Gyári 5 teljes plüssös üléssel (az elsők forgathatóak), plusz egy később vásárolt 6., szélső üléssel.
A belseje kulturált, minden rendeltetésszerűen működik.
Nagy kalaptartóval.
A külseje az elmúlt 8 évben kapott a parkolókban, mélygarázsokban, de ez meghúzásokat, a hátsó lökhárító felső lapján egy repedést jelent. Nem csámcsog rajta sehol a rozsda.
Az adagoló tavaly lett teljesen felújítva (mechanikus Bosch), a motor jár, viszi a gépet, de vélhetően van benne törött olajlehúzó gyűrű, mert a füst erre utal mögötte.
Külön van hozzá egy 2.1-es komplett, jó motor.
Egy bontatlan első lengőkar van hozzá, és 4 darab gyári Lancia felni, gumik nélkül.
Irányára: 85 ezer forint, de ettől eltérő ésszerű ajánlatot is meghallgatok.
Meg tudná mérni valaki a 2.1TD motor nívópálcáján a pálca alsó vége és a felső végén lévő műanyag-gumi alsó felfekvő része (amire ráül betoláskor) között pontosan mekkora a távolság? elporladt a vége, öntenék rá másik véget.
Nekem van egy jó szerelőm aki csak franciákkal foglalkozik, viszont Ő Tatabánya mellett van Tarjánban. Nagyon érti a típust, cserébe nem olcsó.
Időközben már én is felköltöztem a XI.-be, szóval ha valaki tud Budapesten olyat aki még hajlandó hozzányúlni az EVI-hez, akkor arra én is vevő lennék, mert most nem nagyon van helyem szerelni..
Igen, akkora! Nekem is ez volt a fő szempont vásárláskor, mivel majdnem 1,90 vagyok és campert csináltam belőle. Még így is kényelmesen alszom benne:)!
Igen, figyelembe vettem a benzines fogyasztását, nem véletlenül azt keresek.
Volt egy benzines EV-II-esem, nagyon szerettem, de meggondolatlanul eladtam.
A fenntartása töredéke volt a dízeleknek, a tetejébe speciális célszerszámok nélkül volt szerelhető.
A benzines nem evett sokkal többet a dízeleknél, ezért cserébe "bolondbiztos" volt, sokkal könnyebben és olcsóbban lehetett megbízható állapotban tartani.
Úgy látom, hogy az EV-I-nél is a szélvédő alatt, mélyen eldugva, nehezen hozzáférhetően van a motor. Azért nem mindegy, hogy egy porlasztócsúcs kiszedőt kell oda beszuszakolni, vagy csak egy gyertyakulcsot.
Az EV-II-eseknél szerelőt nem lehet találni, mert nem hajlandók több órás bontással kezdeni a szerelést, sok tulaj meg nem szeretné kifizetni a bontás költségét, csak a javításét.
Most nem tudom megmérni, de amikor aludtunk benne, akkor olyan 2m-t mértem az első ülésektől a végéig, úgyhogy az 1,955 m simán lehetséges.
A konkrét autót nem ismerem, de azért a 780e ebben a kategóriában elég erős, jó alaposan nézd át, hogy megér-e annyit ! A tankbetöltő alatti rész a leggyengébb hely rozsda szempontjából és ilyen korban már a küszöböket is nézd át alaposan ! Az alvázkeretet se hagyd ki, mert furcsa módon az újabbakon sokkal hamarabb korrodáltak az alvázkeretek, mint a régieken ! Az autó biztosan nem 2003/4 havi, legfeljebb a forgalombahelyezése lehet akkori.
A benzines fogyasztását figyelembe vetted a vásárláshoz ? Persze ha hosszú távon használod, akkor nem olyan vészes.
Most vettem egy 2001-es Citroen Evasion-t 2.0 benzin + Aut váltó (tudom nem éppen a megszokott párosítás), Exclusive felszereltséggel.
A km óra számláló és maga a km-óra nem működik, nem jelzi a sebességet.
