Keresés

Részletes keresés

schöne Creative Commons License 2012.03.23 0 0 299

" a honfoglalást  nem háboruval, nem vérrel  hanem egy  üzlettel bonyolitották le! Ez csak egy jelzés aki megérti tudja,hogy  mit tehet.  "

irod „Jelenünket és jövőnket is pusztítják, ne engedjük tönkretenni a múltunkat

Sajnos a magyaroknak már Magyarországon sincs könnyü dolguk. Mátyáskirály ota  egy rátermett vezetöjük nem volt, a belsö kis férgek pedig zavartalanul rágcsálnak. Világossá vált a szlovákoknak, hogy azt csinálhatnak a magyar kulturával amit akarnak, hisz a nagy Europa csak kapni szeret de adni soha és föleg igazságot nem. Ilyen körülmények között a magyar kormány nem képes mást csinálni mint a felégetett magyar történelem lángjának fényénél felolvas egy-egy ünnepi beszédet.

Előzmény: ódor fanni (298)
ódor fanni Creative Commons License 2012.03.19 0 0 298

Kíváncsi voltam, mit jelent ez a szöveg, végre megtaláltam: „Jelenünket és jövőnket is pusztítják, ne engedjük tönkretenni a múltunkat”

Előzmény: Törölt nick (293)
ódor fanni Creative Commons License 2012.03.19 0 0 297

http://www.parameter.sk/rovat/regio/2012/03/12/krasznahorka-odaveszett-az-egyenloseg-tanacsterme

 

Vasárnap kevéssel éjfél előtt a szél ledöntött egy tűzfalat, ami ráomlott a mennyezetre, mely már nem bírta el a terhelést és beszakadt. Rá az alatta lévő úgynevezett nagy tanácsteremre...

 


A tanácsteremről és székeiről, valamint az asztalokról azt kell tudni, hogy több száz éves bútordarabokról volt szó, melyek már csak azért is egyediek voltak, mert az egyenlőséget hirdették. Hogy hogyan? Hát úgy, hogy elkészítésük idején méretre szabták őket - ha nagy volt a rajta ülő tanácskozó, úgy alacsonyabb széket kapott, ha kisebb termetű, akkor nagyot... A lényeg az volt, hogy egyik az asztalnál ülő tanácskozó sem lehetett magasabb a másiknál - egyenlőek voltak...

 

ódor fanni Creative Commons License 2012.03.19 0 0 296

A Rákóczi-kastélynak nincs gazdája. Elvették a katolikus egyháztól, egy darabig iskola működött benne, de most már csak omladozik.  http://marosvasarhelyi.info/hirek/kornis-rakoczi-bethlen-kastely-a-sors-kezere-bizva

Az utóbbi tíz évben, az őrzés ellenére az épület fából készült elemeit, a termek parkettjét ellopták. http://www.hirhatar.ro/hir/kigyulladt-a-radnoti-kornis-rakoczi-kastely-tetoszerkezete

 

 

Előzmény: FreedomTrail (295)
FreedomTrail Creative Commons License 2012.03.18 0 0 295

A magyar külügyminiszter bekérethetné a jövő hét elején a szlovák és a romány nagykövetet és megkérdezhetné tőlük, hogy miért nem vigyáztak jobban ezekre a fontos történelmi emlékhelyekre... Azonos időben kéne őket berendelni...

O. Kán Creative Commons License 2012.03.18 0 0 294
AntonMohl Creative Commons License 2012.03.18 0 0 292

Ma demonstráció zajlott Krasznahorkán.

Biga Cubensis Creative Commons License 2012.03.13 0 0 291

oké

Előzmény: Törölt nick (288)
480-006 Creative Commons License 2012.03.13 0 0 290

1919-ben a magyar Vörös Hadsereg felvidéki hadjáratakor nyomultunk be a Felvidékre, de csak kb. a felét foglaltuk el.

