Keresés

Részletes keresés

NElvis Creative Commons License 2013.07.26 0 0 29

Szombathely.MÁV üzletvezetőség a Széll Kálmán utcában.

 

umea.. Creative Commons License 2012.09.28 0 0 28

Írjatok már Ti is ezekről a jómadarakról, akik az átkosban meresztették a popójukat és fölgombolták a nagy lóvét. Munkájuk két fillért nem ért, de Pártunk és Kormányunk megtürte őket.

umea.. Creative Commons License 2012.08.18 0 0 27

1980-ban a győri vasútorvos (már 20 éves törzsgárda tagként)  lakás vásárlásához kért hoszzú lejáratú vállalati kölcsönt. Közvetlen orvosigazgató főnöke és a szakszervezet javaslata végső jóváhagyásra Kiss Károly, az akkori MÁV Bp- Igazgatóhoz került aláírásra. Kiss rögtön kijelentette: "Orvosnak nem adok". Azzal sikerült végül meggyőzni, hogy az orvos törzsgárda tag, akkor meg kellene változtatni a "Törzsgárda Szabályzatot. Végül aláírta. Nos ilyen bunkók voltak az "elvtársak". (Könyvben le van írva)

umea.. Creative Commons License 2012.08.16 0 0 26

Hát írjank mások is már ezekről a "jómadarakról", akikről Ti is tudtok.

Előzmény: orvosoktat (9)
/Dsa/ 1932 Creative Commons License 2012.07.09 0 0 15

A régebbi időkben sokkal több létjogosultsága volt a vasútigazgatóságoknak mint manapság!Érdekes,hogy ebbe a pici országba valamilyen formában még megvan az összes!Ez egy különleges világ ma is,mintha fényévekre lenne a tényleges vasúttól.Lassan többen dolgoznak odabent mint valamelyik külszolgálatnál.

Előzmény: Törölt nick (14)
/Dsa/ 1932 Creative Commons License 2012.07.02 0 0 11

Miért talán ma máshogy van?Nekik jól szalad a szekér ma is,a dolgozó meg le van  .......!

Előzmény: Törölt nick (10)
orvosoktat Creative Commons License 2012.06.20 0 0 9

Rendben van. Kb.a hetvenes évekj elején történt, megint "vaszari pistával". Egy orvos a MÁV vezérigazgató helyettestől kapott szolgálati útlevelet és rk. fiz. szabadságot hollandiai kongresszusi részvételre. Az orvos kiállította FIP jegyígénylő lapjait Ausztriára, Németországra és Hollandiára. Elküldte szolgálati úton, majd "pista" azokat visszaküldte az orvosnak "nem javasolom" megjegyzéssel. Církusz lett belőle, végül a felsőbbség ráparancsolt, hogy az ügyet intéznie kell.  A külföldi jegy illetményjegynek számít, az jár a vasúti dolgozónak (vasútorvosnak is), mert nem zárták ki a kedvezményből., Érthetetlen, hogy miért írt a lapokra "nem javasolom" megjegyzést. Ezt a jegyigénylést vagy teljesíti, vagy nem. (utóbbi esetben indokolnia kell, hogy miért nem. De azt hiszem elég már a "vaszariakból".

Előzmény: Balázs177 (8)
Balázs177 Creative Commons License 2012.06.20 0 0 8

Köszönöm,és várjuk a további történeteket!

Előzmény: orvosoktat (7)
orvosoktat Creative Commons License 2012.06.19 0 0 7

Balázs, ha akarod, még tudnék történeteket mesélni "vaszari pista" egy két húzásáról. Hát szép dolgok történtek abban az "átkos" rendszerben.Volt egy "jóska" nevű úriember, vezetékneve egy kedvelt gyümölcsöt jelent, ő is egy kiskirály volt az egészségügy Nefelejcs utcájában. Mikor a Kerepesi út 3-ban a vezető ig. főorvos meghalt, jóska fogta magát és átsétált a Nefelejcsből a Kerepesi utra egyenesen az igazgató főorvosi székbe a 8 általánosával. Szégyene nem volt, egy beképzelt, rosszindulatú személyiség volt. Pár hétig bitorolta az ig. főorvosi széket. Tehette ezt azért, mert felesége az akkori bp-i vasútigazgató titkárnője volt.

