Keresés

Részletes keresés

halaloszto Creative Commons License 2013.02.21 0 0 58

asse mostanaban volt.

az idegen bankba ugye utalni kell a penzt. utalni meg szamlarol lehet. neked meg nincs szamlad. akkor megis kinek a szamlajarol utaljunk?

a postanak van ilyen szolgaltatasa, de baromi lassu.

meg az egesz penzmosasilag baromi aggalyos, jo sok papirt kell kitolteni hogy visszanyomozhato legyen honnan van a penz.

Vajk

Előzmény: dream-air (57)
dream-air Creative Commons License 2013.02.21 0 0 57

Én már fizettem így be. Pont OTP-ben, idegen bank számlára.

Előzmény: Törölt nick (55)
pgyafi Creative Commons License 2013.02.21 0 0 56

Nem.

Előzmény: Törölt nick (55)
Törölt nick Creative Commons License 2012.11.04 0 0 55

Üdv!

Az lenne a kérdésem, hogy ha számlával nem rendelkezem, de szertnék befizetni bizonyos összeget olyan bankszámlára, amit nem az OTP vezet, de csak ilyen fiók van a közelben, ez lehetséges-e?

BankHitel Creative Commons License 2012.11.02 0 0 54

Hehe, 1 órán belül teljesült nekem egy átutalás magyarországi bankból egy másik magyarországi bankba az átutalás. Megy ez, ha akar. Igazából technikailag az is már rendelkezésre áll '93-tól, hogy azonnal teljesüljön a bankok közötti átutalás. :P

bindera Creative Commons License 2012.07.13 0 0 53

végül is

Előzmény: bindera (52)
bindera Creative Commons License 2012.07.13 0 0 52

Reklamálhatnék, de nem tudom bizonyítani, hogy pontosan mikor adtam a megbízást, és azt sem, hogy végülis mikor érkezett.

Most pl az asszonyéról este adott megbízás már itt van rendesen, hajnal  5-kor néztem meg.

A másik ok, amiért már nem reklamálok,hogy azt a bankszámlát ma megszüntetem, ezért lestem annyira, hogy mikor jelenik meg a pénz a másik számlán.

A késés miatt mára maradt ez a kellemetlen feladat:))

Előzmény: asztalosgabor (51)
asztalosgabor Creative Commons License 2012.07.12 0 0 51

reklamálj, mert délutáni-esti utalással a 8:30-as elszámolási időszakba kell belekerüljön, amiből legrosszabb esetben is 9:30-ra jóváírják a lóvét.

Előzmény: bindera (45)
asztalosgabor Creative Commons License 2012.07.12 0 0 50

nem, a 4 óra elméletileg úgy jön ki, hogy bármikor utalsz, az 4 óra múlva ott lesz.

Vagyis ha 8:01-kor adod be a megbízást, az jó eséllyel lemarad a 8:30-asról, a 10:30 elszámolási időszakba kerül, így legkorábban 11:00-kor írják jóvá általában.

Előzmény: johevi (39)
pgyafi Creative Commons License 2012.07.12 0 0 49

Éjjel a "régi" giro1 megy, de abban csak a nem elektronikus utalások mennek. Elektronikus csak giro2-vel megy, de az meg 8-8.30(?)kor van a következő, addig pihi.

Előzmény: bindera (41)
bindera Creative Commons License 2012.07.12 0 0 48

Tovább már nem figyeltem, de már itt van:))

Ezt azért tudtam követni, mert mindkettő az én számlám, csak más banknál.

Jövő héten újjabb hasonló utalásom lesz, majd azt is követem és fárasztalak benneteket vele:)

Előzmény: johevi (47)
johevi Creative Commons License 2012.07.12 0 0 47

mikorra jött meg?

Előzmény: bindera (45)
johevi Creative Commons License 2012.07.12 0 0 46

Ha éjjel adod, akkor az másnap reggel érkezik be feldolgozásra, biztos hogy másnapra ott volt a régiben? Esetleg bankon belüli volt és hamar ott volt, de nyitásra kizárt...

bindera Creative Commons License 2012.07.12 0 0 45

11'28' semmi

Előzmény: bindera (44)
bindera Creative Commons License 2012.07.12 0 0 44

Tegnap délután küldtem,  ma 11 óra 07 perc a lové még sehol :))

Előzmény: tangerine (43)
tangerine Creative Commons License 2012.07.12 0 0 43

Lásd: 35-36 hsz.

tangerine Creative Commons License 2012.07.12 0 0 42

Értem, köszi!