 

1938-ban meg ugye átvettük az I. bécsi döntés értelmében nekünk ítélt területet, 1939-ben annektáltuk Kárpátalját, volt magyar-szlovák kis háború.

 

1920-ban már csak az elrabolt városainkat, falvainkat sirathattuk. Trianon után csak Sopron környékén voltak megmozdulások, annak eredménye lett a soproni népszavazás.

Előzmény: kristo_f (263)
Biga Cubensis Creative Commons License 2012.03.13 0 0 287

and...?

Előzmény: Törölt nick (286)
Unerwünschter Gast Creative Commons License 2012.03.13 0 0 285

Amikor mi ott voltunk, pár száz forintnyi pénzért ( még az is lehet, forint volt) beengedtek, becsukták mögöttünk az ajtót, hogy nyugodtan énekelhessük a himnuszt ( ha akarjuk).

Előzmény: arnys (282)
Biga Cubensis Creative Commons License 2012.03.13 0 0 284
arnys Creative Commons License 2012.03.13 0 0 282

Nem arról van szó, hogy "idegen tolmács kíséretében szabad magyarokra emlékezni", hanem hogy a templom kriptáját csak vezetéssel lehet látogatni, mint például a budapesti parlamentet vagy a fertődi kastélyt is.

Előzmény: schöne (281)
schöne Creative Commons License 2012.03.13 0 0 281

"Mikor legutóbb ott jártam (2010. április 23., tehát slotás időszak), akkor szabad volt Rákóczia emlékezni, és a dómbeli nyilvánvalóan szlovák idegenvezetőnő hajlandó volt magyarul kalauzolni."

 

Válaszod világos idegen tolmács kiséretében szabad magyarokra emlékezni. Sajnos ha továbbra is ilyen értelmetlen kukacok maradtok rövidesen az országház épületében is csak idegen tolmács kisérétreben lessz megengedve, hogy megszollalj magyarul. Sajnos ahoz tul agymosottak vagytok, hogy a lényeget megértsétek !

Előzmény: arnys (280)
arnys Creative Commons License 2012.03.13 0 0 280

Szabad most ott magyarul beszélni ? Szabad most ott Rákoczira emlékezni ?

 

Mikor legutóbb ott jártam (2010. április 23., tehát slotás időszak), akkor szabad volt Rákóczia emlékezni, és a dómbeli nyilvánvalóan szlovák idegenvezetőnő hajlandó volt magyarul kalauzolni.

 

Most magyar pénzen épitenek egy dicsö szlovák várat

 

Most az a lényeg, hogy a magyar kultúra egy nevezetes emléke fennmaradjon és szép állapotát visszanyerje, hogy újra gyönyörködhessünk benne. A krasznahorkai vár mindannyiunké.

Előzmény: schöne (279)
schöne Creative Commons License 2012.03.13 0 0 279

Gratulálok. Most magyar pénzen épitenek egy dicsö szlovák várat, melyet a magyaroknak sohasem sikerült bevenni.

Gondoljatok csak a Kassai domra ahol valamikor Rákoczi volt eltemetve. Szabad most ott magyarul beszélni ? Szabad most ott Rákoczira emlékezni ? Kinek ? a helyieknek ? vagy esetleg az USA elnökének ? Mindenesetre akik oda mennek azok nem Rákoczira emlékeznek és állitolag a Rákoczi hanvai is már rég eltüntek.

Előzmény: ódor fanni (277)
schöne Creative Commons License 2012.03.13 0 0 278

 

Te most reklámozod a bozottüzeket ?

