Keresés

Részletes keresés

vjv1 Creative Commons License 2023.01.01 0 0 273

Buék.

:)))

Törölt nick Creative Commons License 2019.07.22 0 0 272
Törölt nick Creative Commons License 2019.07.22 0 1 271

Törölt nick Creative Commons License 2019.07.21 0 0 270

Tennis: Angelique Kerber gibt Trainer Rainer Schüttler den Laufpass

https://www.rtl.de/cms/tennis-angelique-kerber-gibt-trainer-rainer-schuettler-den-laufpass-4374491.html

Zöld lovag Creative Commons License 2018.07.19 -1 0 269
Zöld lovag Creative Commons License 2018.07.16 -2 0 268

Gratulálok! 

Éreztem, már a torna előtt is, hogy megnyerheted, az meg, hogy Serena ellen, csak hab a tortán. :) 

KE80 Creative Commons License 2018.07.16 0 1 267

Ennyi hibával nem lehet: Kerber ülhetett fel a wimbledoni trónra

Angelique Kerber 6:3, 6:3-ra nyert Serena Williams ellen a wimbledoni teniszbajnokság női egyesének döntőjében. A német játékos ezzel már háromszoros Grand Slam-bajnoknak mondhatja magát, korábban az Australian Openen és a US Openen diadalmaskodott.

Az első brék Kerberé volt a meccsen (2:0), de Serena Williams egymást követő három játékot megnyerve átvette a vezetést (2:3).

Nagyjából eddig alakult úgy a meccs, ahogyan az amerikai remélte volna, ki nem kényszerített hibák sokaságával rengeteg ingyen pontot adott oda a németnek, aki köszönte szépen, és a következő négy gém egyaránt az övé lett (6:3).

A második szettben még agresszívabbá vált a 23-szoros Grand Slam-torna-bajnok amerikai, csakhogy mivel minden jó megoldására jutott legalább egy rossz is, a két szorosabb fogadójátéka ellenére sem volt esélye brékelni.

Nem úgy Kerbernek 3:2-es előnyénél – Williams-kettős hiba is kellett hozzá –, ő pedig újra elvette ellenfele adogatását, és a saját játékait hozva alig több mint egy óra alatt lezárta a meccset (6:3, 6:3).

Kerber előtt legutóbb még Steffi Graf (1996-ban) győzött női egyesben német játékosként Wimbledonban.

MEGVAN A HARMADIK

Ez volt Kerber 3. GS-torna-győzelme (kettőt Serena Williams ellen nyert meg), emellett háromszor jutott még be nagy tornán fináléjába – mint látható, 2016 volt a kiemelkedő éve

Australian Open  2016

Wimbledon          2018

US Open              2016

Fontosabb (elveszített) döntői

WTA-vb           2016

olimpia            2016

Wimbledon     2016

„A mérkőzés előtt elég ideges voltam, de azt mondtam magamnak, csak menj ki és mutasd meg a legjobb formád, különösen a fontos pillanatokban, mert Serena ellen játszol. Nem is tudom elmondani, mit jelent nekem ez a siker, hiszen gyerekként mindig erről álmodtam. Az első emlékeim között az volt, amikor Steffi könnyedén nyerte meg sorban a meccseket, én pedig csodálva figyeltem, ahogy fehér ruhában játszik a füvön – árulta el Angelique Kerber a sajtótájékoztatón, majd a 2017-es eredménytelenségéről is beszélt. – A nehéz tavalyi szezon nélkül szerintem nem győztem volna most. Sokat tanultam az elvárások kezeléséről, a napi program beosztásáról. Újra élvezem a játékot, megint motivált vagyok, jobb teniszező és jobb ember lettem. Nagy megtiszteltetés, hogy Serena ellen játszhattam, aki igazi bajnok, hihetetlen, édesanyaként milyen erővel tért vissza. Örülök, hogy nem ő veszítette el a mérkőzést, hanem én nyertem meg.”

