"Magyar képviselőket megszégyenítő módon futottak az EP-képviselők a német RTL kamerái elől Strasbourgban. Az Európai Parlamentben ülő politikusok busásan meg vannak fizetve, havi 7339 eurót vesznek fel attól függetlenül, hogy megjelennek-e a plenáris üléseken vagy sem." (id.: privátbankár.hu)
Ezt már 2004 óta hallom. És feltehetőleg még évtizedekig lehet majd hallani. Mint a pre-orbáni rendszerben Kádár alatt, amikor a kapitalizmus haldokolt évtizedeken át...
Egyre inkább úgytűnik hogy a centrumországok globálkapitalista nagytőkéseinek a meghosszabbított keze. A totális kasztrendszer kialakításában érdekelt darvinkapitalista háttérhatalmi szervezete akik diszponálni akarnak az egész kontinensen és ennek az előnyeit kihasználva a világgazdasági versenyképességüket megerősíteni.
Az hogy bólogató Jánosok ülnek az Eu parlamentbe, és gyakorlatilag olvasatlanúl mindent aláirnak, amiért simi jár a buksira? Vagy élesen beolvaso hangos kritikákkal illetik "szokatlan" az Eu minden olyan esetben ami a számunkra nem elfogadható döntéseket hoz az Eu?
Szerintem csak az amerikai vezetés náci. Viszont a nép sem nézett még szembe a hirosimai, iraki, afganisztáni, jugoszláviai és a vietnami népellenes bűnökkel.
Ezzel szemben minket havonta szembenézetnek ún. bűneinkért.
Szerintem rosszul közelíted meg és az EU ebben a formában menthetetlen vagy inkább élhetetlen. Nem szabad megmenteni, fel kéne számolni, lehetőleg azonnal.
Nem az ötlet az alapvető baj (bár azért született amit az előttem levő hozzászólásban Morgó vázolt), hanem a az országok, nemzetek függetlenségének és önálló döntéshozatalának az elvesztése. Ezt pedig csakis megvásárolt poltikusokon át lehet eljátszani. Itt már mindegy hazai vagy EU szintű-e (és ebben igazad van).
(És szerintem összecserélted a kozmopolitákat a nemzetiekkel) :)
Tehát azt mondom, hogy azért olyan sz@r minden akár otthoni akár EU szinten mert a politikusok az üzletembereket, a lobbiérdeket és láthatóan egy tervet szolgálnak ki. Nem pedig minket.
Érdekes szembenállás mutatkozik a nemzetiek és a kozmopoliták között a kérdésben.
A nemzetiek elítélik Képviselőink (az EU képviselők is a mieink) mocskos viselkedését, a kozmopoliták meg azonnal a hazaiakra (ők is a mieink) húzzák rá a vízeslepedőt.
Élesen különválik a két szemléletmód (és a szándék is, hogy kik legyenek a fogók), miszerint
- a kozmopoliták az EU-t egy fölöttünk álló, extraterritorriális, mi nem részei vagyunk, hanem alattvalói, mi nem az EU vagyunk, hanem az EU rajunk kívülálló, a mi rendszabályozásunkra született csendőrség - ként fenygetnek velük
- a nemzetiek szerint az EU mi vagyunk, részek vagyunk az egységben, minden a mi ügyünk, ami nálunk az EU-ban történik, vagy nem történik, egyenjogúak vagyunk és rajtunk múlik, hogy milyen lesz a mi Európai Uniónk....
Szerintem az EU képviselőinek magatartása a mi képviselőink magatartása, ami mindannyiunkra tartozik, akik az EU tagjai vagyunk, miként az országgyűlési képviselőink magatartása is ránk tartozik.
És nemcsak jogunk, hanem kötelességünk is mindent támogatnunk (amivel egyetértünk, amik egybeesnek érdekeinkkel), ugyanígy jogunk és kötelességünk ellenvéleményünket közölni, támogatásunkat megvonni mindattól, amivel nem értünk egyet és nem áll érdekünkben....
Ott a pont! Erről van szó, adott egy cél, efelé terelnek minket és a válság mesterséges. Épp egy cikk kapcsán gondolkoztam el, hogy Irán leálljtja az olajszállítást több európai ország irányába (spanyol, görög, német). Ez azután, hogy a zunijó nagy bölcsen szankcionálgatni kezdte Iránt (mondjuk ki: cionista nyomásra) borítékolható volt. Vagyis mi már megint rosszabbul élünk egy "felelős" döntésük miatt. De tényleg ennyire hülyék? Nem hiszem.
Vagyis szerintem is direkt nyomorítanak meg minket országonként, hogy az így született nyomorból, káoszból megmentőért kiáltsunk akik természetesen ők lesznek.
itt a válság közepette, amikor onnan akarják megmondani a tutit az országoknak?
Egy ártatlan és naiv kérdés fogalmazódott meg bennem: miközben gőzerővel folyik a világgazdaság pénzrendszer általi bedöntése, és az ezt övező globális hisztériakeltés, hogy mindenki valamiféle “messiás” után kiáltozzon – és még véletlenül se jöjjön rá arra, hogy biza lenne minderre megoldás, de ahhoz előbb tudatosodni kellene az egyéneknek és ezáltal a tömegeknek – nos eközben New Yorkban vidáman és gőzerővel épül a 2013-ban átadásra kerülő One World Trade Center magyarra fordítva az Egy Világ Kereskedelmi Központ… Egy világ, egy kormány, egy pénz egy hadsereg, ein Volk, ein Reich, ein Führer, egy elmebaj újratöltve.
Nem csak ez a baj velük. Van egy nagyon jó video (felér egy kabaréval) ahol egy angol (UKIP-s) képviselő fejti ki mi még a probléma (sajnos csak angolul tudóknak, de azok nézzék meg).
A lényeg azért legyen itt: a felsővezetése nem választott, vagyis ők nyomnak be olyan embereket hatalmas fizukért akik nem jók semmire, gátlástalan végrehajtói ilyen vagy olyan érdekeknek, a múltjuk erősen megkérdőjelezhető és így tovább - de elsősorban: nem választott képviselők.
Az a kijelentés nagyon tetszik, mikor az egyik közszolga azt mondja a riporternek, hogy "Ez nem rád tartozik!" (magyarosítva). Kérdem én, akkor a közszolgák által "végzett munka" kire tartozik, ha nem a közre?
Ezt itthon is megkérdezhetnéd!
Eu képviselők az ülés végén távoztak, nálunk be se mennek az ülésre.
Az a kijelentés nagyon tetszik, mikor az egyik közszolga azt mondja a riporternek, hogy "Ez nem rád tartozik!" (magyarosítva). Kérdem én, akkor a közszolgák által "végzett munka" kire tartozik, ha nem a közre?
Így most eszembe jutott, hogy mikor nagy hévvel (most abba ne menjünk bele, hogy milyen érdekek miatt,) bírálják M.o-ot, akkor egy bibliai idézetet olvasnék fel: "Az vesse rá az első követ..."!
Gondolod már nem aktuális, mert azóta megbánták bűneiket, és megjavultak? Szerintem csak jobban vigyáznak, hogy mégegyszer ne juthasson be egy stáb se.