Régebben ha sok kígyóubi volt egyszerre akkor meghámoztam, leszeltem és dunsztos üvegbe elraktam persze csináltam hozzá levet és azt felforraltam előtte. Hát nem izlett :(((
Most van befőző automatám ( tavaly zöldbabot, csemegeubit, céklát, meggyet csináltam és mind jó lett ) és idén a szeleteltet azzal gondoltam készíteni..... Valaki már csinált ilyent ? kimondottan automatával? Hány percig milyen hőfokon? Köszönöm.
Nem lenne egyszerűbb az, hogy a spárgát tiszítás, pucolás után feldarabolom 3-5 centis darabokra, forrás után 5 percig főzöm sós, citromsavas vízben, majd mennek a befőttes üvegekbe. Fejre fordítom őket 5 percre, mint a lekvárt szoktam, aztán mennek a dunsztba 1 napra. Szerintem az így befőzött spárga is elállna legalább 2-3 évig, minden tartósítószer nélkül.
És sokkal gyorsabb, mint 2 órán át alacsony fokon főzni és közben rettegni, nem durrannak-e szét az üvegek.
sot, tavaly tettem el rokagombat savanyunak, aminek az eredeti receptje hidegvizrol es nyers eltevesrol szolt. en, biztos ami biztos, azert forraltam 2-3 percig, es semmi baja. ezert nem ertem a 120 percet.
persze, jó a fazék is, nem gondolnám hogy 120 percig kellene a tűzőn tartani,egy maszlag lenne, az igaz hogy a spárgával annyi kapcsolatom van hogy azzal kőtőzőm ki a nővényeket, de pl a céklát 5 percig , az ubit addig se tartjuk a tűzőn
nem a befozokeszulek erdekel, hanem az elv. ha felteszek egy labasba vizet, es abban 120 percig forralom a spargat, akkor abbol szar lesz. hogyan tudja ezt maskepp a befozokeszulek? ha otthon spargat keszitek, azt max 3-5 percig szoktam forralni.
Egyszerre hármat szoktam készíteni, a szeletelt, vákuumozott sonka jól fagyasztható. A befőzőautomata pontosan tartja a hőfokot. Ha túl magasra megy a hőmérséklet, akkor sok lé kiválik a húsból, az eredmény meg szárazabb lesz.
Legfeljebb annyi kényelem, hogy nem kell őrizgetni.
Kirakom a teraszra és ott hagyom.
De én soha sem próbáltam a tűzhelyes megoldást. Így kritizálni is hülyeség lenne részemről. A másik topikban írtam is, hogy van aki megoldja automata nélkül. De én rutintalan vagyok hozzá.
A családban is csak a szaliciles-nátrium benzoátos, száraz dunsztos megoldást csinálták, így nem volt honnan tanulni. Ráadásul régen nem is érdekelt.
A lányom itthon lesz Írországból 1 hónapig, május 16-tól kb. június 15/20-ig. Szeretném, ha életében először megkóstolhatná a Szomolyai cseresznyét, amit én magam is csak egyszer ettem életemben.
Olyan személyt keresek, akinek van legalább egy szomolyai fája és május végén, június elején tudna eladni nekem 5-10-15 kilót ebből a cseriből.
Természetesen előreutalással kifizetem a cseri árát + a postaköltséget. Helyileg szegedi vagyok, ha esetleg a közelben lakik valaki, akkor természetesen személyes átvétel is megoldható.
E-mail címem publikus, ha valaki tud segíteni, írjon legyenszíves! Köszönöm szépen előre is.
Más fajták köszönöm, nem érdekelnek, esetleg a Kavics fajta, amit szívesen megkóstolnék még.