Keresés

Részletes keresés

MrJones Creative Commons License 2012.03.22 0 0 1543

"Kedves Jones, ahogy idézted is, én olyasmit mondtam, hogy "inkvizitorok és konkvisztádorok, hitlerek sztálinok és pol-potok a "REND" zászlaját magasra tartva"... más dolog a rend mint a természet rendje vagy a konyhaszekrény rendje - ezek ügyében nem szándékozom állást foglalni..."

Szia Anti! :)

Nono! Mondtál ám olyasmit is, hogyaszongya:"az egységsugarú ember meg szépen megtanulta, hogy azzal jára  legjobban, ha ebből a REND-ből megpróbál minél inkább kimaradni..."
Ebből nekem bizony a Rend-ellenesség jön le, nem a RendEZKEDŐ-ellenesség.
De valójában mindegy is, mert a Rend is egy jó dolog, ha meg a rendezekedésből maradsz ki (Rendezkedő-ellenesség míján), akkor az van, hogy az új Rend nagy valószínűséggel nem a te igényeidere lesz szabva, te meg Azt Eszel, Amit Kapsz, ugye...
Summa-summárum: a Rend is jó, meg a Rendezkedés is.

"bár tagadhatatlanul én ebben is káosz-párti vagyok, a zasszony szerintem már a közelgő világvége jelének tekintené, ha a két levetett zoknim egymás mellett heverne"

Ismerős a stukstúra. (Szét lehet nézni nálam is.) :)
Valaha én is azt vallottam, hogy "a zseni nem rak rendet, a zseni uralkodik a káoszon".
Aztán rájöttem, hogy a káosz uralkodik, én pedig nem zseni vagyok, hanem hülye. :)
Azóta kicsit jobban értékelem a rendet.

Előzmény: Antisystem (1542)
Antisystem Creative Commons License 2012.03.14 0 0 1542

csak épp nem a Rend-en belül tették ezt, hanem éppenséggel az új Rend kialakítása során, amikor MÉG NEM volt Rend
Kedves Jones, ahogy idézted is, én olyasmit mondtam, hogy "inkvizitorok és konkvisztádorok, hitlerek sztálinok és pol-potok a "REND" zászlaját magasra tartva"... más dolog a rend mint a természet rendje vagy a konyhaszekrény rendje - ezek ügyében nem szándékozom állást foglalni, bár tagadhatatlanul én ebben is káosz-párti vagyok, a zasszony szerintem már a közelgő világvége jelének tekintené, ha a két levetett zoknim egymás mellett heverne - és más dolog valamiféle "REND"-et mint elérendő főfő célt lobogtatva az emberek életét permanensen korlátozni... (a jómultkor ugye "gálicoztunk" egy másik témában, na épp tegnap este tünt fel, hogy a permetszerekben a klórpirifosz cuccokat a II. kat-ból áttették a legszigorúbb I-esbe, hagy ne jusson hozzá egyetlen kistermelő sem... mert ugye "REND"...)

 

ÜdV

Előzmény: MrJones (1539)
MrJones Creative Commons License 2012.03.13 0 0 1541

"offoltam egy bizonyos könyvtáros hölggyel kapcsolatban illetve a jelen Index fórum külömb külömbféle topikjaiban követtem és úgymond zaklattam őt.
Azonban gyakorlatilag csak néha egy kicsit beszélgetni szerettem volna vele."

Ejj, erre az egyre aztán sosem gondóttam vóna. :)

Előzmény: a tunguz esemény (1338)
MrJones Creative Commons License 2012.03.13 0 0 1540

"Erősítjük a családot. Szavakban..

Tettekben: gyes, gyed megkurtítva, fizetős bölcsőde, óvoda, családi pótlék parkolópályán, munkanélküliség, ohne jövőkép."

Tegyük fel, hogy valaki minden fizikai munkát elvégez helyetted. Mi történik az izmaiddal? Eltűnnek, ugye...
Nnomost ez a valaki fogja magát, és egyszercsak beint: "mostantól tiéd a meló". Ajvékolsz persze, mert milyen jó volt az eddig... de aztán csak elkezded csinálni.
És mi történik az izmaiddal?
Hát megerősödnek!

