Keresés

Részletes keresés

Camille88 Creative Commons License 2012.06.22 0 0 14

Szépek a levelei eddig még. Nálam is szépek voltak egy ideig, de aztán jött az atka. Szerintem a fehér termésűn nálad is van, mert sárgulnak a levelei.

Előzmény: Törölt nick (13)
Törölt nick Creative Commons License 2012.06.21 0 0 13

Nálam a karalábét lepte meg az üvegházi molytetű, szerencsére a pepinoig nem jutott el. Én ezeket tapasztaltam eddig. Mutatom a jelenlegi állapotot.

http://kertelgetes.blogspot.hu/2012/06/pepino-vagy-dinnyebokor.html

Előzmény: Dió4 (11)
Camille88 Creative Commons License 2012.06.17 0 0 12

Jól tetted! Ha finom lenne a termése, akkor még tán érdemes lenne kínlódni vele, de így... Az ember ezreket ad ki a Sanimte-ért meg a Mospilanért, hetente mérgezi magát és a környezetet, ráadásul egy olyan növény miatt, ami max. csak dísznövénynek vagy érdekes egzotikumnak való.

Annyi finom gyümölcs van, próbálkozz mással.

Előzmény: Dió4 (11)
Dió4 Creative Commons License 2012.06.15 0 0 11

Továbbra is csak sínylődött a peppino és egyre jobban megszállták a lisztecskék. Egy éve volt nálam, de most már meguntam, kidobtam, mert a többi növényre is veszélyesnek ítéltem a vonzerejét.

Úgyhogy részemről ennyi volt a peppino, de ti sem győztetek meg róla, hogy érdemes vele vesződni.

Maszatka55 Creative Commons License 2012.05.12 0 0 10

Én sem szeretem a pepínót, szerintem nagyon rossz íze van. De biztos nem a permetszertől, hisz minden gyümölcstermőt permetezek mindenfélével, az almát, körtét, meggyet, cseresznyét, epret, egrest, ribizlit stb. és semminek se változik meg az íze a permetszertől.

Nem kell a permetszerre fogni, a pepino alapból vacak a lelkem. Viszont el kell ismerni, hogy szép termése van.

Gy.Ibi Creative Commons License 2012.05.12 0 0 9

Szerintem ha fehér,és a levél mozgatására repked,az üvegházi molytetű,felénk lisztecske.Vízsugárral le lehet alulról mosni,de ismételni kell,kel a többi.Dughat mellé fokhagymát,de ha nem irtjuk ki a katicát,akkor az is besegít,meg a fürkészdarázs.

Akinek nem ízlik,az lehet,hogy a sok felszívódó permetszert érzi rajta.Nem vagyok fanatikusan vegyszer ellenes,de ahol lehet elkerülöm.

Vettem én már pl. olyan karfiolt,amit nem bírtam megenni,pedig szeretem.

Előzmény: almabimbo (8)
almabimbo Creative Commons License 2012.05.12 0 0 8

Nem lisztecske, hanem atka. Mindkettő alattomos jószág, nehéz véglegesen kiírtani őket. Permetezés után eltűnnek 2-3 hétre, aztán kezdődik minden elölről.

Én a sárgadinnyéért se vagyok oda, de a peppino gold az valami gusztustalan ízű. De ha valaki szereti, hát egye.

Előzmény: Gy.Ibi (7)
Gy.Ibi Creative Commons License 2012.05.11 0 0 7

Lisztecske támadta meg?Adj káliszappant nekik,mielőtt kinyírják szegény peppinót.A levél alá,hetente.Van fuxiád?Én azért nem tartok,mert a környékről az összes lisztecskét hozzánk csalogatja.

Remélem nem vagyok egyedül akinek ízlik.A szép lilacsíkos héja nem ehető,de jobban szeretem mint némelyik sárgadinnyét.

Könnyen szaporodik,le kell dugni egy ágat.Ősszel kint hagytam,most magról próbálom pótolni.

Nálam bírta a napot.

Előzmény: Dió4 (-)
Costata Creative Commons License 2012.05.11 0 0 6

"a kíváncsiság furdal"

 

Csak addig, amíg meg nem kóstolod:)

Nekem is volt, de az első kóstolás után azonnal felhagytam vele. Dísznövénynek még elmenne, ha nem kéne hetente permetezni a méregdrága Sanmite-tal.

Amúgy, ha nem érik be a gyümölcse októberig, akkor vidd be a házba cserepestül, ott még beérhet. De ahhoz legalább 70%-os érettséget el kell érnie a szabadban.

Teleltetni elég nehéz, általában tönkremegy télen.

Előzmény: Dió4 (4)
Dió4 Creative Commons License 2012.05.11 0 0 5

:-))

Tényleg nem hangzik túl jól!

