Ami még külön is érdekel, a Recognita, mint gazdasági vállalkozás története, mert beleillik egy olyan kutatás példakörébe, amiben nemrég részt vettem. :-)
Körbejártam a kérdést... - ne mindig szegény Qq-t kérdezgessem - lustaság off!
Tehát, ha jól értem, akkor a megoldás egyik része az OCR program bennfoglalása a kütyüben. Bár a wiki szerint azért még olyan 75-95/8 körül van a felismerőképességük. Másik része pedig az, hogy ha már fölismeri a szöveget/betűket/karaktereket, akkor szerkeszthető=átírható számgépes alakzatba buherálhatóvá legyenek.
Tadáááá! Remélem, nem írtam nagy hülyeségeket... :-)
Amit évek óta teszek az, hogy tollszkennert keresgélek.
Én is csupán legföljebb, ha sorokat szeretnék bizonyos írott anyagokból másolni, ráadásul olyan formában, amiket aztán nem csak read only formátumban (vagy hogy a toszban hívják ezeket) lehet betenni, elemezni stb. egy doktoriba.
Sajnos jó ideje nem nagyon van időm foglalkozni vele, ezért már kicsit el is felejtettem, hogy hívják azt/azokat a számítástechnikai izéket, amik "lefordítják" a betűk képét információvá. Tkp. szó/kifejezés előfordulásokat, azok gyakoriságát akarnám a puszta kézzel, papírra való strigulázások helyett egyszerűbbé és gyorsabbá tenni.
Ha esetleg Qq még benéz ide, biztosan meg tudja írni a pontos kifejezést, ill. program/ok nevét.
Érteni vélem segítő információdat, de mégsem értem igazán: "én már évek óta ezt teszem". Ha így van, a hsz további része ezzel ellentmondásban van. Világosabbá tennéd? Köszönöm.