A megerősítés szerintem nem azt jelenti, hogy akkor innentől még több terhet veszünk le az ember válláról, hanem pont ellenkezőleg.

Előzmény: lingar4 (1347)
MrJones Creative Commons License 2012.03.13 0 0 1539

"végignézel az elmúlt évezredek, évszázadok történelmén, és azt látod, hogy inkvizitorok és konkvisztádorok, hitlerek sztálinok és pol-potok a "REND" zászlaját magasra tartva létrehozták az emberiség történelmének legnagyobb hullahegyeit..."

 

Szia Anti!

 

Persze, csak épp nem a Rend-en belül tették ezt, hanem éppenséggel az új Rend kialakítása során, amikor MÉG NEM volt Rend (esetleg amikor az adott Rend ideje meghaladott volt, tehát MÁR NEM volt Rend).
Szóval leszögezhetjük, hogy nem a Rend (és itt tökmindegy, milyen Rendről beszélünk) jár hullaheggyel, hanem a Rendváltozás.

Előzmény: Antisystem (1310)
MrJones Creative Commons License 2012.03.13 0 0 1538

"Ez így ebben a formában nem igaz. Nem lesz helyből egészségesebb lelkű egy a te definíciód szerinti papíros házassággal pöcsételt családban nevelkedett gyerek, mint egy élettársi kapcsolatban nevelkedett gyerek. Főleg nem pusztán a papírtól."

Ismered azt a kifejezést, hogy ökölszabály?
NNo. Ez egy ilyen.

Alapvetően, amióta nem a szülők adják-veszik egymáshoz a gyerekeiket, azóta a házasságlevél nem két akármilyen ember összebilincselésére szolgáló papiros, hanem az összetartozásuk jelzője.
(Manapság sokkal inkább bilincs például a gyerek, vagy az egzisztencia.)
És bár tényleg vannak olyanok, akik nem óhajtják különösképp jelezni a nyilvánvalót, továbbá olyanok is akadnak, akiknél még mindig a bilincs-effekt él, azért az a pappér még elég jó indikátor.
Ezért ökölszabály.

"Sőt a tévhitekkel ellentétben az egyedülálló szülő által felnevelt gyerekek túlnyomó többségéből sem lesz deklasszált, pszichotikus bűnöző."

Én az elsöprő többséget szoktam használni a csúsztatáshoz. :)
Egyébként ha nem is pszichotikus bűnöző, de bizony messze nem lesz olyan felnőtt egy félnevelést kapott gyerekből.
(Különösen látszik ez, ha ellenkező nemű, mint az egy szál szülője.)

Előzmény: Törölt nick (1348)
ajjjaj99 Creative Commons License 2012.03.12 0 0 1537

Nem kell ahhoz vallásosnak lenni, hogy tisztességes légy.

Előzmény: jablonka (1528)
ajjjaj99 Creative Commons License 2012.03.12 0 0 1536

Keressél egy sovány papot!

Előzmény: nagyanyo05 (1518)
nemezis 2 Creative Commons License 2012.03.11 0 0 1533

Bizony! Az a bizonyos 7. hét.

És a hormonális hatások is. Nem csak a daganatos betegségek, hanem a meddőség, és az érthetetlen és jelenleg kevéssé ismert veleszületett eltérések., mint az autizmus. Meg az egészen kis súllyal született "magzatok" (50 dkg)

 

Így igaz gigantikus emberkísérlet.

Riasztó.

Miért is csodálkozunk a viselkedés-változásokon és hatásain?

Előzmény: Antisystem (1532)
Antisystem Creative Commons License 2012.03.11 0 0 1532

Jaja, ez így tökéletesen igaz, de mindjárt a lehető legingoványosabb és akár nagyon messze vezető terület is... mert az ugye bebizonyosodott, hogy a magzatot érő hormonhatás teljesen mindegy, hogy endogén vagy exogén, pusztán az a kérdés, hogy az adott fejlődési időszakban jelen van-e... namost a környezetünk meg tele van hormonhatású, vagy a hormon-szintézisre hatással bíró anyagokkal, természetes, régóta jelen lévőkkel is, meg szintetikus anyagokkal is.

