Keresés

Részletes keresés

Mr. Pepe00 Creative Commons License 2021.01.22 0 0 14

Az ólmot kilövő fegyvert felejteném. Kis területen revolver, területvédelemnél hosszú fegyver.

Előzmény: Levi_T (13)
Levi_T Creative Commons License 2021.01.04 0 0 13

Sziasztok!

 

Gondolkodom otthonvédelmi lőfegyver beszerzésén, van elképzelésem, de megerősítést vagy esetleg egyéb ötletet kérnék a témában tapasztaltabbaktól.

Alapjában a gumilövedékes riasztó lőszerrel működő "traumatikus" fegyverekre gondolok, ezek közül a sörétes vadászpuskából átalakított Keserű Godfather duplacsövűje tetszik a legjobban, szerintem ez már önmagában is a megjelenésével elég elrettentő, viszont mérete miatt nehézkesebb a kezelése és a tárolása is.

Van ehhez hasonló G-Shoot gyártmányú, tus nélküli szintén duplacsövű de rövid Lupara, talán ez az arany középút, elég brutális a kinézete, de mérete miatt könnyebben kezelhető.

A következő kategória a revolverek, ezek közül az Alfák talán a leginkább ajánlottak. Ezeket könnyű tárolni és 6 lövésre képesek, ellentétben az előzőek csak kettőre.

 

Aztán ahogy olvasgatok a témában, felvetődőtt még a CO-s RAM fegyver, ezekből van pl. 14-es tárral rendelkező M4 karabély replika 7 Joule-os torkolati energiával, igaz ez elég drága 2-300 ezres kategória, maroklőfegyverek is vannak ilyen kialakításban, azoknak talán 11 Joule az ereje. Illetve még a szintén CO-s  ólmot kilövő légfegyverek, ebben is van karabély, puska, revolver, szekrénytáras. A RAM fegyverek és a légfegyverek nem tudom mennyire hatásosak otthonvédelemre. Ti mit gondoltok, melyik a legjobb választás?

dhulham Creative Commons License 2020.01.01 0 0 12

Újra vizsgálódni kezdtem ebben a "fegyver,, témakörben. Pl. Az A+A Dobrinját. Ez ahogy elnézem még jó is lenne, csak hát megint találtam fórum bejegyzéseket megbízhatatlanságra.Valamint egy orosz youtube videót.:

 

https://www.youtube.com/watch?v=2dq4sZ9InpE

 

38. perctől érdekes, de úgy az egész. A szélre instabilabb ,mint a Piexon.

Törölt nick Creative Commons License 2015.11.06 0 0 11

Szlovákoknál lehet kapni hasonló méretűt magánemberként is.

Brutál messzire hord a kis spray-okhoz képest, csak elég drága.

Előzmény: aggódó térfigyelő (10)
aggódó térfigyelő Creative Commons License 2015.09.19 0 0 10

Ha jól tudom CS gáz, nagy családi kiszerelésben. 20-25 éve volt nekik anno Defenol feliratú (tartalmú?) cuccuk is zöld-fehér palackban.

Előzmény: Blekk Rájgó (9)
Blekk Rájgó Creative Commons License 2015.09.16 0 0 9

A napi ismert hírekből vágtam a képet. Miféle gázsprayt használnak a zsaruk? Ki a gyártója ennek az óriásdezodornak?

Törölt nick Creative Commons License 2012.04.11 0 0 5

Ki probált ki nem EUS ,hanem mondjuk Szerb,vagy Ukrán  gázlöszert,és gáz sprét?

 

 

BunnyNo1 Creative Commons License 2012.04.10 0 0 4

Igazi sikerről akkor beszélhetnénk, ha valaki jól fejberúgna téged és ott és abban a pillanatban belátnád, hogy fogalmad nincs a topic témájáról.

Előzmény: drabális (3)
drabális Creative Commons License 2012.04.02 0 0 3

Őrülök ennek a krdésnek ! Nos a meglepetés ereje az elsődleges de ez sajnos nem elég,és nem hatásos,olyan gyakorlott és illegálisan is tartot fegyverrel is rendelkezik. Egy ilyen személlyel illetve támadóval szemben szart ér az egész  dolog aminek a neve az olyan mint ha . Csak a jogi kereteknek megfelelő  és büntetlenségi formáknak is megfelelő személy saját lőfegyver használata és lőfegyver tartása lehet hatásos,a többi az mellébeszélés,és te mardsz ott holtan.Ha pedig megfelelsz a jogi feltételeknek ,na és megváltoztaják a lőfegyver törvényt a szlovák mintára akkor  sikeresesen védheted tulajdonodat ,családodat , Persze a biztonsági berendezések ,riasztó  mozgásérzékelő betörés sikerét lassithatja de ha gyakorlott betörővel  van dolgd ez csak fékezheti a cselekvés sikerét  de önvédelmet nem hellyettisetheti. Természetesen a lőfegyverrel való gyakorlás gyakorlott lövövé válása esetén lehet a lgjobb siker .

pappevok Creative Commons License 2012.04.02 0 0 2

"Mennyire volt hatékony önvédelmi helyzetben a gázspray ?" Erős szélben, mint asmi pl. a napokban volt, gyakorlatilag használhatatlan.

Előzmény: W_B (-)
Törölt nick Creative Commons License 2012.04.02 0 0 1

Kobor kutyák ellen, jo volt a riaszto lövés is

comad2 Creative Commons License 2012.04.02 0 0 0

0-ra.

W_B Creative Commons License 2012.04.02 0 0 topiknyitó

Mennyire volt hatékony önvédelmi helyzetben a gázspray ? Gázpisztoly ? Gumigolyós ?

Sikerült vele megoldani a szituációt ?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!