 

Hát az utobbi 1000 évben gyakran volt bozottüz. Néha még az is elöfordult, hogy leéget egy-egy szénával tölttött mezögazdasági épület. Lehet te olyasmit is tudsz , hogy valahol a nagyvilágban bozottüz miat leégett talán  egy lakoház is, a Kárpátmedencében minedenesetre soha.  Èn olyasmiröl még nem  hallottam, hogy bárhol a világon egy müemléké nyilvánitott vár a törvény álltal megkövetelt tözvédelmi elöirások betartása mellett leégett volna , ráadásul pont  egy 10 éves gyermek álltal hanyagul eldobott cigarettától. Söt még olyasmiröl se hallottam, hogy kiképzett terroristáknak sikerült volna egy ehez hasonló várat frelgyujtani. A szlovákoknak nagyon jól képzett speciális egységeik vannak kik nemcsak szlovákiában hanem az egész Kárátmedencében készülnek visszafoglalni mindent ami állitólag a honfoglalás elött az övékké vol. Ilyen esetben már nem számitanak  az üzletszabályok, hisz a honfoglalást  nem háboruval, nem vérrel  hanem egy  üzlettel bonyolitották le! Ez csak egy jelzés aki megérti tudja,hogy  mit tehet.  

Előzmény: kristo_f (268)
ódor fanni Creative Commons License 2012.03.12 0 0 277

Emailen kaptam, ezért bemásolom: 

 

Nemzeti összefogással Krasznahorkáért2012. MÁRCIUS 10. FELVIDÉK.MA 

  •  

A Felvidék.ma szerkesztősége kiemelt figyelmet szentel a krasznahorkai várat sújtó tűzvésznek és következményeinek. A hírportálunk logójában is ez a vár található. Minden jóérzésű embert megnyugvással tölt el, hogy komoly összefogás indult a károk felszámolására és a vár helyreállítása érdekében. (Folyamatosan frissítve)

március 10.

Berényi József, a Magyar Koalíció Pártja és a Via Nova ICS is összefogást hirdetett. Az MKP kapcsolatba lépett Semjén Zsolt magyarországi miniszterelnök-helyettessel, s arra kérte, hogy a magyar kormány is vállaljon részt a tűzvész sújtotta krasznahorkai várat érintő kárelhárítási és felújítási munkák kiadásaiban. Az MKP hangsúlyozza: összefogásra van szükség, és felkéri a civil szervezeteket, hogy közösen szervezzenek gyűjtést a károk enyhítésére.
Semjén Zsolt azonnal felvette a kapcsolatot a szlovák kormány képviselőivel, s bejelentette, hogy hivatalosan is megteszik a felajánlást.

A Magyarok Szövetsége, a Magyar Polgári Kör, a Somorja Hangja felhívást intéz minden Kárpát-hazában tevékenykedő civil szervezethez, hogy közös összefogással rendezzünk nemzeti gyűjtést a krasznahorkai vár helyreállítására - ugyanakkor figyelnünk kell arra is, hogy a majdani helyreállítás során ne tűnjenek el magyar emlékek, tárgyak, feliratok, mint ahogy ez sajnos már többször előfordult. Várjuk azok jelentkezését is, akik saját kétkezi munkájukkal szeretnének hozzájárulni a felvidéki magyarság egyik jelképének helyreállításához.
Kérünk minden jóérzésű szervezetet, társaságot, magánembert, jelezzék csatlakozási szándékukat az msz.felvidek@gmail.com villámpostacímen, vagy a következő távbeszélőszámokon:
+421 905 418242 (Patassy Sándor, Magyarok Szövetsége)
+421 915 107558 (Végh Tamás, Magyar Polgári Kör)

Vesztergám Miklós tárogatóművésszel egyeztetve az előadóművész felajánlotta segítségét. Az összefogással kapcsolatos rendezvényeken örömmel fellép. (Krasznahorka büszke vára - itt meghallgatható Vesztergám Miklós előadásában)

A Felvidék.ma hírportál munkatársait mélyen lesújtotta a hír, hiszen a vár nem csupán a felvidéki magyarság egyik jelképe, hanem hírportálunk emblémája is. Természetesen a Felvidék.ma hírportál minden mediális segítséget megad a felhívás szervezéséhez.

Az MSz villámpostacímére érkeznek a jelentkezések.