„Az első ponttól az utolsóig fantasztikusan játszott Angelique, minden elismerésem az övé – kezdte a sajtótájékoztatón Serena Williams. Nagyszerű lehetőség volt nekem ez a verseny, hiszen néhány hónappal ezelőtt még nem tudtam, hol tartok, hogyan térhetek vissza. Hosszú volt az út, mire megláttam a fényt az alagút végén. Az elmúlt két hét megmutatta, hogy tudok versenyezni, esélyes lehetek egy Grand Slam-tornán. Ez a mostani döntő csak a kezdet. Egy hatalmas lépés, de folytatnom kell a munkát. Persze az életemben változtak a prioritások, a gyermekem az első. Reggel edzem, de aztán vele vagyok szinte egész nap. Kevesebb rajtam a nyomás a pályán, hiszen elsősorban már édesanya vagyok, az pedig egy teljes munkaidős állás.”

ANGOL NEMZETKÖZI BAJNOKSÁG, WIMBLEDON (34 000 000 font, fű)
NŐI EGYES, DÖNTŐ
Angelique Kerber (német, 11.)–Serena Williams (amerikai, 25.) 6:3, 6:3

JÁTÉKRÓL JÁTÉKRA

2. SZETT

KERBER–WILLIAMS 6:3, 5:3 – KERBER SZERVÁL
Williams „agyonnyeri” a pontot, de megint ki akarja centizni és óriási outot üt. Egy szép rövidítéssel azt elkerülte az amerikai, hogy három meccslabda legyen (30:15), majd egy zseniális ritörnnel egyenlít is (30:30). Kerber két vonalat is ütött, így meccslabdához jutott, és Williams hálóba ütött ritörnjével nyert is!

KERBER–WILLIAMS 6:3, 5:2 – WILLIAMS ADOGAT
S
erena a harmadik ászát üti kezdésnek, majd újabb jó szerva után Kerber hosszút üt (30:0). Még egy ász, és még egy hosszú Kerbertől. Ilyen sima Williams-adogatás talán még nem is volt. Lehet, hogy túl későn.
KERBER–WILLIAMS 6:3, 4:2 – KERBER SZERVÁL
Egy rontás, egy nem Williamstől (15:15). Az újabb amerikai hibával már 40:15 volt, a következővel pedig már gém. 23 rontás eddig!
KERBER–WILLIAMS 6:3, 3:2 – WILLIAMS ADOGAT
Hosszú labdamenet, amely Williams nyerő ütésével zárult, majd egy rövid, ami az amerikai hibájával. Ez már a 20. ki nem kényszerített rontása volt! Az igen! Egy nagyszerű labdamenet végén megint Kerber örülhetett, Williams már nem ért oda kellő időben, majd egy gyönyörű nyerővel két bréklabdához jutott a német. Ezt nagyon kicentizte Serena, az üres pálya szélére ütött, Kerbernek esélye sem lett volna, ha egy méterrel beljebb üti, akkor sem, a másodikat viszont egy újabb jó tenyeressel elvette ellenfele adogatását. BRÉK
KERBER–WILLIAMS 6:3, 2:2 – KERBER SZERVÁL
Kerber továbbra is jól szervál, három gyors ponttal 40:0-re ellépett, majd jött egy jó ritörn Williamstől, ami után csak a hálóba tudott ütni a német. A következő jó fogadás után egy gyönyörű fonákkal újabb pontot szerzett az amerikai, majd ismét, így villámgyorsan 40:40 lett. Két Williams-rontással később azért meglett a játék Kerbernek.
KERBER–WILLIAMS 6:3, 2:1 – WILLIAMS ADOGAT
Az első labdamenet végén hosszút üt Williams, két jó szerva után viszont fordít (igaz, a másodiknál Kerber legalább labdamenetig eljutott). Jött az újabb okos pont a hálónál (40:15), majd a szokásos rontás (10/20 befutva eddig az amerikai). A gém azért meglett, Kerber addig futott, amíg már nem tudta pályára visszaadni a labdát.
KERBER–WILLIAMS 6:3, 1:1 – KERBER SZERVÁL
Egy szerencsés ritörnnel került helyzetbe Williams, majd kis híján „agyonlövi” ellenfelét, aki inkább elugrott a labda elől. Másodjára már vonalat talál az amerikai (15:15), aki elképesztő intenzitással játszik az elmúlt percekben, ez újabb pontot eredményezett, ehhez képest a lecsapás helyett elfinomkodta az ütést, így nincs két bréklabda (30:30). A gyenge második szerva után a hálóba ütött Williams, majd a jó első után is.
KERBER–WILLIAMS 6:3, 1:0 – WILLIAMS ADOGAT
Egy gyors Williams-pont után Kerber szépen ütött el a hálóhoz felfutó ellenfele mellett, majd újra gyönyörű keresztet ütött a támadó amerikai ellen (15:30). Két jó szerva után – a másodikat egy bravúrröptével zárta le – már Williamsnél volt az előny, egy ász értékűvel pedig egyenlített.
KERBER–WILLIAMS 6:3, 0:0 – KERBER SZERVÁL
Három villámgyors pontot nyert meg a német, és bár egy labdamenet Williamsé lett, hamar lezárta az adogatását.