Előzmény: Balázs177 (1)
orvosoktat Creative Commons License 2012.06.17 0 0 6

Ezc a történet 1961-év elejéről való. Ekkor még nem a "pista" hanem egy doktorátussal rendelkező "jóska" volt az osztályvezető. Neve arról ismeretes, hogy sok fa található ott bent. Történt, hogy egy vidéki orvosnőnek- elérvén nyugdíj korhatárát - a vidéki szervek kérésére felmondtak. Helyére egy idős orvost állítottak be, hogy az új orvos érkezéséig helyettesítsen. Eltelt 8 hónap, amikor az orvosnő fellebbezést nyujtott be, kérve, hogy helyezzék vissza eredeti munkakörébe. Első fok visszahelyezte (!!), majd a helyi szervek ezt megfellebbezték.Az orvosnő még a visszahelyezésen kívül 8 hónap munkabért is követelt.

A másodfokú egyeztető bizottságnál arra hivatkozott, hogy munkakönyvét a felmondást követően nem kapta meg, és nem tudott e miatt elhelyezkedni. Iktatókönyv bejegyzései rendben voltak, csak postán éppen üres borítékot kapott a doktornéni.A tárgyalást vezető jogász fél órát adott a Nefelejcs utcai részlegnek, hogy a munkakönyvet a tárgyalási asztalra letegye.Nos a munkakönyv előkerült. Nos ez összejátszás volt, lett ebből nem túl nagy fegyelmi, stb. Itélet: Vissza már nem helyezték, a 8 hónap bér helyett 4 havi bért megkapott. Végül az ügynek vége lett.  Tanulságos történet. Ezután megszüntek a haverkodások, összefonódások, a hévégi pincehelyi borozgatások. (Kivonat a könyvemből)

orvosoktat Creative Commons License 2012.06.17 0 0 5

A "pista" meg a "tibi" a 80-as években februárban a Keleti pu. Utasellátó különtermében szépen "felszentelték" a Szovjet Vöröshadsereg ünnepét, napját. Szóváltás közben összeverekedtek díszvacsora közben. A jó hangulatnak vége lett. A hír elutott a Bp. Igazgatóság vezetőjéhez, de még a Vezérséghez is. Pista beteget jelentett, onnan meg nár vissza sem jött. Tibi is elkerült a vezetői állásából, de  azért még fontos beosztásokat kapott. (Pl. Kelenföld átépítése).Vaszari Pista ezután már csak vadászni járt, meg néha felvette munkásőri egyenruháját. (Kivonat a könyvemből).

Előzmény: orvosoktat (4)
orvosoktat Creative Commons License 2012.06.17 0 0 4

Na én tudnék mesélni a budapesti mÁV Igazgatóság I. osztályáról a 70-es 80-as években, főleg annak egykori osztályvezetőjéről a "vaszari pistáról", a gyorstalpalón jogott végzett egykori elvtársról. Uralkodott minden jogászon, de még orvosokon is. Ezekről is szól a könyvem, amely "Vasútorvos voltam " címmel éppen most jelent meg. Bolti árúsításra nem kerül, de vidéken először Győrben vásárolható meg július 6-án pénteken délelőtt a Szárnyaskerék épületben. (Révai u. 5). Budapesten június 20-án szerdán 17.30 órai kezdettel VII. kerület Thököly u. 58-60. OKISz székház földszinti Baross teremben könyvbemutató után is megvásárolható.

Ha van érdeklődés, akkor van mág egynéhány történetem még a 60-as évek elejéről is.

Előzmény: Balázs177 (1)
W8A Creative Commons License 2012.06.15 0 0 2

Nem fáj, csak nézd meg az eddig nyitott topikjaid "sikerét" és vond le a konzekvenciát.

Előzmény: Balázs177 (1)
Balázs177 Creative Commons License 2012.06.15 0 0 1

Nem,de inkább a témába vágó dolgokat írj a kritizáció helyett!Fáj,hogy topicot nyitok?

Előzmény: W8A (0)
W8A Creative Commons License 2012.06.15 0 0 0

Nem un0d még a fölösleges topikok nyitásást?

Előzmény: Balázs177 (-)
Balázs177 Creative Commons License 2012.06.15 0 0 topiknyitó

Gyűjtsünk össze minél több információt az egykori,és mai igazgetóságok,üzletvezetőségek történetéből!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!