Beütött a nyugdíjreform: megtizedelik az utazási kedvezményeket
Elbúcsúzhatnak az utazási kedvezményüktől azok a korábbi korhatár alatti nyugdíjasok és enyhébben rokkantak, akik tavaly év végéig nem töltötték be az ötvenhetet. A kormány 15 milliárdot spórol a változással.
Megszűnik az utazási kedvezménye azoknak a korhatár előtti öregségi nyugdíjasoknak és azoknak a III. csoportba tartozó rokkantaknak és rendszeres szociális járadékosoknak, akik tavaly év végéig nem töltötték be az 57. életévüket derül ki egy kedden megjelent kormányrendelet-módosításból. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közölte: az utazási kedvezmények átalakítása a nyugdíjrendszer átalakításához igazodik.
A te klaviatúrádból ez eléggé disszonánsan hangzik. Ugyanaz a tempód, mint a kádárizmus alatt volt, a melós ott is jobban tudta (megmondani) mit kéne csinálni fenn, ugye????
Látod te bevétet keresed, egy normális cégnél ekkora veszteség esetén érdekes lenne a kivét oldal is, ha talpon akar maradni, beleértve a kedvezményes bérletektől a nokiás dobozokig terjedő tételeket.
ja, elszámoltam de majdnem nem, mert végre találtam egy konkrét adatot miszerint 80 mrd az adósság, ez 8000 ft / vidéki csecsemő is, ez demszkygrádban szinte tízezres nagyságrend.
Össze-vissza kevernek ebben a cikkben, előbb nettó 100 milliót ír, majd lentebb 9,58 € / nm / hó árat, ami visszaszámolva 127millió, erősen feltételezhető, hogy ott már bruttó árat ír. (+27%)
Típikus újságírói csúsztatász, aki nem számol utána, azt be lehet etetni.
Egyébként meg csak azt írja a cikk, amit én is, hogy ez jó ár.
Tudomásul kell venni, hogy a társadalom működését jogszabályok és szerződések szabályozzák, és ennek keretében bizonyos dolgok járnak. A munkavállalónak jár, amit a szerződésben kicsikart, a hitelezőnek kamatostul a hitelösszeg, a bankbetétesnek kamatostul a betétje, a nyugdíjasnak nyugdíj, a betegnek gyógykezelés, az államnak adó, a bűnözőnek büntetés. Nekem is jár az a 85000 Ft, amit az egyik vevőm sehogysem akar kifizetni. Nem pedig az van, hogy majd ha jólesik, akkor fizetünk.
Igen, de amikor ilyen sóhivatalból küldik el az embereket, akkor meg ti sipákoltok a legjobban, hogy a náci fidesz, meg a gonoszorbán utcára rakja az embereket, akik éhen fognak halni....
Az a párezer diákbérlet nem sokat számít. A nyugdíjasbérleteket visznt lassan megszüntethetik ha 65 év lesz a nyugdíjkorhatár, és 65 év felettiek meg ingyen utazhatnak.
Egy picit soknak tűnik az évi 10 milliárdos költségvetés egy sóhivatalnak. Összehasonlításul a BKV járművek teljes évi üzemanyagköltsége 11,5 milliárd forint, a járművek meg egyebek áramköltsége 8,5 milliárd forint, és a tizenvalahányezer dolgozó évi bérköltsége 61 milliárd forint.
Erről a részéről nem tudok mit mondani, ez gondolom egy stratégiai döntés volt. Én csak azt írtam, bár a százmillió elég nagy számnak hangzik így egyben, főleg egy proli közalkalmazott számára :)) , de ha belemászunk a szám mögé, akkor ez nem tűnik olyan rossz árnak.
Legalább ne beszélj hülyeségeket. Kihasználatlan iskolát előbb át kell alakítani irodaépületté. Az ilyen oskola általában önkormányzati, kerületi tulajdon, hogy abból irodaépület legyen, előbb ki kell mutyizni valamelyik vállalkozó cimborának.
Hidd el otthon vagyok a témában, ez első ránézésre nem magas, piaci ár. Persze a részleteket is tudni kéne, mi van a szerződés mögött. pl. milyen infrasuktúrával kapják az irodákat. Több mint valószínű, hogy be van kábelezve (telefon, sz.gép).
Ha meg ilyen okos vagy, akkor írj egy pályázatot a BKK-nak, hogy neked van olcsóbb megoldási javaslatod! :PP
Egyébként meg azt látom teljesen mindegy hova mentek volna, te abba is belekötöttél volna!
Bár ebben a működési költségek (energia, takarítás, épületfenntartás,...stb) szerintem nincsnek benne, de akkor is jó árnak látszik.
Persze ez sok mindentől függ, pl. infrastuktúra, elhelyezkedés, megközelítés, épület állaga, szerződés időtartama...
Bp.-en egy felmérés szerint az irodák 25%-a kihasználatlan (szerintem ennél több), de közel 4000 nm-es irodateret nem lehet mindenhol bérelni, gondolom ezzel a bérbeadó is tisztában volt, meg azzal is, hogy nem versenyszférás cégnek adja ki.
„...többször tízmilliárdos (ez több tízezer forint a vidéki csecsemőkre is) adóssággal...”
Többször tízmilliárd osztva több tízezerrel az úgy nagyjából (ha mindkét több hasonló szám) egymillió... Bár az utóbbi időben jelentősen csökkent az ország lakossága, de a csecsemőket is számolva még bőven többen vagyunk egymilliónál... ☺
Ma jobb. Nézd meg csak a lehetőségeket, a szabadságjogokat.
Másik: a kádár-korszakban is igyekeztek elfolytani a nemzeti öntudatot, tiporták is ott ahol érték. A ballib oldal ebben egyenesági leszármazotta ennek a kornak, sőt, néha még igyakeznek "jobban is csinálni". Szerencsére már egyre többen ébrednek.
Elárulok egy titkot. Szinte minden munkának, gyárnak, szolgáltatásnak vannak specifikumai. És ki szokott derülni, Isten nem csak pár embert választott ki minden ilyennek az elvégzésére.
Te tényleg egy Kádár-korból itt maradt állami dinoszaurusz szervezet tipikus dolgozója vagy.
Mint mondtam én végig ott voltam egy állami nagyvállalat privatizációjánál, ugyanilyeneket mondtunk akkor mint most te. Aztán felébredtünk. Nincs nélkülözhetetlen szervezet, nincs nélkülözhetetlen ember, csak a kihívás létezik, aminek meg kell felelni. Annyi támogatással amit kapott a BKV és ezzel a többször tízmilliárdos (ez több tízezer forint a vidéki csecsemőkre is) adóssággal amit így is felhalmozott nem felel meg a kihívásnak. Meg fog felelni más, de addig is a BKV csak szivattyúzza ki az adófizetők pénzét az államból.