Ugye van itten egy ilyen klasszikus példa, a stilbének, mik ösztrogén-hatású szintetikus anyagok. Egy időben előszeretettel használták veszélyeztetett terhesek kezelésére, főként a tengerentúlon... az már bebizonyosodott, hogy az ezen szerrel kezelt anyák lánygyerekeinél pubertás-kor után szignifikánsan magasabb bizonyos nőgyógyászati daganatok előfordulása (ezért ilyen célra be is tiltották), de arról valójában fingunk sincs (bocs a magyar kifejezésért:)) hogy az ebben a milliókat érintő gigantikus globális kvázi-emberkisérletben milyen egyéb hatásokat értek el még a megszületett utódokban, mert az szinte biztos, hogy nem csak ezt az egyet, csak ez bizonyult a legszembetűnőbbnek...

Viszont, mint minden ilyen, ez is egy Pandora szelencéje a vonzataival, gondolom senkinek sem hiányzik, hogy holnaptól gyilkosok és erőszaktevők az őket magzati korban érő efféle hatásokra kezdjenek hivatkozni, mint enyhítő körülményre... pl.

 

ÜdV

Előzmény: nemezis 2 (1531)
nemezis 2 Creative Commons License 2012.03.11 0 0 1531

Biztos pontatlan voltam, de a hím magzatban lényegesen magasabb a tesztoszteron koncentráció.

Ez később az agy funkcióinak alakulására is hatással van. (pl. késlelteti a bal agyfélteke érését)

Előzmény: Antisystem (1530)
Antisystem Creative Commons License 2012.03.11 0 0 1530

Jaja, leragadtam a felnőttnél, n.b. onnan indultunk, hogy hivatkoztál a tesztoszteronra, én meg kontra az ösztrogénre - és ugye ezek termelése mindkét nemben a nemi érés folyamatában ér el jelentősebb mértéket.

A kisgyerekeknél tapasztalt különbségekben meg nem tudom, hogy van-e biológiai hatás, vagy tisztán szocializzációs... n.b. emberek gyermekeinél ezt soha nem tudod leválasztani egymásról, állatokról meg még olvasni sem olvastam soha olyan jellegű elemzést, ami azt kutatta volna, hogy a tapasztalható-e különbség a hímivaru és a nőivaru kölykök játék-agresszivitása között... persze simán lehet, hogy van, csak nekem kerülte el a figyelmem eddig...

 

ÜdV

Előzmény: nemezis 2 (1529)
nemezis 2 Creative Commons License 2012.03.11 0 0 1529

Már megint leragadtál a felnőtteknél.

A korai megnyilvánulásokról beszéltem.

A korai időszakban pedig még nem jellemző a nagyobb izomerő.

Mégis más. Kevesebb a fizikai agresszió a lányoknál. (persze van verbális és szimbolikus)

Ezzel nem azt mondom, hogy csak a nők válnak az agresszió áldozatává.

 

Előzmény: Antisystem (1527)
jablonka Creative Commons License 2012.03.11 0 0 1528

Körülnéztem. Kevés a tisztességes ember.

Tényleg a vallás és a hit tehet róla. Mert túlságosan elgyengültek.

Előzmény: ajjjaj99 (1517)
Antisystem Creative Commons License 2012.03.11 0 0 1527

Az agressziónak nemcsak némileg, nemileg is eltérő jellege kétségtelenül nem változtat az agresszió tényén, de már nagyon korán kimutatható.

Ez valószinű... ugye az általam az előbb írt felsoroláshoz csak annyit kell hozzátenni, hogy általában a férfi az erősebb... (de ez azért nem feltétlen így van, ha az a férfi egy csavaros eszű jogász teszemfel, akkor valszeg már ezt az eszközt fogja választani az erőszakhoz is, nem a fizikai erejét... ha egy hatalommal bíró vezető, akkor ezt az eszközt, és nem az erejét... stb) Ugye, ha akarom akkor a nők elleni legnagyobb erőszak történelmi léptékben az Ius Primae Noctis (most tekintsünk el attól, hogy a gyakorlatban ez inkább legenda volt, mint valós jog) - és köze nem volt semmiféle fizikai erőhöz...

