Ehh...
A Q-t mindenki fikázza, pedig siker volt. Csak nem az EU-ban, és az USA-ban. Viszont a japók és kínaiak viszont szeretik.
A mi szemszögünkből bukás volt, oké. A cég viszont gazdagabb lett, nem kicsivel.
Ahogy azt minden nyilatkozatban elmondják, a PENTAX cég próbál a versenytársaktól mindig eltérni valamiben. Próbálnak mást, újat kitatálni, elkészíteni. Így lett a Q és a K-01 is.
Más, új. Próbálkoznak. Ilyen a vezetés, a fejlesztőknek ezt kell csinálniuk.
Nyöszöröghetünk, hogy 'léccccilécciii legyetek Kanyikon a fejlesztések területén, de minden másban egyedi' csak kb annyit ér, mint Jóskabácsinak egy üveg Tescos BB bor. Lefitymálóan vigyorog csak...
Szerintem a K-01 eredeti, hiszen ahogy ezt mindenhol el akarták, és mondták is, NEM kisméretű mirrorlest akartak, hanem egy a jelenlegi obikhoz az a mirrorless rendszer előnyeit használó kamerát.
Én úgy látom, hogy ez egy teszt gép, valami új irányába. Ja és ami fontos, az az, hogy NEM A (FÉL)PROFI KÖZÖNSÉGNEK KÉSZÜLT.
Nem tudom, hogy rajtam kívül hányan fogtatok már K-01-et? Tetszett, jó volt, meg is vettem volna, ha nem lett volna pár olyan igényem, amit csak a K-# széria tud. Arra viszont, hogy kattingassak teljesen jó a cucc. Aki viszont már beleássa magát a fényképezésbe, annak nem elég.
De továbbra is, nekem tetszik a K-01 és használható.
(van itt egy márkakereskedés, oda bementem és megfogdostam, kipróbáltam)