vagy eppen van extra penz egy adott teruleten es nem szamit hogy ertesz hozza vagy nem mivel ismernek teged te fogod megkapni a melot vagy az allast. " Nem baj beletanulsz " " Az a fontos hogy ne mi kapjuk a legtobb penzt" stb stb technikakkal probaljak a lopast leplezni.

 

"Mashol" Ez ugy muxik hogy ha a tudasod tapasztalatod nincs meg akkor kihullasz a seleztezo elso koreben vagy egyaltalan a rajtvonalhoz sem allhatsz. Viszont ha a a kiirasnak az elvarasoknak megfelelsz akkor a kapcsolati toked mint REFERENCIA mukodik es igy egy plusz hogy te mar dolgoztal ilyen teruleten sikerrel, es ezert fog tamogatni teged es nem azert mert csak ismersz valakit.

 

Korrupcio2 : Most leirok egy friss esetet ami az itteni mediaban nyomtatasban megjelent es eljaras lett belole es eliteltek a tetteseket es az onkormanyzati kepviselonek le kelett mondania.

Tortent hogy az egyik ujsag megszagolta es irt rola egy cikket hogy az egyik millios nagyvaros kepviseloje odaadta az onkormanyzat par szerszamjat ( HILTI furokeszlet, es hasonlo keziszerszamok ) az egyik ismeros vallalkozojanak hogy az egy munkahoz ( nem rendszeresen ) ingyen hasnalja. Botrany lett belole hogy hogyan mer az emberek penzen vett eszkozzel ugy banni mint ha a sajatja lenne  !

Lemondott es a partja ellene fordult.

 

A korrupcios kulonbseg Magyarorszag es sok mas nyugati orszag kozott ott merheto le hogy ez az esett "ott" termeszetes mig M.o-n nevettseges, vagy erthetetlen lenne.

 

A korrupcio kulturalis beepultsege miatt eselytelen az orszag tenyleges felzarkozasa mert az igazi foglalkoztatast soha nem a nagy multik hozzak , hanem mindig a kis es kozpvallalkozasok. Azonban ezeket a vallakozasokat mar nem vedi egy egy kormanygarancia, nekik a hetkoznapi torvenyek es tarsadalmi ertekek menten kell megelniuk ami a jelenlegi formajaban kontraproduktiv destruktiv.

 

Amig ezen a teruleten nincs donto valtozas addig politikai iranyultsagtol fuggetlenul a gazdasagi felzarkozas eselytelen.

Előzmény: möndikk (425)
Bertrand de Beaufourt Creative Commons License 2012.06.30 0 0 428

Van a globáltőkének befekvő csoport (maszopszadesz-lmp-dk), van a globáltőkével a kölcsönös előnyökön alapuló kapcsolatot igenlő csoport (fidesz-kdnp), és van a globáltőkeellenes csoport (Jobbik).

 

Te nagyon naív vagy, bocs, és nem szeretném elvinni ezt ilyen irányba, de csak hogy egy példát mondjak: Orbán nemzetközi hátországát a bajor keresztényszocik (CSP) adják, amelyik legfontosabb támogatója a bajor és délnémet ipar, többek között az német autógyárak. A ballib pedig a közpénzeket, eus pénzeket tipikusan 70-90%-ban lenyúló, kontraszelektált, lila öltönyös, bajszos hájfejek gyülekezete, akik mindig az aktuális szlogenek (moszkva, eu, stb.) mögé bújva sütögetik a pecsenyéjüket, semmi közük a globális befektetésekhez. A Jobbik pedig ... na mindegy.

Előzmény: möndikk (426)
Törölt nick Creative Commons License 2012.06.30 0 0 427

:-)

Előzmény: möndikk (426)
möndikk Creative Commons License 2012.06.30 0 0 426

"Persze ennyire nem izgat a dolog,"

 

Kár, hogy nem izgat, mert igen érdekes téma.

 

Az ország alapproblémája a viszonyulás. A szocializmusban a Szovjetunióhoz, azóta meg a globáltőkéhez.

Ezen viszonyok mentén polarizálódik a társadalom.