 

ÜdV

Előzmény: nemezis 2 (1526)
nemezis 2 Creative Commons License 2012.03.11 0 0 1526
  • Utána jön az, hogy ezeknek persze vannak különböző módjai, és nyilván egy erősebb az erejével fog visszaélni, egy hatalommal bíró a hatalmával, egy gazdag a pénzével, egy ügyeskedő az ügyeskedéssel..

Na, ez így túl egyszerű.

Az agressziónak nemcsak némileg, nemileg is eltérő jellege kétségtelenül nem változtat az agresszió tényén, de már nagyon korán kimutatható.

A kezelése pedig leginkább a szocializáció függvényében változik.

Előzmény: Antisystem (1525)
Antisystem Creative Commons License 2012.03.11 0 0 1525

Hát nézd, ha nekem abban van választásom, hogy a zasszony kiutal egy maflást vagy idegel egy hónapot, korántsem biztos, hogy a másodikat választanám... szóval szerintem a helyes megközelítés az, hogy az agresszió az agresszió, az erőszak az erőszak. Utána jön az, hogy ezeknek persze vannak különböző módjai, és nyilván egy erősebb az erejével fog visszaélni, egy hatalommal bíró a hatalmával, egy gazdag a pénzével, egy ügyeskedő az ügyeskedéssel...  de ez önmagában sem jobbá, sem rosszabbá nem teszi a dolgot, a dolog lényegét, az erőszakot.

 

ÜdV

Előzmény: nemezis 2 (1524)
nemezis 2 Creative Commons License 2012.03.11 0 0 1524

:D:D Persze. Az agresszió némileg eltérő jellege.

 

Remek hasonlattal, de korlátozott érvényességgel.

Éppen annyi nőt is ismerek, aki viszont remekül hagyja magát zsarolni....

 

De persze mindkét nemben van. Hiába a túlélés.

Előzmény: Antisystem (1523)
Antisystem Creative Commons License 2012.03.11 0 0 1523

Kétségtelen... ahogy az ösztrogénnek is... nem csoda, hogy ezek hasonló, akár egymásba átalakulni is képes vegyületek... gondolom, hallottad már az "anyatigrisként" hasonlatot... az egy másik dolog, hogy a természetben ugye a tesztoszteron-függő férfi-agressziónak is, meg az ösztrogén-függő nőinek is megvan a maga célja... az embernél meg a több évezredes szocializáció ezeket a határokat erősen fellazította, áttételessé mindkét nemnél... tudod, van az a klasszikus vicc, hogy bemegy az apa a játékboltba, Barbiet venni...

- Szeretnék egy Barbiet a lányomnak!

- Hát kére, van görkoris Barbie 9$-ért, van hercegnő Barbie 9$-ért, van autóversenyző Barbie 9$-ért, és van elvált Barbie 119$-ért 

- Az miért olyan drága?

- Ja kérem, ahhoz jár Ken háza, Ken autója...

 

Na, szóval ebben ugyanaz az ösztrogén-mediálta agresszió ismerhető fel, amiért a nőstény medve kergeti a hímeket az utódok közeléből... csak hát erősen áttételesen... ha nem viccet, hanem konkrét példát akarsz női erőszakra, ott a Lázár-saga azon epizódja, amikor az Andrea hamisan vádolta a Lázárt... csak ugye az nem s.k. kivitelezett erőszak, hanem az állami erőszakszerveket akarta felhasználni eszközként az erőszak kivitelezésére... ha nem lenne képben: http://habostorta.hu/hu/habostorta/cikkek/sztarhirek/megtort-a-rendorsegen-kovacs-lazar-exszeretoje

 

ÜdV

Előzmény: nemezis 2 (1521)
Zoxo Whitney Creative Commons License 2012.03.11 0 0 1522

Tudod hol van a világ (egyik) legnagyobb kincsestára?

