Ha választani kellene, akkor a különböző szakértőkből, de amerikai képviselőkből is álló 59 válaszadó közül öten Magyarországot tennék ki a NATO-ból a Foreign Policy felmérésében, csak a minden harmadik megkérdezett szemét szúró Görögországot tennék ki többen
Látom nem sikerült megérteni az eredeti felvetést.
2 év óta azt magyarázzák a "demokraták", hogy úgy kell számolni a dolgokat, ahogy ők, és a 2/3 az 1/3, stb stb. A kolléga átszámított más eredményeket is ilyen formára.
"és ötvenegynéhány % érhet kétharmadot"
Nézz utána jobban a dolgoknak. Nem az 52% ért 2/3-ot, hanem emellett 3 egyénit kivéve az összeset hozta a fidesz. Az 52%-al együtt ez már ér egy 2/3-ot.
tévedés, nem én kezdtem el rasszozni, hanem egy kedves jobbos elvtárs, és nem ez volt a topicnyitás célja, h őket rúgdaljam. van azoknak most elég bajuk, nélkülem is :-)
NATO: A szavazásra jogosultak száma 8 059 039 fő A megjelentek száma 3 968 668 fő 49,24% (tehát az azelőtti meg a mai szabályok szerint érvénytelen) Igen 3 344 131 (41,495% a jogosultakhoz képest)
EU: A szavazásra jogosultak száma 8 042 272 fő A megjelentek száma 3 669 252 fő 45,62% (tehát az azelőtti meg a mai szabályok szerint érvénytelen) Igen 3 056 027 (37,999% a jogosultakhoz képest)
Csak összehasonlításul a legutóbbi "háromigenes" A szavazásra jogosultak száma 8 042 272 fő A megjelentek száma 4 061 015 fő 50,51% (tehát érvényes az akkori és a mai szabályok szerint is) Igen 3 385 981 Igen 3 321 313 Igen 3 309 616
(tehát mindhárom kérdésre több igenleges szavazat született, mint Magyarország EU tagságára, és egyre több, kettőre kevesebb, mint a magyar NATO tagságra)
Érdekes, ebben az esetben nem látni olyan elemzéseket, hogy az EU-ra/NATO-ra, csak az emberek (igennel szavazók / 10Millió) * 100% része szavazott. Pedig ha következetesek vagyunk...
Az lehet, de a címről már kiderült, hogy pont az ellenkezője igaz, meg nemrg azt is tisztázta a topiknyitó, hogy a jobbosozás volt a lényege, célja a topiknyitásnak.
Én mondjuk eleve NEM-mel szavaztam a NATO-ra is, meg az EU-ra is... meg mondjuk az is beszédes, hogy egyik dolog támogatottsága sem érte el az 50%+1 főt az ezekről tartott népszavazáson, nem véletlen, hogy a NATO népszavazás előtt pár hónappal írták át a népszavazás feltételeit, kihagyva belőle az 50%+1 fő érvényességi küszöböt... ami ezek előtt volt, és ma ujra van...
Mikor ezt a Gripen Avatót meglátták a szakértők, akkor röhögés után 59 szakértőből 89 gondolná úgy, hogy Magyarországot ki kell zárni a NATO-ból. Ahol ilyen honvédelmi miniszter lehet, az az ország nem NATO tagnak való! :D
itt is csak loptak a szocik, és szétzüllesztették a hadsereget.
Méltón szellemi iránytűjük, Linder Béla eszmeiségéhez, aki ki nem állhatta a hadsereget ( „Nem kell hadsereg többé! Soha többé katonát nem akarok látni!”), habár károlyi hadügyére volt, de pont ettől érthető, hiszen semmivel sem volt normálisabb, mint főnöke, vagy mint szekeres et.
Gondolom Szekeres és Juhász elvtársak sikeres miniszterkedése is nagy mértékben hozzájárulhatott a negatív véleményhez. Ami valszeg igaz is, mert mint mindenhol máshol, itt is csak loptak a szocik, és szétzüllesztették a hadsereget.