1. SZETT
KERBER–WILLIAMS 5:3 – WILLIAMS ADOGAT
Williams túlhelyezte a fonákot, hiába kért visszanézést, ez sem segített rajta, majd a hálóhoz befutva nem tudott a felett átütni (0:30). Egy jó adogatás után a következőnél Kerber picivel hosszút ejtett, így 30:30 lett, nem két szettlabda. Williams outjával így is eljutott a játszmalabdáig, és mivel a következőnél a hálóba ütött az amerikai, a németé lett a szett. BRÉK
KERBER–WILLIAMS 4:3 – KERBER SZERVÁL
Williams egyet elrontott befutva, egyet beütött (15:15). A harmadik pontnál az alapvonalról is leütötte ellenfelét, aki hibázott is, viszont a negyediknél out lett az agresszív ritörn. Az ötödiknél széles, így 40:30-ra már Kerber vezetett, egy újabb rontásnak köszönhetően pedig megnyerte a gémet.
KERBER–WILLIAMS 3:3 – WILLIAMS ADOGAT
Williams nagyot futott a hálóhoz, de átütni már nem tudta, majd újabb pont lett Kerberé. A német kettős hibával jutott három bréklabdához, kettőt szépen hárít az amerikai, a harmadikra viszont már hosszú. BRÉK
KERBER–WILLIAMS 2:3 – KERBER SZERVÁL
Az első olyan gémkezdés, ahol a németé a pont, a nagyszerű szerva után jól ment fel a hálóhoz, majd egy hosszú labdamenet végén újra ő örülhetett (30:0). Két necces után összejön harmadikra a szerva, guggolva is visszaadja, majd szépen üt el (40:0). Williams kemény ütésekkel nyomta le ellenfelét, de a játék így is Kerberé. 
KERBER–WILLIAMS 2:2 – WILLIAMS ADOGAT
Az első pont mindig Williamsé, most gyönyörű tenyeres kereszttel. Gyorsan jön a második labdamenet is, de a gyengébb második adogatást agresszíven megtámadva Kerber szépít (30:15). Ilyen esélyt a következőnél nem ad a 23-szoros GS-torna-győztes, a szervafogadás után „kilövi” a sarkot, majd simán lezárja a gémet.
KERBER–WILLIAMS 2:1 – KERBER SZERVÁL
És a szokásos Williams-pont, ezúttal egy szép labdamenet végén Kerber a hálónál nem tudja átütni a labdát, majd az alapvonal mögül is abba püföli (0:30). Az amerikai óriásit harcolva még visszaadja vert helyzetből, Kerber pedig a hálónál széleset üt, aztán hosszút, semmire veszi el a német adogatását. BRÉK
KERBER–WILLIAMS 2:0 – WILLIAMS ADOGAT
Megint Williamsé az első pont, de egy nagyon hosszú ritörn után Kerber egyenlít. A német továbbra is igyekezett nagyon hosszan játszani, ebből viszont a következő két ütése out lett (40:15). Az amerikai a jó adogatás után a hálónál nem tudta megoldani a röptét, de a következő lehetőséget már kíméletlenül bevágta.  
KERBER–WILLIAMS 1:0 – KERBER SZERVÁL
Az első pont ismét az amerikaié, utána viszont nem volt pontos, egy jó szervával pedig már 40:15-re módosult az állás. Williams agresszívan megtámadta a második adogatást, viszont a végén megint outot üt.
KERBER–WILLIAMS 0:0 – WILLIAMS ADOGAT
Két nagyon jó szervával kezdett Williams (30:0), harmadjára viszont a labdamenet során szélesre húzza, majd lemarad a labdáról és a hálóba üt, így hamar 30:30 lett. A jó szerva után a kétkezes fonákot megint a hálóba vágja, így a német bréklabdához jutott, és egy gyönyörű labdamenet végén élt is vele. BRÉK!

