A kormány előzetes álláspontját ismerjük. Utáljuk, hogy újabb adót vezetnek be, de ettől még be fogják vezetni. Kérdés, hogy szerintetek hogyan lenne jobb, ha már bevezetik. Ahogy a mobilszolgáltatók szorgalmazzák - előfizetés alapon, tehát mindegy mennyit telefonálsz, ugyanannyit fizetsz, vagy a másik javaslat alapján, percalapon?
Úgy álltja be mintha marha jól járna az ügyfél, mert nem hárítja át teljes egészében- közben meg fixen megterhel és az átlag többet fog fizetni mintha áthárítaná rá a kivetett 2ft/perc adót!Marhajó a marketingje!!!! 1 percet sem beszélsz akkor is fizetsz nekik mondjuk 400ft "adó"-t, ha éppen ez van az új csomagodban.... közben meg 10 percen belül vagy és ezért nem kellene semmit fizetned!
Ma beszéltem velük megint!Azt mondta az ügyfélszolga, hogy nem léphetek ki egyoldalú modosítás miatt, mert idén kötöttem a szerződést!
Csak a 2011.dec.31 előttieket engedik felmondani!Mi köze ehhez???Nekem is egyoldalúan emelik úgy mint annak aki tavaly karácsonkor kötötte 2 évre!
Ugyis a Voda minden előfizetésre fix összeget tesz, de ezt úgy hirdeti, hogy a Kormány által maximálisan meghatározott összegből enged. Lópikulát!!!
A maximálisan meghatározott összeg arról szól, hogy ha többet beszél az emberke, akkor sem fizet többet, csak max. a meghatározott összeget! Nem pedig arról, hogy fixen annyival kell számolni!
Óriási szívatás van láthatáron a vodánál!Azt harangozza mindenki, hogy nem terheli át teljes mértékben a voda az adót!
Dehogynem!Még többet vesz le mintha feltöltős lennél!Ugyanis fix díjat épít be amit mindenképpen ki kell fizetni, még akkor is ha 1percet sem telefonálsz!Most érdeklődtem.
Példa mi szinte soha nem beszélünk 300percet a céges kártyán!Azaz 300x2Ft (600ft) kellene legyen az adónk! Erre a mi díjcsomagunkban 1300forint lett meghatározva!Azaz több mint a dupláját kell majd fizetnünk!Kártyánként!
Azaz az adónk 4,3 fillér+áfa tehát 5,5fillér minden perc után!Az áfa pedig -színtén- nem leírható!
Idén lesz átfedés a két adó között. Tavaly volt olyan szolgáltató, amelyik nyereségét elvitte az adó. Az biztos nem fogja megtartani az adófizetésikötelezettséget. De ha okosak a szolgáltatók, akkor ez klasszikus fogoly dilemma lesz. Kooperálás, az visz előre...
Telenor már szólt, hogy legalább az átmeneti dupla adó időszakára áthárít. A voda szerintem szintén ezt foga tenni, nagyon megvágja őket ez az adó.
Nem tudom, hogy volt e már, de a tököm kormány azt mondja, hogy nem fogja tudni a telefontársaság megdobni a lakosságot, mert szabad versenyeztetés van a három szolgáltató között. De ezek a barmok elfelejtik, hogy sokaknak hűségnyilatkozata van a társaságnál. Ennyit a meg nem szórításokról. Ez mi ha nem az?
A család számait bevittem a munkahelyem által felajánlott flottába, így egymást is ingyen hívtuk. Most viszont nettó 2500/előfizetés áron azt hiszem kilépek, ennyiért már nem éri meg.
Többen is kedélyesen csevegnek ezekről az új adókról, persze 10-ed ennyiért jobb helyeken megbénul egy ország elkotródik egy kormány, de mi magyarok igazi birkák vagyunk (tisztelet a kivételnek).
Talán ha az idióta barátok közt és társai nézését adóztatnák biztos sokkal többen, és jobban fel lennének háborodva.
Szerintem a percdíj egyszerűbb. Meg aztán feltöltőkártyásoknál hogyan működne a havi díj? Mi van, ha épp összesen nincs annyi a telefonon? Mondjuk amilyen összegekről hallottam (percenként 2 Ft), sokat nem oszt vagy szoroz. Hosszas csevegésre amúgy is ott a Skype.
Havonta... :-D Ezt most olvastam valahol, kiemelem az a meglepetést, ami eddig még nem volt publikálva:
Július elsejétől vezetik be, de ténylegesen augusztustól működik a távközlési adó a kormány szerdai döntése szerint – jelentette be Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter a kormányülést követő tájékoztatón Budapesten.
Hozzátette: az egyeztetések még folynak, “maximális a mozgástér a részletek megtárgyalására”. A gazdasági miniszter elmondta, hogy havonta az első 10 perc ingyenes lesz, afölött 2 forint adót kell fizetni percenként, a magánszemélyeknek maximum 700 forintot kell fizetniük, cégek esetében a korlát 2.500 forint havonta. Az adó a távközlési cégeket terheli.Matolcsy György kérdésre válaszolva elmondta: azzal számolnak, hogy a társaságok megpróbálják majd átterhelni az adót a fogyasztókra, de az erős verseny miatt ez nem fog sikerülni.
Ahogy egy mai hírben olvastam, eldőlt. Az lesz, amit előre bemondtak. Első 10 perc 0, 700 Ft a plafon. Ez valamivel azért kezelhetőbb, mint amit a nagy mobilszolgáltatók akartak, hogy 1 telefon/X Ft adó. Ahogy kérdeztétek flottással, meg a secu cégekkel, meg a többivel mi lesz, még nem tudni szerintem. Ennyire nincs kidolgozva ez a javaslat. Mint ahogy számomra kérdés az is, hogy a feltöltőkártyásokkal mi lesz, hiszen ott ugye előre nem lehet tudni 1 kártya hány perc, mert attól függ ugye mit hívott rajta. Azért szerintem még mindig érdemes elolvasni melyik cég mit próbált belobbizni. Itt egy csodás összefoglaló róla.
Perc alapon, naná. Majd fogok fizetni azért a készülékért is adót, amit bekötöttek az internet mellé, de még egyszer se hívtam róla senkit.. Meg amúgy is, a múlt hónapban talán 40 perc beszélgetésem volt, de dobják rá ugyanazt az adót, mint aki az üzleti ügyeit intézi, tehát pénzt keres vele. Meg édesanyám is a húsz percnyi telefonálásával ugyanazt az adót fizesse. Ez nem Széll Kálmán 2.0 hanem egykulcsos SZJA 2.0..