A Váralja Szövetség csatlakozott, március 13-án 18 órakor Budapesten a Kossuth téren Rákóczi fejedelem szobránál gyertyagyújtásos megemlékezést tartanak.

Vasárnap, március 11-én 17 órai kezdettel a Magyarok Szövetsége a csatlakozó szervezetekkel, magánszemélyekkel együtt gyertyagyújtást szervez Dunaszerdahelyen a Trianon-emlékműnél a Városi Szabadidőparkban. Gyertyát vagy mécsest mindenki hozzon magával. Kérünk mindenkit, saját településén ugyanebben az időpontban szervezzen hasonló megmozdulást, ahol olvassák fel a fenn megjelent Nemzeti Összefogás szövegét úgy, hogy mindenhol a helyi szervező társulás neve hangozzon el elsőként! Ne a sorrend, az összefogás legyen az érdekünk! Krasznahorka várának tüze eméssze el a széthúzás turáni átkát is! Kérünk minden helyi szervezőt, néhány szavas tájékoztatást, valamint pár fényképet küldjön az msz.felvidek@gmail.comvillámpostacímre, valamit szükség esetén keresse a kapcsolatot a fenn megadott távbeszélőszámok valamelyikén.

Egy muzeológus, műemlékvédő hívta fel figyelmünket az alábbiakra: Minden elszenesedett maradványt (bútorokat, képkereteket, hangszereket, stb.) mentsenek meg, ezeket be lehetne építeni a később elkészülő reprodukciókba, ezzel mintegy szimbolikusan átmentve a régit az újba. Ez nagyon fontos lenne, erre nagyon kellene ügyelni!

Felvidéki és magyarországi családi, baráti közösségek jelzik folyamatosan csatlakozási szándékukat.

A Somorja Hangja PT március 11-én 17 órakor Somorján a Főtéren a Mária mennybemenetele szobornál várja gyertyagyújtásra mindazokat, akik így szeretnék kinyilvánítani megrendülésüket és segíteni akarásukat a krasznahorkai tűzzel kapcsolatban.

A Magyar Várvédő Egylet sajnálattal hallott a Krasznahorka várát sújtó tűzesetről, természetesen csatlakozik az összefogáshoz és szeretnének egy adománygyűjtési kezdeményezést indítani. Továbbá kezdeményeznek egy motoros túrát Krasznahorkára, melyen a résztvevőnkénti 1000 ft/fő hozzájárulási díjat felajánlják az újjáépítésre. A Magyar Várvédő Egylet saját forrásból továbbá 50 000 forinttal járul hozzá az újjáépítéshez.

március 11.

Magánszemélyek - köztük nyugdíjasok és diákok is -  és cégek anyagi támogatásról szóló felajánlásai érkeznek.

Biztosítási szakember is felajánlotta szolgáltatásait, elvégezné a piaci kínálat összehasonlítását.

Zalaegerszegen ma délután gyertyagyújtásos megemlékezést és gyűjtést szervez a Magyar Várvédő Egylet.

Székelyudvarhelyről magánszemélyek jelentkeztek helyreállítási munkákra.

Szállítmányozási, pénzbeli és szervezési felajánlás a Magyar Portéka kft. részéről.

Ipari alpintechnika, felszerelések, szerszámok és három fő munkájának felajánlása az Ipari Alpintechnika vállalkozás részéről.

Dunaszerdahelyen, Somorján, Komáromban és Zalaegerszegen civil szervezetek képviselői gyertyagyújtásos összejövetelt tartottak, ahol felolvasták a Nemzeti Összefogás felhívását, a Krasznahorka büszke vára c. dal eléneklésével buzdítottak közös összefogásra.
A komáromi rendezvényről készült videófelvételek ITT és ITT tekinthetők meg. 

március 12.