Állítólag próbálták már orvosolni a problémát, vettek is hozzá valamit, de nem volt jó vele.
Van ismerős szerelőtök, akit szívből tudnátok ajánlani, és ért is a kocsikhoz és nem csak le akar húzni?
Van más apróság is vele:
-a tükrök elektromos becsukásakor csak a bal oldali működik - a jobb oldalinál hallható valami kattogás, de mozgás nem történik.
-illetve elvileg kellene rajta legyen board computer is, de a kapcsoló végén nyomkodva nem történik változás, csak a hőmérsékletet és az Aut váltó aktuális fokozatát jelzi ki.
-panoráma tető is van benne, de a gombot nyomkodva csak kattanás hallatszik, de a tető nem mozdul. Előtte van egy kisebb kézzel kibillenthető üvegtető, az viszont működik
Elsősorban Budapest és környéke érdekelne, de egy jó szerelőért elmennék messzebbre is - csak tudnám közben mennyivel is megyek... :D
Azthiszem '99-es lehet. Sajnos pontosan nem tudom, mert 2003-ban került be hollandiából és ez van a forgalmiban. Már a cica lámpás nem a kocka, viszont még 1.9 TD. Kikaptam a műszeregységet és lefotóztam:
Valakinek nincs esetleg egy jól működő bontott műszerfala? 1.9 TD ráncfevarrot, nem tudom, hogy volt e különbség a többihez képest...
Az üzemanyagszintjezőm egy éve nem jó, a fordulatszámmérőm összevissza ugrál, ma reggel teljesen elsötétült a km számláló kijelző is, szóval most már tényleg fogalmam sincs mennyi üzemanyag van az autóban.. köszi előre is a segítséget!
A Bárdinál, Unixnál is van a saját programjukban alvázszámos kereső. Persze lehet, hogy szólni kell nekik, mert ma már felvesznek oda bárkit, aki hajlandó ott dolgozni, nem kell érteni se a dolgokhoz.
Picit uncsi, hogy mindig nekem kell dolgozni helyettük, perdig elvileg ez a munkájuk, de most, csak neked: 643879 a gyári cikkszáma a mosófúvókának. ;-)
Az alvázszámos keresőt használtátok és a gyári számot kerestétek vagy csak a saját katalógusukat használtátok ?
Ha az utóbbi, akkor ott volt a baj. A gyári számot kell kikeresni, azt átváltva meg már meglesz a fúvóka. Minden alkatrészt amúgy így érdemes keresni, ha nem szeretsz szo..ni, mert rengeteg hiba van a saját katalógusukban.
Köszi a segítséget, sajnos nem találtam meg a fúvókát, a unixnál, egyenlőre nincs meg a csí hogy hogy kell keresni náluk az egzotikusabb dolgokat. Ha kiválasztottam az autót akkor nem talál fúvókát. Közben sajnos feladta a jobb hátsó záram nem mozgazja a kp zár. Amikor vettem csináltak egy javítást mert a jobb hátsó ajtó nem működött, a szokásos kilincstengely probléma. Sajnos az eladó kereskedő ragaszkodott ahhoz h megjavítja, valahol felhajtott egy egész kilincset, de a jobb hátsó kárpittal azóta is szívok mert nem lehet rendesen visszatenni, ezért nehezen nyílik az ajtó. Valamint a belső kilicset is elég barbár módon tették vissza. Lehet ezért csúszott szét a zár is. Van valami leírás h hogy kell ezt a kárpitot rendesen lebontani, h ne szakítsam el még jobban? Esetleg ilyen belső kárpit elemeket lehet venni valahol akár újonann is?
Gyári alkatrészeket alvázszám alapján tudsz rendelni / venni az Unixban, Bárdiban is, ha nem zavar, hogy picivel drágább és sokkal lassabb, mint a márkaszerviz. Az Unixnál pont ez van polcon is, most megnéztem, ha számit a gyorsaság.