 

Van a globáltőkének befekvő csoport (maszopszadesz-lmp-dk), van a globáltőkével a kölcsönös előnyökön alapuló kapcsolatot igenlő csoport (fidesz-kdnp), és van a globáltőkeellenes csoport (Jobbik).

 

Nos, ebben a viszonyrendszerben a globáltőke természetesen a ballib erőkkel (maszopszadesz, stb) van. A helyi erők meg a globáltőke lehetőségeihez képest gyengék, viszont élvezik a többség támogatását.

Hááát ezen erővonalak mentén polarizálódik az ország. Ott kint nyugaton ti természetesen a globáltőke hangját halljátok, az ő szemszögükből szűrt "értelmezett" tudósítások kerülnek el hozzátok, ami természetesen nem felel meg hűen a valóságnak.

 

Ahogy én látom, az internacionalista-globalista erők már csak a külső támogatás miatt erősek. A belső támogatottságuk már nem elég a hatalom megszerzésére. Innen kezdve nem Orbántól, hanem tőlük kell félteni a demokráciát. (Többség megtévesztése.)

Előzmény: Törölt nick (420)
möndikk Creative Commons License 2012.06.30 0 0 425

"Velemenyem szerint ez barmelyik jelenlegi tarsadalmi rendszerben megtalalhato, legfeljebb a merteken, atlathatosagan lehetne vitatkozni"

 

Egyértelmű.

 

Előzmény: Törölt nick (419)
Törölt nick Creative Commons License 2012.06.30 0 0 424

En erre meg azt irtam, hogy mivel keves a lehetoseg, igy azert a (nevezzuk kontraszelekcionak, vagy korrupcionak) verseny joval kielezettebb, igy a valahova tartozas joval fontosabb. Ezt el is fogadom, bar nem latom azt, hogy hogyan lehetne megoldani, mert velemenyem szerint ez nem igazan magyarorszagi sajatossag.

 

Ami szamomra erdekes (irom ujra), hogy mindig mindenki pontosan tudja, hogy mi az oka ennek es mi lehetne a megoldas, bar (ismet) szereny velemenyem szerint ez a fajta hozzaallas a tarsadalom egyre szelsosegesebb megosztasat eredmenyezte. Az igazan geci dolog az egeszben az, hogy kifejezetten politikai, hatalmi megfontolasok alapjan.

Legalabbis ahogy es ahonnan en latom.

Előzmény: Bertrand de Beaufourt (421)
Bertrand de Beaufourt Creative Commons License 2012.06.30 0 0 423

Nagyjából egyetértünk, és nem tudom, hogy te hol élsz, de farmolás szempontból Magyaroszág sokkal jobb adottságokkal rendelkezik, mint Európa gazdagabbik fele. A délieknél nyilván nem jobb, de ott nem is nő alma :-)

Én csak azt akartam mondani, hogy csak azért emigrálni bárhova, mert ott nagyobb a biztonság, ez botorság, pár év alatt simán elmúlhat ez a biztonság bárhol. Inkább saját védelmi rendszert kell kiépíteni, de ez bárhol megtehető.

Előzmény: Kuruc71 (406)
Bertrand de Beaufourt Creative Commons License 2012.06.30 0 0 422

Ez nem az elmúlt nyolc év baja. Akkor csak beértek az előző évtizedek. A környező országok ezt az egészet kb. 15-20 éve letudták, csak a magyarok voltak olyan kevélyek, hogy azt hitték, nekik nem kell ezt a házifeladatot megcsinálni. Hát tévedtek, meg kell.

Előzmény: möndikk (417)
Bertrand de Beaufourt Creative Commons License 2012.06.30 0 0 421

Pedig már leírtam. Nevezzük kontraszelektált gazdaságnak, vagy bárminek, de az az ismérve, hogy nem számít, mennyire vagy jó a szakmádban (mint cég, vagy mint ember), csak akkor kapsz munkát, megbízást, ha van kapcsolati rendszered. Hogy ne legyen félreérthető: mégegyszer leírom: egyáltalán nem számít, hogy mennyire vagy jó, ez nem számít egyáltalán, csak az számít, hogy benne vagy-e a rendszerben. Ugyanez ussaamerikában úgy néz ki, hogy nem kaphatsz melót, ha nem voltál a kalidzsben az bétagammapszi tagja, vagy nem golfozol együtt a saját kasztod tagjaival, de ha nem vagy jó, vagy drágább vagy, akkor szevasz, nem boltolnak veled. Ennek az egyik legfőbb oka, hogy mindenki a saját faszát veri a csalánba, míg magyarba' ugyanez közpénzeken történik.