Előzmény: pgyafi (35)
bindera Creative Commons License 2012.07.12 0 0 41

Éjjel alszanak a bankok?

Idáig, ha adtam egy megbízást este, reggel nyitáskor ott volt a pénz a másik számlán.

Most  9:18-kor még utazik valahol.

johevi Creative Commons License 2012.07.11 0 0 40

És még egy apróság: amennyire jó nekünk ügyfeleknek a napon belüli utalás, annyira rossz a téves utalóknak, mert eddig volt egy napjuk, hogy kisírják a törlést, most viszont gyakorlatilag rögtön elmegy a pénz, mehetnek a célszemélyhez kuncsorogni, hogy utalja vissza...

johevi Creative Commons License 2012.07.11 0 0 39

Illetve a teljesítés határideje 4 óra, azaz vannak bankok akik a felsoroltakból kihagynak egyet-egyet.

johevi Creative Commons License 2012.07.11 0 0 38

Telebank elektronikusnak számít.

Előzmény: pgyafi (34)
pgyafi Creative Commons License 2012.07.11 0 0 37

Én ezt nem tapasztaltam. Erősen bank függő a dolog és több banknál vannak problémák még...

Előzmény: halaloszto (36)
halaloszto Creative Commons License 2012.07.11 0 0 36

nemhogy aznap nem mennek el, hanem a 8.30-as eresztesben sem, mert azt elozo nap allitjak ossze. igy eddig ha 16:00 kor feladtal valamit, az masnap 8-9-re ott volt, most meg csak 11-re.

vajk

pgyafi Creative Commons License 2012.07.11 0 0 35

A tervezet szerint 8.30; 10.30; 12.30; 14.30; 16.30(?) -kor mennek. Viszont banktól függően a 15.30 után küldöttek már nem mennek el aznap.

Előzmény: tangerine (33)
pgyafi Creative Commons License 2012.07.11 0 0 34

A Telebank nem elektronikus, ott azt kézzel rögzítik, pont ahogyan a papír alapúakat is.

Nem hinném, hogy nagy szervek papír alapon utalnának, kizártnak tartom. Simán 16h után adják tovább - így az már aznap nem megy el. Gondolom eddig is így tették, ezen minek változtatnának.

Előzmény: johevi (32)
tangerine Creative Commons License 2012.07.11 0 0 33

Napi 5x utalást akkor úgy kell értelmezni hogy kétórénként indul a "verkli"? 8,10,12,14,16 órakor? Azaz pl. ha 8:01-kor, vagy 9:59-kor  utalok, akkor az a 10 órás menettel fog átérni, ha valami fennforgás van, vagy a 9:59-es nem fér már be, akkor a 12-essel, így mindkettő benne van a 4 órában?

Így egy jó időzített utalás akár pár perc alatt átér, és nem kell a fogadó bank netbankjában 5 percenként frissítgetni az oldalt, hogy mikor ér  már oda (és hogy ne dobjon ki), hanem be lehet lőni kb. az időpontot?

Előzmény: Törölt nick (29)
johevi Creative Commons License 2012.07.11 0 0 32

Állítólag van bank, aki "bevállalta" hogy a Telebankos megbízás nem elektronikus, ezért továbbra is csak másnapra teljesül. Ráadásul a kedves MÁK meg állami kifizetők, akik többszázezer embernek utalnak családi pótlékot, nyugdíjat szarnak az elektronikus utalásra, továbbra is papíralapon adják meg a megbízást, és csak másnap kapja meg az illető...

Törölt nick Creative Commons License 2012.07.03 0 0 31

ez az otp-re nézve égő.. szerintem fáj nekik az évi 5mrd bukó, aminek nagy része az otp-nél landolt (gondolom) és most akadékoskodnak kicsit.. milyen furi, hogy az OTP SK-ban semmilyen gondot nem okoz kezdettől fogva a prompt utalás, csak az OTP HU-ban... 15-20 mrd-ba került a rendszer kifejlesztése... nevetséges, nem tudom ki az aki ezt elhiszi.....

