Titániát, a fotóst és a hacker srácot megtartanám, a többit meg lecserélném és mivel az alapötlet valóban nem rossz, pénz meg van bőven....nézettségtől, teljesítménytől függetlenül van kellő kifutási lehetőség is, azaz idő....
Hogy pörög ez a topic :))) ahogy látom ide átlag 10 naponként illik írni :))
Nekem eléggé bejön a sorozat, nem rosszabb, mint a kereskedelmi esti mesék. Mondjuk az ilyen technikai dolgokhoz, hogy vágás meg stb, amit itt az elején kifogásoltak, nem értek. A történet azért nem rossz (nem feltétlenül hiteles, de abban a létrehozott világban, amiben játszódik, megállja a helyét), a valóságból beemelt beszélgetések, interjúk megszakítják a folyamatosságot, szóval az esetek 99 százalékábaninkább gyengítik a sorozatot, minthogy jobbá tennék.
Ami a szereplőket illeti nekem Horváth Lajos Ottó a kedvencem, és szerintem is nagyon gyenge, sőt irritáló a lányát alakító szinésznő, és maga a főszereplő is irritáló (vagyis az újságíróból lett színésznő, aki roppant ötletes és fordulatos módon újságírót alakít). Szerintem jól alakít még a számítógézseni anyukája, meg Titánia se rossz.
Összességében azért nem gagyibb egyik napi sorozatnál sem, szóval nem értem minek ez a nagy lehúzás, már akkor csak rosszakat írtak róla, mikor még jóformán meg se kezdődött. Biztosítja a napi fél óra bambulást, és még a híradóból kimaradt (kulturális?) híreket is pótolja :))
Szerintem vicces sorozat. Nem jobb és nem rosszabb a kereskedelmi tévék napi sorozatainál, egyszerűen más. Néhány szereplő elég béna (pl. a kopasz, szakállas újságíró leánya érdekesen beszél), mások egész jól játszanak.
Nyilván mivel a közszolgálati adón van, sokak véleményét a kormányzó párttal szembeni szimpátia/antipátia határozza meg.
Elég vontatottan indult a sorozat és talán a párbeszédek voltak a leggyengébbek, de az előbbi gonosz főhős - verőlegény párbeszéd a boldogsághormonos kakóval, az óvodai razziával és a Kiskegyed-olvasással zseniális volt :)
Közben tovább nézem a műsort és a vágások... hát...
Na ugyanez jutott eszembe, hogy fel kéne venni egy hangmérnököt. Telejs hangerőre kellett kapcsolni, hogy Papp Jánost hallani lehessen, de annál hangosabb volt a háttérzaj, egy gyerek rikácsolt.
nem vagyok szakértő, de úgy látom, hogy a világítás általában rákfenéje a magyar sorozatoknak. a forgatókönyv hiánya is, de az még érthetőbb a kontraszelekció miatt.
a kezdő duplarészt néztem végig, de kb. a felétől már csak kínszenvedés volt. ami feltűnően sz*r volt, az a hangosítás. kocsmajelenetben magát a beszélgetést alig lehetett hallani az elnyomó háttérzajtól.
de ami még ennél is jobban kiakasztott, az az Eszter főnökét (Zoltán vagy mi volt a neve?) játszó színész alakítása. annyira irritálóan rosszul játszik, h komoly összeget tennék rá, h én a 2 éves színészképzéssel a hátam mögött sokkal hitelesebbet alakítanék.
Az egészben az a legszomorúbb, hogy maga az alapötlet nem rossz. Néhány veszélyes helyzetekbe keveredő bulvárújságíró kalandjai a mai Magyarországon....
Normális forgatókönyvvel, jobb színészekkel, heti sorozatként lehetett volna belőle valami.
"Mondjuk egy család- vagy karriertörténet is jöhetett volna, akár több évadra tervezve."
Karriertörténet kb. jó féléve volt a Duna tv (valami csajozós film),de az annyira megbukott,hogy 8-ról 10-re tették át.
A családtörténet meg azért nem jó ,mert ott van két napi sorozat ahol azért sok családi szál van. Én inkább a heti krimi vonalon maradnék persze megfelelő költségvetésből és Fonyódival :)
" Ez abszurdum."
az.
Ráadásul a Hacktionra visszatérve az elős évad során ott sem volt követelmény ,hisz rögtön berendelték a 2. évadot.
A Tűzvonalban első két évada kimagaslóan jó volt, de aztán gyorsan hanyatlani kezdett. A Géniusz gyenge volt, a Hacktion viszont minden hibája ellenére nem sikerült rosszul (sajnos a nézettsége így is tragikus).
A fenti sorozatok mindegyike Fonyódi Tibor tollához köthető. A színvonal csapongó volt, de mégiscsak sikerült feltámasztani a televíziós sorozat műfaját. Érdemes lett volna ezen az úton továbbmenni, ám nem biztos, hogy a krimi műfajában maradva. Mondjuk egy család- vagy karriertörténet is jöhetett volna, akár több évadra tervezve.
Az újszerűségről annyit, hogy nem véletlen a lereskedelmi televíziók ódzkodása a hazai fejlesztésű projektektől. Nagyon sok pénzbe kerülnek, és a kipróbálatlanság miatt hatalmas a kockázat. Az MTV nem így gondolkodik. Dehát ugyebár az adófizetők pénze mindenre elég.
Félreértések elkerülése végett: nem magával a Marslakókkal van bajom, és még csak nem is Jáksó László személyével (őt majd úgyis "kivégzi" a radikáljobb), hanem azzal, hogy kétmilliárd forintot ölnek bele, ráadásul szinte semmilyen teljesítménykritérium nincs. Ez abszurdum.