Egymás ellen Williams 6–2-re áll, füvön 1–0-ra vezet.

A 2016-os Australian Open- és US Open-győztes Kerber Vera Zvonarjova (7:5, 6:3), Claire Liu (3:6, 6:2, 6:4), Oszaka Naomi (6:2, 6:4), Belinda Bencic (6:3, 7:6), Darija Kaszatkina (6:3, 7:5) és Jelena Ostapenko (6:3, 6:3) legyőzésével jutott el a fináléig.

A 23-szoros Grand Slam-torna-bajnok Serena Williams a szülési szabadság után a 181. helyen állt a világranglistán a viadal előtt, de így is megkapta a 25. kiemelést. A 36 éves amerikai klasszis pedig élt is a lehetőséggel, Arantxa Rus (7:5, 6:3), Viktorija Tomova (6:1, 6:4), Kristina Mladenovic (7:5, 7:6), Jevgenyija Rogyina (6:2, 6:2), Camila Giorgi (3:6, 6:3, 6:4) és Julia Görges (6:2, 6:4) két vállra fektetésével újra döntőbe jutott Wimbledonban.

A német jelenleg a 6. helyen áll az élő világranglistán, egy sikerrel a negyedik helyre ugorhatna előre, az amerikai pedig már a 28. helyen áll, egy újabb győzelemmel pedig a 19. lenne (két hét alatt 162 helyet jöhetne fel).

Na nyert dőntő:)

http://www.nemzetisport.hu/tenisz/wimbledon-angelique-kerber-serena-williams-noi-donto-2647291

Előzmény: Törölt nick (266)
Törölt nick Creative Commons License 2018.02.24 0 0 266

Nem úgy lett... az 1. kiemelt "elnáspángolta" elég simán...

Dubai, elődöntő: 

Angelique - Svitolina 0-2 (3-6, 3-6)

Törölt nick Creative Commons License 2018.02.22 0 0 265

Lemaradt a legalsó sor: szerintem, ezt a tornát meg is nyeri...! :) 

Előzmény: Törölt nick (264)
Törölt nick Creative Commons License 2018.02.22 0 0 264

Dubai, negyeddöntő:

Angelique - Pliskova 2-0 (6-4, 6-3)

Törölt nick Creative Commons License 2018.02.19 0 0 263

No, valahogy úgy képzeltem, ahogy Kvitová tette az elődöntőben... :)

Előzmény: Törölt nick (262)
Törölt nick Creative Commons License 2018.02.17 0 0 262

Nem jött be, amit gondoltam... hogy "elfenekeli" a mostani világelsőt... de az bírta jobban szusszal... :)

Doha, negyeddöntő: 

Angelique - Wozniacki 1-2 (6-7, 6-1, 3-6)

Törölt nick Creative Commons License 2018.02.15 0 0 261

Doha, nyolcaddöntő:

Angelique - Konta Johanna 2-1 (1-6, 6-1, 6-3)

A következő körben jön Wozniacki... :)

Törölt nick Creative Commons License 2018.02.15 0 0 260

Ez is klassz kép. Valahogy így kell elfújni az ellenfeleket... :)

Előzmény: JOKKA21 (112)
Törölt nick Creative Commons License 2018.02.13 0 0 259

Szerintem, ez nagyon is ötletes, klassz fotó! :)

Előzmény: JOKKA21 (64)
Törölt nick Creative Commons License 2018.02.11 0 0 258

A Sharapova elleni meccse után azt hittem, hogy ismét megnyeri a tornát... lesz még lehetősége, esélye és Grand Slam sikere, úgy gondolom. :)

Előzmény: Törölt nick (237)
Törölt nick Creative Commons License 2017.09.24 0 0 257

2017 Toray Pan Pacific Open Semifinals | Anastasia Pavlyuchenkova vs Kerber | WTA Highlights

https://youtu.be/i1N7vDLmLCw

Törölt nick Creative Commons License 2017.09.04 0 0 256

US Open 2016 In Review: Angelique Kerber

https://youtu.be/CFToJKf5WFY

Tavaly jobban ment neki! :)

Törölt nick Creative Commons License 2017.09.04 0 0 255

Angelique Kerber | 2017 US Open Pre-Tournament Interview

https://youtu.be/VrBeOvo21gw

Törölt nick Creative Commons License 2017.02.14 0 0 254

Angelique Kerber | 2017 Qatar Tennis Pre-Tournament Interview

https://youtu.be/oiCYXzcu4Co

Törölt nick Creative Commons License 2017.01.30 0 0 253

Klassz képek - Angie szép lány! :)

Törölt nick Creative Commons License 2016.10.21 0 0 252

2016 WTA Player of the Year, Angelique Kerber!

Angelique Kerber WTA World #1!