Kedves segíteni vágyó magánszemélyek, szervezetek, vállalkozások! Ez úton hívjuk fel mindenki figyelmét, hogy a Nemzeti Összefogást meghirdető civil szervezetek a mai nap elindították a gyűjtés hivatalos engedélyeztetési eljárását. Amint az illetékes szervektől megérkezik a válasz, közzé tesszük a pontos tudnivalókat. Addig is természetesen az msz.felvidek@gmail.com villámpostacímen mindenki jelezheti segítő szándékát.

 

 

ódor fanni Creative Commons License 2012.03.12 0 0 276

én sem írnám alá

Előzmény: kristo_f (249)
ódor fanni Creative Commons License 2012.03.12 0 0 275

Ha valaki megdobja pár száz millióval. Ingyé a romajogvédő se dógozik.

Előzmény: libikoka2 (250)
ódor fanni Creative Commons License 2012.03.12 0 0 274
Előzmény: kristo_f (269)
ódor fanni Creative Commons License 2012.03.12 0 0 273
Előzmény: kristo_f (269)
lingar4 Creative Commons License 2012.03.12 0 0 272

Persze, mert a nemzetközi baloldal nyomására a tótok direkt rosszul oltották el :)

ódor fanni Creative Commons License 2012.03.12 0 0 271

Bezzeg, ha nem lennének kiszegregálva a digitális tábla használatából, akkor nem várat gyújtogatnának, hanem szorgalmasan készülnének az orvosi egyetemre. (Ezt üzeni Kanadából Mohácsi)

Előzmény: kristo_f (257)
O. Kán Creative Commons License 2012.03.12 0 0 270

Azóta már le is égett. :-(

Előzmény: kristo_f (268)
kristo_f Creative Commons License 2012.03.12 0 0 269

Mintha nem láttam volna lovas képeket róla, inkább hintózik

Nemde?

Előzmény: ódor fanni (267)
kristo_f Creative Commons License 2012.03.12 0 0 268

Nagy területen ég a nádas Szigliget és Badacsony környékén

Lakóépület nincs veszélyben, az oltást az erős szél nehezíti. Tovább »

forrás: Index.hu

 

És megint cigizésre fogják a tüzet

ódor fanni Creative Commons License 2012.03.12 0 0 267

II. Böske már elmúlt nyolcvan, de még lovagol. 

Előzmény: kristo_f (264)
ódor fanni Creative Commons License 2012.03.12 0 0 266

Orbán Viktor (az árvizek kapcsán mondta 1999 környéken): Akit isten szeret az próbára teszi.

 

Ha Orbán szerint Isten őt tette próbára az árvízzel, akkor miért nem az ő házát omlasztotta össze az ár? És miért nem az ő földjét tette művelhetetlenné?

Mari néni meg Pista bácsi talán Orbán Viktor kiterjesztései?  

Ez ugyanaz a logika, mint amikor őt szidták valamiért Brüsszelben, akkor azzal védekezett, hogy ezek az emberek a hazáját szidják. Mintha bizony ő egymagában az egész hazával lenne egyenlő. 

Ha Magyarországot áradás éri, akkor ő van próbára téve. Méghozzá az Isten által. 

Röhej. 

 

 

Egyébként meg Isten mindenkit szeret, mert Ő maga a szeretet. 

Épp ezért nem az a kérdés, hogy Isten kit szeret, hanem hogy ki szereti Istent. 

Ha engem szerettek, az én parancsolataimat megtartsátok. (Jn 14:15)

Erről ismerhetők meg az Isten gyermekei és az ördög gyermekei: a ki igazságot nem cselekszik, az egy sem az Istentől való, és az sem, a ki nem szereti az ő atyjafiát. (1. János 3:10)

 

 

Előzmény: Törölt nick (223)
kristo_f Creative Commons License 2012.03.12 0 0 264

Azért nem semmi volt Horthy, 70évesen lovon

http://filmhiradok.nava.hu/watch.php?id=3043

 

Előzmény: kristo_f (263)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!