Előzmény: Camille88 (3)
Dió4 Creative Commons License 2012.05.11 0 0 4

Értem. Alaposnak tűnik amit csináltál, nem tudok vele vitatkozni, én pedig még nem ettem. Mindenesetre jó lenne legalább egyszer eljutni egy saját termésig, amit megfelelően be is tudnék érlelni, s aztán eldönthetném én is. Végülis a folymatosan meglévő kártevői nem igazán teszik szimpatikussá, meg ahogy leírtam nálam eddig is eléggé hisztisen viselkedett. AZ is tény, hogy túl sokszor nem találkozni velük  aboltokban, pedig eltarthatósági problémákról nem nagyon olvastam. De a kíváncsiság furdal, egyszer talán én is megkóstolom, s be tudok róla számolni.

Előzmény: Mártus46 (2)
Camille88 Creative Commons License 2012.05.11 0 0 3

Hát, nekem se ízlett. Egyszer kipróbáltam, de annyi elég volt. Pedig nem vagyok válogatós, én gyakorlatilag minden gyümölcsöt szeretek. Ezt nem.

Olyan íze van, mintha a cukkinit összekeverték volna némi éretlen sárgadinnyével és egy kis vízízű, 3 hétig a Teszkóban állt enyhén poshadt TV paprikával. 

Mártus46 Creative Commons License 2012.05.11 0 0 2

Amikor már teljesen érettnek tűnt, én utána még 1 hónapig hagytam a növényen a termést. Aztán leszedtem és utóérleltem még pár napig. Teljesen érett volt, édes, jó állagú, puha meg minden. Csak az íze... Volt benne némi szamóca és sárgadinnye íz, mégis valahogy gyomorforgató volt az egész. Nehéz ezt leírni, kóstold meg és meglátod.

Az Új-Zélandi barátnőm szerint szintén förtelmes. Náluk is árulják, egyszer kipróbálta, de soha többet. Én bármilyen gyümölcsöt sokkal többre tartok ennél, még az út szélén növő mirabolánt vagy a legsavanyúbb kesernyés vadmeggyet is.

Persze biztos van, akinek ízlik. De tapasztalatom szerint főképp azok dícsérik az ízét, akik a magját vagy a palántáit árulják szép összegért.

Ettől függetlenül senkit se szeretnék lebeszélni róla. Próbálja ki mindenki, aki akarja, aztán majd eldönti, hogy bejön-e neki.

Előzmény: Dió4 (1)
Dió4 Creative Commons License 2012.05.11 0 0 1

Igen, a sok kártevőt én is tapasztaltam, de hogy öklendezni? Nem lehet, hogy nem vártátok meg az utóérését?

Vannak, akik nagyon is jó tapasztalatokról számolnak be, s kifejezetten jó ízűnek tartják, boltokban is lehet kapni.

 

"A világossárga, lágy, nagyon bő levű, édes terméshús dinnye- vagy körteízű." )Terebess

 

"lA gyümölcshús világossárga, lágy, nagyon bő levű, édes, az íze leginkább a sárgadinnyére vagy a körtére emlékeztet." (gyumolcsok.blog.hu)

 

"Finom, sárgadinnye ízű, szív alakú, fél kilós gyümölcsöket termő, évelő, kis bokor. Nyáron szabadföldbe kiültethető, könnyen nevelhető növény. Akkor a legfinomabb a gyümölcse, ha megvárjuk, míg 1-2 hétig utóérik." (few.hu)

 

"Fogyasztás előtt ajánlatos pár napig szobahőmérsékleten utóérlelni." (Wikipédia)

 

"Aki szereti a sárgadinnyét, az a pepinot is szeretni fogja, mert nagyon hasonlítanak ízben. Még egy kis körte is kiérződik." bestzeller.egologo.transindex.ro

 

Valammi szerintem nem sikerülhetett, mert akkor más se foglalkozna vele.

Előzmény: Mártus46 (0)
Mártus46 Creative Commons License 2012.05.11 0 0 0

Tavaly volt először és utoljára. Egész nyáron alig győztem atka ellen permetezni. Nálam sajnos termett. Azt az ízt nem kívánom senkinek! Teljes érettségben is leírhatatlanul rossz volt, az egész család öklendezett tőle.

Dió4 Creative Commons License 2012.05.11 0 0 topiknyitó

Szóval tavaly vettem egy kis tövet, növögetett, de aztán ősszel bevittem a lakásba, s nem sokkal később elkezdett virágozni. Az előszobában tartottam, ahol 12-14 fok körüli volt  a hőmérséklet. Teremni nem termett. De a cserepet kinőtte. Átültettem egy jó nagyba, de azóta sínylődik, pedig sokat locsolom, s ilyen fehér atka vagy tetűféleségek is megtámadták. Tegnap lepermeteztem őket. Egyszer kint volt a szabadban, de a szél eléggé megtörte a leveleit, visszakerült a lakásba. Azóta ismét kint van, de úgy tűnik, a tűző napot se szereti, árnyékba húztam, s itt próbálja rendezgetni magát, de eléggé le van gatyásodva.

Hosszú szárai vannak, a levelek pödrődnek, száradnak, virágbimbónak nyoma sincs, gondoltam, talán most már tavasszal is lesz, de nem.

Tanakodom, hogy kiültessem-e szabadföldbe, de félek, hogy továbbrontom a helyzetét.

Vannak-e valakinek jobb tapasztalatai?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!