Törölt nick Creative Commons License 2016.09.11 0 0 251

Angelique Kerber wins US Open title

Törölt nick Creative Commons License 2016.09.11 0 0 250

SAJTÓSZEMLE

Kerber nyerte a US Opent, és letaszította Serena Williamset a trónról

Blikk

http://www.blikk.hu/sport/egyeni/kerber-nyerte-a-us-opent-es-letaszitotta-serena-williamset-a-tronrol/e34yyfx

US Open: az új világelső Kerber behúzta a döntőt is

Nemzeti Sport

http://www.nemzetisport.hu/tenisz/us-open-kerber-grand-slam-sikerrel-unnepelte-vilagelsoseget-2525169

Lesz élet Serena után is!

Hosszabbítás

http://hosszabbitas.hu/tenisz/salakblog/lesz-elet-serena-utan-is

Kerber az új világelső!

Hosszabbítás

http://hosszabbitas.hu/tenisz/salakblog/kerber-az-uj-vilagelso

Német lett a US Open, egyben a világ legjobbja

M4 Sport

http://www.m4sport.hu/2016/09/11/a-nemet-lett-a-us-open-egyben-a-vilag-legjobbja/

Törölt nick Creative Commons License 2016.09.11 0 0 249

Nagy győzelmet aratott Angie! :) A meccsbe belenéztem, de nem néztem végig! Pedig érdemes lett volna... :(

Előzmény: KE80 (248)
KE80 Creative Commons License 2016.09.11 0 1 248

US Open: az új világelső Kerber behúzta a döntőt is

A német Angelique Kerber nyerte meg a 2016-os US Open női egyesének versenyét, miután három szettben legyőzte a cseh Karolína Plískovát.

A tizedik helyen kiemelt Plísková rosszul kezdte a mérkőzést, és rögtön a kezdéskor elveszítette adogatását, amivel Kerber óriási előnybe került. Az újdonsült világelső ennek ellenére nem volt túl nyugodt, nem jöttek az ászok, játékán némi görcsösség érződött, szerváit is nagyon nehezen tudta hozni, ám Plísková rendre ütötte a ki nem kényszerített hibákat, amivel többször kisegítette Kerbert.

A német viszont élt a lehetőségeivel, sőt, kulcspillanatban ismét brékelte ellenfelét, így az első szettet 6:3-re hozta.

A második játszmában 3:3-ig fej fej mellett haladtak a felek, ekkor Plísková brékelte Kerbert, és a folytatásban is magabiztosan hozta szerváit, a szettet 6:4-re meg is nyerte.

A mindent eldöntő játszmában egy-egy brék mellett meneteltek 3:3-ig, amikor Plísková keze megremegett, elbukta szerváját, innentől Kerber aztán köszönte szépen, már nem hibázott – 6:4-re behúzta a szettet, és megnyerte második Grand Slam-tornáját....

TENISZ
US OPEN (46 303 400 dollár, kemény pálya)
NŐI EGYES, DÖNTŐ
Ka. Plísková (cseh, 10.) - Kerber (Német, 2.) 1-2 (3-6, 6-3, 4-6)

Előzmény: Angelus47 (247)
Angelus47 Creative Commons License 2016.09.11 0 2 247

Grat a másodikhoz neki. :) ráadásul világ első is. Pazar éve van.

KE80 Creative Commons License 2016.09.09 0 2 246

jorég jártam itten remélem nyer Ka. Plisková ellen vagy uj győztes lesz.

Törölt nick Creative Commons License 2016.09.09 0 0 245

Angelique Kerber | New World No.1

Éljen! :)

Törölt nick Creative Commons License 2016.08.17 0 0 244

Angie példaképe és nagy elődje, Steffi Graf!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!