Keresés

Részletes keresés

Ghanima Creative Commons License 2012.02.24 0 0 10

Az utolsó bekezdés viszont - így visszanézve 2000-re... - kissé furcsa.

Előzmény: Ghanima (9)
Ghanima Creative Commons License 2012.02.24 0 0 9

Tyű! Köszönöm szépen, nagyon érdekes!

Ami még külön is érdekel, a Recognita, mint gazdasági vállalkozás története, mert beleillik egy olyan kutatás példakörébe, amiben nemrég részt vettem. :-)

Előzmény: emp (8)
emp Creative Commons License 2012.02.23 0 0 8

http://www.termeszetvilaga.hu/kulonsz/k002/recognita.html

itt rendesen foglalkoznak a témával :)

Előzmény: Ghanima (7)
Ghanima Creative Commons License 2012.02.23 0 0 7

Körbejártam a kérdést... - ne mindig szegény Qq-t kérdezgessem - lustaság off!

Tehát, ha jól értem, akkor a megoldás egyik része az OCR program bennfoglalása a kütyüben. Bár a wiki szerint azért még olyan 75-95/8 körül van a felismerőképességük. Másik része pedig az, hogy ha már fölismeri a szöveget/betűket/karaktereket, akkor szerkeszthető=átírható számgépes alakzatba buherálhatóvá legyenek.

Tadáááá! Remélem, nem írtam nagy hülyeségeket... :-)

Előzmény: Ghanima (6)
Ghanima Creative Commons License 2012.02.23 0 0 6

:-) Köszönöm!

Még egy kérdés, csak a biztonság kedvéért: ugye, jól értem, és a következő szöveg:

"C-Pen Core is the main software and includes the Optical Character Recognition that turns the scanned printed text into computer editable text."

azt jelenti tehát, hogy miután beszkenneltem a szöveget, akkor a program szerkeszthető, "megmásítható" szöveggé konvertálja azt.

Előzmény: Qqberci (5)
Qqberci Creative Commons License 2012.02.23 0 0 5
Előzmény: Ghanima (3)
Vad Creative Commons License 2012.02.23 0 0 4

Vedd elő a mobiltelefonod felhasználói kézikönyvét.

Ha a kézikönyv nem tudja, vegyél mobiltelefont, jobban jársz.

Előzmény: Pater Altenberg (-)
Ghanima Creative Commons License 2012.02.22 0 0 3

Franc... hülyén fogalmaztam, bocsánat!

Amit évek óta teszek az, hogy tollszkennert keresgélek.

Én is csupán legföljebb, ha sorokat szeretnék bizonyos írott anyagokból másolni, ráadásul olyan formában, amiket aztán nem csak read only formátumban (vagy hogy a toszban hívják ezeket) lehet betenni, elemezni stb. egy doktoriba.

Sajnos jó ideje nem nagyon van időm foglalkozni vele, ezért már kicsit el is felejtettem, hogy hívják azt/azokat a számítástechnikai izéket, amik "lefordítják" a betűk képét információvá. Tkp. szó/kifejezés előfordulásokat, azok gyakoriságát akarnám a puszta kézzel, papírra való strigulázások helyett egyszerűbbé és gyorsabbá tenni.

Ha esetleg Qq még benéz ide, biztosan meg tudja írni a pontos kifejezést, ill. program/ok nevét.

Előzmény: Pater Altenberg (2)
Pater Altenberg Creative Commons License 2012.02.22 0 0 2

Érteni vélem segítő információdat, de mégsem értem igazán: "én már évek óta ezt teszem". Ha így van, a hsz további része ezzel ellentmondásban van. Világosabbá tennéd? Köszönöm.

Előzmény: Ghanima (1)
Ghanima Creative Commons License 2012.02.22 0 0 1

Én vagy 15-20 éve ezt teszem, már Qq is lebeszélt róla eccer, ha jól emlékszem, pedig nekem is nagyon kellene.

Igaz, 2006-ban, egy oxfordi könyvesboltban láttam, de nem volt (nálam elég) pénz/em..., HA jól emlékszem, valami 60 GBP-be került.

Qqberci Creative Commons License 2012.02.22 0 0 0

De azóta 0 sort sikerült?...

Előzmény: Pater Altenberg (-)
Pater Altenberg Creative Commons License 2012.02.22 0 0 topiknyitó

Az egyik történelmi topikban felszólítottam önmagamat, hogy sorokat szkenneljek, zsebben hordva.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!