Szerintem CR1-es gázszelep van a konvektoromon (1 szikráztató és 1 hőfokszabályzó). Ha a hőfokszabályzót benyomom és szikráztatok párat, akkor az őrláng begyullad. Ha elengedem, a gomb bent marad, de hiába tekerem feljebb, a főégő nem gyullad be. Ha egy kicsit kijjebb húzom, akkor begyújtja a főégőt. Ha még kijjebb húzom, akkor viszont elalszik az őrláng.
Hogyan kellene ennek működnie? Jól gondolom, hogy teljesen kihúzva a leállítás, és középső állásban kellene működnie?
CR1-est lehet CR6-ra cseréni, ez biztos, láttam már ilyet. CR2-esnél is működhet. CR1-et érdemes cserélni mert nem tud teljesen lezárni és ereszti a gázt állandóan ill. nincs benne békaszelep, ami nem engedi, hogy alacsonyra leszabályozzon, CR2 ezt már tudja, előbb lekapcsol, minthogy alacsonyra szabályozzon, ahol már nem tud stabilan égni a főégő
Nekem meg olyan gondom van, hogy van szikra, mégsem gyullad be. Gyűjtóval azonnal. Gondolom rossz helyen szikrázik. Ilyenkor a gyűjtóelektródát lehet állítani, vagy a gyújtóláng irányát?
sziasztok, itt már jó ideje nem volt poszt, de hátha... CR2 armatúra mennyiben csereszabatos CR6-al? mármint a bekötéseket illetően, kb ugyanott vannak a csövek, vagy lehet vele jót szopni?
a CR2-mben megdöglött a termomágnes, csak öreg szaki tudná cserélni, de ő csak jó egy hét múlva érne rá, és nem vagyok benne biztos, hogy a mai szerelés után (ma volt itt egy másik, totál feleslegesen fizettem ki a 20E-t, mert ő sem tudott vele mit kezdeni, CR6nak nézte alapból, kicserélte a termosztátot, amit minek) még nem ereszt kb mindenhol, és már alkatrész is alig van hozzá. inkább átszerelném CR6-ra, csak nem tudom, mekkora szopás.
Van valami valós veszély ha kikapcoslás után 5 percen belül újra begyújtod a konvektort? A használati utasításban írják, hogy nem szabad 5 percig újragyújtani. Azt értem, hogyha nem gyulladt be akkor várni kell 1-2 percet, mielőtt újra próbálkozol, hogy kiszellőzözzön a gáz, ami bement az égőtérbe, de kikapcsolás után mitől lenne veszélyes azonnal újragyújtani?
Szia. Ha programozni szeretnéd a fűtést akkor van értelme a Pro-nak. ha megelégszel azzal, hogy a konvektor gyorsan meleget csinál akkor teljesen felesleges. Nagyon rugalmatlan szerkezet,rossz vezérléssel.
A gyújtó ha ki van szerelve működik de ha vissza teszem már nem se bent a tűztérbe se kint.A gyújtó végén van egy drót az mire szolgál?Azon keresztül testelne?
Minden ami utólagos buhera, abból szívás lesz előbb, vagy utóbb. Kétféle nem gyári, gyártó által sem támogatott "okosítás" létezik. Az egyik az, amit te mondasz, a másik meg a szelep és a főégő közzé beépített mágnesszeleppel szabályoz. Ez utóbbi nagyságrendekkel normálisabb megoldás.
A szerelők sok pénzt keresnek azzal, hogy a meghibásodott szelepeket, illetve a szétégett dobbal rendelkező készülékeket javítják vagy cserélik. Az a tulajdonos, aki okos, az a más kárán tanul, és megspórol igencsak szép összegeket azzal, hogy tudomásul veszi azt, hogy az amúgy egyszerű szerkezetű konvektorok esetében a létező legmegbízhatóbb vezérlés még mindig a GYÁRI mechanikus vezérlés.
Ha nincs szikra, akkor nem csak a szikráztató lehet rossz, lehet más hiba is... Hívj egy hozzáértő, gázszerelői igazolvánnyal rendelkező szakembert. Ez a biztos megoldás.
FÉG lemez konvektorban lehet házilag szikráztatót cserélni? Van egy telephely, ahol ilyen konvektor van, teljesen jól működik, kivéve, hogy a szikráztatója rossz, nem ad szikrát hiába nyomkodod. De gyufával begyújtás után simán ment. Parapetes kivitel, és a ház is rendben van, nincs kirepedve. Jövőre ill. a következő szezonban időszerű lenne úgyis, hogy szerelő átnézze, akkor majd megjavítja, nincs állandóan használva, csak időszakosan havi 1-2 alkalom mikor haszánlatban van a telephely, akkor kell egy szobát befűteni vele.
KonvekPro rendszerről tudok, akik ismerettésgi körből használják elégedettek vele. Nem kell belenyúlni semmibe, csak a termosztátot kell belerakni, fűtőbetéttel melegíti fel így veri át a vezérlést. Konvektort feltekered max-ra és a KonvekPro ha a szobatermosztát eléri a beállított hőfokot ráfűt a konvektor termosztátra így az lekapcsol. Hátránya az, hogyha áramszünet van akkor túl fog fűteni, de lehet rá szünetmentest kötni, ami ezt megoldja.
Az egyik hozzászólásban olvastam, hogy valakinél úgy van megoldva a gázszelep, hogy mágnesszelepre lett beszerelve, így azt termosztátról tudja vezérelni. Tud erről valaki mondani információt? Köszi
Most visszaolvastam az előző problémámat (másik lakás), nem nagyon értem, hogy lehet, hogy megfogva nem rázott, és aztán mégis begyújtotta a gyűjtólángot.