 

Ugyanez igaz a zenére is (legalábbis arra a részére, amelyre rálátok). Van egykét maffia, amelyikhez tartozni lehet, ha nem vagy benne, akkor egészen egyszerűen akármilyen jó vagy, nem lesz lehetőséged kitörni, és kész. Ha ezekhez a körökhöz tartozol, akármilyen szar lehetsz, befuttatnak, minőségtől függetlenül. Ez igaz a folkmaffiára, igaz a jazzmaffiára, igaz a budapesti urbánus alternatív zenei közegre, a metálzenére, mindenre. És még sorolhatnám. Biztató jelek vannak azért, kezd szakadozni és töredezni a balliberális összeterartás, pl., amely a kultúra egyedüli letéteményesének tartotta magát, de még távolról sincs vége. Mindenhonnan el kell zárni a pályázati csöcsöket, és akkor egykét éven belül ez a rendszer visszafordíthatatlanul megrongálódik. Már alig várom.

Előzmény: Törölt nick (420)
Törölt nick Creative Commons License 2012.06.30 0 0 420

Azt hiszem eloszor tisztazni kene azt, hogy te mit ertesz kapcsolati toke alatt :-).

Ha a korrupciot, akkor persze, nade hogyan csokkentened?

 

Egyebkent meg innentol erdekes az, amit a polidili reszen olvasok, miszerint balos-libsi, vagy fideszes-jobbikos. A tarsadalmi berendezkedesnek az alapjai a gazdasagi szabalyozasokon mulik nagyreszt. Az meg egyertelmuen politikai dontes kerdese. Viszont ennyire polarizaltnak meg nem lattam a magyar tarsadalmat, mint manapsag. Es gyakorlatilag barmire kepesek rahuzni a nacionalista, vagy nemzetidegen jelzot. Ami szamomra elkepeszto.

 

Persze ennyire nem izgat a dolog, csak gondoltam jelzem, hogy el tudok kepedni :-).

Előzmény: möndikk (416)
Törölt nick Creative Commons License 2012.06.30 0 0 419

Kozben elgondolkodtam azon, hogy a kapcsolati toke mast es mast jelenthet attol fuggoen, hogy a tarsadalmi rendszeren belul milyen szinten nezzuk azt :-)

(szoval ertem en, hogy a kapcsolati toke egy az egyben atfordithato a korrupcio mertekere, bar alapvetoen nem ez volt a kiindulo pontom)

Ezt atgondolva meg mindig azt mondom, hogy ez nem magyar sajatossag. Velemenyem szerint ez barmelyik jelenlegi tarsadalmi rendszerben megtalalhato, legfeljebb a merteken, atlathatosagan lehetne vitatkozni.

Előzmény: möndikk (412)
möndikk Creative Commons License 2012.06.30 0 0 418

"Es a szeker robog tovabb lefele a lejton."

 

Már jóval lassabban, mint eddig, és tovább lassit.

És sztem (ha lesz idő rá), akkor vissza is fordul.

Előzmény: Kuruc71 (414)
möndikk Creative Commons License 2012.06.30 0 0 417

Az ideális állapotot a dötések felelősségének a viselésével lehet elérni.

 

Mo-t az elmúlt nyóc évben a következmények nélküli országnak hívták.

A felelősök csakis a döntési helyzetük előnyeit érezték, a döntés felelősségét meg nem.

Láccik is az országon.

Előzmény: Törölt nick (410)
möndikk Creative Commons License 2012.06.30 0 0 416

A kapcsolati tőke befolyásának a felezése.

(De lehet vitatkozni, hogy a csökkenés mértéke 40 vagy 60 % legyen:-)))

Előzmény: Törölt nick (410)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!