Előzmény: Törölt nick (29)
Törölt nick Creative Commons License 2012.07.03 0 0 30

OTP: máris döcög a 4 órás átutalás

A július elsején bevezetett 4 órás utalásra való átállás eddigi tudomásunk szerint a legtöbb pénzintézetnél zökkenőmentesen lezajlott, az utalások túlnyomó része hiba nélkül megérkezett. Egy ma megjelent közlemény szerint az OTP Banknál viszont okoz némi fennakadást az új szabályozás. 

Törölt nick Creative Commons License 2012.07.03 0 0 29

Tegnaptól a korábbi egy munkanappal szemben legfeljebb négy óra lesz a belföldi, elektronikusan benyújtott forintátutalások teljesítési ideje. A négyórás szabály az átutalások teljesítésének maximális idejét jelenti, hiszen a GIRO Zrt. által üzemeltetett rendszer kétóránként számolja el a bankok által hozzá benyújtott tételeket, így az esetek túlnyomó többségében arra lehet számítani, hogy ennél rövidebb idő alatt teljesülnek az átutalások.

A napközbeni átutalás a hazai pénzforgalom elmúlt 15 évének legjelentősebb fejlesztése, melynek köszönhetően elegendő a pénzt az esedékesség napján átutalni, így az ügyfelek (magánszemélyek, ill. vállalatok) egynapi folyószámla kamatot nyernek. A napközben kapott pénzt napon belül további fizetésekre is fel lehet használni, és sürgős esetekben át is lehet utalni.

A vállalatok szempontjából további előny, hogy az új nemzetközi SEPA szabvány alkalmazásával tudják analitikus könyvelési rendszereiket automatizálni, így pénzügyi adminisztrációjukat hatékonyabbá tenni.

Ezen túlmenően csökkenteni tudják a számlaegyenlegüket, amelyet kedvezőbb kamatozású eszközökbe mozgathatnak át.

"A napközbeni átutalás rendszerének sikeres indulása mérföldkő a hazai pénzforgalomban" - mondta Simor András, a Magyar Nemzeti Bank elnöke a mai napon rendezett sajtótájékoztatón. A jegybank elnöke hozzátette: a ma működésbe lépett új rendszer megvalósítását a Magyar Nemzeti Banknak a közjó érdekében tett kezdeményezése és rendelete indította útjára.

Szabályozásra azért volt szükség, mert a fizetési infrastruktúra fejlesztése bonyolult feladat. Egy országos méretű hálózati piacról van szó, ahol egymással versengő szereplőknek kell együttműködniük a fejlesztés során, aminek a végén senki nem jut versenyelőnyhöz, hiszen az új kedvezőbb szolgáltatás mindenki számára egyszerre érhető el.

Patai Mihály, a Magyar Bankszövetség elnöke szerint az elmúlt két évben zajló fejlesztések jelentős kihívások elé állították a hazai pénzforgalmi szolgáltatókat, akik komoly anyagi ráfordítással járultak hozzá egy korszerűbb, ügyféligényeknek jobban megfelelő pénzforgalmi rendszer megteremtéséhez. A többszöri napközi elszámolás révén nagymértékben változik a banki likviditásmenedzselés rendszere - tette hozzá. Az alkalmazásra kerülő uniós SEPA szabvány a korábbinál bővebb adattartalmat tesz lehetővé, jobban kiszolgálva az üzleti szféra igényeit, és gyakorlatilag egy olyan előre hozott beruházásnak tekinthető, amit így már nem kell elvégezni az euro bevezetésekor.

Legeza Péter, a GIRO Zrt. elnök-vezérigazgatója hangsúlyozta: a Giro Zrt életében is jelentős változást hoz az éjszakai üzemmód mellett a napon belül ötszöri elszámolásra történő áttérés. A kétóránkénti ciklusok fegyelmezett magatartást várnak el a klíringtagoktól és a Giro Zrt-től is. Ugyanakkor a jelentős tartalékidővel rendelkező éjszakai üzemmódhoz képest némileg megnövekvő működési kockázat kezelésére ez a rendszer is úgy lett kialakítva, hogy két egymással párhuzamosan futó rendszer dolgozza fel a tranzakciókat, és probléma esetén bármikor át lehet kapcsolni egyikről a másikra.

A tavaly augusztus óta zajló tesztek és az első három ciklus tapasztalatai azt mutatják, hogy a GIRO és a klíringtagok sikeresen felkészültek a napközbeni átutalás működtetésére.

/penzcentrum.hu/

Előzmény: Törölt nick (28)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!