Megsúgom: a Vatikánban!

Előzmény: nagyanyo05 (1518)
nemezis 2 Creative Commons License 2012.03.11 0 0 1521

Azért a tesztoszteronnak van némi köze hozzá......

Előzmény: Antisystem (1520)
Antisystem Creative Commons License 2012.03.11 0 0 1520

Ezt egyáltalán nem osztom, a férfi kb ugyanannyiszor áldozat, mint a nő, (n.b. az erőszakosságra való hajlam nem férfi vagy női, hanem emberi tulajdonság, nem a nemi kromoszómán tárlódik:))))

legfeljebb az erőszak módja, vagy eszköze más... igazándiból a feministák szélsőségesebb része igyekszik azon, hogy az erőszak fogalmát mindenáron a fizikai erőszakra szűkítse, mert hát abban a módozatban a férfi-nő relációban tényleg a férfiak vezetnek. (felnőtt-gyerek viszonylatban már erre se tenném le a nagyesküt...)... mondjuk érdekes lenne ezeket a "stop FÉRFIerőszak" c. feministákat szembesíteni azzal a kérdéssel, hogy a zsarolás mondjuk erőszak-e szerintük... és gyönyörűen önmagukkal meghasonlott előadást hallanál, aszerint hogy a kedvenc témájáról-van-e szó, vagy éppen ő a zsarolás áldozata... teszemfel...

Azért van, ahol már ébrednek: http://index.hu/kulfold/2012/03/08/nonap_matol_ferfijogi_megbizott_svajcban/

:)))

 

ÜdV

Előzmény: HierroF1 (1519)
HierroF1 Creative Commons License 2012.03.11 0 0 1519

Férfi többnyire akkor szokott áldozattá válni, ha

* a bántalmazott nőnek elege lesz,

* valaki a bántalmazott nő vagy gyerek segítségére siet, aztán vagy ő, vagy a bántalmazó válik áldozattá.

Előzmény: Antisystem (1513)
nagyanyo05 Creative Commons License 2012.03.11 0 0 1518

Igen! sajnos a pénzvallás a legnagyobb gondok okozója, miközben papjai degeszre tömött hassal dőzsölnek:(P

Előzmény: ajjjaj99 (1517)
ajjjaj99 Creative Commons License 2012.03.11 0 0 1517

Nem, persze hogy nem a vallás a halál okozója. De sok minden másnak igen. És hogy miért vagyok ellene? Nézz körül!

Előzmény: jablonka (1502)
artman999 Creative Commons License 2012.03.11 0 0 1514

Még szerencse, hogy nem kötelező.... :-P

Előzmény: HierroF1 (1487)
Antisystem Creative Commons License 2012.03.10 0 0 1513

A családon belüli erőszak az egy érdekes téma... ennek egy viszonylata (a nő terrorizálása a férfi által) relatív nagy figyelmet kap különböző civil szervezetek által, az egyéb aspektusokat (ahol a gyerek vagy épp a férfi az áldozat) meg hatalmas össznépi kuss övezi... legfeljebb, ha belehal valaki, akkor van némi publicitás...

 

ÜdV

Előzmény: HierroF1 (1510)
ketszerketto Creative Commons License 2012.03.10 0 0 1511

A családon belüli erőszaknak nincs igazán politikai töltete, ezért ezt a tudományos társaságot nem igen érdekli...

Előzmény: HierroF1 (1510)
HierroF1 Creative Commons License 2012.03.10 0 0 1510

Tudom, hogy mindenki azzal foglalkozik, amit jónak lát, de kicsit furcsállom, hogy a családon belüli erőszakról nem ejtett szót a társaság. 

 

Pedig az tényleg olyan jelenség, ami káros és veszélyes a családokra.

nemezis 2 Creative Commons License 2012.03.10 0 0 1509

Persze, ha másban keresed a jóságot, akkor ne csodálkozz!

Előzmény: Törölt nick (1506)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!